28 Oca 2009

Belamısınız Be Hemşerim; Galatasaray 1-Sivas 1


Şu kış kıyamet olması gereken mevsimde cillop gibi bir havada oynandı bizim isyan maçı. Neye isyan? Ümit Karan'ın atılışına ve ofsayt olan golle yenilmemize. Haftalar öncesinden kenetlenecektik oysa. Coşkulu ve Fortis Kupası için fazla bir taraftarla doldurduk Sami Yen'i. Müzmin sakatları saymıyoruz, yeni eklenenlere bakıyoruz. Lincoln yok, halbu ki Hakan Abisi, Gökmen Abisi ne fırça çektiler hafta boyu Sivas'a gitmedi diye. Meğer gerçekten sakatmışda derdini anlatamıyormuş.

Nonda ne zaman sakatlandı bilen varmı. Yoksam bi işe yaramayan sağlık ekibimiz zehirledimi onu. Oynasa ne olur oynamasa ne olur bir futbolcumuz. Tez elden kovulası gidesi, cacık olmaz. Meira, ben unutmak üzereydim, benim için oynamaması daha iyi. Kewell'i anlıyoruz, çocuk ameliyat oldu bekleyeceğiz. Ümit hem kendini hem bizi yaktı, takım kendi sahasında tek santraforla oynuyor. Diğerleri beklenen 11 e dahil oyuncular.




Sivasspor; bana göre şu anda ligin en kötü futbol oynayan ekibi. Sanki narkoz kullanıyorlar, uyutuyorlar uyarına gelipte bir gol bulurlarsa yatıyorlar. Tabelaya oynayan, futbolu çirkinleştirmek için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar. Lig lideri, 3 gün önce yendiği takıma yatıyor, vakit geçiriyor. İlk yarı pozisyonları yok, top bizimkilerin ayağında çoğunlukla. İyi paslaşmalar var, pozisyon var, gol yok. Bizim çerçeveye top gelmediğinden yediğimiz gol de yok. Aykut hatasız oynuyor, çünkü hiç top gelmiyor.

İkinci yarıya takımı tribünlerin önüne çağırıyoruz. Sivas'a kuyruk acımız var, bir an evvel hesap görelim istiyoruz. Bu arada Bülen Uygun, her zamanki gibi oyuna somut müdahelesini ediyor, Baliliyle beraber iki kişi oyuna sokuyor. Bizim çaylak seyrediyor, bizim gibi. Oynanan oyundan memnun. İkinci yarı kaldığımız yerden devam ediyoruz. Fakat bu kez Sivas'ın zaman zaman tacizleri var, hayırlısı. Arda sol tarafta eziliyor, çalımlarla içeri dalmaya çalışıyor, kesiyorlar her seferinde. İllet beklere denk geldi.

Atakları Sabri tarafından yapmaya başladılar bir ara. O arada Sabri'nin klasik şutları var arka arkaya. Dağlara taşlara, kuşlara doğru. Homurdanmalar, vurmaaaa diye bağırmalar arasında Sabri kudurmuş gibi şut çekiyor. Kaleyi bulan şut sayısı sıfır. O da ne, Sivas bir konrtatağa çıkıyor Sabri cihetinden. İçeri paralel bir orta şut karışımı, Balili ile buluşan top çerçeveyi buluyor. Tabi ki çerçeveden içeri girip Aykut'u bu maçta da boş geçmiyor. Aykut'un en sevdiğim hareketi, gol olan topu verirken sanki golü başkası yemiş gibi haydi haydi diye gaz vermesi. Bu adam kaleciyse ben taraftar değilim.

Sonrası ağıt, Metin Oktay sahada. Başarılar gelir geçer, asalet kalır fakir edebiyatı dillerde. Yaser ile Mehmet Güven'in girmesiyle küçülen takım. Blok halinde yatan Sivasspor. Takım teslim bayrağını çekmiş gibi. Gol mol olacağı yok derken Sabri can havliyle aktı sağ taraftan. Bir önceki pozisyonda vurduğu şut yeni açık tribünlerine gittiğinde kızan seyirciye pardon diyen Sabri bu kez içeri iyi ortaladı. Baklenmedik bir ortaydı o kadar saçma sapan şuttan sonra. Ayhan dürttü topu da Karizma ikinci kez çizilmedi.

Hocayı kötüleyecektim ama yenemediğimiz maçtan sonra kötülemek olmaz. Tabelacı değilim, çok iyi oynadığımız ve farklı kazandığımız bir maçtan sonraya bırakıyorum Çaylağın işini. Başkaldıramadık, başımız önde gittik soyunma odasına. Vuslat başka maça kaldı. Belalımız oldu bizim memleket takımı.

6 yorum:

gorcanabi dedi ki...

Küçük takım oyunu oynatıp kupa alır, şampiyon olursa Sivasspor, yazıklar olsun böyle lige de ülkeye de!

Mum gibi bekleyen santrfora top 10 kere atıldı, ikisi ofsayt olmazsa gol olacak... Çocuk gibi...

selaminko dedi ki...

benim sitemim tribündeki GS taraftarınadır (bir kısmı hariç). Golü yedikten sonra bir kısmınız hariç hepiniz sus pus oldunuz oysa o takımın size en çok ihtiyac duydugu anlardaydı. sonra golü attık dalga gecer gibi Başarılar gelir geçer diye tezahürata basladınız. Komik oldunuz. Maç sonunda da sanki çok kötü şeyler yapmış gibi küfrettiniz Bulent ile Balili'ye. Tamam bende sevmem ama dün de öyle küfürü hakedecek birşey yapmadılar. Kendimizi sorgulamakta yarar var. Yoksa Arda parayı görsün hemen satar takımı demekle olmuyor efendiler.

Mario Jardel dedi ki...

nazmi abi skibbe'ye bir şey demek istemiyorum demişsin ama şu maçta hakikaten söylenecek söz yok adam elindeki kadrodan en iyi 11'i çıkarmış.. Yedeklerden yaser, m.güven, alparslan, serkan kurtuluş hangisi ilk 11'e girebilirdi ki?

Benim feveranım aydın yılmaz ile ilgili.. Arkadaş senden çok şey bekliyor bu takım ama senin o beklentilere karşılığın deli danalar gibi koşmak !! Arda senden seneler önce kendini gösterip bu takıma girdi sen 21 yaşına geldin hala ümit vaat eden, genç aydın.. Yok abi birşeyler olsaydı bu adamda şimdiye kadar gösterirdi. Son vuruş hem şut, hem orta dahil olmak üzere her haliyle sıfır. Utanmasam nerdeyse bu adamın gerets döneminde konya'ya attığı gol'de şans eseriymiş diyeceğim yani.. Zaman geçtikçe bu tezi git gide güçlendiriyor !!

Sabri bildiğimiz sabri işte bundan önce gördüğümüz vasatın üstü form tutan sabri allahın bir lutfuydu herhalde, yine öze dönüldü..

Birde objektif olmak gerekirse şunu söyleyebilirim ki baros'un dün atılmaması mucize oldu, iki haftadır gol atamaması sinirlerini baya bir laçka etmiş. Hem sert oynadı, hemde baya bi okkalı saydırdı hakeme..

Yok abi bizde lincoln, kewell, baros üçlüsü olmadı mı her maç sakatlardayız. Dünki kadroya bakınca baros'a güveniyoruz ama formsuz bir orta saha olduğunda baros'a pas atanda çıkmıyor böylece 1-2 kalburüstü pozisyonla maçı tamamlıyoruz.. Bu üçlünün tam takır olmadığı her maç bizim için sakatlardadır..

drvenom dedi ki...

abi yemin ediyorum büyük ahını alıyorsun hocanın =) galibiyetlerde takım 5 pastan az yapmadan gol atınca hocanın payı yok, sakatlıklardan takım kuramayınca mehmet güven ve yaser'den başka oyuncu sokamayınca oyuna "çaylak"... anlıyorum seni, bana da garip gelen oyuncu değişiklikleri var. ancak hoca "galatasaraylı"... galatasaray sevgisi bir mondragon'dan bir song'dan bir kewell'dan daha az değil. cumhurbaşkanlığı kupası (süper kupa ne ya?!) finalinde devre golsüz bittiğinde oyunculara "siz erkek misiniz? sizin taşaklarınız yok mu!?" diye bağıran bir adam... yemin ederim haksızlık ediliyor bu hocaya... oyuncular boşuna sevmiyorlar bu adamı...

Adsız dedi ki...

Kahrolsun İsrail O.Ç. Balili tezahuratına bir eleştiri getirmeni beklerdim abi

Adsız dedi ki...

bir GALATASARAYLI olarak şunu söylemeliyim dün baliliye yapılan tezuharat beni çok üzdü hele hele bunu bizim yapmamız daha kötü gece açtım ntvsporu izliyorum balili konuk adam diyorki ben her hafta deplasmana bakıyorum kiminle yapacaksa sürekli aileme ve na küfür ediyorlar çok üzülüyorum dedi hakikatan balilin anlatıkları benide üzdü bir galatasaraylı olara o adamın suçu israilli olmakmı bence baliliye bu tarz küfürler etmemeli tüm takım taraftarları