28 Ağu 2008

Gencagada 2. Huzun ; Steaua 1-Galatasaray 0


1989 da o büyük Steauanın Ghenchea Stadyumunda 4-0 lik yarı final maçından 19 sene sonra yine o tarihi stadlarında 2. yenilgiyi aldık. Maç günü ve önceki günü gördükten sonra totem yapıp bayağı umutlanmıştım. Ama maç saatine doğru umutları bayağı azaldı. Adamlar neredeyse bizi maça sokmayacaktı, neredeyse cep telefonlarını bile topladılar. Bir eziyet bir zulüm takım sahaya çıkarken zor girebildik. Bınlarce bayrak vardı, bırakın sopalarını kendilerini bile sokmadılar. ultrAslan Romanyanın 30 metre bayrağı vardı aştırmadılar. Ben diyeyim size Fenerbafçe Stadında bile böyle zulüm görmemişizdir. İkinci vatanımdan soğudum. Maça giderken polis eskortuyla gittik, belkide bilerek oyaladılar. Bizim polisler bizim çakmakları bile bulurlardı ama Romanyalılar meşale yaktılar Ali sami Yende.

Maça alışık olmadığımız üzere bütün yabancıları oynatarak başladık. Benim sezon öncesi tahminlerim bu besi bir yerdeler 5 maç oynayamaz toplamdaydı. Tamam takım yabancılarla büyüdü ama ruh küçüldü. Galatasaraydan uzaklaşılıyor. Servet ve Topalın dışında ruhunu ortaya koyacak adam yok. Kaleci için son bir yazı yazacağımdan onu bir tarafa koyuyorum. Gol ofsayttı herhalde ne televizyondan seyredebildim ne de gazete okudum. Başıboş it gibi dolaştığım Bükreş caddelerinden birinde bulabildiğim kafeden yazmaya çalışıyorum. Yazı makinası Türkçe uyumlu değil o yüzden tonla yanlışım için özür.

Lincolnden artık benimde umudum kesildi. Kewell herhalde kondisyon eksikliği içinde. Teker teker büyük futbolcular bir araya geldiğinde büyük futbol uynayamıyorlar. Onları oynatabilecek büyük bir hoca gerekli. Be;inci sınıf Almanın yiyeceği halt değil bu is. Gelde bu haftaki maça koşantre ol. Çıkabilecek en zayıf takım çıkıyor eleniyoruz. Sebep hazır değilmişiz. Sanki maçın tarihi belli değil. Kimle oynayacağımız sürpriz. Hazir et be o zaman ne ise yararsın. Bu Romanyanın iki takımı şampiyonlar liginde toplam 2 puan alamaz. Daha 1 ay öncesine kadar bize iki gol atan Nikuya küfür ediyorlarmış.
Hiç iyi değilim. Uefa kupasına katılma hakkı elde eden takıma teşekkür edelim. Afferin çocuklar hep böyle oynayın. Biz Galatasaraylıyız yenilseniz bile bize koymaz, bize Kayseriyi yenin yeter. Koskoca Galatasarayı bu kaleciyle ve bu Hocayla görmek benim için şereftir. Canınız sağolsun.

2 yorum:

Emre Yılmaz dedi ki...

Nazmi abi yine çok doğru yere temas ettin takımdaki galatasaraylılık ruhu azalıyor. Fenerbahçeden farkımız kalmaz bu çoban takımın başında oldukça...

Dobrowski dedi ki...

daha önce bir yerde demiştim: "bu sikibe yerine yılmaz vural'ı getirseler daha başarılı olurlar" diye. maalesef öyle gibi gözüküyor. bizim polisimiz yabancılara ne kadar "istanbul beyefendisi" gibi davranıyorsa yurt dışındakilerde bize "torbacı" muamelesi yapıyor. a.k hepsinin

Şu 2. vatanım muhabbeti nedir acep? hereke yıldızspordan romanya ya mı transfer oldun hocam.