12 Oca 2024

İLK YARININ ANATOMİSİ ve ŞAMPİYONLUK için NE YAPMALI;

Ne Yapmalı'yı bir kere daha okumalı, ya da buyurun çocuklar ders başladı.

19 maç izledik, yeterli done elimizde mevcut başlıyoruz. Puan kaybettiğimiz 4 maçımızı da kazanıp tulum çıkarabilirdik, Fener maçı en kötü oynadığımız maçtı, 2 penaltı verilmedi, kalecimize top gelmedi. Bu demektir ki mevcut oyunumuzu beğenmesek bile uzak ara Şampiyon olmamıza yeter.

Rakibin 1.1 maçını izledim, 1 bizim maçta, 0.1 10 dakika kadar da biri haber verdi Kuzey ülke takımına 4-1 mağlup, maymuna çeviriyorlar dediler, açtım o maçta. Farklı kazanıyorlar, maçlarını hiç seyretmediğim halde tamamını izledim, Polislik bir durum var, 3 takım hariç hiç biri yenmeye oynamıyor, maçın başında bir an evvel fark yiyip rahatlıyor, 3 gün aralı iki Konya maçı bile İnterpollük. İlk yarının en kısa metrajlı filmi.

Deniz anası gibi pelte futbolu oynayıp yenilen takımların Fenerli olmayan taraftarı aptal değil, Delikanlı iseniz verimini aldığınız sağıp, samanını, yalını verdiğiniz Konya Hocasını Konya'da bir maça çıkarip öyle kovsaydınız. Hiç bir takımın başında Gala çıkışlı biri yok, İş takım vermiyorlar, diyorlar ki Terim'i niye sevmiyorsun, nefret ediyorum. Ne işin var Panatinaykos'ta, geçsene Adana'nın başına bari bir tane daha Fenere yatmayacak takım görelim. Böyle eldi ama böyle gitmez, gitmeyecek, kalan 19 maçın 4 ünü ıkına sıkına tek farklı kazanmışsak Mayıs geçmiş olsun. Ama öyle olmayacak, testi kırılmadan suya göndereceğimiz çocuğa tokadı atıyoruz.

Okan Buruk İngiltere, Fransa liginde olsa çok daha kolay Şampiyon olur. Kimle oynayacaksa yapıyor kurgusunu çalışmasını taktiği belirliyor ilk 11, maça çıkıyor, a bir bakmış ki oynadığı takım her hafta aynı. Her hafta otobüs Garajı, 2 puan kaybettirmeye çıkmış, 1 gol atsan bile tınmıyor, hakeme güveniyor dikkat edin maça tutunuyor 75 de 3 oyuncu birden oyuna sokuyor, sen dünya çapında oyuncularla 2. yi bulamamışsın sinirler alt üst, her an bir kaza golü riski, taraftarın bağıramıyor, kaç maçı böyle alacaksın.

Biz Mayıs'a bırakmayız naralarıyla 24. Şampiyonluğun kitabını yazıyorsak laf değil, hamaset değil, Büyük GALA taraftarının tribünden gelen gücüne güveniyoruz, kavgayı kazanacağız. Peki Nasıl? GALA başındaki karar vericilerin alması gereken 2 radikal karar var 1- Maçlarımızı yabancı hakem heyeti yönetecek. Mevzuat uygun değilse, 2- Savcılığa müracaat edip, Bütün futbol enstrümanlarını açıktan teknik takibe aldıracak, buda mı mümkün değil, susacak, bizi izleyecek, bir yılda kral olmadık, 1000 yılda tahttan inmeyiz. Neler gördük, bunlar tatbikat bile değil.

A- Derhal saha içi kaptanlığı Muslera'dan alınıp, Abdülkerim'e verilecek, itiraz mekanizması devreye girecek, emin olunan pozisyonda top taca atılıp mutlaka inceletilecek. Hakem olsam Gala kalesine kendim gol atarım, 1 metre önünde elle çeliyorlar bir kişi bile penaltı diye bağırmıyor, İcardi'yi hastanelik ettiler kendisi bile şikayetçi olmadı. Muslera itiraza gitse sarı kartla sindiriliyor.

B- Okan Buruk oyuncu değiştirmeyi bilmiyor, devre biterken bütün yedek oyuncular ekipmanları hazır ısınmaya çıkacak hepsi 1 dakika içinde oyuna girecek şekilde hazır tutulacak, en az 3 ü ikinci devre başlarında oyuna girmiş olacak. Diğer değişiklikler için de futbolcu hazır olacak, karar verildiğinde top bizdeyse taca atılacak, yarım dakika içinde sahada olacak. Kadraj NDombeleyi gösterdi, kronometre tuttum, girişi 10 dakikayı buldu, akıl alır şey değil. Oyuncu değişikliğinde geç kalındı diye gol yeme yok artık.

C- ilk 5 dakikada rakibin havuz takımı klasik taktiğinde olduğu anlaşılıyor, Hocanın planı hazır olacak, devreye sokacak. Sanki 2-0 yeniksin son 30 dakikaya girdin futbolu oynayacak. Sivas'ta golü yedi 4 dakikada 4 pozisyona girdi. Küçük, oynamayan takımın işini ilk 30 dakikada bitirebilecek taktiğin yoksa hiç zorlama.

Bu 3 madde uygulanmaz ise bile Mayıs'ta bayrağı asacağız, ne var ki siz aramızda olmazsınız. Hep beraber, omuz omuzayız diyorsanız son çağrıdır, daha yolun yarısı var, en kötü ihtimalle 1 puan öndeyiz, SALDIR GALATASARAY

11 Oca 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 19; Sivasspor 1-1 GALA

Hakem, maçı bitiren düdüğü 3 defa öttürür, 3. düdük benim için bir sonraki maçın başlama düdüğüdür, başlıyoruz. Önce Konya maçını tam olarak bir noktalayalım. Gelen görüntülerden anlıyoruz ki 2 net penaltımız verilmemiş, ve biz doğru bildiğimiz şeyleri biteviye tekrarlamaya devam edeceğiz.

Her maç karartılmış pozisyonlarımız var, aynı zamanda pozisyonların içindeki futbolcularımız, bir ölü huzuru içindeler, gözünün önünde verdiği pası elle düzeltiyorlar, en ufak bir tepki yok, hepiniz görmedik derse elbette satın alınmış maaşı onuru kadar yönetmen, ben de görmedim der. Muslera'dan saha içi kaptanı olmaz, her sezon sarı kart cezalısı oluyor bu yüzden. itiraza gidemiyor, pozisyona uzak görmüyor. Yol yakın acilen şu işe bir atın, saha içi bir banko oyuncu kaptan olsun, inandığı pozisyonda oyunu durdurup pozisyonu vara taşısın.

Ve gene gelen görüntülere göre Kerem Aktürkoğlu 5 banko golü kaçırmış. Devam evlat, benim  vuruşçumun topunu kaleci kurtaramayacak. Kaleyi tutturduğunda tabelacıya iş çıksın. İstese her topu kaleyi tutar, hiç birini de kaleci yemez. İstese hiç bir topu kaptırmaz, en yakınındakine pası atar istatistiğe oynar. Ve ben onu silip, ezer geçerim. Maksat pozisyona girmekte, golü kim olsa atar, sen de atıyorsun zaten. Bilmiyorum ama topu en az kurtarılan golcüler arasında muhtemelen 1. sıradadır. Kerem Aktürkoğlu ,benim için pozisyona giremediği zaman biter. Buraya yazalım, zapta geçsin çok yakın zamanda bir maçta Kerem kaçırdıklarının tamamını bir takıma atacak, Gala da o maçı çift haneli skorla bitirecek.

Zaza'da yeterli doneye sahip oldum. Nasıl bir 8 numarayla her maç 3 tane atar ?formülledim. Bir iki tamam, üçüncüye daldığında risk başlıyor, çoğunda da kaptırıyor, slalomu can havli durumuna geldiğinde al  ver yapacağı, kaptırma riskine karşı gözü arkada kalmayacak topunu toplayacak sağlam, banko bir  8 numarası lazım. Ve özgürlük, kaptırdığı topun peşine ürkütücü pres yap yeter, 40-50 metre geri kazanma koşusunu sen yapma.

