6 Kas 2022

23 Yolu 12; GALA 2-1 BJK


Yazıyı Şar Dağlarının Messi'sine ithaf ediyorum.

Akılları sıra Büyük GALA taraftarının tribünden gelen gücüne sekte vuracaklardı. Stadın yarısını blokladılar. Nasıl bir akustik yalıtım makinaları varsa  küfür edenleri( Mustafa Kemal'in Askerleriyiz diyenleri) ayıklamışlar. Yanlış yapmışlar, tamamı bloklanmalıydı. Karaborsa olmasa, baştan anlaşılsa aslında iyi bir şey bence. En azından kale arkaları, kombineyi iki kişi ortak alacak, durum hasıl olursa basacak en galiz küfrü, nasıl ki topçularda yedeğin yedeği var, taraftarın da yedeği olması lazım. Nitekim benim uğruna savaş verdiğim taraftarım yedekten İrlanda'lardan gelip yerini aldı. Korkmaları için bir faktör daha oluşturduk, Taraftar çok formda, yaklaşıyor yaklaşmakta olan.

Akıl verelim de bir daha abdest alamayacağınız deredeki kurbağaları boşuna ürkütmeyin. Karşınızda BJK taraftarı yok, yarısını bloklasanız, bedavaya devretseler dolduramazlar, sen her seferinde bize 5 er maç ceza ver, dünyanın dört bir tarafından akın akın yine 50.000 kişi oluruz o mabette. 

Bir türlü anlam veremiyorlar, oynanan 11 maçın genel istatistiklerini yorumluyorlar, pusuda Okan'ın devrilmesini bekleyen ben demedimmici Galatasaraylılarla aynı kafadalar. Yarımız kadar oynayamayan pozisyona giremeyen takımı, Ramses hocasını, kolay maçlara girip çalım atan çocuklarını övecekler ya, nasıl oluyor da Gala atamıyor.

Öyle ya, dünkü maç bile 2-1 zor yendi, son dakikalarda bizi Yüce Gala Gök'ü korudu. 11 topun direkten dönmüş, her maçının kalecisi Milli olmuş, duran toptan, penaltıdan golün yok. Her takımdan bu şekilde atılmış golleri çıkar bakalım geriye ne kalıyor. Tek kale oynadığın maçta bile Hakem heyeti yakanı paçanı tutmuş oynatmıyor. Ulan bize ilişmeyin, tek tabanca takılıyoruz kelle koltukta geziyoruz. Yüzde bir milyon eminiz de akla hayale gelmeyen, denenmemiş, görülmemiş bir puştlukla Şampiyonluğumuzu alırsanız yakarız bu ülkede statları.

Büyük maçmış, ne büyük maçı, Alanya maçı, Karagümrük maçı daha büyüktü, Başak maçı daha büyük olacak, koreografi bile yapmaya tenezzül etmedik, gece 12 itibarı maç konuşmayı bıraktık. Ayı Sinan'ın bir lafı vardı, abi gücüme gidiyor, bizi yeniyorlar ağlama Beşiktaş ağlama diye bağırmıyorlar, yok sayıyorlar diye. Doğrudur, yok hükmünde bir takımla oynadık. Beşiktaş takımı sivil kıyafetle balıkçılar çarşısında gezse yarısını kendi taraftarı bile tanımaz. 

GALA dünya çapında büyük bir takımdır, dünyanın neresine giderse gitsin bir futbol takımı taraftarı en az 3 kişiyi tanıması gerekir, hadi küçüldük 3 diyorum, Muslera, Mertens, Olivera, İcardi, Mata, Torreria, hatta çöpe attığımız Seferağa. Senede 8.750 yuro alan Dünya yıldızı kadronda, daha yeni iş başı yaptı. 1 aya kalmaz, Mata'yı da alırlar aralarına, Olivera, Mertens, İcardi poker masasını kurar. Hepiniz beke geçin yemeyin biz atarız derler ortada sıçana geçerler. 

Akan, planlanmış oyundan Şar'ın Messi'si Raşitsa'dan önce bir slalom izledik, arka direğe bilerek görerek hava pası attı, mutlak çalışılmış, İcardi geriye doğru koşu attı, normal her 9 numara kafayla paralel pas atar diye öne doğru hamle yapardı, dedik ya, normal 9 numaranın bizde işi olmaz, akıllı bir Hakan vardı, onun da aklı başka yerlerdeymiş, başı başka işlerden belada. Biz deli 9 numaraların hastasıyız, Ayı Gökmen olacaksın, dolandırıcı Tanju olacaksın, kafa vurmaktan beyin a.cıklaması olmuş Jardel, Kafes parçalayan Gomis olacaksın, kanımı silmeyin diyen Galat neferi Elmander, kıta ikonu Drogba,  

İcardi olacaksın oğul, gönlü hovarda, Dünyanın her takımında oynayabilecekken Arena'nın yolunu tutacaksın,  belki bunu da kurtarırlar amk deyip, insanlık dışı vuracaksın. Zift medyası ortaklığı gole bok atabilmek için çöpünün bala kısmete önüne düşen topa 1 metreden boş kaleye vurduğu golle yarıştırdı. Konuşmacılarımız bunlar diye beyin ameliyatı yaptıkları tımarhanede bir tane Galatasaraylı yok. Tugay demeyin ağır küfür ederim. Tanımasak, tanımayan olsa Galatasaraylı olduğuna kimse inanmaz. içlerindeki en az Galatasaraylı Tugay. Saha içine de iki eski BJK  çöpü şarlatan koymuşlar, bende ses kısık olduğu için ne dediler dinlemem, zaten bir şey dememişlerdir.

