3 Ara 2008

Şir-i Jiyan


kilab-ı zulme kaldı gezdiğin nazende sahralar
uyan ey yareli şir-i jiyan bu hab-ı gafletten.

Bizler, elimizden geldiğince Galatasaray'a saldıranları teşhir ve tecrit ediyoruz. Şu tribünlerde bağıranlardan her hangi biri Galatasaray başkanı olsa, bu köpekler salyalarını sağa sola saçamazlardı.

Bu kadarmı sahipsiz bu takım ya. 2000 senesinin Avrupa Şampiyonu anlı şanlı takımı ne hale getirdiler. Ne yazıkki sorumlular kendi içimizdeler. Yıllarca fosil başkanla küçüldükçe küçüldük. Sportif başarı bir yere kadar, adı üstünde spordur. Yenersin yenilirsin, Galatasaray adını başta Galatasaray'lı eski futbolcular ve eski yöneticiler kanalıyla bu kadar küçültmeye nasıl izin veriliyor. Görünmez bir el düğmeye basmış, ellerine ne geçecekse her maç Galatasaray'a kin nefret kusuyorlar.

Boşuna korkuyorlar aslında. Bu korkuları bu akşam son bulur. Bu Galatasaray bu yapısıyla guruptan falan çıkamaz. Bir kaç saat sonra yenilir, geçen seneki gibi bir mucize olmaz elenir ve salyalarını sümüklerini siler yavşaklar. Bütün beklentileri budur. Bütün hesapları olası bir ikinci Avrupa Kupası'nın Galatasaray müzesine gitmesi. Bakın göreceksiniz biz elendikten sonra kuduruklar seslerini kesecek. Hatta şampiyonluk hesabı da gelecek sezona kalırsa, medyanın tadından yenmez. Cümlesi dost olur. Yazdıklarını unuturlar, bizler salağız ya ruhumuzu okşar barışırlar bizimle.

Beşiktaş'a sataşan varmı. Varsa da Mustafa Denizli olduğu içindir. Ne güzel Ertuğrul Hodja varken etliye, sütlüye karışmadan elenirken, ligten iptal olurken, senelerdir Şampiyon olamazken en büyük Beşiktaş demek. Sen öylemisin, müzende o kupa varken, sevgili takımları o kupayı aşana kadar bize sövmeye devam edecekler.

Bir tane idarecimiz yokmu cevap verecek. Adını anmak mecburiyetindeyim, Fatih Terim hoca olacak, maymun Erdoğan Arıca Lincoln'e fırça atacak.

Namık Kemal yetiş, zulüm köpeklerine kaldı, nazlı nazlı gezindiğimiz sahralar. Uyandır artık yaralı aslanı bu gaflet uykusundan.

Hiç yorum yok: