20 May 2023

23 Yolu 33; GALA 2-0 Sivasspor

Adamlar dokuz canlı, Dünyanın en büyük İKİNCİ'si, unvanı kaptırmamak için verdikleri savaşı Avrupa Kupası almak için verseler bizi çoktan geçerlerdi. Nasıl dayanıyorlar tez konusu. Hani birilerinin götünü doğarken Evliyalar yalar ya, Fener işte aynen öyle.

Çotanak kumpasıyla Giresun'dan Karadeniz'e düşer, Dere Ağzından elinde bir kova hamsiyle karaya çıkar. Ne oldu, can çekişme seansları devam ediyor diyeceğim de, Sinsi Sincap palamudun iyisini kemirecek, daimi üçüncü pusuda.

Akılları sıra Şampiyonluğa limon sıktılar, berabere kalsa bu gece İstanbul, İstanbul olalı görmeyecekti böyle bir akşam lodosu, zulada Öküz Gözü, Yakut, uyarına gelemezse bu pahalılıkta Köpek Öldüren. Sen Sarı Odalarda bekle, umudunu kaybetme, biraz daha cebelleş, biraz daha acı çek. Biz takımı Ankara'dan kupayla karşılarız. Yapmadığımız şey değil, istesek olmaz, Sabiha Gökçen'den takımı alıp 23 Bayraklarını sallarız. Keep calm Şampiyon, full konsantrasyon, görülecek bir hesap var, o gün judgment day olacak, Kurtuluş yok, İcardi varken bitirelim şu işi.

İstanbulspor'dan Karagümrük'ten medet bekledim, Trabzon'dan asla. Fener'in en kolay maçlarıdır, bakmayın siz eski günlerde gösterdiği dirençle Şampiyonluktan ettiğine, Gala Aslanlarına karşı oynadılar, Selçuk, Tay Burak, Egemen Korkmaz'a rağmen savaşmış, maçtan muzaffer çıkmışlardı. Gerçi taraftarı 2 dakika da olsa Şampiyonluk Sevinci yaşamıştı ama daha iyi oldu, yıllar boyu makara. 

Hani bana kalsa, bunlar kendilerine eziyet ettirmekten zevk alan insanlar ya, şu iki maçı yenilelim, Fener kazansın, Arena'ya önde gelsin, bize beraberlik yetmesin diyeceğim derdim ya. Diyemiyorum, takıma güvenmediğim için değil, çocuklara kıyamam, kaldıramazlar. Maçı yaşayamazlar, B planımız hazırdı, semafor 23 Ekspresine yeşil yandığında biz Gardan uğurlarken. O maça önde gelecekler, tribünleri biz yöneteceğiz, 360 Meridyene dağılmış Ali Sami Yen Kapalısı gerillalarını çağırıp taraftara ölüm senedi imzalayacaktık.  Kazanamazsak Arena Çatısından balıklama atlayacaktık. 

Çok Şükür toplu kıyım ritüeline gerek kalmayacak, 23 Ekspresi markizindeki (makine dairesi) Okan Buruk, valseyi(kumanda paneli) bir an bile terk etmeden Şampiyonluk Garına yanaştıracak. O gecenin derin heyecanı içindeyim. 

24 yolu kombineleri kapış kapış gitti, son 5 kombineden birini aldık, kutsal 416 tribününde kükreyeduracağız.

Peki öyle olsun sayın rakibimiz, ben ötanazi yapmak istiyorum dedin, sen bilirsin. 

Heyet çok kuvvetliydi, bu maç için değil, Ankaragücü maçı için teyakkuz halindeydi. Sarı kart sınırındaki futbolcular hedefindeydi. Kötü oyuna razı olup, sarı kart almama emri mi verildi ne? Son haftaların en kötü futbolcuları Mertens, Oliverea'ydı, Takımı bugünlere getirmişler, finalde olmalıyız diye midir nedir yüreğimizi ağzımıza getiriyorlar.  

