9 Şub 2008

27 Sene Sonra ; Galatasaray 6- Manisaspor 3

17.5.1981 Adana Demirspor maçıydı, takım en son 11 Türk'le Ali Sami Yen'e çıktığında. 27 sene sonra bugün sahaya çıkan Galatasaray'ın kadrosu sayıldığında baktık hepsi Türk'tü. Hemde 6 + 2 yabancı hakkı olduğu halde. Kimi sakattı yabancıların, kimi oynayamadı kimi yedek kulubesindeydi. Sahaya çıkan takımı Hakan Şükür kenetlediğinde taraftara mesajı netti. Üzülmeyin aratmayız kimseyi dediler. Maçla ilgilenen televizyondan seyretmiştir. Biz maça gelemeyenlerin televizyonun göstermediği tarafında neler gördük onları aktarıyoruz. Şimdi gelde kenara çek Topalı'ı Barruso gelince Linderoth iyileşince. Hakan Şükür ben futbolu mezarda bırakırım diyor. Yengeç dansına karşılık kapalının önünde halay çektiriyor.Fantastik gollerin unutulmaz golcüsü Ümit Karan nasıl bekler kenarda. Final oynayıp gelecek Song acımayacakmı Emre'ye. Taraftarın sevgilisi Lincoln oyuna girerken feda edilen Serkan nerdeyse ağlayacaktı. Daha Ayhan, Sabri, Balta Hasan Şaş sırada. Galatasaray taraftarı rahat uyusun, belkide hocaların devamlı söylediği takım 11 kişi sahaya çıkıyorsa eksik yoktur lafı Galatasaray için söylenmiştir.
Manisaspor Hoca değiştirdi. Küçük takımların büyük hocası Yılmaz Vural kulubedeydi . Futbol şovunda Yılmaz Hoca mutlaka bir takımın kulubesinde olması gerek. Takla atacak, adam dövecek, ağlayacak. Takımı 3-0 yenik durumda çizgide bağırıp çağırıyor. Mutlak fark edilir Yılmaz hoca, ya fark yerken ya da büyük takım yenerken görünür. Bizim ligte kulubede oturan kımıldamayan hocalar sevilmez. Bize Hagi gibi Terim gibi Hikmet Karaman gibi heyecanlı hocalar lazım.
Hava soğuktu, 3 gün sonra Leverkusen maçı vardı, Kadıköyden mağrur gelinmişti taraftar coşkuluydu ilk yarıda 2000 yılının futbolu oynanmıştı. Orkun limon sıkmasa o büyük futbol gol rekoru olarak tabelaya kesin geçerdi. Teşekkürler Hakan Şükür, teşekkürler Galatasaray. Biz sizi şampiyon olasınız diye sevmedik. Başarılar gelir geçer, asaletin bize yeter.

Küçük Takım Taraftarı













Gerçek bir küçük takım taraftarı olmak nasıl bir duygudur. Bilinen şudur ki, her küçük takım taftarı aynı zamanda bir büyük takım tutar. Sadece kendi şehrinin takımıya yaptığı maçın dışında o büyük takımı tutar. Konumuz tutmayan sadece kendi takımını tutanlardır. Bilinen şudur ki, her Anadolu takımı taraftarı aynı zamanda üç büyüklerden birini tutar. Kendi takımıyla oynadığı maç dışında o büyük takıma sempati duyar. Ancak konu kendi takımından başkasını tutmayan Bursalı, Antepli, Sakaryalıdır. Bu nasıl bir duygudur. Tuttuğun takım asla şampiyon olamayacak. Her sene küme düşme korkusu yaşayacaksın. Hiç bir maç garanti değil. İyi futbolcuların seneye olmayacak. Takımın kazayla üç büyüklerden birine galip oynuyorsa hakemden her an bir darbe beklemek nasıl bir travmadır. Gazete yazmaz, televizyon göstermez. Her sene hoca değişir hatta sene içinde kovulur. Her büyük maça yenik başlarsın, kırk yılda bir yabancı takım gelir sahana. onda da muhtemelen yenileceğin için heyecanlanamazsın. Coşup bağıramazsın genelde. Alavare dalavere her zaman Kürt Memet nöbete misali kümede kaldığına sevinir durumda ligi bitirirsin. Figüransındır sen sadece bu şovun içinde. Bazen kafa tuttuğunda olur üç büyüklere, Eskişehirspor gibi, Adana gibi, Bolu gibi, Kocaeli gibi cezalanır ikinci lige gönderilir belini doğrultamazsın. Bazen biriniz çıkar Trabzon gibi gerçekten şampiyonda olursun, hatta bir kaç kere. O zaman da kafanı kopartırlar işte. Daha ilk maçlardan başına iş alırsın.

Neresinden bakarsan bak gerçek bir küçük taraftarına saygım çok büyük. Umarım bir gün lig sapına kadar delikanlıca oynanır. Onlarda bizlerin duyduğu sevinç ve gururları yaşarlar.

17 Mayıs 2000





Fenerbahçeye atılan ilk tokat buydu, ikincisi süper kupa.

Real Ön Adlı İspanyol Takımları



Real Madrid - Villarreal-Real Zaragoza - Real Sociedad - Real Mallorca - RealBetis - İspanyada mendşlşnş sallasan Real adlı takıma çarpıyor. Real bizim bildiğimiz gerçek anlamında ise bütün takımlar gerçek. Sahte Madrid, sahte Betis hangi ligte acaba bilen varmı.

Oysa gerçek olan real Royal dan kaynaklanmakta. Krala ait demek. Aslında Royal Madrid şu gördüğünüz anlı şanlı takımın adı.

7 Şub 2008

Fenerbahçeli Galatasaray Yazarı Halil Özer

1999 yılında Galatasaray'ın uzun yolculuğu başlamıştı. Durak Milano idi. Milliyet ekibiyle yolculuk yaptım San Siro'ya. Maçtan bir gün öncesi Ahmat Çakar, Bilgin Gökberk, Doğan Koloğlu, Halil Özer yemekteydik. O günkü Milliyet gazetesinde Halil Özer döktürmüştü. Aslan Galatasaray, Kaplan Galatasaray, Yenersin Cim Bom, Elersin Cim Bom. Ne de güzel moral yazısıydı, okuyan futbolcu, taraftar, hoca için. Yemeğin ortasında yarın akşamki maç yatırıldı masaya. Doğan Koloğlu temkinli konuştu, belli olmaz dedi. Halil Özer hezimet olur dedi. 300 dolarına Ahmet Çakar'la iddiaya girdiler. Şerefsiz sabah Galatasaray yener diye yazı yazıp akşam 3 gol avans veriyordu Milan'dan. Orada Fenerlimisin kardeşim dedim evet dedi. İnanamadım, yıllardır Galatasaray' takip eden adam Meğer Fenerbahçeliymiş. Maçı herkes hatırlıyor. 2-0 yenik debreyı kapatan Galatasaray Ümit Davalayla golü bulduktan sonra son 20 dakikada Milan'a kan kusturarak yeniliyor hesabı Ali Sami Yen'e bırakıyordu.

Maçtan sonraki gün Milano caddelerinde gezindi herkes. Futbolcular, taraftarlar, gazeteciler. Fatih Terim ailesiyle beraber bir kafededeydi. Takıldık, Hoca dedim ki'' öyle bir sonuç aldık ki Galatasaraylı elimizden kaçırdığımıza, Fenerli fark yemediğimize üzüldü'' nasıl dedi. Yenildiğimize sevinenlermi var. Uzakta arama dedim olayı anlattım.

Sonra oturduğumuz yere Bilgin Gökberk geldi. O yemekte olanları Fatih Terime kimin söylediğini sorgıladı. Ben söyledim dedim ne oldu yalanmı diye. Fatih Terim Halil Özeri kıstırdı Milanoda, dövdümü bilemem ama sövdüğüne şahit gösterebilirim.

