1 Ara 2008

Tanı Bunları, Tanı da Büyü


Lincoln geçen hafta topukla gol attı, saldırdılar. Bu hafta sektirerek ilerledi, dövdüler. Maç bitiminde futbol hayatı boyunca 5 defa top sektirememiş balta Erdoğan Arıca'dan fırça yediğine nasıl şaşırmış garibim. Ben ne yaptım der gibi melun melun bakıyor, güzel şeylerin düşmanlarına. İş Erdoğan'a kalsa kolay, akşam bütün maymun programları sözleşmiş sanki. Başta eski Galatasaray'lı futbolcular Lincoln'ü boğdular. Erman Toroğlu futbolu bıraktığına yanıyor. Ah bi karşısında olsaymış ayağını kırarmış, öyle diyor. Hakem olsa oyunu durdurup sarı kart gösterecek.




Bitirdiniz lan güzelim ayak topunu. Yalandan yerde yatarak zaman çalanları övdünüz. Kazayla bir gol atıp yatan hocalara methiyeler düzdünüz. Götüyle top oynayan Servet'i başımıza bela ettiniz, futbol topuna değmesi yasak olması gereken Gökhan Zan'ı milli takıma aldırdınız. Sondan bir önceki fantastik futbolcu Hasan Şaş'ı kaçırdınız. Son fantastik Arda Turan'ı bitirmek için ortaklık kurdunuz.




Hagi gittikten sonra, senelerdir ağlayan Galatasaray taraftarının gözdesi Lincoln'ü kovduramadınız.( kovdururdunuzda pahalı olduğundan atamadılar bizimkiler, bildiklerinden değil) . Lincoln biz futbolu özleyenlere bir şeyler sunmaya çalıştığında da götlerinizi yırtıyorsunuz.




Sizler ne engereklermişiniz, ne çıyanlarmışınız be. Saatlerce konuşabiliyorsunuz dünyanın en basit oyunu futbol hakkında. 5 dakika sevgiden, barıştan, paylaşmadan, dostluktan bahsedebilirmisiniz. Futbol dışında kaç kelime biliyorsunuz acaba.




Lincoln yerine Alex yapsa aynı şeyleri, yine kuduracakmısınız, yılanlar, çıyanlar, halk düşmanları siz şöyle durun. Yakında bitireceksiniz futbolu zaten. Kendi mezarınızı kazıyorsunuz.




Galatasaray taraftarı kardeşlerim, tanıyın bunları, saldırın bunlara.....

26 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

Nazmi Abi, futbola lanet ettirenler köşesinde Erdoğan Arıca'nın Galatasaray dönemi kazmalıklarını işlersen bu taraftar duacı olur sana, saygılarımla.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

erdoğan arıca ısmının uzerını tıklayınız

Adsız dedi ki...

Bu nedir kardesim futbol palyacosu Erman Toroglu gibi adamlar, futbolu bitirmek icin yorum yapiyorlar. Sirf bu Galatasaray dusmani serefsiz heriflerin ekmek yedigi kapi oldugu icin Digiturk'umu iptal etiriyorum. Sayfanizda ve forumlarda tum taraftarlarimizi Digiturk'u iptal ettirmeye davet edin lutfen?

Nazmi Hasdemir dedi ki...

kardeşlerim, çark öyle yerden geçirmişki bizlere çıkmanın imkanı yok. Digitürk'ün ta anasına, ama galatasaray'dan nasıl vazgeçeceğiz. Hadi imkanı olanlar ali sami yendeyiz, ya olmayanlar, ya deplasmanlar. seyretmeyelimmi. hem dah iyi işte. tanıyın bunları, yıllardır kolerayla veba arasında bize seçim yaptıranlar bunlar. Bütün spor müdürleri fenerbahçeli olmak zorundadır. televizyoncular fenerbahçeli olurlar. Galatasaraylı olanları ise galatasaraya küfür etsinler diye yaşatırlar. Beşiktaşı takımdan sayan yok zaten. sivrisinekleri kovarak bataklıktan kurtulamayız, bataklıkları kurtutmalıyız.bizden geçti, galatasarayın genç kuşakları mücadele verin kartaca imparatorluğunu yıkın, kademelere sizler gelin.

sembolist dedi ki...

az önce Hakan ünsalla,sergen i dinledim..Lincolnü resmen 2. yarıdaki Hacettepe maçı için hedef gösterdiler..Üstü kapalı 'bu adama(lincoln'e) her türlü pislik yapmak mübahtır' cümlesni sarfettiler... Hakan Ünsal bey yine içindeki zehri,pisliği döktürdü...

drvenom dedi ki...

yahu ayan beyan galatasaraya sövüyorlar toplamışlar bir sürü orospu çocuğunu onlar da kim ne derse desin o.çluğunun doğasından olsa gerek şakşak tutuyorlar. hayri hiçler kim anasını satayım? adnan aybaba kim? engin verel kim? bunlar fenerden niye ürküyorlar da konu galatasaray olunca 7-0dan dem vuran adamın miktrofonunu kapatıyorlar! ulan biz fenerden daha az korkulacak camia mıyız?! ulan köpekler az kaldı aslanlara yem olacaksınız.

