15 Mar 2008

Jose Mourınho ve Ahmet Akçan

Resimlerdeki ifade benzerliği



Esas meslegi öğretmenlik olan Mourinho, teknik direktörlük kariyerine tesadüfen başlamıştır. Sporting Lisbon'da ingiliz teknik direktor Bobby Robson'nin tercumanliğini yaparken, Bobby Robson'un Barcelona'ya gitmesiyle birlikte onuda yanında götürmesi ile teknik direktörlük yaşantısı gerçek anlamda başlar.

1980 yılında Almanya'da Spor Akademisi'nde öğrenciyken, G.Saray'ın Almanca bilen antrenör araması üzerine yaptığı başvuruyla hayatı değişir Ahmet Akcan'ın.
Almanya'nın efsane teknik direktörü Jupp Derwall'ın Galatasaray'da göreve başlaması üzerine Ahmet Akcan'ın da Sarı-Kırmızı takımdaki günleri başlar...

Kaderleri aynı çizilmiş, esas Hocanın başına iş gelmesiye takımları onlara kalmış. Tercümanlıktan büyük takım hocalığına bir kısa mesafe koşusu. Şans işte, allahın hikmetinden hesap sorulmaz!. Yüksek dağların tepelerinde yılana da rastlanır, kartala da. Bir sürünerek, biri uçarak gelmiştir.

Biri Jose olmuş, biri Ahmet kalmış ne farkı varki. Jose bizi ilgilendirmiyor ama Ahmet bu akşam cortlarsa ki- uzak bir ihtimal değil- yazık olacak, bunca emeğe.Çünkü emek, en yüce değerdir.

Hiç yorum yok: