2 Oca 2009

Metin ile Hakan





Her ikisi de Galatasaray'la birlikte efsane olmuş futbolcular. Her ikisi de Galatasaray'ın efsane olmasına büyük katkıda bulunmuşlardır. Krallar Galatasaray'dan çıkar geleneğini sürdürdüler. Krallardan adı Metin olan 33 yaşında, 17 gol attığı ve Galatasaray'ın şampiyon olduğu sene futbolu bırak(tırıl)dı. Krallar palyaço olmaz demişler o zamanki ağalar. Büyük sözü dinlemiş, futbolu bırakmış. 40 sene olmuş Metin Oktay futbolu bırakalı, ve biz Metin Oktay'ı bırakmayalı. Floryaya heykelini diktiler. Oynadığı maçlarda hemen hemen her maç gol atmış(421 maçta, 405 gol) bu büyük golcü, ve bu büyük Galatasaray'lı ölümüne kadar ölümüne Galatasaray'lı gibi yaşamış sonsuza kadar da Galatasaray'lıların kalbinde yaşayacaktır.

Krallardan adı Hakan olanı futbolu 37 yaşında bırakmış, bıraktığı sezon 11 gol atmış ve golcülerin kaderi sanki O da omuzlarda Şampiyonluk kupasıyla veda et(tiril)miş. Kral Hakan Şükür oynadığı hemen hemen 2 maçta 1 gol atmış.(527 maçta,260 gol) Metin Oktay'dan farkı, o küsmüş, büyük sözü dinlememiş. Onunda heykelini dikmek istemişler Metin'in yanı başında dikilsin sonsuza kadar diye. Fakat ne hikmetse Kral heykelinin dikilmesini istememiş. Sarı kırmızı formasının içindeyken çok büyük bir Galatasaray'lı gibi hayatını geçiren Hakan Şükür demek oluyor ki formasının dışındayken ki hayatını büyük bir Galatasaray'lı gibi geçireceğinin garantisini veremiyor. Heykel bir şey değil dikilir, ya yıkılırsa ne olacak. Tarih sahnesi nice büyük insanların kırılmış devrilmiş heykelleriyle dolu.

Ey büyük Hakan Şükür; bu taraftar seni hiç kimsenin istemediği zamanlarda bile bağrına bastı. Kendi içinde ne kavgalar etti senin yüzünden, kimlere küsmedik ki seni savunurken. Vefasız dediğin Galatatasaray'ın bu büyük taraftarından başka kim senin kahrını çekerdi yıllarca. Haftalar, aylarca gol atamadığın zamanlar geldi geçti, biraz ters dönsek bu kadar sene oynayabilirmiydin.

Senden Metin Oktay olmanı bekleyen yok. Onun gibi sadık kalma tarihine. Ya Galatasaray'lı olduğunu formanı çıkarttıktan sonra da deklare et ve Galatasaray'lı gibi yaşa. Ya da Emrecik gibi takkiye yaptığını, profosyonellik gereği yıllarımı Galatasaray'da geçirdim, belli olmaz ben sadakatla Galatasaray'a bağlı kalmam, paraya bakar Fener'e asistan hoca bile olurum deki bizde bilelim. Bundan sonra senin adını hangi sıfatla anacağız bir bakalım.

Hem Galatasaray'lı Kral Hakan Şükür olur, hem Galatasaray'a söverim diye bir yaşam biçimi süreceğim dersen, bilesin ki durumdan vazife çıkaracak Galatasaray taraftarı sandığından çok daha büyük olacaktır. Yok öyle hem Musa'ya, hem İsa'ya yaranmak. Aklını başına devşir, bizim yuvamız aslan yuvasıdır, dingonun ahırı değil.

Lincoln'le Oynamanın Dayanılmaz Zevki


Başta Hakan Ünsal olmak üzere hepsi kin kusuyor Galatasaray'a. Hakan Şükür, Bülent Korkmaz.... Niye, Futbol oynamak istiyorlardı, para kazanmak istiyorlardı. Galatasaray bunların umurlarında değil. Koysan oynayamazlarmı oynarlar, solda Balta'nın yerine Küçük, Servet'in yerine Bülent, Baros'un yerine de Büyük olsa ne yazar. Çıkarlar formaları öperler o zaman, en büyük başkan bizim başkan oluverir bir anda. Dünyanın en büyük liberosu Frank De Boer'i maymun çevirdi bizim çete. Hollanda milli takımın kaptanı Galatasaray'da oynayamadı, koskoca Conceceao kaçacak delik aradı. Nankörlük edecek değiliz ama bir de bu taraftan bakın onlar bize ne vermiş, bizden ne almışlar. Madem büyük golcüsün git memleketinin takımda yarım sezon oyna, çıkar lige bizde gururlanalım. Sanki bedava oynadılar.

Ah be Hagi, bunlar neydi ki. Bunları futbolcu yaptın. Bülent Korkmaz'ı alacak takım yoktu o zamanlar, yanına Popescu'yu verdinde Bülent Korkmaz, Cengaver oldu. Ortalamalara bak senin oynadığın 4 senede Hakan Şükür attığı gollerin yarısını atmış, diğer yarısınıda senin olmadığın 8 senede.

Lincoln'ü az kalsın kovduruyordu. Bu sene kral oynasaydı, bu gün Lincoln diye bir futbolcu yoktu. Şimdi sorarım, Beşiktaş maçında aynı yerde Hakan Şükür olsa, Lincoln o pası atarmıydı. Atsa Hakan Şükür o topa ne yapabilirdi ki. Bütün takım çalışsın, topu kafana cillop gibi indirsin, sen çoğunu kaçır, attığın gollerle kral ol. Ölene kadar oynayacağım de, oynatmayınca da söv orda burda takımına.

Lincoln geçen yıl nasıl oynuyorsa bu yılda aynı oynuyor. Adam 6 aydamı öğrendi top oynamasını. 14 gol pası vermiş, golden önceki paslar sayılmıyor, gol attırdıkça da işin zevkini çıkarıyor, iyi oynuyor gözüküyor. Geçen yıl Hakan Şükür'ün kaçırdığı golleri biri çıkarıp saysa bu Lincoln'ün itibarını vermek için Baros'u beklemezdik.

Baros'un bu sene attığı gollerden kaç tanesini Kral atabilirdi. Kral oynasa ona göre oyun kuruluyor, genelde goller gelişigüzel ortalarla aranıyordu. 3 penaltı attı Baros, birini mutlak kaçırırdı Hakan.

Ben Lincoln'ün bu sene iyi oynamasını Hakan Şükür'e bağlıyorum. Kim ne derse desin. Attığı pasları gole çeviren olmasa kovulur gider. Biz ne anlarız futboldan, biz haticeye değil neticeye bakarız. Bakın Fener'de Alex'i bu sene maskara yaptılar Guiza atamadığı için.

Bu eski futbolcuların nefret kusmasını gördükçe, Adnan Polat'ı o kadar çok seviyorum. Demek yıllardır bizim canlı cenaze Başkan'ı parmaklarında oynatmış bu çeteler.

1 Oca 2009

Seneler Geçtikçe Küçüleceksin Küçük


21 saattir düşünüyorum. 99'un ilk yazısını nasıl yazsam diye. Kaç yazı yazdım, beğenmedim. Küçük Hakan'ın yazısını okudum, daha doğrusu bana gelen yorumlardan uyanıp okudum. Tamam bu adam küçükde bu takımın büyükleri nerde ya. Bu takımın fedaisi hep bizmi olacağız. Adam resmen Sivasspor'u, Mehmet Yıldız'ı kışkırtıyor bize karşı. Bu nasıl Galatasaray'lılık, tribünlerde bu adama cevap verme vaktimiz gelmedimi.

Bundan sonraki yazısı Arda Turan'ın içtiği ilaç olursa şaşırmam. Ne yaptı Galatasaray bu kazmaya ya. Üç kuruş kazanacakları jübile yapılmadı diye kin kusuyorlar ortalıkta. Hakan Ünsal jübile yapsa maça kim gider. Bu saatten sonra Büyüğünkine de kimse gitmez. Küçük böyle de büyük nasıl ki. Fener'e hoca olurum diyor. Olun kardeşim neticede profosyonelsiniz. Galatasaray maçında gol atarsanız takla atarsınız. Büyük Kaptan'ın Ankara'da yaptığı maymunluğu unutmadık.

