26 Nis 2024

PARLAYADUR ''GALAXI'nin Beşinci Yıldızı'' Kalan 42; ADS 0-3 GALA

Daha neler göreceğiz diye kendi kendimize söylenirken bunu da gördük, zapta geçiriyoruz. Yalvarma şikesine de şahit olduk. 90. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Arnavut futbolcuya ne olur atma bittik diye yalvardılar. 5 dakika süren Var incelemesini İnşazeus vermezler endişesiyle izleyen Bülent Uygun' rağmen Manaj, Hocasına, teklif edilenlere aldırmadan terse yollayıp, rutin dışı sevindi. Her şeyi yap Arnavut'un onuruyla oynama, dünyanın en iyi insanı birden en tehlikeli insanı olur.

Ya çocuk penaltıyı kaçırsaydı, kimi nasıl inandıracaktı? Ya şu pozisyonun aynısı bizim maçta olsa, Mertens konuşsa, penaltı da kaçsa ligi sayarlar mıydı?

Ne dedik, penaltının tanrısı vardır, 40-50 penaltıyla verdiğini 2 penaltıyla geri alır. Penaltıyla yaşayan penaltıyla can verir. Şikelerden pusulara geçiyoruz. Galatasaraylı bir velet, maçın Alman Var hakeminin Galatasaray Üniversitesi mezunu olduğunu yaydı. Aynalı sazanlar üşüştü oltaya. Gerçi okusa ne yazar, umurunda mı kimin şampiyon olacağı, adam mesleğinde ilerleme derdinde. Pozisyon unutulup gidecek, söz uçar yazı kalsın. Fener beki Manaj'ın sağ ayağının arkasından üste doğru dokunuyor, nerdeyse çorabını sıyıracak, çocuk o yüzden plaseyi topuğuyla vurmak zorunda kalıyor, kaleci önce sol sonra sağ ayağıyla top ayaktan çıktıktan sonra dokunuyor. 2 penaltı bir kırmızı kart var, yallah, ağlama duvarına. 

Diploma pususundan önce Var kumpasına yakalandılar. Feto kumpası tutmadı, yoktu, fakat Var kumpası tutar, çünkü var. 5-1 kazanıyor, 1 golü yedim diye hakeme ver yansın ediyor. Aklı sıra kolpa yapıyor. Pokerde kolpanın ( örnek, elimde hiç bir şey yok diye beyan ediyorsun, oyuncu giriyor kazanıyorsun) yaptırımı no bettir. Kazansan bile ödeme yapılmaz. Sahadan bu yüzden kaçıyorum, yabancı hakem getirin hakkımı yiyorlar, yoksa ligten çekilirim, aç kalırsınız. 7 atacakken 5 atıyorum zevk alamıyorum, paramla rezil oluyorum. Kuş(kanarya) beyin olunca içinde leblebi oluyor haliyle. Nasıl olsa yabancı hakem getirmezler, ben kavalı öttürüp sürüyü Papazın Çayırında yayayım. Erden Timur'dan ses çıkmadı, sanki mevcut hakem yönetimlerinden şikayetçi değilmiş blöfü yaptı. Eli doluydu, yok imajı verdi, diğerinin eli bom boş var görüntüsü veriyor. 

Bir gece ansızın yabancı Var hakemi gelmez mi? Ateşle çevrildi artık Akrep, kurtuluşu yok.. 

Bu sana ders olsun acemi oyuncu ''Blöf yapma, blöf yakala'' Kaybedeceksin.

Hocan belki de ilk defa haklı beyanat vermiş maç sonunda, puan farkının açıldığını düşünmüyoruz demiş, doğru. Maç başında 5 olan puan farkı, deplasmanda aldığı 1 puanla 4'e düştü. 

