28 Eyl 2012

Kuper Testi; Ordu 2- Galatasaray 0,

12 dakikalık süre içerisinde koşu hesabını tutanlar, bu testi başarıyla geçemediğimizi söyler zaten. Biz Hektör testinden başlayacağız. Adamlık testinden. Güney Amerikanın pampaları nere, Yukarı akan dereleriyle ünlü Ordu nere? Koskoca Hektör, ya alabalık yemek için serin suları tercih etmiş, ya da bizim bilemediğimiz bir hastalığına fındık yağı iyi geliyor. Daha 3 ay evvel, Katar takımlarından eşşek yükü parayla transfer teklifi almıştı, demek sebebi varmış gitmedi. Reykart paranın peşinde koşarken, Hektör romantik takılmayı tercih etmişti. helal olsun diyorum, gelmiş geçmiş en büyük 10 hocadan biri için.

Rotasyon; Kötü futbolcunun piştideki karo bacağı. Dandik bir maç gelse de oynasamın futbol literatürüne girmiş ifadesi. İyi futbolcu her maç oynamak ister. Değil 3 günde bir, günde 2 maç bile oynansa oynar. Eskiler bilir Spor yazarları turnuvası yapılırdı. Fikstür hesabı bir takım hem Cumartesi, hem Pazar oynardı. Banko futbolcular her ikisinde de oynardı. Semih Kaya'yı dinlendirmek nedir hocam? 35 yaşına gelmiş kıçının kılları ağarmış kazmanın koskoca Galatasaray'da ne işi var. Galatasaray tarihindeki en nefret ettiğim defans oyuncusu Servet'ti, daha sümüğü kurumadan, aynı özellikte biri daha bulaştı. Bir sezonu, hiç bir futbolcuya takılmadan geçiremeyecek miyim ben ya?  Başımıza iş aldık, Kris'i kovmadan bana rahat maç izlemek haram.

Kayseriliyim, bu yüzden iddialı da konuşabilirim. Ticarette kafana koyacaksın. Destur olarak ezberleyeceksin. Kayserili'den mal almayacaksın. Yüzyıllardır sürüp gelen geleneklerini bırakmış olamazlar. Genlerinde var eşşeği boyayıp, at diye bilezik gibi geçirirler. Acaba mı? bu mal da defolu mu? diye temkinli oldumsa da. Amrabat için Kayserili kazığı demenin vakti benim için çoktan geldi geçti. Emre Çolak varken, Amrabat namında birine verilmiş para, Kayserili tüccara kaptırılmış paradır, geçmiş olsun.

Hocalarına duyduğum saygıdan dolayı Ordu deplasmanını en tehlikeli maç olarak ilan etmiştim maçtan önce. Belli ki bizim maç izleyicileri Ordu'ya gerekli saygıyı göstermemiş, sıradan bir maç gibi oynamışlardır. Geriye yaslanmış, timsah misali hata yapılmasını bekleyen kalabalık Orduspor savunmasına karşı şişirme toplarla gol aradık. Yaptıkları hataları golcüler değerlendiremeyince, girilen tek pozisyonda kalemizde golü gördük. Hamit'in erken çıkmasına bağlamıyorum ben yenilgiyi. hiç olmazsa yerine giren Aydın, hızıyla da olsa adam eksiltebiliyordu. sol taraf kısmi felçle oyuna devam etti. Hakan Balta, Amrabat ikilisi sezonun en kötü sol kanat performansını oynadı.

Eboue'den bu maç fazladan bindirme ve artık gol bekliyorum. Şom ağzımın kurbanı olduk. kaleye dürtmek yerine düşmeyi tercih etti o koca adam. Futbolun tanrısının adaletine güvenmek lazım. Sen misin kandırmaya çalışan? O top gol olarak bütün takımı cezalandırdı. 2-0 olduktan sonra da artık geçmiş olsun du.