Bizler taraftar olarak endişeliyiz ikinci yarıdaki maçlardan. Başta Lincoln olmak üzere, Kewell'a, Baros'a, Arda'ya dikkat edelim. Baltaları saldırtacaklar çocuklara. Haldun Üstünel uyuma.

Hakan Ünsal senden tiksiniyorum, o yüzden daha fazla yazı yazmak gelmiyor içimden. Bir gün tribünler gereken cevabı verirler sana, bende içlerinde olurum nasılsa.

31 Ara 2008

2009'a Girerken


Her birimiz için nasıl geçti bilemem ama ortak paydamız, yaşam biçimimiz, biricik sevdamız Galatasaray için 2008 güzel geçti. Yönetim, futbolcu taraftar naralarıyla şampiyon olduk. Adımızı kanla irfanla en tepelere bir kere daha yazdık. Onca olumsuz koşullara rağmen müthiş bir finalle göğüsledik ipi.

Hakan Şükür destanı sona erdi, bundan sonra gelecek nesiller dilden dile efsanesini yaşatırlar daha öncekileri gibi. Uğur Uçar uçtu gitti soğuk bir Konya gecesinde. Daha dönmedi, yolu gözleniyor. Aslantepe Stadyumu inşaası başladı. Her gün takibimizde, gün sayıyoruz tribünlerinde bağırmak için. Kewell ile Baros'u karşıladık hava alanında. Galatasaray'ımızı bir adım daha ileriye taşıyan yeni futbolcularımızla kaynaştık.

Şampiyonlar liginden elendik, çok kötü koydu, travmayı ancak guruptan kalifiye olarak atlattık. Takımın Avrupa maçlarında oynadığı oyunu görünce de Kadıköy'de final lafı etmeye başladık yeniden. İnsan bir garip oluyor, final derken, sanki hiç olmamış bir şeymiş, finali almamışız gibi. Ne varki bunda, bu sene bence daha kolay yol alınır üstelik aşırı bir motivasyona sahibiz.
En acı olayımızı Alpaslan'ı yıldızlara yollarken yaşadık. Yeri dolmaz, büyük bir insan ve tribün lideriydi.

Takım 2008'i unutulmaz futbolla yolladı. 2009 yılında da çıkışımız sürecek. Ali Sami Yen Stadı'nı şampiyonluk turu atmadan terkedersek gözümüz açık gider. Metin Oktay'ın , Ali Sami Yen'in aziz hatırasına, şampiyonluk gözyaşlarıyla, Stadın yıkımının gözyaşları karışacak.

Ey büyük Galatasaray taraftarı, sonsuza akıp gidecek yıllarda bu büyük ve şanlı takımınla her zaman gururlanmanı, övünmeni gönülden diliyorum. En kötü gününüz Galatasaray'ın yenildiği gün olsun. Hepinizin yeni yıllarda yolu ve bahtı açık olsun.

Yiğido Gelmedi


Yanıldık, hepinizden özür, en çok ta Ümit Karan'dan. Ben gelmesini çok isterdim, gelseydi Ümit Karan'ı değil de Nonda'yı feda edecektim. Olmadı ne yapalım, yarım takım verdik kabul etmediler. Yalan haber yazmak böyle bir şey demek. Bayağı sağlam yerden tüyo almıştım halbuki.




Züğürt tesellisi yapacak değiliz ancak ağlamayızda. Ligin en büyük hücum hattı bizde. Hayırlı olsun Sivas'a ne diyelim. Bu da bize ders oldu. Galatasaray resmi sitesi yazmadan hiç bir habere inanmamak gerekiyormuş.




Yiğido'nun gelmesini istemeyenler vardı, istedikleri oldu.

