18 Mar 2010

18 Mart 1915


Çanakkele Savaşına katılan Galatasaray Futbol takımının savaştan sonraki resmidir.

14 Mar 2010

Şimşek Çaktı;Galatasaray 3 -Ankaragücü 0

Geçen hafta ağızları yakan sütten sonra, bu gece yoğurt üflenerek yenecekti, belliydi. Topallayan Topal, maziyi arayan Ayhan'ın yerine değişiklikler hazırdı. Kazmanın en bol olduğu bölge bu bölgeydi. Kafası kesik tavuk Barış ile İniestafa'ya( 16 numara bundan sonra böyle anılacak) vurdu piyango. Kaptan cezalı, El Çiko sol uçta emanet, Ali Sami Yen coşkulu. Bir gün önce esas rakip 2 puan bırakmış, gündüz potansiyel rakip 3 puan almış. Formayı assan galip gelinecek bir ortam.

Vassel, Geremi, Elano, Jo, Lömmer,Reykart, Lukas, insanın normal bir Türkiye lig maçı oynandığına inanası gelmiyor. İsimler dünya çapında, ama oynanan oyuna bakarsak rüyadan uyanıyoruz. Bizim lig işte. Ne yapsan, kimi getirsen iyi oyuna hasretsin. Top ustalara geldiği anda ne kadar zevk alınıyorsa, kazmalara geldiğinde o kadar sinir oluyorsun.

Aklı biz veriyoruz, başkaları uyguluyor. Ayağa isabetli pas, bizim desturdu, ama önce Kasımpaşa, bu gece Ankaragücü pas trafiğinde bizden iyiydi. Topla oynama süresi bu gece Ankaragücü lehineydi. Maçın başında Kara Şimşek, defanstaki hatayı affetmedi. İnatla söktüğü top, Jo Dalton'un önüne düştüğünde, Gökçek Paşa'ya geçmiş olsundu. Sonrasında takım, oyunu kontrol altında tutup, ikinci gol için yemini bekliyordu. O sırada o lanet tezahürat patladı. ''Seeen var ya seeeeeen''. Canlıyı öldüren şarkı, takımı uyuttu. Zaten uyumaya mehilli futbolcular sahada. Ne varki Lukas dikkatli ve maç sonuna kadar hatasız oynayacaktı.

Zevksiz, pozisyonsuz geçen dakikaların birinde, Kara Şimşek bir av daha yakaladı. Geçen hafta Topal'ın yaptığına benzer bir pası Geremi verdi. daha doğrusu veremedi, Keyta topu kaptı, döve döve topla beraber içeri girdi. Yanlız golden sonraki takla, jimnastik hocalarından tam puan alınabilecek bir takla değildi. Düşüşte ince bir sendeleme geçirdi. ben Reykart'ın yerinde olsam takla attırmam. Bir maçta sakata gelecek bir tarafı kırılacak.

El Çiko belki de hayatının en berbat maçını çıkarıyordu. İkinci yarı, 2-0 lık rahat skordan sonra hepimiz iyi futbol bekliyorduk kendisinden. İki tane spikerden adı hiç okunmayınca tebala değişim için havaya kalktı. Reykart, yedek bıraktığı için bayağı üzgün olmalı Emre Güngör için. Bir delik bulup onu da oyuna sokup, hazır Arda yokluğunda Ayhan'ın koluna bantı taktırarak bir taşla bir kaç kuş vurmuş oldu.

Maçta şut yok doğru dürüst, ofsayt yok, korner çok az. Ankaragücü'de kağıt üzerinde az gol yiyen bir takım. Bu takıma bu oyunla 3 tane atıldı, bu Ankaragücü, Leo'dan iyi bir hediyeyi de hakketti. Atlamayan kalecimiz, bir maçı yere yatmadan tamamladı.

Ankaragücü'nün gücünün Galatasaray'a gol atmaya yetmeyeceği çok önceden belli olduğunda, kulube hareketlendi. Taraftar oyuna Milan Baros'u büyük tezahürat altında karşıladı. Ve golcü taraftarı golle selamladı. Lukas'ın dikine harika pasına hareketlenen Keyta, kendine özgü slalomlarla sıfıra inip Baros'a kestiğinde ligin başındaki gol ortalamasını tutturduk.

Kewell'de takıma dönünce bizim bölük tam kadro kazan mevcuduna erişecek. Rakiplerin sakatları yeni yeni verdiği haftalara biz, reviri boşaltmış olarak gireceğiz. Fenerbahçe maçı atlatıldığı anda, şampiyonluk şarkılarını söyleriz. Bugün seyrettiğim Bursaspor'un heyecanının, şehrin havasının sonuna kadar sürmesini isterim. Ne var ki oynadıkları oyun 9 maçı kayıpsız atlatabilecek bir oyun değil. Çok kolay geçen maçı pozisyonsuz tamamladılar. Penaltı olmasa o maçı biraz zor çıkarırlardı.

Biz kendi işimize bakıp, kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Trabzon maçı için şimdiden hazırlığa başlayalım. Sabri'nin çektirdiği 3 lüden sonra mutlu ayrılan taraftar, artık Fener maçının rüyasına yatabilir. Kara Şimşek çaktı bu gece Sami Yen göklerinde, ama beklenen yağmur yağmadı. Her ne kadar 3 gol başkaları için yağmur sayılsa da bizim için sadece ahmak ıslatandı. Şimşek çaktımı arkasından kasırga gelmesi lazımdı.