28 Ağu 2008

Aykut Erçetin İçin Son Yazı


Artık benden kurtuldun sayın Galatasaray Kalecisi. Bundan sonra benim icin yok hükmündesin. İster bir maçta 5 tane ye ister bundan sonra hiç bir maçta gol yeme. İster vezir et, ister rezil. Sen kaleci falan değilsin çünkü. Kale çizgisi içinde zincirle bağlamışlar çocuk seni. Ayaklarında da demir var sıçrayamıyorsun.



Hiçbir yan topa cıkmazsın. Çıkarsan da ezilirsin. Sen yan topa çıkmazsan 3 ihtimallidir pozisyon. Ya bizimkilerden biri topu uzaklaştıracak, ya rakip kafayı vuracak ya da kimseye top değmeyecek. Rakip topa kafa vurabilirse ve top çerçeveyi bulmuşsa hepimize gecmiş olsun. Sen topu ağlardan çıkar ve hadi çocuklar yok bir şey diye takımı motive et. sanki golü başkası yemiş gibi, üzülmene gerek yok.



Top açılmış sana doğru geliyorsa sakın çıkma yakışıklı kardeşim. Saçını tokası bozulur. Bekle rakip yaklaşsın çok yakından vursun gol olursa ne yapacaksın burnunun dibinden vurdular şerefsizler. Yapacak bir şeyin yok olsa yapmazmısın eline mı yapışacak.

Defans şenle paslaşırsa yandığımızın resmi. Topu taçtan alalım. Sanki Servet topu direk taca atamaz. Atarda ayıp olur o yüzden sana pas veriyor sen atıyorsun taca. Sanada kimse bir şey demiyor. kalecisin sen topçu değilsin. Top avuta çıkarsa acele etmene gerek yok. Özenle dik köşeye topu. Ayağının burnuyla topun dibindeki çimi düzeltmeyi unutma. Yoksa topa iyi abanamazsın kötü yere gider. 7 dönüm tarlada topu istediğin adama atamazsın sonra.


İşi bok ettikten sonra iyi bir top gelirse yalandan atla. Artık yeşende olur pozisyonlardır bunlar. Yersen kimse kızmaz, kurtarırsan iyi kaleci olduğun ortaya çıkar. Ha birde devamlı şikayetçi ol. Yeni kaleci transferlerine karşı çik. Basından bir iki yalama bul ki seni övüp dursunlar kafamızı karıştırsınlar. Biraz yalvarsan, ibat etsen Milli Takıma seçilirsin belki. O zaman seni kimse kesemez.

Ben seni takımımdan kestim Aykut. Bundan sonra en ufak bir eleştiri yaparsam Galatasaraylılığımın hayrini görmeyeyim. Kalede bundan sonra bende rahatladim. Eyvah demem, hadi demem, çııık demem. Çabuk demem, kapalıdan kötü söz söylemem. Kalede sen varsan ki sanırım son maçına çıktın benim için o maç heyecanlı maç değildir. Bu yıl 4 resmi maç oynadın 3 top geldi 5 gol yedin. Artık Galatasaray kalesinde gol yemezsin. Yedekteki kaleciler gol yemezler.

5 yorum:

hadesperado dedi ki...

eline sağlık abi, Aykut olayı bu kadar özetlenebilirdi... De Sanctis'in günahı neydi adamı alıp Aykut'un yedeği yaptılar...
bundan sonra da kalede Aykut'u görürsem Skibbe'nin akıl sağlığından şüphe duymaya başlayacağım, nerdeyse Kalli'yi geçecek bu gidişle...

scapula dedi ki...

De Sanctis hazır değil, kendisi oynamak istemiyor. Kilo fazlası var. Az kaldı, ya bu hafta ya önümüzdeki hafta geçer kaleye.

Ne yapsın Skibbe? "De Sanctis oynamak istemediği için Aykut'u oynatıyorum, o hazır olunca Aykut'u keseceğim." mi desin?

Aykut ise, her zaman söylüyorum, iyi bir Galatasaray yedek kalecisi. Fazlası değil.

Dobrowski dedi ki...

bence çok yükleniyorlar adama. madem kimse beğenmiyor kadroda tutmasınlar, çocukluğundan beri yedekte adam.
bizim kılıç'ı verelim size aykut'tan 2 gömlek üstündür.

hadesperado dedi ki...

scapula; yapma gözünü seveyim. De Sanctis'i izledin mi antrenmanlarda bilmiyorum ama eğer onun kilo sorunu varsa Fenerli Volkan bidon olmuş diyelim.
belki ortalıkta dolaşan açıklamalarda olduğu gibi hazır değil diyelim ama o haliyle bile Aykut'un verdiği güvensizliği vermez bana kalırsa...

biz turu ilk maçta kaybettik maalesef, aykut'un o basit hatası 10 mil. € ve ölçülemeyecek itibarın kaybedilmesine neden oldu...

hoş, bu futbolla CL'de ne yapılırdı bilinmez ama yine de takımın oturması için zamanımız olacaktı...

neyse artık...

Adsız dedi ki...

Nazmi Hasdemir senin aykutla kişisel bir problemin var galiba yazılarını biraz daha dikkatli yaz ve akıllı ol türkiyedeki en iyi kaleci aykuttur sen sanırım yabancı basını takip etmiyorsun yada canının istediği ginbi boşa kürek sallıyorsun