10 Tem 2008

Kağıttan Kaplan



İşimiz futbol, spor, kardeşlik. Biz anlamayız kapitalizmin çarkından nasıl sebepleniriz. Biz aslında en çok anlarız da kimseye dinletemeyiz feryadımızı. Çekin lan ayağınızı pis ellerinizi burjuvalar sevgili futbolumuzdan. Sevgili Fenerbahçemizden, Beşiktaşımızdan, uğruna ölümlere gidip geldiğimiz Galatasarayımızdan.

Varmı lan kalleşçesine takım sevgisini sömürmek. Forma dersiniz alırız, kombine dersiniz alırız, siz lokallerde üç kuruşa yemek yersiniz, biz 100 kuruşa Beşiktaş pazarında, Kalamışta Divan'da Mecidiyeköy Meşale'de götümüzü yırtarız.

1 haftada tavan çektirmişsiniz Fener hisse senetlerine. Götünüzün yağı aksın emi. Çaktınız takımını karşılık beklemeden sevenlere. Acımadınız, sarı lacivert renklere gönül verenlere. Mütareke gazetelerinize yazdırdınız, Dünyanın en zengin kulübü diye. Hiç aklında olmayanlara senet aldırdınız. Hayatımda ilk defa Fenerbahçeye gönül bağlayanlara, ondan istikbal bekleyenlere acıdım. Beklesinler tabiki. Onlar sahadaki Fenerbahçe'ye aşıklar, 100 yıllık sevgili Fenrbçele'lerine. Nerden çıktı bu halka açılma kardeşim. Ne halkı, herkes kendi taraftarını sikecek. Fener hisse senedini yavşak Galatasaray'lı dışında kim alır.

Yazık oldu, ben anlamam takip edin, bir haftada %100 artan senet, bir hafta sonra dip yapmaya başladı. Aragones geldi, Emre geldi, Gauzo geldi saldırın senetlere. Ne alakası varsa. Spor sahada olur, İstinye'de Menkul Kıymetler binasında değil. Benim 1 liram yok borsada, Galatasaray senedinden 1 lot almadım. Trilyoner olsan gene almam, biz forma alırız, maça gideriz, bayrak yaptırırız. Sermayenin dişlisi olamayız.

Yalaka basın, şerefsiz basın, ne kadar küfür etsek azdır basın, yarın ne yazacaksınız. Dünyanın en zengin kulübü diye yazdınız, en çok prim yapan hisse senedi yazdınız, manipilasyon yaptınız. Mao De Zung demişti yıllar önce, Amerika için, kağıttan kaplandır korkmayın diye. Üfleseniz kaçarlar, siz ondan korkarsınız o sizden.

Fenerbahçe hisse senedine güvenipte satın alan Fenerbahçeliler, geçmiş olsun. Ateşlere yandığınızın resmidir. Fenerli olmayıpta durumdan vazife çıkarıp köşeyi tez döneyim diyen başka takım taraftarı varsa içinizde beter olun emi. Fenerbahçe'ye kim güvenmişte iki yakası bir araya gelmiş.

3 yorum:

Nazmi Hasdemir dedi ki...

çarşamba 113 liraydı, cuma kapanış 11 .7. 08 76 lira

hadesperado dedi ki...

gudik medya yazıyordu ertesi gün: "Fener'le kim oynuyor" diye...
oynamayın fenerimle zuhahahaha :)

Adsız dedi ki...

Satışa gelmişler. Balonmuş sönmüş. Normal şeyler bunlar. Gavur bunlara gazı veriyor basın üzerinden, hisse yükünü alınca satışa geçiyor. Yabancı bir fon oynamış galiba hisseleriyle. Oynarlar, akıllı olacaksın.