20 Ağu 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 2; GALA 2-0 Trabzonspor

 

Ali Sami Yen Sokağı görmeyenler, Adem'in köftesini yemeyenler, maç öncesi kafalar bir dünya Fener'e söve söve Kapalıya girmeyenler için mekan bulundu. Adını da koymak bu gece bize nasip oldu. Rams Park Köprüsü. Seyrantepe'yi Stada bağlayan köprü üstü, tüm taraftar ihtiyaçlarını karşılıyor. Yerini elbet tutmaz ama 10larca köfteci, turşucu, pilavcı, çakma ürün satıcısı, davulcusu, tam bir maç öncesi karnaval, üstelik stat manzaralı, hele birde hava kararınca meşaleler yanınca,

Galatasaraylı olmanın saygı doruğudur. 

20 demiştik ama %15 artırıyorum en az 23 maçı belediye otobüsü garajına karşı oynayacağız. Muhtemelen Fener maçı bile bu kurguda oynanacak. Maç öncesi ısınma kukalarına bakınca anladım. İki kenar beki kukası çizgilere oldukça yakın, az önlerinde  ortayı, muhtemelen yayı çerçeveleyen hafif eğimli  konuşlanan 3 kazma. Kerem'e, Barış'a ekmek yok, siz 3 kişi de İcardi'ye göz kulak olun, sinir bozucu şarkıyı dinlemek istemiyorum taktiği vermiş belli ki hocaları.

Daha önde ki langırt milinde 3 kuka var, ne  işe yarayacaksa diye sordum kendime, maç içinde gördük, gelmiş geçmiş en kötü hakemin- tabi bize görece- maçı yöneteceğinden eminlermiş. o 3 kişi sürekli yerde kıvranacak, hakem de basacak düdüğü, hıncını kinini oyunu durdurmakla tatmin edemeyecek, çalacak sarıyı üstümüze üstümüze. Maçı alamazsa bari 4 karttan birini verdirsin lazım olacak.

Sen kalk dünya yıldızlarını getir, çocukları sponsor yap Rikardi'lerine kavuşsunlar, maçını hakem görünümlü güzel futbol sevenlerin baş çelişkisi, futbol topu ırz düşmanı yaratık yönetsin. Zavallı hakem, kim bilir ne karşılığı rehin alınmış. Değdi mi tribünde 50 bin, ekran başında milyonların ailene sövmesine, puan da alamadın.

Neyse biz maç öncesi taktiği çözmeye devam edelim, ileride de bir birinden bayağı mesafeli 2 kırmızı kuka. Akılları sıra Nelsson'la Apo'nun arasına içeri doğru koşu atarak pozisyon arayacaklar.  Ne görelim 100lerce maç seyrettim, ilk defa hem de bir kafa takımı 1-0 yenilgiye razı yatıyor. Ama haklarını yemeyelim haklılarmış. uzatmalarda gelen İcardi'nin kafa smaçı sonrası 3 dakikada 4 gol pozisyonuna girdik. Hakem korumamış olsa, 2.yi erken bulsak Geçen sezonki Başakşehir skorunu Emre unuturmuş.

Bizim ısınmayı pek merak etmedim, kervan yolda düzülür, hele bir maç başlasın, yalandan kültür fizik. Yalnız zemin çok kötü, bir kaç maç sonra kelleyecek, yatan takımlar için bulunmaz nimet. Bacambu'ya verilen para  bir bahçıvana verilse cillop gibi sahada oynasak olmaz. İlla bir delik bulunacak pantolonda.

İlk Mertens çağrıldı tribüne, İcardi'den önce yani. İlk çağrılmak çok önemlidir. Bir önceki maçın yıldızı onore edilir. İcardi'den sonra da çağrılma coşkusu yavaş yavaş kayboldu. İlk 11de tek yenilik Angel. O da olmasa olurmuş. sürekli geriye oynuyor, risk almayarak hayatının riskini alıyor, Abdülkerim'in ekmeğiyle oynuyor, yakında dayağını yer.  Muslera setrettiğim aklımda kalan en iyi Muslera'lardan biriydi, penaltı olsa çıkarırdı, sanki bir ara Popescu kaleye geçti sandım. Özellikle Boey'e attığı 40-50 metrelik pasları  benim diyen 10 numaralar atamazdı. Kale gole de kapalı olduğundan 3 Türk oyuncu kotasını kimle dolduracağız dosyası Okan Buruk'un masasının üstünde.

Kerem'den inanılmaz bir düşüş var, tanımasak maç kadrosuna bile giremez.  Acaba yedek kalma korkusu mu sardı. Ben banko ilk 11 oyuncuyum rahatlığı yok. Hadi çalımla geçemedin, ters gelir anlarım ayakta duranıyor, 5 metreye pas veremiyor. Kaç top kaybetti sayan var mı acaba. Her pozisyonda İcardi'ye salla atarsa parsayı topla, yok öyle yağma Kerem Ağa.