Ümit Özat'ı severim, öteki mahleden delikanlı çocuktur.  20 gol atarsa ben Galatasaraylıyım minvalinde bir şeyler söylemiş, bugün haberim oldu. Gerek yok kardeşim, motivasyona saydık, Biz ona zaten futbolcu demiyoruz, Pampalar var ya oraların Rasputin'i. Azrail  kaçkını Fenerli Selim  bir umut için bugün patlamış, ülkede futbolun sahibi El Arabi ya, yani Koç ya, yani PSG Arap takımı ya, git emir ver İcardi Fener'e gelsin. Siz sarı odalarınızda kanarya öttürün, İcardi topu para için oynasa gider bir Arap Takımında Ronaldo'dan daha çok para alır, ulan şebekler adam zevk için oynuyor. His takımı golcüsü olmak için takımına para ödetiyor.

Geçen maçın son dakikası İcardi Kerem'den gol pasını bekledi hayvani bir vuruşla fişi çekti, bu akşam benzer pozisyondu İcardi Kerem var sayarak yuvarladı, yoktu. Beyin farkına saydık. Atlamayalım futbolda ikililer çok önemlidir, Kerem- İcardi futbol ikizidir, biri oynamazsa diğeri yoktur. Futbolcu  simsarlarına data veriyorum, aynı takımda oynama mecburiyetleri vardır.

Şasa Boey ölümcül ortayı yaptı, dünyanın her topçusu o topu içeri keserdi, ama dedik ya bazı formaların içindekiler futbolcu değildi, kafaya çıktı düşündü, kaleci de yan top bekliyor hükmüne vardı, direk dibinden kaleye vurdu, futbolcu olamazdı. O İcardi'ydi, Aslan dövmeli yabancı.

Reklam işi yapanlara telif hakkım yok, akıl vereyim THOR'un formasına özel reklam verin, Kadrajdan çıkmaz, Bir Gala orta saha savaş tanrısıdır, beyaz adam yiyici görmedim diyenler misafirimiz olsun.

Bilmem faydası var mı? bilerek mi? sezonun ve son yılların en kötü topunu oynadık. Muhtemel ki son istasyona  varmak uğruna yapılan bir manevradır, kuşanın, Sabiha Gökçen'e mitil atın, Şampiyon Cim Bom'u karşılayacaksınız.

360 meridyen 180 enleme dağılmış Büyük Gala Taraftarı, bayrakları hazırlayın, ŞAMPİYON Cim Bom Yazdıracağız.

    

   

16 May 2023

23 Yolu 32; İstanbulspor 0-2 GALA

Cennet sözü vermediler elbet, ama garantiydi, Cehennem kapıları kapanacaktı,  olmadı, gol sayılmadı, penaltı verilmedi, adam atıldı  maç uzatmalara kaldı. Bir şeyler olacaktı, umudu kestiğinde kaybediyorsun, gençlik var, demokrasi yolları ağır, bedel ödenecek. Bir adım atsa kurtulacak, o adımı atmakta direniyor, her ihtimal devreye sokulup o adım attırılacak, başka yolu yok. Ne var ki bizim ikinci tura bırakma niyetimiz yok, işi Haziran'a bırakmayacağız. Mayıs'ta doğan, doğacak çocukları sarı kırmızı zıbınlara saracağız, 23 Bayraklarını asacağız dört bir yana. 

Maç havasında değiliz, iyi ki bu maç Arena'da değil, şok atlatılamadı, konsantre olamıyoruz. Biz his takımıyız, takımı sinerjiyle oynatıyoruz, Tecrübeyle sabittir maç saati yaklaştıkça, taraftar dinamosu dolum yapar,  Yine öyle olacak.

Hep yazdık, dokuz canlılar, boğaz köprüsünden düşse Bebek'ten elinde lüferle karaya çıkar. Bir umut, bir dal parçası teslim olmasına olacaklar, ama bize de kan kusturacaklar. Bu maç özelindeki umut ölçer, sarı kart sınırı, ve sonraki emir komutalarındaki Sivas maçı ve Rıza faktörü. Muhtemelen hakem sarı kartlı oyuncuları  kollayacak, çocuklar sarı kart almamak için düşük performanslı oynayacak. 