Bir baktık ki Fenerbahçe'nin paralı askeri Sivas'ın başındaymış. Sonuç ne olursa olsun bu cümleyi değiştirmeyeceğim: Sonuç ne olursa olsun, Fener'e yatıp göbeğini büyüten, parayı almaya Şekip'in evine giden, Soner Koç amirimin kayda aldığı, o sırada canlı yayında Erman Toroğlu'nun maçtan kıllandım dediğinde canlı yayına bağlanıp polis arabasını neşeye boğan Bülent kazanacak. 5 tane yese ben demedim mi deyip hakemin gırtlağına sarılacak, hayatının maçını oynadığından bir sonraki maça çıkacak dermanı kalmayacak, muhtemelen kaybedeceğine bahis basıp kazanacak. 

Ah ulan GALA, bu şekilde  bu kaçıncı serzenişim. Bu şartlar altında her maçına ölmeye çıkan hocalara, takımlara, her maçına Gala lehine hata yaparsam biterim endişesiyle düdüğü ağzından başka her yerinde hakemlerle nasıl kazanıyorsun? nasıl şampiyon oluyorsun. Pis akvaryumda temiz balık kalmadı. Ankaragücü, Kayseri, Trabzon'u çıkar tamamı her maç bize karşı Dünya Karması. Karagümrüğü, Adana Demirspor'u ayrı tutardım, onlar da kirlendi. Kimse Fenerbahçe'yi yenmeye oynamıyor, bize karşı da hepsi  yenilmemeye oynuyor. Yenmeye oynasalar razıyım.

En büyük oyunlarımızı bizi yenmeye cüret eden takımlara oynadık. Geçen sezon 2 Fener maçı, Başak maçının ilk yarısı, bu sezon Bayern, Manu maçları. Delikanlıyım diyen takım varsa hodri meydan. Belki fazla oldu ama bu sezonun mottolarını böyle tespit ettim, savaşacağım.

Var mı lan böyle bir şey 3 penaltın verilmiyor, biri aynı sana verilen gibi, itiraz eden yok, Soracağız hesabını önce itiraz etmeyenlerden elbet. 

1- GALA kaptanı saha içi banko bir futbolcu olacak, inandığı, karartıldığı bir pozisyon olunca maçı durduracak.

2-Okan Buruk oynamayan takımlara karşı ilk 30 dakikada sonucu alacak formülü bulacak, sezon sonuna kadar bu böyle gitmez. Delikanlı takım sayısını saydık,  Geri kalanı Fener , BJK dahil tamamı Belediye Otobüs Garajı taktiğiyle oynayacak. 60'a, 70'e sarkan 5 maç daha olursa hepimize geçmiş olsun.  

3- Barış Alper'i bağıra bağıra saldırı beki yaptım, sağ saldırı beki yapacağım.

Ve Temeltepe'yiz 

Götünüze kına yaktınız mı? Kıyameti koparmıştınız maç ertelendiğinde, sayalım mı? Boey; İcardi, Ziyech, Sergio, Sanchez, Sol bek yok. Ama yetmez ne Gala Başkanı ne de Gala hocası  ne Gala futbolcusu kalmış. İki penaltısı verilmiyor bir tane itiraz eden futbolcu yok, bem hakem olsam ben de vermem. 

Real Madrid maçı olsa korkmam, dünyanın en adi takımı dünyanın en adi hocası ve Gala düşmanı devlet, nasıl kazanacaksın? Sezonun en iyi ilk devresini oynuyorsun, takımın en iyi oyuncusu Mertens'i çıkarıyorsun. Kimse kusura bakmasın ben kıllanırım arkadaş. 2011 sezonunda nasıl koskoca Reykard'la  Adnan Polat bıraktı, inanın çocuklar daha beter bir sebeple bıraktılar. 

Ama biz Büyük Gala taraftarı bırakmıyoruz, kanımızın son sarı kırmızı damlasına kadar savaşacak kazanacağız.  Kaptan değişecek, Okan Buruk'a yaylım ateşi açacağız oyuncu değişikliğini biz yapacağız. Küçük takımın işini 30. dakikada bitireceğiz. Hakemlerle dalga geçeceğiz. 

Maçla ilgili yazacak başka bir şeyim yok. Önceden yazdım, her maçı sidik zoruyla kazandırmazlar. Kaybedilmiş hiç bir şeyimiz yok yenilsek bile yoktu. 1 puan öndeyiz. Bundan sonraki rakibimiz Okan Buruk ve Gala Yönetimi. Eğer bunlara karşı savaş açmazsanız, ikinci yarıyı boşa oynamayın, gidin Şikeye kupayı teslim edin. böyle geldi ama böyle gitmeyecek. Tribünden gelen gücümüzü göstereceğiz.

İnanın kaç defa söyledim, fazladan kaç duble daha içtim, golü bir an önce yiyelim diye. 40 dakika pozisyona giremeyen takım 4 dakikada 4 pozisyona girdi, Ey Okan Buruk, dünyada yatmasını bilmeyen tek takımın senin takımın olduğunu bilmiyor musun? Hakem o penaltıyı vermese bu gece idam edilmişti kutluyorum, ben olsam ben de verirdim.

Kazansak bile aynı şeyleri yazacaktım, nitekim yazdım ligin ikinci yarısı eğer  5 maç tek farklı kazanmışsak bilin ki üçüncü olmuşuz demektir. Arkamda durun, yanlışım varsa ana avrat sövün. Muslera'dan kaptanlığı alın, devre arası hariç adam değiştirme işini yasaklayın, ilk 30 dakikayı mağlup takımın son 10 dakikası gibi oynatın. Biri bile olmazsa da Şampiyonluğu bir başka Mayıs'a saklayın.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 5;  Sarı kart cezası, kaptanlığını elinden almış. Takım ezilirken rakip takım futbolcusu gibi çaresiz. 

Ali 1;  Alt yapı sağ beki bile olmaz, boşuna umutlanmışız. Yeteneğini bilmiyoruz, yeni gördük yok, ama esıçan gibi korkak, ilk ve son maçını oynadı. 3. liglere satarsak çok iyi.

Nelsson 1; Tam bir küçük takım stoperi, ver Hatayspor'a tek başına kaleyi Estergon Kalesi gibi savunsun, bana uymaz.

Abdülkerim 6; Ben olsam maçtan sonra en az 5 futbolcuyu döverdim, ne malum dövmediği. 

Kazımcan 1; Son maçını oynadı, bundan sonra kupa maçlarında alt yapı sol bekiyle rekabete girer. tek özelliği uzun taç atışı, onu bile geriden fırçayla atıyor gamsız herif.

THOR 6; Kötü takımın iyi futbolcusuydu, 

Mertens 8; Sezonun en büyük topunu oynarken bir baktık bizimle aynı görüşte olmayan Okan tarafından çıkarıldı. Kötü oynasa bile şu maçta Mertens çıkmazdı. Baştan dedik tekrarlayalım Okan Buruk'un en kötü maçıydı. Tehdit edilmemişse delirmişti bugün.

Zaha 1; Zemin kötü, arkasını toplayabilecek oyuncu yok, ver kaçına adam hak getire Zaha futbolu bok getire.

Dayı 5; 10 verecektim, not vermedim bari hakkını vereyim sahanın en iyi oyuncusuydu, o dakikada hakem radarları açmış, götüne bile çarpsa verecek, sakınmalıydı gitti 5 puanı.

Kerem 5; Haydi kardeş, cezalısın bir maç dinlen, avuta atamadın be sefer  direkten döndü. Önümüzdeki maç pozisyona bile giremeyeceğiz, kıymetini o zaman anlarlar.   

Halil 1; sonradan fark ettim not vermediğimi, ekledim. 


7 Oca 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 18; GALA 3-0 Konyaspor

2024 e bodoslama girdik, klasik barış mutluluk sağlık palavrasına girmeyeceğim. Dünyada bu dediklerinizin hiç biri 1 ay olmasa taş devrine dönersin, ekmeği 10 bin liraya alamazsın. Ekonomiyi döndüren, savaş, mutsuzluk, hastalık borsasıdır. Tek dileğim 2023ü aratmasın. Ey büyük GALA taraftarı, en kötü günün Gala'nın yenildiği gün olsun.

Süper Kupa maçı oynandı, Atam kazandı. Yine büyük bir pusuya düşürülmek istendik, yine pusulardan bir GALAT askeri gibi çıktık. Eminim ki, kupayı bizimle herhangi bir başka takım oynasaydı, maça çıkmasaydık, bu yazıyı 3. lig Kırmızı gurup maçı olarak yazardım. Galatasaray'ın şerh yazısına rağmen  Arabistan'da oynayalım diye talimat ver, Gala gitmem derse korktu kaçtı diye kıyameti kopar, gidince de sen kork, bizi ortak et, dönünce de pisliğin ortaya çıksın. 

Galatasaray'la Fener arasındaki fark kupa farkı değildir, kapanır gider, hatta bir zamanlar uzak ora onlar öndeydi ve o zamanlar da bu fark mevcuttu. Gala Başkanı milyonlarca Galatasaraylının kalbidir, sesidir, ruhudur, ortalama görüşleri ne ise kendi görüşü de odur, başarılı olur olmaz ama icraatı bu yöndedir. Fenerbahçe taraftarı Fenerbahçe başkanının ruhudur, Başkanlarındaki saydığımız özellikler ne ise tartışmaya kapalı biçimde, tamamının görüşü de o dur. Ha Rambo Okan olmuş, ha Ali'ler, Azizler. Bu fark kapanmaz, bu kapanması imkansız farkın bizim taraftaki harcını 1481'de Gül Baba, Mekteb-i Sultani'yi kurarken atmıştır.

Fenerbahçe maçını Okanball'un en kötü oyununu oynayarak atlattık. Kaleye şut gelmedi, biz de çekemedik. Maçtan önce rahat kazanır demiştik, Fener'in bizi yenmeye oynayacağı gafletine düşmüştük. İsmail haddini bildi, küçük takım futbolu oynattı, bizi avladı. Yenilmedi. Biz puan momentumunu ele geçirdik, Arena'ya 3 puan geriden girme avantajımızı cebe koyduk. Tarihini bilmeyen kötü anıları misliyle yeniden yaşar, ders çıkarıyoruz.

1- Okan Buruk küçük takımlara oynamasını bilmiyor. Bekliyor ki top onlardayken onlar da bizim kaleye gelsin, gelmiyor kardeşim, hakem güvencesiyle maça tutunuyor. Senin sonlara doğru atamadığın için sinirlerin dağılmışken stres başlamışken, adam can havliyle saldırıyor. Her maç bu şekilde galip gelemezsin. Küçük takımın işini ilk 30 dakikada bitiremediğin her maç sırat köprüsündesin.

2- Okan Buruk oyuncu değiştirmeyi bilmiyor. Kafasında maçtan önce kurduğu bir plan var, kimi değiştireceğini biliyor, zamanı tespit edemiyor, oyuncu değişikliğine karar veriş, oyuna giriş arasındaki zaman en az 10 dakika. 

3- Bir kere daha gördük, Dünya'da kaleciden kaptan sadece Gala'da olmaz. Her pozisyonumuz Var incelemesine gebe. BJK maçında topuğundan vurdular, Fenerliler kafa göz girdi, bırak sportif bir düdük, kriminal suçtur. İtiraz bile edemedik, kaleci 80 metre geride, itiraza gitse sarı kart. Bir banko futbolcu saha içi kaptanı olması, emin olduğu pozisyonda topu dışarı vurdurup direnişi sürdürmesi gerek. 

Fener- GALA  kardeşliğine gelelim. maça başlayalım. Yalan inanmayın. İlk düdük çaldığında biter bu birliktelik. Biz kazandıkça, biz devrilmedikçe akla hayale gelmeyecek ne planları vardır, göreceğiz. Başta dedik ki Büyük GALA taraftarına 2023 ü aratmayacak, 2024'te de köprülere Şampiyon Cim Bom bayrakları asacağız. 

Nereden girelim? buraya kadar yazdıklarımız maç öncesiydi, maça geçelim. En son söyleyeceğimizi baştan söyleyelim. Kötü oynadık, ben değil tabela öyle diyor. Kaleye pozisyon vermedik, Muslera'nın çıkardığı bir iki cılız topu çıkardı, kurtardı dersek Muslera'ya ayıp ederiz. Rakip kaleye muhtemelen rekor şut attık. Yine muhtemelen kaleci fabrikamızda yeni bir kaleci daha ürettik. 18 de cirit oynadık, tek başına Kerem 5 tane halı saha amcalarının atabileceği unutulmaz golleri kaçırdı. 