Adsız dedi ki...

nazmi abi yanlış anlama ama lincolnün bu hareketini galatasaray ruhuna yakıştıramadım belki de yanlış düşünüyorum ama hagiden böyle bir hareket görmedim ben. tabii ki yeteneklerini sergilerdi ama her zaman sergilerdi. hacettepe maçında yapmazdı, real madrid maçında carlos'u top ederdi. yanlışsam düzeltin.

PENALTY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
PENALTY dedi ki...

Erman Toroğlu denen hakem müsfettesinin maç sonu yorumlarını seyrettim şimdi. Özellikle Lincoln'ü hedef gösteriyor adam. Zamanında aynı şeyi Hagi'ye yapmıştı. Tabi kendisi eskiden kazma olduğu için (gerçi ben bu adamın futbol falan oynadığına da inanmıyorum ama eskiler öyle söylüyor) teknik futbolcuları çekemiyor adii. Haccetepeli topçulara aklı sıra tavsiyede bulunmuş güya bişey yapmasınlar diyor 2. yarı oynanacak maçı kastederek. Yani bakın bunun bir de ankarada oynanacak ikinci maçı var siz orda gereğini yapın gibisinden ve bir de yanlış ama ben Haccetepeli topçu olsam dalarım diyor Lincoln'e. Ulan bumudur yorumculuk. Hemen fener medyası da iş başı yapmış-fırsat kolluyorlardı zaten-ki bunların bir kısmı da Galatasaray muahabiri, hakeme bok atıp duruyorlar. Adamın maçtaki tek hatası yanlış adama kart göstermiş başka da bir hata yok. Maç sonu Erdoğan Arıca'nın Lincoln'ün üzerine yürüdüğünü gördüm statta. Arda tutmaya çalışıyordu. Acaba Lincoln ün top sektirmesine mi kızdı diye düşündüm ki öyleymiş. Neymiş dalga geçmiş Lincoln kendi topçularıyla. Ulan Lincoln topu alıp döndüğünde yanında ve önünde bir topçu bile yok adam boş sahada top sektirerek sürüyor ne var bunda. Adamın pasları dahil tüm hareketlerinin hepsi tirbüne ve seyirciye hoş gözükmek için sana özel yaptığı bişey yokki. İşte bütün problem bunun gibi bir meslektaşım kovulsun da yerine ben geçeyim zihniyetli nöbetçi teknik adamların futbol bilgizisliklerinden ve futbolcu piskolojisinden anlamamsından kaynaklanıyor. Lincoln 'ü biraz tanısa zaten yapmazdı bunu. Erdoğan Arıca önce kaç takımı küme düşürdüğüne veya kaç takımı sezon sonuna kadar çalıştırdığna bir baksın.

Kapali Ust dedi ki...

Şimdi hatırladım Erdoğan Arıca yazısı mevcuttu. Nasıl da cuk oturmuş günümüze teşekkürler.

Mario Jardel dedi ki...

Bu medyanın topunun allah cezasını versin.. Lincoln maç kurtardıkça, oynadıkça, oynattıkça bir yerlerine bir şey giriyor. tamam belkide bi show programı kendisi de kaale alınmayacak bir showmen ama engin verel denen adam bile lincolnü kollarken sözde galatasaraylı geçinen spor yazarlarının böylesine kin kusması kabul edilebilir bir şey değil. daha inşallah nice kazıklar sokacak bu medyanın ve galatasaray üzerinden ekmek yiyip kin kusan skor yorumcularının bi taraflarına..

Adsız dedi ki...

Küçük Adamlar!

Evet küçüksünüz, sen ve senin gibiler.
Soytarısınız salak "hal kabzımalı" muhabbetinizi ekrana taşıyıp, boktan espirilerinizle milletin zaten nezih olan kültür düzeyini yukarılara çıkarmak sizin işiniz.
Aptalca yaptığınız "kol böreğ" geyiğiniz, salak saçma fıkracıklarınız, pornagrafi sınıfına bile girmeyen vıcık vıcık sersemlikleriniz, "Aman hocam yukarıda RTÜK var" hıyarlıklarınız.

Kimsiniz lan siz?

Sizi sevmek zorunda değiliz. Bunu siz de biz de biliyoruz. Ama allah aşkına kimsiniz de nelerden hoşlanacağımıza, neleri sevmeyeceğimize, nelerin eleştirilip, nelerin hoş görüleceğine kararımızı veriyorsunuz bizim yerimize?

Ne sanıyorsunuz ulan kendinizi?

Sen Erman Toroğlu Toshak ile girdiğin diyalog daha dün gibi aklımda. Senin zeka seviyenin nakıslığını gün gibi ortaya sermişti.

"Ben de futbol oynadım" demiştin Liverpool kaptanına da o da hangi takım diye sormuştu. "Ankaragücü" filan deyi gevelemiştin, adam da sana "PARDOOON?!" deyip gülmüştü.

Küçüksün Ankaralı "Kasap Erman'sın" ama saygı duyacaksın kardeşim bana , bize. Liverpool kaptanına "Bu işi bilmiyor" derken dikkatli olacaksın. Adamı götüyle güldürmeyeceksin. Senin cemaziye'l evvelini biliyoruz biz. Adamdan da hıyardan da anlarım diyorsun, ama ikisini de bilmiyorsun. Birincisi kesin zaten, ikincisi için de eminim bilmiyorsun, bilsen ekranda işi olmaz dersin hıyarın. Çeker gidersin....

hadesperado dedi ki...

Nazmi abi erdoğan arıca arşivlerde kaldığından görememişiz, yoksa senden kaçması mümkün değildi zaten... Eyvallah link için...

LiOncoln olayına gelince, arıca ve yukarıda isimlerini yazdığınız bilumum kuduruklar diyor ki; "futbolcuların haysiyetiyle oynadı, saygısızlık yaptı vs..."

yahu Lioncoln şu hareketiyle hacettepeli futbolcuların haysiyetiyle oynadıysa Messi, C.Ronaldo, Ronaldinho, Robben vs her maç rakiplerinin ırzına geçiyor demektir, hiç bir kelam laf çıkıyor mu?

İnsaf be, ağzınızdan tükürükler saçarak riya yapıyorlar, iki yüzlülük yapıyorlar, futbolun güzellikleri deyip LİOncoln veya Galatasaray söz konusu olduğunda sövmeye başlıyorlar...

Digiturk'u iptal ettirsek ne yapıcaz Nazmi abinin dediği gibi, bu şerefsizlerin ne mal olduğunu nasıl öğrenicez, takımımızı nasıl izleyeceğiz uzaklardan... Lanet olsun hepsine...

ilkay dedi ki...

abi eline sağlık. bunları gördükçe sinirden çıldırıyorum, ama yapacak birşey de yok, oturuyorum kıç üstüne. TOPYEKÜN UYANMAMIZ LAZIM!!!

Burak dedi ki...

Erman Toroğlu : Sen kimsin Toshack benimle böyle konuşuyorsun?

Toshack : Yıllarca Liverpool'da kaptanlık yaptım,Real Madrid'i şampiyon yaptım asıl sen kimsin?

Erman Toroğlu: Beni dünya tanıyor Ankaragücü ile Balkan Kupasına katıldım Türkiyeyi temsil ettim.

Bir arkadaş bahsedince aklıma geldi,diyalog aynen bu şekildeydi. Helal olsun Toshacka iyi rezil etmişti bunu.

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Lincoln sektirmeye, topukla gol atmaya devam etsin, bu köpekler de kudurmaya.

Adsız dedi ki...

Bir kez daha ben;

Bir önceki yorumumda dediğim gibi, asıl sorun hayatın her alanında bir takım "Kerameti kendinden menkul" zevatın hiç bir çekince hissetmeden, insanlara hükmetmeye onları yönetip yönlendirmeye çalışmasıdır. Bunu yapabilecek adamlarda asgari şartın zeka olması gerektiğini bile bilmeden üstelik...

Ekonomide, sporda, siyasette, estetikte, sanatta bir takım adamlar pervasız bir ahlaksızlık cephesi oluşturmuş yürüyorlar.

Sanıyorlar ki "Bu pilav bu suyu kaldıracak".

Yok beyler yok... Bu pilav bu suyu kaldırmaz...

Adamlar her gün köşelerinde, stüdyolarında, koltuklarında durmadan ahkamlar kesip duruyorlar...

Çıkıyorlar akşamın darında "Yarın gökyüzü yeşil olacak!" diyiveriyorlar. Bekliyorlar ki herkes sokağa o sabah gökyüzünü yeşil algılayıp çıkacak.

Bunların hepsi sahtekar. Yok beyler yok havada yine mavi olacak, yine bulutlar, yine martılar olacak. Ülkemde bir gün göreceksiniz sizi o payitahtlara çıkaran medya patronu zevatla birlikte çekip gideceksiniz...

Stadların, sokakların, gökyüzünün sevdalısı olanlar kimse, tarifsiz aptallığı ile bir sevdaya tutulmuş büyük insanlık onları olduğu gibi görüp sevmeye devam edecek.

Hem de iflah olmaz bir inatla, aşkla sonsuza kadar...

Hasta Siempre Cim-Bom-Bom!

Mario Jardel dedi ki...

Nazmi abi bu arada takip ettiğim kadarıyla en çok yorumu bu post aldı ki bana kalırsa bu durum şerefsiz, çapulcu medyanın gerçek taraftar üzerinde yarattığı infialin ta kendisidir.

Mario Jardel dedi ki...

Bu arada umarım reklam yapmam ama borges blogunda bu sinsi, fenerbahçe yalakası medyanın sıradan bir ferdi ile ilgili çok güzel bir yazı yazmış..

http://devrimderki.blogspot.com/2008/12/mehmet-demirkol-vs-lincoln.html

sembolist dedi ki...

Çakallara,Ermanlara,şansallara,gökmenlere,hakan ünsallara bu ülkede herhangi bir savcı veya yetkli yok mdur ki,soruşturma açıp cezai işlem başlatsın.. Lincoln'ü 'nerde sıkıştırırsanız gerekeni yapın' imasında bulunarak hedef gösteren bu şerefsizlere hiç kimse neden ses çıkarmaz... Azizeye şirin gözükme çabaları..Köpekler..

Adsız dedi ki...

Avukat arkadaşlara bir soru?
Bundan sonra oynanacak herhangi bir maçta Lincoln ü sakatlamaya yönelik ilk faulde yapan oyuncuyu tetikçilikten,
Maç akşamı yayınlanan tüm spor programlarını temin edip izledikten sonra,
Lincoln nun pozisyonuyla ilgili yorum yapan bütün Götleri
Azmettiricilikten ağır cezada yargılatabilirmiyiz?

hadesperado dedi ki...

bu dava işi ciddiye alınmalı, bir tane Lioncoln'ümüz var, tam kendine geldi şova başladı derken Allah muhafaza kasapların eline düşmesin...

bu arada 17.15'teki Adsız renktaş, ismini bilmiyoruz ama eline sağlık... inşallah bahsettiğin o günler de gelecek...

Adsız dedi ki...

Alındım şimdi Hadesperado tanımalıydın beni. Kaç kişiyiz şunun şurası?...Gözlerinden, gözlerindeeen öperim!

hadesperado dedi ki...

abi çok afedersin ya valla mahçup oldum, sen hep ismini yazardın o yüzden gaflete düşmüşüm... gerçi senin yazdıklarında isme gerek yok ama bunlar bizi öyle çileden çıkardı ki ne yediğim yemek ne aldığım nefes, kusura bakma, büyüksün...

sembolist dedi ki...

Galatasraya hakaret etmenin,yerden yere vurmanın,hedef gösterip anadolu klüplerni ters yönde motivasyon etmenin moda olduğu süreç daha da hissedlir hale geldii.. Fenerbahçenin şampiyon olmasını sağlamak adına,Lincoln üzerinden anadolu klüpleri motivasyon edilmaye çalşılıyor.. Eski futbolcusu söver,kendi yazarı söver,bu ne ya.. yemin ederim bu hafta bu medyanın maskesi bir kez daha düştü.. Ahmet çakallar,hakan ünsallar,Ermanlar ve Azizenin tetikçisi Şansal.. İlk gördğüm yerde sizlere hakaret etmezsem tüm Türkiye a.s...

hadesperado dedi ki...

Altuğ; avukat arkadaşıma sordum; Lincoln'e karşı herhangi bir kasıtlı faul yapılmadan da erman hakkında suç duyurusunda bulunulabilirmiş...
Allah korusun maçta birşey olursa da hakkında dava açılıp adam azmettirmekten yargılanması mümkünmüş...

istanbul'da bu işle uğraşabilecek biri var mıdır acaba, çok ses getirir bu dava...