Maça geçmeden bir durum tespiti yapalım. Sosyal demokrat bir Fenerbahçeli nasıl dayanıyor? Seçim kazanamıyor, maç kazanamıyor, nerede bu Kuşdili Fenerlileri akıl alır şey değil. 30 sene önce olsa Başkanı takımı t.şaklarından asmışlardı. Koç acaba milyonlarca taraftarı da mı fonluyor? Seçimi ve Şampiyonluğu kaybedersek kafama sıkmayı düşünüyorum.

Neyse biz işimize bakalım, dedik son bir umut sarı kartlıları oynatmamak. Muhtemelen Sergio'nun haftalardır kötü oynamasının sebebi bu. Son 5 maçın en kötüsü, ilk 5 maçı böyle oynasa çoktan kovulurdu.

Maç Fatih'in Tekkesinde oynandı, top İstanbulspor 18 dışına neredeyse çıkmadı, Rashica biraz şerbetli olsa maç ilk dakikalarda kopardı.

Ya Mertens, Napoli Şampiyonluğuna tutuklu kalmış, biz Hagi görmemişlere önerdikçe geriye gitti. Büyük futbolcuların tripidir, gol lazım diyelim ki 5 puanlık oynuyor, gol atsa otomatik 8 puana geçecek.  

Ve gelelim Okanball'a; hep ihtimal hesabı yaptık ya,  devam edelim, yazılanları okuyor, hadi kendimizi fasulye saymayalım, taraftar Gala futbolunu biliyor. Kim ne zaman değişecek taraftarla Okan tam bir uyum içerisinde.

Hakemlerden çok çektik, bakın bunu da yazmışımdır, ülkenin en akıllı adamları hakemlerdir. Koku aldılar devran dönüyor, bana ne kim kazanacak kim şampiyon olacak maçı yönettiler. Penaltısı, sayılmayan golü, kırmızısı yüzde bir milyon doğru karar tebrikler. Bu arada hanginiz demişti acaba Zaniloa psikopattır, şimdiye kadar atılmaması mucizedir. 

Beklettim, ama değer be çocuklar, Pampaların Rasputin'i özel paragrafta, ama öncesine geçelim Nelsson'a, bir stoperin fazlasıdır, stoper dersen sen toptan anlamıyorsun,  futbolla açıklanamaz, o pozisyondan o topu çevirene stoper diyeceksek, Samet'e, Talha'ya ne diyeceğiz olmaz, Savaş beki diyelim sonraya bırakalım. 

Nelsson'un akrobatik çevirişi ve davamı Gala orta saha tanrısı THOR'un büyük futboluna ket vurmasın. hayranlıkla izledim, ne kadar gurur duysam azdır. 

Irz düşmanı dedik, Panenka penaltısı kaçırınca kızdık, alın bunu da kurtarın, insanlık dışı bir vuruş yaptı. Futbolu zevk için oynuyor, para verme kendisi para verip ilk 11 çıkar. Erden Timur'a siz minnet duyun, ben eleştiriyorum! bak kardeş seni Galatasaray'a götürüyorum, his takımına 5 dolar ödemem dese yine gelirdi. Golden önce kaçırdı sandınız hayır kaçırmadı, beklemedi, biri pas vermiş olsa o topu kaleciyle beraber içeri sokardı, büyük futbolcular, akan oyun topçularıdır. Nitekim çok daha zor pozisyonda , kurtarılması imkansız gol vuruşu yaptı, hastasıyım.

Büyük taraftarımız kontenjan dışına çıkmayı başarmış, maç boyunca nefes bile almadılar, üçlüyü Nelsson'a çektirdiler. Şimdi ne olacak? Fener korkudan puan kaybeder, biz Rıza'yla şeref kazandırırız. Stat süslenir, herkeste meşale olur, maç bitiminde Arena'yı yakarız. Söz vermiştik ya, Ağustos'ta işe başlarken, Antalya maçı gecesi ana rahmine düşen embriyolar Mayıs'ta doğmaya başladı.

Onları sarı kırmızılı zıbınlara saracağız, ilk avazlarını Cim Boooooo diye bağırtacağız. İki üç ve daha fazla fanatik Galatasaraylı; Şifre budur.

Mayıs ayların gülüdür, Mayıs'ta Mayıs GALA'dır. 

Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene.