14 Ağu 2023

BEŞİNCİ YILDIZIN ARİFESİ 1; Kayserispor 0-0 GALA

 


Ve parti Halil Umut Meler'in düdüğüyle başladı. 

Bir Gala klasiğiyle elbette, istersen Maradona'yı transfer et, ilk maç oynamaz, oynatılmaz. Tamam geçen sezon şov yapan takım sahaya çıktı diye ilk maçtan eleştirecek değiliz, belli ki ustalar hazır değil. Ne var ki itirazımız eleştirimiz durum tespitine. 

Bunca yatırım, bunca şov, bunca çile ne için? Şampiyonlar ligi müziğini özledik, ya kazayla ilk turdan elenseydik. Olmayacak şey değildi. Bir sakatlık var kurguda, eleme maçlarını oynattırdıkları dandik takımların ligleri genelde kuzey ülkelerin ligleri, az takımlı erken bitiyor, erken başlıyor. O zaman sen de takımın yarısına misal Nisan'da izin ver erken kapayanlar sezonu erken açsın. 

Koskoca İcardi'yi yedek kulübesinde görmek içimiz acıtır. Koy bir sandalye otursun yorulduğu zaman, ama ismi forması sahanın içinde olsun.

Sezon beklediğimiz gibi açıldı bizim için. Her takım bize karşı oynayabileceği maksimum seviyede oynayacak, gerekirse takımın yarısı sakatlanıp bir sonraki maça çıkamayacak ama sen son maçın gibi oynayacaksın. Puan alamazsan sönmüş Erciyes yeniden patlayabilir. 

Maç boyunca Çağdaş Atan'ı izledik, yani 2024 görmeyecek hocayı, görürse de ligden ilk düşecek takımı izlemiş olduk.  Her pozisyonda kadrajdaydı. Takip edin, Fener maçlarında denizanası gibi mayışır kulübede. Ah bir de takımı gol atmış olsaydı, bakın görseydiniz ne şaklabanlıklar yapacaktı. 

Otobüs garajına karşı oynadık, en az 20 maç böyle oynanacak, kapanıp dinlenmiş adamlarıyla hızlı kontraya çıkacaklar. İlk 30 dakikada gol gelmeyen maçlar sıkıntılı geçecek. Aşmanın en kestirme yolu serbest vuruş golü, Görünen o ki Angel, Zaha, IronBay, Kerem, Mertens’le serbest vuruş golleri izleriz.

  

İlk 11’e bir baktık Bacambu hariç aynı takım. Bacambu'yu kafası kesik tavuk futbolcular vardır hani, onlara benzettim. Yön problemi var, hangi kaleye gol atacağını bilmiyor gibi, pek umutlu değilim. Lukunku-Iorfe karışımı bir futbolcu. Kolay kolay yanılmam, 2024 ü görmez, gol falan atamaz.

Çok kısa süre Zaha’yı izledik, oyunu üstüne kurup çok fazla topla buluşturmalıyız, Ali Cabbar’ı ezberletecek klasta olduğu ilk topa dokunuşundan belli.

Topla oynama süren bariz üstün rakibe fazla pozisyon vermemiş, sen de bulamamışsan tek açıklaması orta sahanın randımanı düşük bir maç çıkardın. Berkan topla beraber her saniyede, hücumda yeterli tekniği yok, şansı da elbette. Vurduğu kafa gol olsa bambaşka şeyler konuşulurdu.   

Demem o ki bu 11’den 5 adam son maçın son düdüğünü duyan 11’inde olmaz. Kervan yolda dizilir İcardi 8. hafta oynanırken gelmişti. Uçak bu içinden kimlerin çıkacağı belli değil, Erden Timur bile bilmiyordur.

Okan Buruk’a çıkardığı ilk 11 için değil, sevk ve idare yönünden eleştirim var. Çok geç adam değiştiriyor, her maçın ayrı hikayesi var, geçen sezon birçok maç tek golle kazanıldı diye aynısı olmayacak. Rakip sen güçlendin diye görece güçlendi, saha dışı etmenler daha fazla etkili olacak. 3 gol öne geçmeden rahat yok, metroya yetişmeyi aklınızdan çıkarın, son düdüğe kadar tribünlerdeyiz.

Parti uzun sürmez, mayıs ayı içerisinde Gala gecesi yaparız. Sezonun adı Beşinci Yıldızın Arifesi, yazmaya başladık ‘’24'ün Kısa Tarihi’’ ni. 

GALAXI

Muslera 8; Keleye geçme ihtimali olan biri transfer edildi, teslim etmesi pek yakışık almaz, teslim etmeye de niyeti yok son senesi, muhteşem bir final yakışır, ilk maçtan sinyali aldık.

Boey 6; Normalinin altında bir maç çıkardı, şut pozisyonunda cortladı, sağ taraf emin ellerde.

Nelsson 6; Transfer sezonu kapanana kadar böyle, kritik hamleleri vardı, korkuttuğu anlar da oldu. 

Abdülkerim 6; Hızda düşüş var, önceki maçlarda da tespit ettim.

Dubias 3; Formda bir Kazımcan bırakmıştık, efsane olma ihtimalli Angel transfer edildi, baktık yine nöbetçi sağ bek, sol bekte. Tuhaflık, Okan’a eksi.

Berkan 8; Bir tuhaflıkta Gala akciğerinde, bir bana mı iyi görünüyor çözemedim, takımın en iyisi diyorum bir bakıyorum çöp diye yıkıyorlar ortalığı. Geçen sezondaki tezimin arkasındayım, Dünyanın her takımında bank 6 numara oynar, bizde de oynayacak.

Sergio 2; Ne yazık ki düşüş sürüyor, göz göre göre Ölüveriyor futbolu, 8’i taşıyamaz.

Mertens 7, Futbolumuzun aklı, çok bariz batmadığı sürece kim gelirse gelsin 10 numara başlar.

Barış 3; Ödü kopuyor Rashica gelecek diye, kendine oynuyor, ilk dakikalarda sarı kart aldırmışsın, devam etsene adamın üstüne, yok, beyin tahtası eksik kendi sarı kart alıp 2.yi almamak için oyundan düşecek Okan seyredecek.

Bacambu 2; İyi baktık, bakıyoruz, süre alması çok zor.

Kerem 1; Geldiğinden beri en kötü maçıydı, ben İcardi’ye bağlıyorum. Artık kader arkadaşı oldular, aynı anda girip çıkmaları, biri yoksa diğerinin de oynamaması lazım.

MAÇ MR’ı

Topla oynama; %62(pozisyon üstünlüğüyle boğman lazım, top efektif kullanılmadı)

Şut; 17/3 isabet (Bir büyük takım için içler acısı istatistik)

Rakip Ceza Sahasında topla randevu; 25

Gol Beklentisi 1.26 (Maçı izlemene, yorumcu dinlemene gerek yok, kötü oynamışsın)

Korner; 9( bu sezon beklentim, 10 kornerde 1 gol, özellikle bu veriyi takip edeceğim, hesaba göre Trabzon maçının ilk kornerinin gol olması gerekiyor)