18 Eki 2020

Çocukluk Aşkımsın

 

Ey Büyük Galatasaray Taraftarı;

Aralık 1971 de çıktığım kutsal tribünlerde 50 yılımı geçirdim. Antrenman, hazırlık, jübile, kupa, Avrupa kupası yarı finali, finali ne varsa içinde 1000 den fazla maçta tribünlerdeydim. 8 ayrı ülke deplasmanında Galatasaray tribünlerinde bayrak salladım. En unutumaz, en büyük maceralarda vardım.


Florya;da da top oynadım, Ali Sami Yen'de en son maça çıkan Galatasaray formasının da içindeydim.  

(veteran takımının maçından 1 hafta sonra yıkım başladı)

Xamax maçında kapıları kapanmış stada da girdim, Eskişehirspor maçında kapalının duvarının dibinde de sabahladım. Parken'de Taffarel'in arkasında kaleye geçip penaltıları kurtaranların arasındaydım. Nice zaferlerin naralarını atarken gırtlak parçaladım.

50 yıldır tribünlerde geçirdiğim ömrümde, tarihimize geçen en önemli maçları, olayları, futbolcuları, hocaları bu kitapta anlattım. 

Bu kitap, Macellan Boğazı'ndan Alaska'ya, Ümit Burnu'ndan Sibirya'ya dünyanın bütün koordinatlarına dağılmış Galatasaray taraftarına manifestomdur..

Amacım iki üç ve daha fazla Galatasaray Fanatiği yaratmaktır. Parolam budur. 

Amacım doğma sırası bekleyen bebekleri vişneye çalan koyu kırmızı, turuncudan iz taşıyan tok bir sarılı zıbınlara sardırıp, ilk avazlarını Cim Bom Bom diye bağırtmaktır.

Galatasaraylılık kimseye miras bırakılamaz, daha doğmamış Galatasaraylı bebeklerden borç. alınır.orç aldım. Karınca kararınca Galatasarlılığın yüksek ideolojisini yayarak borcumun bir kısmını ödemeye çalışıyorum..

Galatasaraylılık teslim ol çağrılarına ateşle karşılık vermektir, Son mermim bu kitaptır. 

Armağan olsun,

Hepinizi Galatasaraylılığımın olanca ateşiyle kucaklıyorum.