31 Oca 2009

Arda'nın Horozlanışı; Denizli 0 - Galatasaray 2


Üst üste gelen Sivas belasından sonra Denizli'deyiz. Medya maymunluğunu geçici bir süre dondurmuş Ümit Kayıhan var Denizli'nin Horoz'larının başında. Operasyon yapmış Tomas ve Denizl'liliden daha fazla Denizli'li olan Krotaçvil'i paketlemiş. Servet'e stoperliği öğreten adamı.

Takım nasıl olmuşsa iyileşmiş olan Nonda ile başladı. Baros'un işini kolaylaştıracak. Bu futbolcu futbolculuğu unutmuş. Ruhsuzluğu devam ediyor. Gerideki Meira kadar gereksiz bir futbolcumuz yok. Dikkatle izledim ilk yarı boyunca olumlu tek hareketi yok. Hatta kısa düşen geri pası gol oluyordu neredeyse.

Sabri, bu sezon iyi oynama hakkını doldurmuş herhalde. Bu kadar çok şut atıpta bu kadar karavana nasıl atar anlaşılır şey değil. Metin Şentürk şut çekse birini tutturur. Korner attı 6-7 defa. Biri dışardan içeri girdi, biri konrtatak oldu, diğerleri ön direğe kadar zor gitti. Bu oyunla bu kadar sene banko oynamasının tek nedeni saha içindeki amigo olmasındandır.

Lincoln yok, Kewell yok oyun yavan geömeye aday diye korkuyorduk. Arda çıktı ortaya, Lincoln yoksa biz eşek başımıyız der gibi, ilk yarıyı muhteşem bitirdi. Biraz uyanık olsalar fark olurdu. Ayhan la beraber bu maçı alırız korkmayın der gibiler. Yine bir halı saha golü atıldı.

İkinci yarı takımdan daha aktif futbol bekleyen bizler yanıldık. Ne varki tek farkla galip gelmemiz imkansız bizim. Ne yeneriz ne yeniliriz tek farkla. İlk yarıda kötü oynayanlar devam ediyor kötü oyunlarına. Dahası Arda hariç herkes kötü. Mehmet Topal bile geçen senenin çok altında. Derken deli dolu Sabri taşıdı içeri doğru topu. Bozuk saat misali doğruyu göstereceği tuttu. Sabriden beklenmeyen bir ters ortaya sahanın ve bu sene Galatasaray'ın en berbat adamı Nonda vurdu. Başkası atamazdı o golü, top mermi gibi çatala takıldı.

Takılır takılmaz çaylak çaylaklığını yaptı. Çok kötü oynadığından Nonda yerine Yaser'i oyuna sokmak üzereyken geldi gol. Kırk maçta bir muhteşem gol atmış Nonda golüne sevinemeden kulubeye oturdu. Bizde adettendir, kaptanlar pislik olur. Geçen hafta Ümit Karan bu hafta Ayhan çift sarıdan atıldı. Tam atılacak dedim 2 dakika dayanamadı.

Nonda çıkıp Yaser girdi. 10 sene oynasa asla oynayamayacak olan Yaser. Sonlara doğru da Arda'nın yerine Mehmet Güven girince, sıradan bir takım olduk. Maçı bitiren kadro oynasın kümede zor kalırlar.

Ustalar olmayınca güzel oyun olmuyor. Galibiyet sadece 3 puan açısından iyi, fakat oyun kötü. Bıraktığımız gibi bulamadık takımı ikinci yarıda. Ne form tutmuşlardı oysa. Acaba Lincoln oynayınca ne olacak bakacağız. Ben bu oyunu hiç beğenmedim.

Galatasaray'ın olduğu her yerde umut vardır. Sivas'ı bu oyunla geçemeyiz. Oyundan ziyade, takımda hava yok, Trabzonspor'daki gaz bakalım ne zaman bizde de olacak.

Maç biterken klasik tezahürat, yenilen Anadolu takımının hocası istifaya davet edildi. Bu maç bitti hepimize geçmiş olsun. Bu moral bozukluğuyla bu maçı alamasaydık, harbiden geçmiş olacaktı.
Birde şu Linderoth ne ayak ya. Yedek kulubesinde oturuyor, bu kadar kötü Sabri varken yarım devre oynayamazmıydı acaba. İki kaptanın atılmasından sonra alsınlar bantı Arda'ya versinler olsun bitsin. Her ikisi de kaptan olamayırlar.

7 yorum:

Yiğit dedi ki...

Maçı bitiren kadro oynasın kümede zor kalırlar.

Dikkatle takip ettiğim blog'unuza bu sözler yakışmamış maçı tamamlayan 10 kişi her maç oynasa yine şampiyon olur gayet kaliteli oyuncular bana göre

gorcanabi dedi ki...

Yaser ve Aydından ümitliyim, beklemek istiyorum. Diğer yorumlar sert ama çoğunlukla doğru tabi, yaş itibariyle de daha iyi bilirsiniz. Ama ben yine de bizim Skibbe'yi seviyor, saygı duyuyorum. Medya maymunu olmuyor ve duruşunu koruyor. Süper futbol zekası yok belki ama bu takıma da Morinho gelecek hali yok.

Adsız dedi ki...

Nazmi;

Sanırım burada bahsi geçen küme, adına Türkcell "Süper" Ligi denen öbeklenme...

Hani deyişin, misal "La Liga" ya da "Premier" filan olsa anlarım.

Bir hafta içinde tümünü evire çevire seyrettirdikleri takımların arasında neden küme düşelim ki? Daha doğrusu neden şampiyon olmayalım ki?

Benim dikkat çekmek istediğim, Edirne dışına çıkmadan durumları düzeltelim de öyle çıkalım. Haaa bak orası sakat işte bu takım anlayışı ile...

Adsız dedi ki...

Küme düşmeden de anladığım tam da senin düşündüğün. Bu ligde üçüncü olmak. Bunu da belirteyim de eksik kalmasın...

Bu bana ya da sana değil de, hala bu ligin kalitesinden dem vuran ulemaya kapak olsun...

Kal sağlıcakla...

Nazmi Hasdemir dedi ki...

arkadaşlar bu galatasarayın ligi 3. bitirmesi benim için küme düşmektir. Skibbe 10 sene galatasarayın başında kalacaksa lafım yok. bu adam bizim ligi, kafamızı, beklentilerimizi anlayana kadar acemidir. Ve bu acemiliği bize pahalıya patladı, patlayacak.

Adsız dedi ki...

abi inşallah dediğin gibi olmaz oyuncularımız geçen sene olduğu gibi kenetlenirde şampiyon oluruz inşallah bu arada kupadaki sivas maçıyla ilgili birşey söylemek istiyorum geçen sene sivas ve fenerin oynadıgı maçtan 1 hafta önce sahanın üstü branyla kapatılmıştı bize neden böyle bir uygulama yapmadılar anlamıorum

ÖLÜMÜNE GALATASARAY

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it is the strongest squad of the Süper Lig and I think it will be the champion, besides other rival like Fenerbahçe is playing very bad.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)