10 Tem 2008

Kral'a Açık Mektup


Sevgili Kaptan,
Tanju Çolak Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve biz koca bir sezonu ağlayarak tamamlamıştık. Beşiktaş'tan 16, Fener'den 11 puan fark yeyip sezonu kapatmıştık. Domibique Iorfa adlı santroforumuz bile vardı. Feldkamp'ın Galatasaray'ında başladın tarih yazmaya.

Ali SamiYen'e ilk çıktığın maçı hatırlıyorum, ben de vardım. Kaleciye atılan toplara deli danalar gibi koştuğunu, uzun boyunla her hava topuna uzayarak vurmaya çalıştığını, her noktadan şut çektiğini ve daha pek çok şeyi hatırlıyorum.

Tanışma sezonumuzda en çok golü sen attın. Tanju Çolak'ın yarası sarılıyormuydu ne. Seninle başladığımız ilk iki sezonu Şampiyon kapadık. Adının, artık Ümit Burnu'ndan Sibirya Bozkırlarına kadar Galatasaray'la birlikta anılacağın Büyük Galatasaray Efsanesi kulaktan kulağa duyulmaya, dilden dile söylenmeye başlamıştı.

Çok zaman uzun süreli atamazdın. Küstü der geçiştirirdik. Ha bu maç, ha bir dahaki maç diye bekler dururduk. Belki de Dünya'nın en çok yüzde yüz gol kaçıran forvetisi sensin. Ama seni hep sevdik biz. Hem de sevmediğimiz adamları sevdiğin halde. Hiç alakamız olmayan mecralara aktığın, futbolla bağdaşmayan eylemlerin içindeyken bile bu taraftar seni her zaman ilk çağırdı. Herkesin karşında olduğu zamanlarda arkandaydık, en ağır Galatasaray yazarlarını senin yüzünden stada sokmadık biz. Sana saldıranlara saldırdık.

Gittin yurt dışına en kral zamanında bok varmış gibi. Kral gibi uğurladık, döndün aslan gibi karşıladık. Avrupa Şampiyonu olduk beraber. Bir adım dahası vardı, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı dahi alabilirdik. Kaçtınız, ilk sen kaçtın. Yıllarca Avrupa dediğiniz, bir türlü neden gittiğinize akıl erdiremediğim stadlarda, tesislerde ömür harcadın. Tekrar kükçü dükkanına döndüğünde dükkanın vitrini futbolcu bozmalarıyla doluydu. Baliç'inden Pinto'suna kadar menager dolandırıcılarının cepleri doluyordu, kaleler golle dolacağına. Bekledin sessizce, taraftarın baskısı beklentisi sonuç verdi tekrar kaldığın yerden başladın hiç gitmemecesine.

Şu son şampiyonluk, belkide en anlamlısıydı hepimiz için. Fakat en çok senin için değer kazandı. Bütün rekorları bu sezon kırdın. Şampiyon takımın kaptanı olarak, bir daha asla kimsenin yaklaşamayacağı kariyerle adını zabıtlara geçirdin.

Sana teklif edilen, Galatasaray başkanlığı dahil bütün makamları istemedin. Florya'ya heykelin dikilecekmiş sen bir yıl daha futbol oynayacağım diyorsun. Hangi takımda oynayacaksın. Galatasaray kalesine doğru golmü arayacaksın bu saatten sonra. Bülent Korkmaz gibi Galatasaray'ın yediği gole maymunluk yapıp seni sevenleri ikiyemi böleceksin ortadan. Hadi oynadın diyelim golmü atacağını sanıyorsun. Galatasaray gibi 90 dakika gol kovalayan bir takımın forveti olmakla Konyaspor'un forveti olmak aynı şeymi. Ayağına, kafana top gelmeden maçları bitirir yuhalanarak kovulursun.

Şimdi aklıma bir önceki sezon geliyor. Şampiyonluğu Fener'e kaptırdığınız sezon sen sadece 4 gol atabilmişsin. Acaba bilerekmi atmadın. Rekorunu kırsaydın o sezon acaba bir sezon daha kalırmıydın. Galatasaray yönetimi ve büyük taraftarı Tanju'nun elinden rekoru alasın diye seni bir sezon daha fazladan oynatmış olmasın.

Ey büyük Galatasaray'ın Büyük Kaptan'ı; Sakaryaspor dışında bir takıma gidersen ilk beni kaybedersin. Git büyüklerin elini öp, ne görev verirlerse kabul et. Heykelini diktir biz de ara sıra ziyaret ederiz. Metin Oktay'la seni, büyük Galatasaray golcülerini....

5 yorum:

Anıl dedi ki...

Sakaryaspor'a gitmesine neden göz yumuyorsunuz peki? Bir futbolcu iki kulübe birden ait olabilir mi? Aynı anda iki kulübün birden efsanesi olabilir mi?

Mario Jardel dedi ki...

Hakan'ın geçmişte büyük hizmetleri var.. Asla yadsınamaz ama şu anki halinden iki tane hakan'ı yan yana getirsen ne bir nonda ne de bir ümit karan eder.. Acı ama gerçek..

Nazmi Hasdemir dedi ki...

eskiden bir gelenek vardı, iyi futbolcular bıraktıklarında memleketlerinin ya da daha çok amtör ligten geldikleri için ilk göz ağrılarının takımında oynar, yavaş yavaş futboldan kopardı. Şimdi düşünsene geçen yıl en çok golü atmış Hakan bu sene eve gidecek. Elbet zor gelir insana. Birde madem hakansın süper ligin kapısından dönen memleket takımına bir faydan olsun. Üzüntüleri bu sezon sevince dönsün.

hadesperado dedi ki...

okur mu okumaz mı bilemeyiz ama mektup güzel olmuş abi, koy zarfa gönder o derece ;)

@ulranil07; Hakan'ın eski takımına dönmesinde garipsenecek ne var anlamadım, elin arjantinlisi isveçlisi veya herhangi bir yıldız avrupalısı dönüp dolaşıp yetiştiği kulübe dönünce sorun olmuyor da Hakan dönünce mi olacak, bence de giderse Sakarya'ya gitsin güzel olur...

Mario Jardel dedi ki...

Bi rivayete göre ameriak liginde forma giyen bir takımla yıllık 4 milyon dolara anlaşmış hakan şükür. Vallaha iyi para..