29 Ara 2008

Dişi Aslanlar


Geleneksel hareket, yer;Fenerbahçe stadı, öfke tavan yapmış. Bütün eller aynı ama dişilerde diğer el destek yapıyor. ne de olsa eylem erkek eylemi, kadınlar bilmez. Ama işte tribün dili, kavganın haklı olanı erkek dişi bilmiyor, bütün taraftarlar birlik olmazsa kavga haklı olmuyor. Ne kadar masum hareket, hele bayan yaptımı ne komik oluyor.
Ah, tribünler; binlerce seyircinin taraftar olma yolundaki ilk eğitim, ilk sınav yeri. Orada ezilenler, kendine yer bulamayanlar, zorluklara katlanamayanlar, beğenmeyip bir daha gelmeyenler. Oraları küçümseyenler, oralarda tepinenleri insan yerine koymayanlar. Birde herşeye rağmen, herşeylerini tribünlerde, Galatasaray'a vermeye karar verenler. Karşılıksız bir aşkla takımına bağlı olabilmenin saygı doruğuna erişenler. İşte ateşten geçenler. İşte ateşten geçenlerin takımı. Bir günde kral olmayan, bin yılda tahttan inmeyecek takımın taraftarları.
Peşindeyiz Galatasaray; armanın, formanın ölümüne bir aşkın peşinde. Hepimiz bir adım öne geçme yarışındayız karşılıksız sevginin, bazen en öne dişiler geçiyor, geçtiler.

Türk Futbolundaki Lanetli Futbolcu; Necati Ateş


Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal da dün söz konusu transfer hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ünsal, "Mehmet Yıldız için dün başkanlar düzeyinde resmi bir görüşme yapıldı. Bu transfer en geç bir hafta içerisinde netlik kazanır. Galatasaray'dan takasta istemediğimiz tek futbolcu Necati Ateş'tir. Sivasspor taraftarının bunu bilmesini istiyorum" dedi.




Bir tane sevenin olmazmı be kardeşim. Vebalı gibi kaçıyorlar senden. Hiç bi takım taraftarı seni kabul etmiyor, ya Ankara'da ayazda seyircisiz, ya dağbaşında Olimpiyat'ta gözden ırak. Ben seni ilk gördüğüm maç nefret ettim, hiç oyununu görmeden. Gelişin hiç hoşuma gitmemişti, Adanalı'sın ya Milli Takım CEO'sunun hemşehrisi kontenjanından başımıza bela olarak kaldın. Hagi'nin başını yedi kıl herif. Hasan Şaş'la dalaştı, sen kimsin lan koskoca Hasan'a efeleneceksin. Bu taraftar sen Hasan'la kavga edeceksin ve tarafsız kalacak öylemi. Ne olduğunu anlamadan Endülüs'te Raks yaparsın. Orayı nerden buldun, kimin basiret bağlanması sonucu Adana'nın dışında olmaman gerekirken kendini San Sabastian'da buluverdin. Senin kadar ilerde oynayıpta topu kale içine atamayan bir santrafor bulamamışlarmı.

İnanılır gibi değil bu adam bu kadar sene ilk 11 bizde nasıl oynadı, nasıl gol attı. Bir Mehmet Yıldız için yarım takım veriliyor, üstüne sen veriliyorsun, sadece boğaz tokluğuna, bizden maaş alma diye yine de kabul edilemeyirsun. Biraz şeref haysiyet olsa bir daha ülkeye dönmez insan. Bu adamın çocukluk arkadaşlarını bulup sormak lazım, acaba mahallede nasıl oynuyordu.

İnsan tipini hiçmi değiştirmez, çok sevdiği karısı sıkılmadımı bu inek yalayacısa saçlarından. Nasıl ki Hasan Şaş kabak kafalı Hasan Şaş olarak kazındıysa kalbimize, saçını uzatırsa o büyülü sevgisi kaybolacak sanki içimizdeki. Biz Hasan'ı başı kel nasıl sevdiysek, seni de bu tiple öyle sevmedik.

Necati Ateş ne olur şu lanet olası bonservisinle bir takıma git ve beni ya dönerse travmasından kurtar. Dikkat et, taraftarı olan bir takıma gideyim deme. İlk gol kaçırdığında yani ilk maçında bir araba sopa yersin. Bu arada olurmu olur, Fenerbahçe Guiza'yı kovarda seni alır mı? Bir hafta oruç tutacağım lan.

28 Ara 2008

Yiğido Galatasaray'da


Gazeteler günlerdir yazıyor. Mehmet Yıldız'ı Florya yollarında görmek istiyorlar. Sevdiğim bir futbolcudur, tank gibidir. Delikanlıdır, yiğittir.Tam Galatasaray futbolcusudur. İkinci yarıda en büyük değişiklik bizde olacak gibi.

Mehmet Yıldız geliyorsa, mutlak Ümit Karan gidiyordur.İçimiz elbet burulacaktır Ümit için. Fantastik gollerini özleyeceğiz elbet. Milan Baros'la muhteşem ikili olurlar. Bu arada Aydın'a yazık olacak gibi gözüküyorsa da korkmaylım kiralık gidecek. Aydın Aslantepe'ye yetişir. Biraz Temeltepe'de burnu sürtsün diye şark hizmetine gönderiyorlar galiba. Saçını başını kessin öyle gitsin. Kızılırmak boyları Bebek sahili değildir.

Galatasaray resmi sitesi yazmadan hiç bir transfer haberine inanmam ama, az evvel Bülent Uygun'un açıklamalarından bu sonucu çıkardım. Aydın'ın Sivas'ta pişmesi gerektiğini falan söyledi. Ben Mehmet Yıldız'ın taraftara yılbaşı hediyesi olarak ilan edileceğine inanıyorum. Yanlız bir ricam olacak, gol attığı zaman yüzüğünü öperek golü karısına hediye eden futbolculara gıcık oluyorum, bazen bu hareketi Yiğido'da yapıyor. Sakın yapmasın.

Aceliniz Ne Çocuklar





Biriniz 26, biriniz 21 yaşında. Bekara karı boşamak kolaymış, ne yapacaksınız lan şimdi bu genç yaşta inzivaya mı çıkacaksınız. Seneye de çocuğunuz olur sizin. Ülkenin en kral takımında oynayacaksınız, en güçlü kuvvetli, en verimli olduğunuz yaşınızda evlleneceksiniz.
Bizim gibi taraftar için, futbolcuların evli olması iyi bir şey. Suat, Bülent genç yaşlarında evliydiler. Keşke Arda'da evli olsa, ama ben o kadar bencil olamam. Umarım pişman olmazsınız. Olacağınız garanti de.

Tandoğan'ın Defteri Dürülürken


Dürüllülü Mustafa olmasa Beşiktaş'la ilgili bir şey yazmak istemezdim. Benim için Beşiktaş'ın Kayserispor'dan bir farkı yok.(Sergen'le aynı görüşteyim). İstanbul'un güçlü bir Anadolu takımıdır.
Mustafa Denizli kumar oynamayı çok sever, vaktiyle oynamış kazanmıştı, her zaman kazanırım sanıyor. Neushatel maçında oldu ya, hep olacak. Yüzde 51 kazanma ihtimaliyle çıktığı İngiltere'den 8 tane yemişti.
Ertuğrul'u kovdurup takımın başına geçtiği dakikadan beri kandırıyor milleti. 25. hafta görüşelimmiş. Ya lider olamazsan ne yapacaksın peki. Verecekmisin aldığın paraları geriye, yırtacakmısın Hocalık diplomanı.
8 puan Fener'den önde aldığın, üstelik Fener'lede oynamamışken, takımı ne hale getirdin. Umut dağıtıyorsun, sanıyorsun ki taraftar salaktır. İnanır hamasete. Bu sene son senen Dürüllülü Mustafa. Seninde foyan çıktı. Başarısızlığının faturasını kes bakalım Ali'ye. Şu resimdeki sahtekarlığa bakın, sanki babacan biriymiş gibi sarılmış futbolcusuna. Ne diyor acaba. Bak sen beni kurtar, kurtaramadın ben senin defterini düreceğim.
Takip edin şimdi Ali Tandoğan'ı, Batuhan'ı. Bakalım nasıl oynayacaklar. Ve Mustafa'yı da gözlem altına alalım bakalım. Çıban başlarını ayıkladı, istermisin 18 de 18 yapsın!