Milan Taraftarı Fossa Dei Leoni













Fossa Dei Leoni (Milan - FDL)
1968 yılında kuruldu. Adını AC Milan 'ın Milanello'dan önce kullandığı antrenman tesislerinden aldı. 37 yıl boyunca San Siro Curva Sud 'de yer aldılar. 5000 faal üyeye sahip grup 15 kişilik lider kadrosu tarafında yönetiliyordu. 29 ekim 2005 AC Milan-Juventus maçının santra vuruşu öncesinde tribünde iki pankart açtılar. Pankartlar Juventus'un Milano'daki taraftar grubu Viking Milano'ya aitti. Karşı kale arkasındaki Juventuslular çılgına döndü. 30 ekim 2005'de Viking Milano grubu, Fossa Dei Leoni'ye çağrı yaptı ve bir hafta gittikleri Lecce deplasmanına Milano'dan hareket ederken bu iki pankartı unuttuklarını ve FDL'nin bunları bir şekilde bulduğunu ve iade etmesini istedi. 3 gün içinde pankartlar geri gelmeyince, Viking Milano bombayı patlattı..Kimilerine göre gasp kimilerine göre FDL'yi içeriden satanlar tarafından efsane Fossa Dei Leoni pankartı, Viking Milano grubunun eline geçti. Ellerinde pankartın fotosunu internette yayınladılar ve Fossa Dei Leoni'den "gereğini yapmalarını" istediler..
İtalya'da Ultras'ların raconlarında pankartını kaptıran grup kendini fesh ederdi. Her perşembe akşamı Milano'da toplandıkları mekan, AC Milan'ın diğer taraftar gruplarından Brigate Rossonere 'nin kafa takımının baskınına uğradı. 15 kişilik lider kadrosu Fossa Dei Leoni'yi fesh etme kararı aldılar..25 Mayis 2005 Milan-Liverpool CL finalinde Brigate ve Commandos Tigres grubuyla İstanbul'da papaz olmuşlar, şovu kendilerine mal etmişlerdi. Klübün diğer taraftar grupları yüksek bilet fiyatlarını protesto ederken, Fossa Dei Leoni "gidilmeyecek kararı" verilen deplasmana gitmiş, üstelik stada da girmişlerdi..Geçen sezon Inter-AC Milan Şampiyonlar Lİgi maçında Dida'yı yakan meşale sonrasında kesin olarak getirilen yasağa San Siro Curva Sud'de uymayan tek grup yine Fossa Dei Leoni idi.
AC Milan başkanı Adriano Galliani ile papaz olmuşlar ve İtalya'nın Euro 2012 adaylığını protesto eden pankartlar açmışlardı. Çok olmuşlardı.. Kapanma kararı sonrasında Milano derbisine 40 gün vardı. Ezeli rakipleri Inter'in bir taraftarı: “25 yıldır sizden nefret ediyorum. fakat şimdiden özledim sizi. San Siro’da tezahüratlarınızı duymadığım bir derbi nasıl olur bilemiyorum? Bildiğim derbiler artık eskisi gibi olmayacak" ile her şeyi özetledi..11 Aralık 2005 Inter Milan-AC Milan maçında 37 yıl sonra Fossa Dei Leoni yoktu. Brigate Rossonere ve Commandos Tigres, San Siro Curva Sud 'de kontrolü ele geçirdi. Fossa Dei Leoni'ye "unica bandiera e quella rossonera" (tek sancak Milan'dır) pankartı ile gider yapmayı da ihmal etmediler.. Fossa Dei Leoni'den geriye bir "çığlık" ; bir de öksüz Gattuso kaldı..
ALINTIDIR... (carlos, 23.12.2005)

6 Şub 2008

Bu İlkler Bize Ait

İLKLERiN TAKIMI* Türkiye'nin İLK futbol takımı Galatasaray (1905)* Dünya sıralamasında İLK 10'da 1. sıraya giren İLK Türk takımı.* Devlet üstün madalyası alan İLK takım* UEFA Kupası'nı hiç yenilgi almadan kazanan İLK ve TEK Türk takımı* Süper Kupa kazanan İLK ve TEK Türk takımı (1 kez)* Üç yıldızı alan İLK takım* Türkiye Süper Ligi'nin İLK Şampiyonu* Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Avrupa Kıtası'nı temsil eden İLK ve TEK Türk takımı* Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final'e çıkan İLK ve TEK Türk takımı* İstanbul Şampiyonluğu'nu kazanan İLK futbol takımı (1907-1908)* Yurt dışında İLK galibiyet alan Türk futbol Takımı (1911)* Yurt dışında Türkiye'yi temsil eden İLK futbol takımı (1911)* Şampiyonlar Ligi'ne katılan İLK Türk takımı* Uluslararası maçlarda kendi sahasında art arda EN çok galibiyet alan TEK Türk takımı (20 kez)* Avrupa maçlarında galibiyeti, mağlubiyetinden çok TEK Türk Takımı* Türkiye 1. Ligi'ni namağlup bitiren İLK takım (1985-86)* EN fazla aralıksız şampiyon olan takım (4 kez)* Yerli hocayla EN çok şampiyon olan takım (9 kez)* EN fazla şampiyonluk yaşayan futbolcular Bülent (8 Kez), Suat, Arif (7 Kez)* Bir sezonda EN fazla Avrupa kupa maçı oynayan takım (18 kez)* Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'ne EN fazla katılan takım (6 kez)* Türkiye Spor Yazarları Kupası'nı EN fazla kazanan takım* Türkiye Kupası'nı EN fazla kazanan takım (14 kez)* Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı EN fazla kazanan takım (10 kez)* Avrupa'da 1 sezonda EN fazla puan toplayan takım. (17 maç 34 puan)* Avrupa'da, bir sezonda Avrupa kupalarında EN fazla galibiyet alan takım (11 kez)* Bir sezonda Avrupa kupalarında EN fazla gol atan takım (35 gol)* Deplasmanda aralıksız EN fazla yenilmeyen takım (40 kez)* Bir sezonda EN fazla maç yapan takım (59 kez)* Avrupa kupalarında EN çok tur geçen Türk takımı. Bir sezonda EN fazla maç yapan futbolcu (HAKAN ŞÜKÜR - 54 maç 4697 dakika)* Avrupa kupalarında EN fazla maç yapan Türk takımı* Türkiye liglerinde bir sezonda EN fazla gol atan takım (62-63 sezonu 105 gol)* Türkiye liglerinde EN çok resmi kupa kazanan takım (56 kupa)AVRUPA KUPALARINDAKi iLK GOLLER1.GOL Metin Oktay 27.08.1956 G.Saray-D.Bükreş 1-3100.GOL Uğur Köken 1.10.1969 G.Saray-Vatford 2-3200.GOL Mirsad Seydiç 20.10.1982 G.Saray-A.Wien 2-4300.GOL Uğur Tütüneker 4.11.1992 G.Saray-E.Frankfurt 1-0500.GOL Tugay Kerimoğlu 5.11.1997 G.Saray-S.Prag 2-0

Fırat Aydınus;Fener- Galatasaray Maçı Daimi Hakemi



Aranan hakem bulundu. Son iki Fener maçı hem de Kadıköy'de sorunsuz, karakola kalmadan bitti. Bundan sonra bu Anamaçın hakemi, hakemliği bırakana kadar Fırat olsun. Oyuncular onun karekterini bilerek oynar, kendisi oyuncuları tanır. Aynı pozisyona aynı kararı verir. Maçla pek alakalı değil. Gördüğünü çalıyor, kendisine her iki takım da güveniyor. Kaçırdığı önemli bir pozisyon olmadı. Seyirciden etkilenmedi. Sertliğe göz yummadı. Kadıköy'de Lugano'ya itirazdan sarı kart gösterdi. Sonrasında elle kestiği topu gördü. Eyyam yapıp, yalakalık yapıp Servet'i atabilirdi. Hakan Şükür'e penaltı çalmayıp Erman'ın Çakar'ın ekmeğiyle oynadı. Düzgün fiziğivar,karizması var. Zaten maçtan sonra da hakemin adı neydi acaba diye düşünüyorsak demek ki bu iş olmuş, yardımcılarıyla beraber her Galatasaray- Fenerbahçe maçının hakemi olsun.

Galatasaray Kaptanları




1-Nikolof2-Emin Bülent3-Horce Armitage4-Hasan Basri5-Celal İbrahim6-Sadi7-Ali Sami Yen8-Emil Oberle9-Necip Şahin10-Sedat11-Hüseyin12-Ziya13-Adil Giray14-Nihat Bekdik15-Mithat Ertuğ16-Avni Kurgan17-Suavi Atasagun18-Necdet Cici19-Salim Şatıroğlu20-Selahattin Almay21-Faruk Barlas22-Arif Sevinç23-Musa Sezer24-Danyal Vuran25-Gündüz Kılıç26-Bülent Eken27-Muzaffer Tokaç28-NaciÖzkaya29-Coşkun Özarı30-İsfendiyar Açıksöz31-Turgay Şeren32-MetinOktay33-Talat Özkarslı34-Uğur Köken35-Muzaffer Sipahi36-Nihat Akbay37-Mehmet Oğuz38-Gökmen Özdenak39-FatihTerim40-Cüneyt Tanman41-Yusuf Altıntaş42-Erdal Keser43-Tugay Kerimoğlu44-Bülent Korkmaz45-Hakan Şükür

Gol Sevinçleri

























































Süper Kupa Hatırası




Stad:
2. Louis
Hakemler
: Günther Benko** , Egon Bereuter **, Markus Mayr ** (Avusturya)
Galatasaray
Taffarel ****, Bülent ****, Popescu ****, Emre ****, Okan **** (Hasan ****), Suat ****, Jardel ****, Hagi **** (K.Bülent ****), Ümit ****, Capone **** (Fatih ****), Hakan Ünsal ****
Real Madrid
Casillas **, Carlos **, Albert ** , Raul *** , Figo **, Savio *, Campo **, Gute *, Helguera **, Makalele ** , Geremi **
Goller
Dk. 41 ve 103 Jardel (penaltıdan), D dk. 79 Raul (penaltıdan)
Sarı Kartlar
Dk. 7 Okan, Dk. 28 Suat (Galatasaray), Dk. 22 Makalele, Dk. 31 Helguera (Real Madrid)

Galatasaray, geçen sezon UEFA şampiyonluğu süslediği Avrupa macerasını Süper Kupa şampiyonluğu ile taçlandırdı. Sarı-kırmızılılar, Monaco'nun 2. Louis Stadı'nda Avrupa'nın dev takımları arasında yer alan Real Madrid'i uzatmada Jardel'in "altın golü" ile 2-1 yenerek bir kere daha tüm dünyada adından söz ettirdi. Galatasaray, bugüne kadar Avrupa'da kimleri devirmemişti ki... Neuchatel, Monaco, E. Frankfurt, Barcelona, Milan, B. Dortmund, Leeds United, Arsenal ve son olarak Real Madrid de sarı-kırmızılı takımın karşısında tutunamadı.
2. Louis Stadı'nı dolduran muhteşem taraftarının desteği ile şahlanan Cim Bom, yeni bir Avrupa destanına daha adını yazdırdı. Ancak bu macera elbette ki burada sonlanmayacak. Sırada Avrupa Şampiyonlar Ligi var. Sarı-kırmızılılar, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de büyük zaferlere imza atmaya hazırlanıyor... Bunu başarmaları hiç de zor olmayacak...

5 Şub 2008

Fatih Terim'in Aday Kadrosu

Kalede Volkan ve Rüştü var. Rüştü Beşiktaş kontenjanından alındı. 3 kişi alınacak ya Beşiktaş'tan. Beşiktaş'lı Hakan asıl kaleciydi. 8 tane yedi basın iptal etti, çocuk kaleciliği unuttu. Gökhan Zan iyileştim hocam dedi kadroya alındı. Siyasi kimliği belli oldu Gökhan Zan'ın. Sağcı değilse kesin yobazdır. Evliyse karısı turbanlıdır. Diğeri İbrahim Kaş. 3 ay önce yoktu, kimse tanımıyordu. Futbolu yeni öğrendi. Koray, takımdan ayrıldı futbolu unuttu o yüzden kadroda yok. Nobre her maç atıyor, devşirme kadrosu bir kişilik o yüzden o da yok. Nobre sünnet olsun cumaya gitsin banko golcü finallerde.
Fenerbahçe kontenjanı yalamalıktan 5 e çıktı. Cımbızla çekilecek 5 kişi. Takım 8 yabancıyla oynuyor, olsun oynayan Türkler milli takıma. Fenerliye sor 5 kişimilli takıma ver de veremez.Uğur Boral, Gökhan Gönül, büyük futbolcular. Kasımpaşa'da bile oynasalar milli takıma alacak. Kezman sakatlanmasa Semih genç olarak futbol hayatını noktalayacak. Şimdi Kezman iyileşti Semih sakatlandı, kısa zamanda futbolu unutur kimse yüzüne bakmaz.
Hoca Galatasraylı, torpil yaptı demesinler. Tamamı Türk oyuncularla oynuyor, lider, olsun Fenerbahçe'den daha fazla oyuncu alsa yalama medya üstüne gider, foyası ortaya çıkar. 135.000 dolar maaş falan güme gitmesin. Ligin en az gol yiyen, hemde yabancısız defansla oynayan takımın kalecisini niye alsın canım. En kritik maçta oynattığı kimsenin tanımadığı Volkan Yamanı almaz. Yanlış takıma gitti. Cezasını çekecek, Fener'e gelseysi bankoydu. En çok gol atan forvetten kimse yok. Ümit Karan camiye gitmez , bara gider. O zaman finalleri televizyondan seyretsin. Stoperde Emre Güngör, Song'a tatil yaptırıyor. Ha o da kim tanımıyorum. Hangi takımda oynuyor, Galatasaray'dan aldık ya 5 kişi. Asker kaçağı Tümer 6 aydır topa ayağını sürmemiş, 35 yaşında. Olsun müritlerinden, futbolu bıraksın yanına hoca yardımcısı garanti. Uğur Uçar, Kayseri'de olsa alacak, küçük takımdan oyuncu alma ustası. Barış, Serkan; ulan şimdi konuşturmayın beni. Bunlar da kim, Almanya'da doğmuşlar, beni takmazlar. Hem artık havası kalmadı. Galatasaray'a gelmemiş olsalardı alırdım. Büyük hocayım ya, benden önce keşfedilmiş. Parsayı niye başkası yesin. Ben almam onları. Hem kadroyu maçtan önce açıkladım. Ben biliyordum Galatasaray'ın maça tamamen Türk'lerle çıkacağını.Olası bir Galatasaray galibiyeti planımı alt üst ederdi.
Ey büyük sağcı İmparator. Tam zamanıydı oysa. Ülkenin birlik, beraberlik, kardeşlik mücadelesi verdiği şu karışık ortamda, 8 brezilyalıya karşı aslanlar gibi oynayan Türk'leri ödüllendirmenin. Geriden gelenlere yol göstermenin. Bekle maçı herkes gibi. Herkes bekledi fark yerler diye sende bekle. Aslan gibi sahadan çıkarlarsa al hepsini ulusal takıma, oynat aynı takımı.
Bende arkanda olayım, bende o zaman belki milli takımı tutarım. Bu takım benim takımım değil, başında sen olduğun sürece de ne yazık ki olmayacak.

Çok Yaşa Amigo Mehmet





O zamanlar şimdiki gibi kurtarılmış bölge değildi kapalı. Betonun üzerinde çoğu kırık tahtalardan ibaretti. Ve yer kavgası müthişti. Uzun bayraklarımızla yer kapma mücadelesi vardı. 1 metre fazla yer alabilmek için göğüs göğüse savaşılırdı. Önlerde kimler yoktu ki.... Kumandan Mehmet , Peygamber Hüseyin , Kenan , Çarli , Gevur Ali , Küf , Yılmaz , Cem , Burak , Varol ve niceleri... Daha yeni çıkmıştım ben de kapalıya. Açıktan transfer oldum kendi paramı kazanınca. Tribünler tıklım tıklım. Sınırda polis bile yok. Düşman cephede Fenerliyle yan yanasın. Maçtan 1 saat falan önceydi, ölümüne bağırıyorduk ki bir ara Fenerliler biraz daha yer için çullandılar. Gerilim büyük. O sırada bir baktık ki Mehmetin kafa kan revan içinde. Tribünden aşağı indik. Soyunma odasına aldılar. Masör Kubilay Enginbaş , Kaptan Büyük Mehmete masaj yapıyordu. Hemen müdahele edip kafasını sardılar. Ve Memet kaptana bağırdı. "Yukarda anamızı ağlatıyorlar. Yenemezseniz ananızı ağlatırız". Büyük Mehmet yumruğunu sıktı. "Git yukarı!" dedi. "Taraftara söyle maçı tek başıma alacağım" dedi. Yukarı çıktık. Kapalıyı yıktırıyoruz. Gökmen koydu sonra onlar sonra Büyük Mehmet. Büyük Mehmet gerçekten büyük oynuyor. Alt kata indik maç bitmek üzere. Santradan faul aldılar. İçeri şişirdi Tuna ve topa çıkamayan kumbara kalecimiz Bahattin, - ki bu kötü kalecilerimiz yüzünden 14 sene şampiyon olamadık- boşa çıktı. Antiç'in kafasına çarpan top ağlarımıza gitti. Büyük Mehmet ağladı , sinirlendi ve kaleciye tokat attı. Maçı alamamıştı ama, amigo Memet kaptanı kapalıya getirdi , hepimiz ağlıyorduk. Bir şampiyonluk daha kaçıyordu , ve daha niceleri kaçacaktı...

Lefkoşe'deki Futbol Sahası


Kıbrıs'a Lefkoşe'ye giden mutlaka görsün. Yeşil hat üzerinde bir futbol sahası var. Resimde görünen trübünleri sahadan ayıran tel örgü sınır. Saha Türk tarafında trübün Rum tarafında. Burada oynanan maçı Türkler oynuyor Rumlar seyrediyor. Top taca kaçarsa artık insaflarına kalmış verirlerse veriyorlar. Öğrendik mutlaka veriyorlarmış. Acaba biz olsak verirmiyiz. Sahaya yabancı madde atarmıyız. Küfür edermiyiz. Bence atmayız. Küfür de etmeyiz. İnsan o noktada değişik duygular içersinde oluyor.

Şapkadan Tavşan Çıkaran Hocalar



















Aceto Balsamico benden çok yaşayacak kimse. Ben tam pisliğinde boncuk bulunan hocalarımızı yazacaktım ki Erdoğan Arıca'dan başlamış kendisi. Lig öncesi hazırlık kampı hocalarımız için ne güzel günler. Sonuncu bitirecek olan bile bir haşmet bir hırs bir ciddiyetle çalışıyor. Oteller, ormanlar, ballar, börekler. Stres yok, küfür yok, baskı yok. Yalan var, umut var, Hedef var. Her kes kendi takımı izlediğinden sanırki şampiyon olacaklar. Lig bir başlar, bir kaç hafta sonra ''hizayaaaa geeeel komutu'' duyulur. Hoca toto oynanır ilk kim kovulacak. Bir çete vardır hocalık makamında. Erdoğan Arıca, Yılmaz Vural, Ziya Doğan, Giray Bulak, Güvenç Kurtar başı çekerler. Aslında bunlar bir birinin dostudur. Halbu ki düşman olması gerekir. Biri kovulur biri yerine geçer. Bazen unutulur kovulduğu yere tekrar gelir.
Ne hikmetse kovulanın yerine gelen hoca ilk maçtan galip ayrılır. Şapkadan tavşan çıkarmıştır. Ama o takımın ambarına fare girmiştir bir kere. Yolu yok gün sayacaktır kovulmak için. Gerçi şimdilerde bu hocalara başka ekmek kapısı çıkardılar. Lig Tv'de kendi yapamadıkları şeyleri yapması için sahadaki hocalara akıl veriyorlar.
Verdiği aklı yerine getiremeyen hocadan pazartesi günü bir açıklama geliyor.
'' Takımın menfaatini düşünerek sözleşmemi karşılıklı olarak fesh ettim'' Kötü olmayalım tekrar gelirim nasılsa hadi eyvallah.

4 Şub 2008

O.Ç.Musa Çözen


Geçen hafta Sivas'taki maçta 20000 Sivas'lı 500 Fenerl'li vardı. Maçtan 5 dakika önce dikkat ettim 4 dakika Fener'lileri gösterdi. 2 saat sonra Ankara'da bir maç daha vardı. 10000 kişinin yarısı Galatasaray'lıydı. Gene dikkatle izledim 5 dakika kalayı. 10 saniye gösterdiler Galatasaraylıları. Bu pazar Kadıköyde idi Lig Tv kameraları. 2000 galatasaraylı 50000 fenerliye karşıydı. Bekledikleri gol ilk 20 dakikada gelmeyince sustular. Maç boyunca Galatasaraylılar bağırdı tek bir kere göstermediler. Hatta maçtan sonra karanlıkta takım taraftarın önüne gittiğinde bile göstermedi. Yok saydılar, düşman takımı saydılar.
Şimdi televizyondan seyredecekler dikkat etsin Ali Sami Yen'deki maçı. Acaba Fenerbahçe seyircisini ne kadar gösterecekler. Bu neyin yalakalığıdır, bu ne düşmanlıktır. Ah be Galatasaray, sen o Avrupa sahalarında kupa kovalarken ve zaferlerle dönerken ne azap çektirmişsin bu necip millete. Nazende gezdiğin buralar zulüm köpeklerine kalmış. Herkesi Fener'li yapmışın, her kurum senden nefret etmiş. Ne hakem bırakmışın, ne federasyon, ne televizyon bırakmışın, ne medya. Uyan ey yaralı aslan bu gaflet uykusundan artık.
Kar bora fırtına elbet sükun bulacak, sana düşmanlar selam duracak.