Ders çıkarmak en iyisi. Elmander'i Galatasaray atletizm takımına mı göndersek acaba? Her maç en çok koşanlar listesinde birinci. Deli dana gibi koş, gol yollarında güçsüz kal atama. Hocanın beynine girsem, ya Elmander'i hiç oynatmam, ya da takımın en az koşan adamı olmasını sağlarım. Bu Elmander, sezon sonuna kadar 5 gol ya atar ya atamaz. Takımın golcüleri Burak ve Umut'tur. Ne kadar çok beraber oynarlarsa o kadar verim alınır.

Tabelaya yenilgi yazdı. Bu oyunla yengi yazsaydı bile şu yukarıda yazdığım şeyler aynı olacaktı. Braga maçının kafalarda olması mazeretse, durum çok daha vahim. Büyük takım olmak için daha çok yolumuz var demektir. Salı günü asla aynı şeyler olmayacaktır. Büyük Galatasaray taraftarı takımın bu kadar kötü oynamasına izin vermez. Bu maç için cımbızla iyi bir şey çıkaracaksak, Pitbull'un geri dönüş maçı diyebiliriz. Yenilmemek için direndi. Muslera'yı bu sezon hiç beğenmiyorum. Selçuk'ta serbest vuruşlara ortaklar çoğaldıktan beri istenen formda değil.

Alınamayan puanlar, ligin sonunu ekilemez. Belki şampiyonluk için 1 maç fazla oynarız o kadar. Ben Şampiyonlar ligine etki eder mi onun kuşkusundayım. Maçın siniri Fenerbahçe puan kaybedinceye kadar geçmez. Polyanna Galatasaraylılar bu maçı yok saysın.

2 yorum:

UçanTekme dedi ki...

Nazmi Ağabey, seninle tümüyle aynı fikirdeyim.

Cris bu haliyle takımda en fazla Gökhan Zan'a büyüklük yapar. Ben de iddia ediyorum ki Dany oynasa idi iki golü de yemezdik.

Maalesef büyük takım olma yolunda hala yolumuz uzun. Orduspor tam da beklediğimiz gibi bir oyun oynadı, ancak rijkaard zamanındaki muhteşem 6 hafta sonrası çektiğimiz sıkıntıyı çektik bu maç. Kapanan takımlara karşı karambol futbol. Plansız kanat denemeleri, göbekten pehlivan forvete hava topu şişirmesi, yerse ne ala, yemezse hoşçakal 3 puan. 2000 takımındaki kapanan takımı presle boğup boğup yerden hızlı kısa paslarla sonuca gitme aşamasına daha gelmemişiz.

Bir dikkatimi çeken şey de bu maç özelinde ya oyuncularımız kendilerini yormak istemediler, ya da hector cuper orduspor takımına inanılmaz bir fizik güç kazandırmış, oyuncularımız bir çok pozisyonda ezildiler. Hele ki eboue gibi, elmander gibi ve oyuna sonradan giren diri bir umut gibi adamlar bile ezicilklerini gösteremediler.

Ha, bir tek Muslera konusunda sana katılmıyorum hocam. Şöyle ki; ben Fatih Terim'in Muslera'ya özellikle degaj kullanmasını söylediğini düşünüyorum, zira hoca defansı ileride kurarak orta sahanın pres gücünü arttırmayı ön planda tutmayı seviyor. Göbekteki iki stoperimiz de bileklerine çok hakim adamlar olmadığı sürece, kapanan ve mücadeleci takımlara karşı degajla atılan topu ileride presle kazanmak ve oyunu rakip sahaya yıkmak stratejisini tercih edeceğiz diye düşünüyorum. Zira Muslera kontra başlatabileceği pozisyonlarda eliyle başlatmayı tercih ediyor, akhisar maçında 2 pozisyon bu maçta da amrabatın alamadığı bi pozisyon var öyle. Şunu da ekleyeyim, Taffarel de fatih terim döneminde buna benzer oynardı. Ancak onun bir artısı vardı, ona atılan geri paslarda gelişigüzel vuruş yapmaz, bugün kalburüstü takımların bazı oyun kurucularında bile olmayan tekniğiyle mükemmel paslar çıkartabilirdi.

Saygılar.

Adsız dedi ki...

sinrim geçti Büyük insan:)
hep yaz,çok yaz..
seni okuyan o kadar çok tandğım var ki..