Trabzonlu futbolcular hocam biz atamayız, boşuna kariyerinle oynama, biliyoruz amacın bize kıyak geçmek değil, Gala'ya çelme takmak, biz kimiz ki bir daha maç doğranma sırasını bekleyen garibanız dedikçe, Hakem belli olmaz ben sizi maçta tutayım, bari 18 e girin, şu faullerden birini çalarım, amaann sen de küfürden kim ölmüş. Zaten yedim yiyeceğim kadar biraz daha etsinler. Bari Koç holdingden hayat sigortam olsun  dedi. İcardi golü atınca rahatladı. 1 metre kornere çıkan topu Boey'e oyna devam dedi. Şimdi biz galip geldik diye bu kara urbalıyı ihmal edersek, başımıza iş alırız. İlk haftadan işi sıkı tutuyorlar. Sadece bizim değil hiç bir maçı yönetmemeli.

Okanball 24 projesinin ilk maddesi galiba. Erken çıkıp metroya yetişmek yok. Tv başındakiler boşuna stres yapıp heyecandan fazla rakı içiyor, Hoca rahat, pozisyon bile vermediği maça Kaan Ayhan'ı sokup, bağlıyor. 2. gol gelirse de ballı ekmek kadayıfı.

Maç bitimi ritüelinde sete çıkan amigoyu çıkaramadım. Thor tanıdı, giden takımı tekrar kale arkasına yönlendirdi, güzel 3 lü çektirdi Hakim Ziyech. Erden Timur, karşılamaya havaalanına boşuna taraftarı göndermemiş, kendisini taraftara getirdi.  

Çatala giden kafa golünün silueti gözlerimizin önünde, Aslanlı yoldan metroya gururla yürürken formaları süzdüm. 3 çeşitti hemen hemen, herkeste forma vardı. Ya eski formalılar, 3 yıldızlılar bile var, Sneijder, Drogba yazan hatta Burak Yılmaz bile gördüm, ya kendi ismini yazdırmış olanlar, ya da büyük çoğunluğu gibi İcardi yazanlar. Sadece çocukları saysam abartmayayım 10 çocuktan 8i İcardi'ydi. Trene giden tünelde gırnatacı dümbelekçi iki çocuk da Çocukluk Aşkımsın repertuarını değiştirmiş Aşkın Olayım'ı çalıyordu..

Galatasaraylı olmak başka bir şeydi. 5. taraftar dalgasının keyfini doyasıya yaşayın çocuklar. 2, 3 ve daha fazla leylim maç İcardi'nizi seyredin, doyun. Hagi'ye doyamayan babalarınız, dedeleriniz gibi eşek olmayın.

GALAXI

Muslera 8; 6-7 kurtarış yaptığı maçları hatırlıyorum, bu maç hayran kaldım. Takımı mükemmel yönetti isabetsize pası yoktu bu maç takımın liberosuydu.

Boey 8; Fransa ulusal takımın sağ beki sanırım 100 metreyi 7 saniyede koşuyor, 5 metre sıçrıyor her maç golü asisti var, çalım yediği futbolcu görülmemiş. Başka türlüsü olmaz, Boey'i oynatmıyorlarsa ya büyük büyük bir suçu vardır. Ya da hoca futboldan anlamıyordur.

Nelsson 7; Transfer söylentilerinden etkilendiğini sanmıyorum, topunu oynuyor, giderse fazla üzülmem, kalırsa da fazla bir beklentim olmaz. Savunma çok iyi, hücum büyük takım stoperi değil. Gol atamıyor.

Abdülkerim 5; Düşüş süren topçularımızdan hızında büyük gerileme var, Angel'i kollamaktan olabilir. 

Angel 4; 3 Türk kotasını santra çizgisine kadar eritmemiz lazım. diyelim ki Kazo 5, Angel 6 puanlık oyuncu, Kerem 7, Zaha 9 puanlıksa , Angel-Kerem feda edilecek. Kaan, Apo, Kazımcan'la kotayı doldurup, Kerem'e Barış'a gaz verilecek. 10 asist vermiştim, Yunus'un atamadığını sayıyorum, 9 kaldı. 

Thor 9; Orta saha savaş tanrısı, sakatlığı ciddiyse eksikliği gözle görülür.

Sergio 6; Aslında 1 vermeyi düşünüyordum, son dakikalarda arkamdaki  çok top kazandı abi dedi. Haklıydı, ama biz onu top kazansın diye oynatmıyoruz ki, kazanılan topu kullansın görelim hatırlayalım istiyoruz. Geçen yılki şutlarından eser yok.

Mertens 6; Gala iç organlarının beyni. Bir kaç pozisyon kıl payı gol olsa, hepsinde Mertens vardı. İlk 11 için kredisi bitmez.

Barış Alper 3; 1 den fazla seçeneği varsa, muhtemelen en kötü seçeneğe karar veriyor, ya da seçeneği şanssızlığı oluyor. Tek seçenek varsa olumlu kullanıyor. Futboldan çok beyin antrenmanı yapması lazım. Ben olsam briç oynatırım.

İcardi 10; İlk goldeki ıskatası dış falso, Semih Saygıner'i andırdı. Hem vuruşu yapıp hem ayağını kaleciden pardon hakemden saklaması muhteşemdi. Kazayla değse iptal ederlerdi. İkinci de topu atacağı yeri gösteriyor Kaan'a. 3 tane daha kesin atabilirdi, ofsayt vara soruldu mu bilmem yoktu sanki.

Kerem 1; İçim acıyor maçın en kötüsü olarak seçtiğim için, ama 5 taş oynamıyoruz, Zaha'dan sonra Pele transfer edildi, yetmedi Hakim amigoluğa başladı. Çanlar Kerem için çalıyor Hamingwey usta.