29 Ağu 2008

Çavusescu Hortlamış Becali Olmuş

Galatasaray'ı ilk kez yurt dışında Romanya'da, Steaua Bukreş'e karşı Çavuşescu zamanında izlemiştim. Son defa da yine aynı stadyumda izledim. Bu sefer Romanya Avrupa Birliğine girmiş, gelişmiş olmalıydı. 94-2000 yılları arasında yaşadığım şehrin takımını için için sevmiştim. Kuralar çekilirken 1. torbanın en kötü takımı çıkınca nostalji yapıp kendimi Bükreş'te buldum.
Maçtan önceki günü görünce bayağı umutlanmıştım. Şehirde Galatasaray'lılar formalarla geziyor, Rapid ve Dinamo taraftarlarından biralar içiyorlardı. Arkadaşım Ruman televizyonlarını tercüme ediyor, hemen hemen hepsi Galatasaray'dan korkuyordu. Bizim Manchester United'le oynadığımız ön eleme maçı gibi bir şeydi. Onlar biz, biz Manchaster'dik. Rumenler bile Steaua'yı tam sayamazken bizim takımı hepsi tanıyordu. ultrAslan Romanya'da bayağı hereketlenme vardı. Binlerce bayrak getirdiler, büyük bayraklar vardı. Maç günü Türkiye'den geleceklerle birleşilip büyük seyirci desteği olacağı tahmin ediliyordu.
Maç günü zulüm başladı. Dernekte toplanan Galatasaray taraftarları arabalara doluştu. Önümüze geçen polis eskortu kaplumbağa hızıyla bizleri Ghencea Stadına ulaştırdı. Polis Nazi polisydi sanki. Gelenler biriktiriliyor stada sokulmuyordu. Nerdeyse bütün polisler zevklerini tatmin ediyorlardı üzerimizde. Donumuza kadar aradılar. Sandviçimizi, suyumuzu, kalemimizi bıraktırdılar. El bayraklarını içeri sokmadılar. Sopaları çıkaralım dediler, olmadı bayrakları da almadılar. Tribün önüne asılacak flamaları attırdılar. Maçın başlamasına 5 dakika kala ancak girebildik. Bir kısmımız 15 dakika sonra girebildi.
Adamlar maçı ve turu alabilmek için her şeyi yaptılar. Hepsinde bayrak vardı. Hepsinde borazan. Sesimizi çıkaramadık, duyuramadık. Maçtan sonra da devam etti eziyet. Saatlerce bekletildik, sonra dağıldık. Ters taraftan gönderdiler, formaları çıkarın diye tutturdu polis. Ne bir taksi var ne bir vasıta. Kilometrelerce yürüdük, sonunda bir taksiyle merkeze gelebildik. Steaua'lılar tura çıkmıştı, alkol duvarını aşanlar, sokaklara işeyenler, çılgınca eğleniyorlardı.
Bu Becali her iki maçta da hakemleri satın almamışsa ben bir bok bilmiyorum. Yine bu Becali bu güçle Çavusescu'nun yerinde olsaymış ne ezermiş halkını.
1. torbanın en kötü takımı 2. torbanın en iyi takımını elemişti. Haklarıydı, Radoi televizyonda bizim heykelimiz dikilmeli diye beyanat verdi. Çok sevdiğim Steaua, umarım 3. olurda tekrar karşılaşırız da iki maçta da perişan ederiz. Diyorum ama tahminim sıfır çekerler. Ah be Galatasaray boynu bükük döndürdün bizi. Bakalım bu travmayı nasıl atlatacağız.

1 yorum:

jose dedi ki...

Skibbeyi istemiyoruz Cevat Hoca göreve!

http://www.facebook.com/group.php?gid=28792306330&ref=mf