10 Tem 2008

Futbolu Sevdirenler; Arif Erdem


11 sene oynadı o da Galatasaray'da tıpkı aşağıdaki futbolcumuz gibi. Oynadıkları mevki aynıydı. Sağaçıktaydı. Üstelik eskiden 3 lişiydi forvet, Arif iki kişilik hücum hattındaydı. 297 lig maçı oynamış, tam 90 gol atmıştı. Bir kere gol kralı olmuştu. 7 defa şampiyonluk kupasını kaldırdı. En büyük maceralarda vardı. Galatasarayın kader maçlarının unutulmaz futbolcusu oldu. 4 sene destan yazan takımın ilk şampiyonluğunda, İstanbulspor maçının son dakikasında yalandan atlamış penaltı kazandırmıştı. Sonradan diyecekti ki adam değmemiş ama penaltı girişi yapmıştı. O penaltıyı 40.000 kişi gözü kapalı seyredememiş, Hagi ağlara göndererek uzun yolculuğa çıkarmıştı takımı.

Manchester United maçında 25 metreden Schmeichel'ı avlamış, hezimet beklenilen maçı İstanbul'a taşıtmış, devamında ilk defa taraftarı sokaklara döktürmüştür. UEFA kupası final maçında yüzde yüz golü kaçırmış, taraftarın yüreğini ağzına getirmiş fakat zaferle dönen takımın neferi olarak en tepelere Galatasaray adını yazdıranlardan biri onuruna erişmiştir.
Zetinburnuspor'dan 18 lik delikanlı olarak Florya'ya zıplayan Arif, transfer sezonlarında hiç bir problem çıkarmadan alnının akıyla, şampiyon takımdan emekli olmuştur. Hepimiz tarafından sevilmiş, en kötü oynadığı maçlarda bile antipatik olmamıştır. Hakan Şükür'ün yanına alınan nice futbolcular sezona başlamış, bir kaç maç sonra formayı Arif'e teslim etmişlerdir. Kosecki'ler, Knup'lar, İlie'ler, Sunders'ler, Saffet'ler, Serkan'lar.... daha kimler kimler gelip geçmişler Arif'le baş edememişlerdir.

Futbolu sevdirenlerdensin Arif, bir gün yuvana mutlaka bekliyoruz. İstediğin zaman gelebilirsin. Sağolasın, varolasın kardeşim.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Nazmi abi,

Uefa finalinde Arif penaltı atmadı.

Sadece bir hatırlatma...

Saygılar

Anıl dedi ki...

Ayrıca - hatırladığım kadarıyla - Arif, UEFA Kupası'nın ardından Real Sociedad'a gitmişti ve haliyle Süper Kupa maçında yoktu.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

ciddi okurlarımız varmış herkese teşekkür, düzeltiriz.

Adsız dedi ki...

Baba bu Arifinde sevilecek nesi vardı allasen. Bir ara frikiklere takmıştı, gelene fırça gidene fırça, topun başına geçer, defansın göbeğine gömerdi topu. Portekize şampiyonada atamadığı penaltı gibi.

Makina gibi takımın dişlilerinden biriydi. Oradan al, başka yerde vasat bir adam. Nitekim ne İspanya'da ne de milli takımda bir halt beceremedi.

Bir de ülkücü babaların kankasıydı. Ordan da kılım.

jose dedi ki...

hatta kazmalık yapıp uefa fınalınde ılk yarı sonunda mutlak golu harcadı

contra dedi ki...

koceskiyle şükür hiç yanyana oynamadı.şükürün geldiği sene kosecki kovuldu.