3 Mar 2016

Orhan Atik; Kovulmayı Bekleyen 73. Galatasaray Hocası

71. ve 72. canımızı çok acıttı, değiştirdik ama çok pahalıya patladı. Sayelerinde Galatasaray tarihinde ilk defa Avrupa Turnuvalarından atıldı. Bu ayıbı gelecek Galatasaray jenerasyonları boyunlarında ağır bir zincir gibi taşıyacak, sebep olanların mezarlarına işeyecek. Görevi hiç bir şeyden haberi olmayan şimdiki Galatasarayı bebeklere devredip, işimize bakalım. Galatasaray imajına muhalefet eden Köylü Allahçı Hamza ile, şehirli içkici kumarcı, huzur evi kaçkını alzaymır hastası Denizli'den sonra gelen adamı çıkaralım biz gün yüzüne.

Orhan Atik; Tanımıyorum, ismini ilk defa 2 gün önce duydum. Hey gidi Galatasaray hey, 17 yıl önce sorulsa, Florya bahçıvanının kim olduğunu, Hagi'nin ayakkabı numarasını bile bilir, Hakan Şükür'ün attığı golün resmini çizerdik. 6 yıldır  alt yaş gurubu takımlarımızın hocasıymış, kısa künyesinde bu yazıyor sadece. Galatasaray Hocası olması için yeterli mi? Çok bile. Şu an seyrettiğimiz mübarek Galatasaray formasının içindekiler, Galata Saray'ı Çöplüğüdür, başlarına hoca bile gerekmez. Peki tanımadığımız biri için ne diyeceğiz, ne yazacağız? Çok şükür bizi fazla bekletmediler. Dün oynanan maç kadrosunu gördüğüm anda birden Orhan Atik'i 40 yıldır tanıdığımı farkettim. Çok iyi tanıdığım için de yazıyorum. Kulübün DNA sını biliyorum, MR filmleri var bende,

Sabri ile Selçuk'a yardımcı olarak atanmış. Başta demiştik ya, geleceğimizin Aslanlarını yetiştiriyormuş. Bu kafadaki bir adamın yetiştirdiği futbolculara kaldıysak kılıcı kalkanı kuşanın. Bir kaç sene daha devrim yapamaz bunların elinde kalırsak takımı alt liglerden toplarız. Prostatlı, pilavcıların torunlarının çocukları 15-16 yaş gurubu futbolcuları. Tevekkeli değil, 11 tane yemişlerdi daha geçen aylarda. Messi'ler, Arda'lar olacak değil ya alt yapılarda, Orhan Atik'de onların bakıcısı. Bu düzen değişmesin, 20 sene geçsin alt yapıdan bir Sabri bile çıksın oynasın ben Galatasaraylılığımı askıya alacağım.

Çıktığı ilk maç çıkacağı ne kadar maç varsa bize ne olduğunu gösterdi. Çık kenarda dur aynı takımı oynat, al sana kriter, 71. veya 72. Çöp ne yapmışsa aynısını yap demişler. Gördük, postmodern Ramizist bir tavır koymuş. Dürülülü'nün aldığı Donk yerine, Ramiz Köfte'nin Bilal'ini tercih etmiş. Bence iyi zar atmış, biliyorsunuz Hamza, Titanik'te şarap mezesi olmak için havuzda bekletilen canlı ıstakozdur. doğarken götünü Evliyalar yalamış, öyle bir şansı var ki gemi batar kurtulur. Dünkü maçta kenarda Hamza dikilse, aynı sonucu alırdı. Kaleyi GSlı evliyalar, dervişler korudu. Hezimetten kurtulduk, Estergon Kalesi savunması yaptırdı, kaleci vakit geçirmekten sarı kart aldı. Dürülülü olsa, şansı yoktur, o toplardan bir kaçı girer, kupadan da elenir gider, rezil kepaze sezonun bokuna bir tüy daha dikerdik.

Selçuk bir daha ki maç hazır Shedju sakatken, Semih'i tekrar monte eder takıma. Varsa akıl sağlığı yerine kalan Galatasaraylılara da huni taktırır. İnsan da azıcık onur olur, sana çık şu kadroyu çıkar demişlerse çıkma, 15 yaşındaki çocuklarla macera ara, didiş, cebellen. Yok onurluyum diyorsan 1 gün önce kovulmuş, büyük hoca diye yuttutulmuş bunağın çıkardığı takımı çıkarma. Hiç bir şey bilmiyorsan gir Googla, Umut Bulut yaz, milyon Galatasaraylı hakkında ne demiş oku. Madem çocukların hocasısın, al 16 yaşında 2 kişi, Sabri'nin, Umut'un yerine oynat, 5 tane yersin en fazla, bu taraftar seni adam sanar arkanda durur, Kadro dışı bıraktım gençler takviyesi ile çıkacağım diye anons etsen 50.000 kişi maça gelir, ölüye top oynatır, fark atardın, tek maçla Galatasaray tarihine geçerdin.

Bizi yönetenler, 20 kuruş maliyetli plastikleri 5 liraya aldık deyip çalan, taraftarın saf duygularını sömürerek 10 x
2 den bilezik gibi geçirenler kan emicilerdir. Bu düzene boyun eğdiğimiz sürece bu günler iyi günlerimizdir. Orhan Atik namlı kulübe paspasçısı da bu düzenin çanak yalayıcılarından biridir. İşimiz çöpçülük, onlar önümüze atacak biz temizleyeceğiz.

Ey Büyük Galatasaray Taraftarı; Galatasaray seçimsiz, kongresiz, pilavcısız, prostatlısız bizimdir. İnanın çocuklar bugünler de geçecek. Fenerbahçe maçı bir milattır, tecrübeli taraftarlar durumdan vazife çıkarmasını bilirler. Sami Yen Kapalısı şahittir ki, şanlı direnişimiz bir tarih diyalektiği dersidir. Yarım kalmış işi bitirme şansımız vardır. Tribünlerde olacağım, bir Devrim daha görmeden, bir marş daha söylemeden ölmem.

73. Galatasaray Hocası bile diyemiyorum, Sen de onlardansın, Büyük Galatasaray Taraftarının hedefisin, kovulma sırası sende Orhan Atik.

Her zamankinden daha fazla; Varlığım Galatasaray varlığına armağan olsun.