17 Mar 2023

23 Yolu 25; Konyaspor 2-1 GALA

Marstan kurulma ustasını anlatacaktım aslında,  profesyonel tavlacılar bilir, 4. vidoya peki demişsin, oyun kaçağa binmiş. Can çekişiyorsun son zarla marstan kurtulup seviniyorsun. Gerçekten büyük ustalık JJ nin oyunu.  Elendik ama ezilmedik. Zaten lig biz geriye düştüğümüz için şaibeli, atayım bir kılçık, boğazlarına takılsın hesabı. Yenildiğimiz maçtan sonra neden yazdım? siz de yazın bir tarafa diye. En ufak bir kuşkum yok, şampiyon olacağız. hatta 2 yenilgi daha olsun sorun yok. Son maça 3 puan geriden girelim, mars yapmamıza gerek bile kalmayacak rahat olun.

Elbet bozulacaktı bu seri, aslında geçen haftadan sinyal veriyordu. Felaket arası takımın ritmini bozdu, çok da iyi oynamadığımız maçı kazanmıştık. Beklenen direnişi gösterdi Konya diyeceğim ama  değil, biz çok kötü oynadık. Eminim İcardi'de hayatının en kötü maçını oynamıştır. Ne var ki Abdülkerim tersten kariyer maçını oynadı. Şu oyun benim 50 senedir gördüğüm en kötü stoper oyunuydu.  Belki de Nelsson yokluğunda greve çıkmıştı, o kadar da değildir. Milli takım stoper Kaan'la oynuyorsun. Nazar boncuğu takalım.

Barış Alper, sonradan girdiği maçlardaki iyi oyunuyla ilk 11 başladı. Paradoks, ilk 11 başladığında ters birine denk geldiğinde etkili olamıyor, neden? tek tip çalımı var. Ezberlemiş bek fiziksel üstünlük de sağlamışsa geçmiş olsun, 20.dakikada çıkarılması lazımdı.

Kerem-İcardi ortaklığı bu maç konkordato yedi. Irz düşmanı bitikti, vuruş pozisyonuna topu bir türlü alamadı. Hep yazdık Sergio bu takımın vites kolu, bir türlü araziye takamadı. Okan Buruk'da kötü oynayınca beraberliğe razı olacağımız dakikalarda şok golü yedik.  

Maçtan önce bir haberle sarsıldık aslında, geçen hafta Donk'un kırmızı kartlık pozisyonu bir istifa bir suç duyurusu getirdi. Bu maça ne derken, Dobias'a hayvani giriş sarı kartla geçiştirildi. Aslında hakem bekledi, emin değildi sarı kart az gibi geldi, oyna devam çok bile verdin. 

Ne diyelim ki başka, zaten kimse okumayacak, tarihe not düşelim diye yazıyoruz, yazdık olmadı, yazmasak olmazdı. Şebeke topuyla tüfeğiyle üstümüze saldırdı, bu kez reaksiyon veremedik. Canınız sağ olsun, yenilsen de yensen de taraftarın senle, atarız tutarız yar başında tutarız. Sezon başında Okan'la olmaz diyen, yenilgi bekleyen Galatasaraylı varsa dikiliriz,  Arena'da görüşürüz. 

Galatasaraylının yarası, ilk Fener maçı son düdüğüyle iyileşir. 6 puanla 5 puan arasında fark yok, biz berabere kalacağımıza, Fener berabere kalırsa tabela aynı kalır. 

Sadakamız olsun, Nil, Tuna, Mississippi boyuna, Amazon Nehri debisine, bütün Dünya coğrafyasına şampiyon Cim Bom yazdıracağız.

Yolumuz 23 yoludur.