28 Nis 2021

Maç Yazısı; Galatasaray- Konya City


Her hafta bir birinden kuvvetli Dünyanın en büyük takımı. Bu seferki giydirilmiş kudurtulmuş, Konya United. Ben razıyım, Paris Sn Germain'le maçı değişmeye. İnanın daha zor maç çocuklar. En azından bizim maç bitmeden başlayacak olan yarı final, maç 3 ihtimalli. Maça çıkan heyetin umurunda değil sonucu. Diğer maçlara göre pozisyon almak maçı oynayacak hocaların bile işi değil. Çıkacak oynayacak 3 ihtimalli bir maç. Bizim ki öyle mi? her hafta tek ihtimalli maça çıkıyoruz. Karşında koskoca bir Teşkilat, puan alacaksınız diye tehdit edilmiş bir takım, Gala lehine hakem hatası olursa Malta'ya sürgün edilecek bir hakem şebekesi.

Şebeke demişken, belki de en zor haftaları, isteseler böyle kuramazlardı. Aynı takım ikiye ayrılmış, bir birlerini sigortalayacak şekilde kafamızı koparmaya yemin etmişler. Kim kazanırsa diğeri için de bayram. Yeter ki biz kazanmayalım. Bu yüzden bir önceki maçlarını her iki takım da hakem marifetiyle kazanmalarına rağmen ölü taklidi yaptılar. Rize tescilli bir Fenerbahçe takımı, Fenerbahçe olmasa Rize'de çay üretimi bile olmaz, İkizdere kurur, Çamlı Hemşin ormanlarını talan ederler. Zaten öyle mi yaptılar? neyse. Acaba Teşkilatın talimatı ne yönde. Bize saldırdığı gibi Patronunun rakibine saldırsa mı, yoksa her ihtimale karşı Gala'nın son nefesini vermesini mi beklesinler. Ya Beşiktaşlı Alanya, al sana çok bilinmeyenli bir denklem, ve çözmesi için ödev verilmiş cahil bir Hoca. Ya Fener'e çelme takmaya kalkma kararı almışsa. Fazla mesai yapadursunlar. Biz işimize bakalım.

Ne yapmalı? diğer takımların puan kaybedecekleri öngörüsünde bulunduk, ne var ki bizim takım hesaplarımızın da üstünde kaybetti. İddiamın arkasındayım, Beşiktaş toplamda 10 puan daha kaybedecek, Kayseri'nin işini son maça kadar bitiremezlerse Kapalı Kale Fener'i sağ selamet İstanbul'a yolcu etmez.  Ülkenin tek futbol takımı Yılmaz Vural'ın takımının başı dertte, İbrahim Erkal için oynayacak. Yani demem o ki Teşkilatı yenip Şampiyon olma ihtimali hayal değil.

Epey geriye sarıyorum filmi, Rize'de yenilmişiz, Beşiktaş son 3 maç kala averaj üstünlüğüyle beraber 4 puan önde. O zamanlar galibiyet 2 puan. Kocaeli maçında Darwall'ın Dürülülü'nün kellesini almak üzere kapalıdayız. Büyük Metin'li Malatya'dan gelen gol sesiyle, Ali Sami Yen'i yıkıyoruz. Sondan 1 önceki maçta Antalya'yı deplasmanda kolay geçtiğimiz dakikalarda Beşiktaş İnönü'de Denizli'ye son dakikalarda 1-0 önde giriyor. Ve biz hazırlanıyoruz 15 senelik bu çile tezahüratına. Son dakikada Denizli'li Erol 40 metreden göklerden bir ses getiriyor. Eskişehirspor maçını ezbere bilmeyen taraftar yok. Galatasaray Şampiyon. İnanın çok daha olası bu sezon ki. Gala  çok büyüdü, öcü oldu, mezarlardan hortluyor. Biz kazandıkça korkudan onlar kaybedecek. 

Algoritma belli, kim oynarsa oynasın sonuca etkisi farklı olmaz.

Dandik gol yeme, yersen ilk 5 dakika içinde cevap ver.

İlk 35 dakikayı kartsız geçir.

450 pastan fazla yapma.

Savunma oyuncuları gol atsın veya gol pası versin. 

Serbest vuruşları pozisyonun almış savunmayı dağıtmak üzere kullan, karavana atış yapma.

Gerisini onlar düşünsün.

Haydi Cim Bom, yaparsın bilirim.

 

 

Hiç yorum yok: