9 Tem 2008

19 Numaralı Futbolcu





Bizde 19 efsane formadır. Cihan Haspolatlı'yla özdeşleşmiştir. Hey gidi Cihan baba, yıllarca 19 numaralı formayla koskoca Galatasaray'da sağ kulvar oynadın. Dile kolay 118 maça çıkmışın, sadece tek bir maç taraftarlarca çağırıldın tribüne. Satılmış Fatih Akyel'in geri gelme ihtimali karşısında seni bile defalarca çağırdık. Sen bile şaşırmıştın beni niye çağırırlar diye. Unutulup gittin, yolda görsek tanımayız. Hiç bir olumlu hatıran yok. Tek bir maçını hatırlamıyorum. Hiç aklımda yoktun, mutemelen hiç de gelmeyecektin.




Bir de baktık Harry 19 numaralı senin efsane formanı satın almış. İster istemez anılarımız depreşti. Hafızaları zorlayınca Cihan takıldı ağlarımıza. Kewell beni şaşırtmaya devam ediyorsun. Başka formamı yok. Tamam 7 numara olmazdı. Büyük saygısızlıktı Leeds taraftarına, ama 19 nereden çıktı. Cihan durumdan vazife çıkaracak şimdi. Vay be diyecek sen sol taraftan yıldız gibi kayarken. Bir zamanlar benim sırtımdaydı diye böbürlenecek. Çok kötü futbolcuydu ama adam gibi adamdı be Cihan.

Keşke Kewell'e 17 giy deselerdi. 19 rafa kalktı deselerdi. Bu forma Cihan'ın emaneti deselerdi. Ondan daha kötü biri gelene kadar kimseye verilmeyecek deselerdi.


Büyük futbolcular genelde 11 den büyük numarayı almazlar. Bizde 3 müzede, 9 kuru temizlemeye gitti müzeye kalkacak. 2 balta numarası, 5 Emre Aşık'a rezerve. 11 tapulu Hasan'a. 7 Aydına miras kaldı. Çok aradılar 19 Kewell'a isabet etti. İnşallah eski 19 ları aratmaz.

7 yorum:

scapula dedi ki...

Abi laf arasında belirteyim dedim, ben bu Cihan'ı bir sürü futbolcumuzdan daha çok seviyordum. Çok düzgün, çok efendi çocuktu, üniversite mezunu, kitap okur eder... Elinden geleni de yapardı, hiçbir problem çıkarmayacak kadar karakterli bir çocuktu. Adamı orta saha diye aldık, Kocaelispor'da orta sahada oynarken 2002 Dünya Kupası kadrosuna girmişti. Bizde de o bölgede gayet iyi maçlar çıkardı, Barça'ya golü bile var. :) Ama adam yokluğundan koyduk sağ beke, gıkını çıkarmadan yine elinden geleni yaptı. Günah keçisi ilan edildi, yine oynadı yine oynadı.

Sağ bekte kapasitesi bu kadardı, yapacak bir şey yok. Orta sahada iyiydi, hatta 5-1'lik kupa maçında orada oynayıp yıldızlaşmıştı ama artık o bölgede de ona ihtiyacımız kalmamıştı çünkü çok iyi transferler yapmıştık. Galatasaray'dan gönderilmesi doğru karardı tabii ki, ama ileride yollarımızın kesişmesini en çok istediğim oyunculardan biri Cihan. Şunu da söyleyeyim, eğer teknik direktör olmaya karar verirse, Türkiye'nin bir numaralı teknik direktörü olacaktır.

kerem ce dedi ki...

19, Kewell insaninin leeds takiminda profesyonel oldugu ilk sezonda giydigi numara. o günlerin hikayesine aldi bu numarayi.

hadesperado dedi ki...

19 numerolu Cihan'a Galatasaraysız futbol yaşamında başarılar, umarım bir daha bu tarz oyuncularla işimiz olmaz...

emek vermiştir zaten tek saygı duyduğum da odur, gerisi hikaye...

scapula dedi ki...

Aklı başında hiçbir Galatasaraylı da Cihan'ın futbolcu olarak dönmesini istemez zaten.

"Umarım yollarımız kesişir" cümlesi, Cihan'ın faal futbol yolunu kapsamıyor.

hadesperado dedi ki...

eyvallah scapula, zaten senin yazına karşılık bir cevap değildi, ortak temennimiz :)

Dobrowski dedi ki...

bu adamı harcadınız. fatih terim'in hamit i sağbek oynatması gibi birşey oldu adam için. bizdeyken ortasahada oynardı, iyide oynardı. hele kupa maçında 8eşiktaş'a ilk golü atmıştı.. Neyse ayrıldığı iyi oldu. herkesten küfür yiyordu artık

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Kandıralı sızın efsane takımda arkadaşım oynadı. Turgay Aksu
bende kocalesporlu sayılırım. Hereke doğumluyum. Yıldıssporu tutardım çocukken. herekeli Orhan ı tanırmısın