24'ü kapattık, hepimize geçmiş oldun. Gala'dan kurtulmak için işini Ocak'ta bitireceksin, Mayıs'a lider giren Gala'dan Şampiyonluğu almak için Florya'yı ağır bombardıman altına alman lazım, too late. Eşik aşıldı, hakemle, futbolla, şikeyle, hatırla, teşvikle olmaz, vuslat bir başka sezona diyelim, ve bu maçla beraber teleskoplarımızı GALAXI'nin Beşinci Yıldızına doğru çevirelim. PARLAYADUR

Ben yazmaya başlıyorum, siz de saymaya başlayın. Gel 42. maç gel. 

Çok büyük bir takıma karşı oynadık çok büyük. İşçi sınıfı efsanesi, babamların takımı, ömrüm ne kadar vefa ederse bütün dünya demiryolu takımları kardeşimdir. Yolun bahtın açık olsun  Adana Demiryol Spor, sakın gitme bu pis akvaryumdan. Taşırız biz seni temiz futbol taraftarları, oynadığın büyük futbola taraftarına saygı ve minnetle.

Fark atan ilk 11, liyakat. Takımın en formda oyuncusu Barış, Demirspor'un en formda oyuncusu Atal'a denk geldi, Hayvani mücadelede zaman zaman bizim hayvanat öne geçse de öldürücü vuruşu yapamadı. Barış cılız bir vuruş yaptığında kadraj kulübeyi gösterdi, Bilim kurulu mini bir toplantı yapıyordu, o an X attım. ''3-0 yeneriz rahat olun''. 

Fal bakmıyoruz, 5 taş oynamıyoruz, Gala bilimine katkıda bulunuyoruz. Sezonun en büyük topunu oynayan takıma en fazla 60 dakika ömür biçiyoruz. Kim bilir ne hesapları var Okan Buruk'un. Dayı'dan tam umut kesmişken, o nasıl bir insanlık dışı gol.

Ya sen Mertens ne desek ne söylesek, önsöz geçelim, seni 5 yıldızlı orgeneral olarak gönderemezsek bize yazıklar olsun.

Maç hakemi mükemmeldi, Yabancı Var'a boşuna maaş ödendi. Çok büyük bir maç yönetti ,

Kısa kesiyorum sarhoşum, göklere diktim gözümü, Regulus'u arıyorum. Aslan takım yıldızının 10 numarasını, en parlağını, kaptanını. PARLAYADUR

Yaşasın Galatasaraylılığımızın yüksek öğretisi.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 9; Gol yememe, şampiyonluk son düzlüğü butonuna bastı, kurtardıklarından ziyade sıfır top kaybıyla oynadı, eldivenli Popescu'ydu. Gole kapatma rekoru kırdı. Asistini Barış yemese yıllarca unutulmayacak bir maç oynamış olacaktı, oynadı da.

Kaan Ayhan 7; uzun yıllar birlikteyiz dostum, hangi forma ona kendin karar vereceksin aslanım.

Nelsson 7; Savunma Viking savunması, lafımız yok ama yetmez. Hücumda Patron etkisi yok.

Abdülkerim 8; Gala savunması bel kemiği, hamleyi yapıyorsa korkma rakı içme molası, afiyet olsun.

Khön 9; Maç öncesi en güvendiğim adam ilan ettim, hatta gol bekledim. Uzun yıllardır beklediğimiz sol saldırı beki

Thor 9; Bir orta saha savaş tanrısı, sözleşme yenileyip moralle maça çıktı, bu maç özelinde savaş kahramanıdır.

Mertens 10; Hagi'yi izleyemeyenler üzülmesin, sonraki nesillere anlatsın. Ne yazsak az, susuyoruz.

Dayı 8; İnsanlık dışı şutu direkten dönünce, oyundan da düşer dedik, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir golle Promethaus oldu. 24 ateşini yaktı.

Ziyech 8; Bedevi'nin gol attığı anlaşılmıyor, ne spiker bağırıyor gol diye, ne bir kucaklaşma, ruhsuz, kansız bir kervancı başı. Tek başına maç alır futbolcular var ya işte tam o.

İcardi 7, Golü golcü atmazsa maç öksüz kalır. Mertens'in referansıyla topa temas ettiği an kendimi yerde buldum. Kalk dediler telefona mesaj geliyor. 3-0 oldu

Barış 6; Çok kötü bir sağ beke denk geldi, Okan Buruk korudu, sağa attı, ama tabela alınmıştı. Vurduğu gol olmayınca aklı orada kaldı.

Takımda içimin acıdığı tek futbolcu Akciğerimiz Berkan Kutlu. Takımı hava alanından teslim alın yakın meşaleleri, 

21 Nis 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 33; GALA 4-1 Pendikspor

Ali Koç kayıp, yabancı VAR hakemleri iş başı yaptı görüş bildirmedi. Süper Kupa'dan kaçtı sonuç hakkında bizi aydınlatmadı. Kendi reayası aydın zaten gerek yok, mezar kaçkını böceksavar divan başkanlarını Müge Anlı'ya hesap verirken görenler olmuş, Acaba neden? izlemedik, bilmiyoruz.

Derken 18 Nisan UEFA Kumpasında ruhu teslim etti. Deplasman golü kuralı icat edilmese Zeus'un Evlatlarını elemişti. Bu işte en çok maçı oynamış en tecrübeli, daha önce bu kural yüzünden defalarca elenmiş, elemiş Derin GALA'nın parmağı mutlaka vardır. Fred, kendisini oyundan çıkaran Hacı İsmail'i azarladı. Belki de aklı Sivas maçındaydı 10 dakika fazla dinlensin diye çıkardı. Kumarda en tehlikeli kumarcı acemi kumarcıdır. Morinho'dan Angeletti'den korkma acemi İsmail'den kork. Sonunda mutlaka kaybeder ama milyonda bir kazandığı da sana denk gelir. Ne büyük ustalar, ne eşeklere postu deldirdiler. Şer cephesinde ölüm huzuru, sessizliği var, hayra alamet değil çıkar kokusu. 

Alanya'da 1-0'a hepimiz razıydık maç öncesi. Ligin en iyi top oynayan takımlarından başta geliyordu, 4 olunca tabelaya razı olmadık. 5.yi aramak için cümbür cemaat saldırdık. Olur da KUŞ ASLAN'a çarpar bir mucize olur, averaj momentumunu da ele geçirmemiz lazım. Tek tutundukları dal averaj, kuş(lafın gelişi değil, Kanarya ) beyinleriyle hayal kuruyorlar, nasıl olsa bir maç berabere kalırız, bakarsın dünyanın sonu da 19.05 1924 tarihine denk gelir Ali Sami Yen'de bizi yener, Şampiyon olurlar, başka gezegenlerde milyonlarca yıl dillerinden kurtulamayız. Hayale yaşayan bok içinde ölür.

Penaltıyla gelen, penaltıyla gider. ''Haydi oğlum Bonicci'' hayallerde yaşayacak, ''Haydi oğlum Popescu'' müzemizde sonsuza kadar parlayacak. 

Yaklaştık, 24'ü bağlamak üzereyiz, sezon, Beşinci Yıldızın Arifesi sezonuydu, giyin takım elbiselerinizi takın Urfa poşularınızı Bayramın ilk sözleri başlandı söylenmeye.

PARLAYADUR; GALAXI'nin Beşinci Yıldızı.

Her zamanki gibi, bir şampiyonlar ligi takımına karşı oynadık. Atletico Pendik. Kümede kalma takımları hocalarında zerre akıl olsa, bize karşı oynadıkları topu kendi rakiplerine karşı oynasa, küme iklimi bambaşka bir geometriyle çizilmiş olurdu. Ama onlar da haklı, ben düşeyim yeter ki Gala puan kaybetsin, olmadı averaj kaybı osun. Benim yemim arpam samanım kesilmesin.

İlk 30 dakika muhtemelen futbol tarihimizin en kötü topunu oynadık. Barış'tan başka sanki kimse topa dokunmamıştı. Durumu sosyal medyaya bildirdik., maç öncesi Hoca sosyal medya gücümüzü söylemişti, 1 dakika olmadı Mertens'in referansıyla Pampa'ların Rasputin'i Aşkım olayımı 50 bin kişiye söyletti.

50.000 demişken, bu maça kadar kaç leylim maç kapalı gişe oynadık, ne var ki kombinesi olan bir kaç bin kişi maça gelmiyordu., muhtemelen bu maç rekor kırıldı.

Okanball bir önceki maçı kazanan ikinci yarıdaki ilk 11'i çıkardı. Gururumuzdur, olması gereken liyakat budur. Averaj itmesini lehimize çevirmemiz lazım. Bu maça o maç gözüyle baktık. En güzel maçlarımızı bizi yenmeye oynayan takımlara oynadık. Pendik, Sapanbağları, yenmek için değil, hatta puan kaybı için de değil ,averaja mani olmak için oynadı, nitekim başardı.

3-0 dan sonra onerer değişikliklere gitti hoca, Kerem en sevdiğim futbolcularımızdandır, bıktım Kerem'den top kaybı repliğinden. 5 defa topla temas etti, 3 ü kaptırma, kaptırmadan biri gol 4.yü kaleci kurtardı, penaltı yerli var hakem olsa temizdi, bana göre de temiz, 5.topla buluşması gol oldu, içim acıyor, Kerem eriyor.

Hiçbir futbolcumuza yüklenmeden 1 maç oynayanla her maç oynaya ayırmadan tam konsantrasyon devam ediyoruz. Son düzlüğün depar metrelerindeyiz,  Haydi Cim Bom, yeter ki Mayıs'a lider gir, gerisi bizde, tribünlerde.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera  6; yediği golde suçu yok, aynı golü biz atsak faul, rekor peşinde, çok rahat kıracak, sezonu en az gol yemeyle kapama.

Kaan7; Sözleşmesi yenilendi de acaba kaç numara için. 2 mi 8 mi 4 mü? nereye koyarsan aynı puanı alır.

Nelsoon 7; Vikingvari bir maç daha oynadı, bence bu maç için gereksiz bir güç kaybı oldu. Savunmadaki Nelsoon orantısızdı. maçı kazanmanın ötesinde gol lazım olan bir maçta oynaması lükstü. Nitekim geç de olsa hoca hamle yaptı.

Abdülkerim 8;  Kontratla alakası yok, uzatmıyoruz başının çaresine bak deseler daha iyi oynardı. Uzun yıllardır  belamız serbest vuruştan kornerden gol atamıyoruz, önermesini çöpe atanların başında geliyor.  

Khön 10; Geldiğinden beri en büyük topunu oynadı. Geçen maç söylediğimiz bu oyun bir sonraki sezon sol bek için yeterli değil lafımızı askıya aldırdı.

Thor 7; Aldığı sarı kart, oyun forse ettiğimiz dakikalarda tedirginlik yaşattı. Gol şansı yok. 

Dayı 5; Düzgün düşüş yaşıyor, her maç azar azar. Son golün asistini yapan Berkan, Okan Hocayı zerre tanıyorsam önümüzdeki maç ilk 11 çıkar.

Mertens 9; Bu sezon en sevdiğim sekans, Mertens oyundan çıkarken özellikle Sami Yen'de duyulan gök gürültüsü. Merteeeens Merteeeens diye bağırmak,. taraftarlığın saygı duruşudur. 

Ziyech 7; Bedevi, ben olmasam da olur rahat olun topu oynadı. Bence bu adam 3., 4. golü atmaz acır. O yüzden sanki başımız beladayken oyuna soksak daha mı iyi, Hocalarla tartışmayı çok isterdim. 

İcardi 8; Kendi notunu kendi yazsın. Taraftar için attığı gol 2 gol değerinde, gol golcü atacak.

Barış 9; bir insan azmanı, bir hayvanat, maçı golsüz kapaması bir mucize. Deprem olmasa göçük altında kalmasa, ilk kurtarılacak Gala futbolcusu, hayranım.