3 Şub 2008

Özür Dileriz yenilmedik Fenerbahçe 0- galatasaray 0

Fener'e 1.60 Galatasaray'a 3.75 bahis verdiler. Galatasaray sahaya yabancısız çıktı. Lig Tv 1 saniye bile Galatasaray seyircisini göstermedi. Spiker kıçını yırttı bir gol sesi verebilmek için. Alışmışlardı, daha 20 dakika dolmadan öne geçiyorlardı. Sonra gelsin şovlar gelsin dalga geçmeler. Nerde 55000 kişi. Bir dakka sesleri duyulmadı. Elektronik ıslık top Galatasaray'a geçince. Ne güzel, nasılsa kazanırısınız, en güçlü kadrosuyla bile yendiniz. Bu kadar zayıf takımı yakaladınız hesap yapın. Belki 6-0 ın rekorunu kırarsınız.
Ezikler siz kimle oynadınız. O formanın içindekiler Atatürk Hava Limanı dış hatlar terminaline iki defa kupayla indiler. O formanın içindekiler bazen futbolcu olmaz, bu günkü gibi savaşçılar olur. Orta saha 21 yaşındaydı ilk defa kadıköyde maç oynayanlar vardı. En büyük maça çıktılar. Tek pozisyon vermediler, 4 gol pozisyonuna girdiler. Yatırdılar yere ama işi bitiremediler. Ali Sami Yen'e bıraktılar. Burdan artık dönüşü olmaz, bekliyoruz sizi Ali Sami Yen'de. Bundan daha kötü sonuç almayız. Gelmesende olur Song, sakın iyileşme Lincoln, Borussamısın nesin sen bekle biraz daha, Topal sakatlanacak nasılsa. Nonda otur yerinde Kral sezon sonunda yok o zaman oynarsın. Linderoth aman ha koltuk değneklerini atma. Ayhan geldi, yarın Hasan Şaş oynar, Sabri oynar.
Biz Fenerbahçe Cumhuriyetinde bir yalnız aslan Galatasaray'ız. Biz futbol takımı değiliz, yaşam biçimiyiz. Sayı tebelasına bakmayız. Yenilse de büyük yense de büyük adı konulmayan, sarı kırmızı formanın içindekilerin yandaşıyız, taraftarıyız.

Brezilya- Türkiye Fortis Kupası Maçı

Galatasaray maça saf kan Türk'lerle çıkacak. Bunun sorumlularını bir tarafa bıraktık artık maçı düşünüyoruz. Fenerbahçe, Edu, Aurello, Daivid, Vederson,Roberto Carlos, Alex'li Brezilya karmasına Güney Amerika'dan Lugano , yeni adamı Valdonado ve Batman Kezman'la oynayacak. Kaleye bir Türk geçirecekler, yetmediği yere bir Türk daha. Oldu sana bir çeyrek final Fortis Türkiye kupası maçı.

Gün bu gün, daha doğrusu yarın. Bu ulusun evlatları ellerinde örnekleriyle ne destanlar yazdı. İşte tarihe geçme maçı. Çıkın, yenilmekten sakın korkmayın, hepiniz Metin gibi oynayın. Gol atarsanız topu alıp santraya koşarak dikin. Maç çabuk başlasın ikinciyi arayın. Maç bittiğinde bir adım atacak dermanınız kalmasın.

Yenin artık şunları Kadıköy'de. Koşun kale arkasına ağlarla kuşatılmış ultrAslanlara. Bağırın Re Re Re Ra Ra Ra diye. Gerisini bize bırakın Ali Sami Yen'de. O maçı biz alırız söz.

Marifet ezilmemek Kadıköy,de. Ama bir punduna getiripte ezerlerse sizi. Kokun fesleğen gibi, kekik gibi, nane gibi, Galatasaray gibi.....

Tribünlerden Görüntüler








































Hakan Şükür' Golleri


Bu seneyi de sayarsak 12. 5 sezondur Galatasaray'da Boğazın Boğası. Bütün rekorları kırdı. Ben kralın gollerini sayarken sevinirken birini hatırlatmak istiyorum. Gerçi kimse unutmadı unutamaz. O biri en az Hakan Şükür kadar bu rekorların ortağıdır. Sevgili Comandante Hagi.

220 gol atmış kral bu toplam 12.5 sezonda. 103 tanesi Hagi'yle beraber. Hemen hemen attığı gollerin yarısını oynadığı 4 senede atan kral diğer yarısını 8.5 sezonda attı.

Bu demek oluyor ki eğer tüm sezonlarını Hagi ile geçirebilmiş olsaydı dünya rekorunuda kırardı. Son senelerdeki ortalamasının düşük olmasının nedeni Hagi'nin olmamasıdır. Bu sene Lincoln Hagi'nin yerini alabilirdi sakatlanmasa. En azından Hakan Şükür şimdikinden daha çok gol atardı. Hakan'dan gol bekleyenler orta sahada mutlaka servis yapacak büyük bir futbolcu bulundurmalıydı.

Tanju'nun taksimetresinin takılı olduğu zamanlardaki Prekazi'yi de hatırlayalım.