Maç ne olur abi demişlerdi, hezimet olur dedim. Lafımın arkasındayım, benim için maç sonucu tabelada yazılı olan tescillenmiş rakam değildir. Maç 7-1 bitmiştir. Devre arasında da bir racon kestim, İcardi'nin hayvani vuruşuyla 50.000 kişinin önünde öne geçmişsin, bu maçı kazanamazsan, hoca diplomanı yırtacak bir daha futbol maçı seyretmeyeceksin. 

Dünyanın en kolay işidir Gala hocalığı herkes yapar, his takımı futbolcularından kadroyu kur, grupta kupa ellemiş, tüm dünya futbolseverlerinin tanıdığı 3-5 oyuncun olsun, 50.000 taraftarı tribüne getir, bir hafta boyu aç bırak, su verme, Gestapo idmanı yaptır, sal içlerinden 11 kişiyi parçalasınlar. Sen git locanda puronu yak viskini iç. Gördük dün gece Jesus mu Casus'mu demleniyordu. İsmail Kartal gelse pide ayran söylerdi kendine, karizma böyle bir şey.

Dünyanın en zor işidir Gala hocalığı, kimse yapamaz. Şampiyon Kulüpler kupasını kaldırmış Reykart'lar, Mancini'ler, kimler geldi geçti, teneke bağlarlar. Boş yabancı büyük hocaları görmek isteyenler var, bu yüzden takımın yenilmesine bile fit olacaklar var. Son sözlerim onlara, yapamazlar kardeşim, büyük takım refleksi gerilmemişse istersen faal olanların tamamını getir yapamaz. 

Şebeke bütün kozlarını kullanarak bizi bu sezon devre dışı bırakmaya çalıştı, direndik, düşmedik, pusulardan, mezarlardan fırladık, yıllardan sonra futbolcu taraftar bütünlüğü yakaladık. Daha bu gördükleriniz bir şey değil, göreceksiniz aradaki gol farkını da katacağız. Önce maskelerini düşürdük, sonra inlerine kalelerine gireceğiz, sevgili takımlarını da vinçle kaldırdıkları yerden indireceğiz..

Biz 5 taş oynamıyoruz, Gala tribün ultrasına katkı yapıyoruz. Büyük futbolcuların attığı unutulmaz goller taraftarlığın mayası harcıdır. İki üç ve daha fazla fanatik Galatasaraylı yaratmak; Parola budur.

Bundan dolayıdır dilimde kurşun bukağı, ölüm buhurları içinde Galatasaray'ı sevmekten ben , 29.  meridyen, 40. paralelden 50 yıldır süren başkaldırışım.

23 yolu 12. istasyon puan tablosu;

Muslara 4( kurtardığı top duruş hatası, yese çok dandik yemiş olacaktı, yediği golde topun ortası düzgün yavaşlayan eğik atış çok rahat çıkıp alınabilecek toptu. Kontrolüne geçen topu herkes yerleşmeden oyuna sokmuyor, çoğunu da taca attı)- 

Boey 7( göğüs göğüse mücadelede  dayanabilen çıkmadı, oyundan çıktı) 

Nelsson 6( Muslera'ya kaç defa pas verdi sayamadım, bir türlü hücumda yok) 

Abdülkerim 1( bom boş iki golü atamadı, bir an önce çıkmak lazım, Gala futbolcusu gibi gelmiyor bana Gala Futbolcusu; etiketten bulunuz) 

Emre 3( bu tip oyuncular sezonda 5 maç oynar, 1.5 uğunu oynadı, 3 maç daha oynatırsan , 4. maçı 5 sene sonra oynar)- 

Lucas 3( fiziği bizim lige uygun değil, kendi gibi oynasa hakem izin vermiyor), 

Sergio 7( takımın futbol beyni, İcardi'nin attığı golü izleyin nereden nereye gelmiş, vuramayıp pas verebilir belki diye), 

Mertens 9(çok büyük çok şanssız bir futbolcu, insanlık dışı vuruşunu Mert maymuni refleksle çıkardı-

Raşitsa 9 (Şer Dağlarının Messi'si,  çalımlarla getirip vurduğu topu defalarca izledim) 

İcardi 10( Büyük, deli, hovarda futbolcuların hastasıyım.

Barış 7( saldırı kanatları güvende, bozdurup bozdurup salsın Okan Buruk içeri, Yusuf daha piyasaya arz edilmedi.