Rakip oyunu çirkinleştirmeden oynadı, hakeme pislik atabileceğimiz bir şey yok. Taraflı gözle bakarsak sanki yine 2 penaltımız yenmiş gibi, ama buna da can sağlığı diyoruz. yani pekiştiriyoruz, at kardeşim, ben senin atacağın gole engel olmam başkaları gibi diyen hakeme fitiz. Mesaj açık ne var ki tezlere dönüyoruz. Okan Buruk küçük takımlara karşı oynamasını öğrenemedi, öğreteceğiz. Hoca Premier Lig hocası aslında, vasat bir takımı şampiyon yapabilecek bilgi birikimi var. Çünkü o ligde her takım her takımı yenmeye oynuyor. Kendisini yenmeye oynayanlara karşı en büyük toplarını oynadı.

Bu maç özeline geçelim, kaleci ilk defa maça çıkıyor, hem de Şampiyona karşı hem de Arena'da. Eli titremese muhtemelen ayakları titriyor. Maçın başında 40'dan 50'den kaleye gelişigüzel şut çek, motivasyonunu körelt. Ne yaptın, belki farkında bile değilsin normal hücum planıyla gol aradın. İlk topu kurtarınca da morali tavan yaptı. Yediği gollerde hatası yok, takımını da ağır hezimetten kurtardı.

Oyuncu değiştirmede eleştiriyoruz. Mertens çok kötü bir maç çıkardı, iyi maç çıkarsa bile en fazla 60 dakikada sahada kalır, unuttu büyük ihtimalle, belki de Mertens o kadar iyi saklandı ki kamera göstermese biz bile oyunda olduğunun farkına varmayacaktık.  Tabelayı aldıktan sonra genç, ilk defa oynayacak olanı sokmak oyuncuya hiç bir şey kazandırmaz. En iyi Hocanın bilmesi lazım, seni Denizli 3-0 dan sonra soksa çok mu sevinirdin. Belki baban sevinirdi sadece Ayhan Akman gibi.

Efe'nin hikayesi başlayamadı, çocuğun zamanı yetmedi, ama Eyüp Aydın'ınki başladı. Bir Gala klasiğiydi, attığımız kornerlerden sonra gözünü kapa 10 saniye sonra aç top Muslera'yla karşı karşıya ölüm tehlikesi. Korner nasıl atılır ilk top, ilk heyecan, ilk gol. Yürüyedür Aslan Parçası.

Bizim maçı tv açık çakal sürüsü sesi kısık bekliyorum, görüntülerden ağızlar bir karış açık, polyanna huzuru var, takımları farklı kazanmış, çok güzel yenilmişler, tertemiz. Al parayı bana maçı ver dese suç, ucuz bilet ver, 25.000 kişiye satayım, stadını da reklamımla donatayım, bana averaj lazım olacak, Gala bu hesabı yapmayı gururuna yedirmez, uzan şu sedire tepineyim üstünüzde. 

Bir umuttur yaşamak lağım kanallarında, dakika 63 gol yok, Okan'ı yenebilmiş tek hoca kenarda, takım çok eksik, kaybedecekse bu maçta kaybedecek puanı, kaleci devleştikçe içlerindeki umudu, dışlarındaki korku bastırıyor, kim bilir nasıl seyredebiliyorlar maçı, En kötü oynayanımız, Abdülkerim sağa yaylanarak bastı voleyi olsun, maça tutunuyoruz çocuklar, toteme devam, aman Feyyaz, bereketini sal şu Konya'ya, Meleke hünerini ilet içeri, Ersun Hocam sen olsan ne yaparsın, orada olmak için neler vermezdim, can çekişiyorlar, son dakikalar, Zaha fişi çekiyor. Belki Okan bilerek yapıyordur, Sadomazoşizm, şiddetizm, dehşetizm, şadizmson alkolizm. Son dakika golü evlat acısı gibi koyar. 

Ve  çocuk topa ilk dokunuşunda korner lanetini bitirir, Apo'nun kafasından ağlara giden topun morarttığı suratları seyretme zevkiyle sizi baş başa bırakıyorum. Son düdük çalar ve ban kaçarım, goy goyunu siz yapın. . 

Yürüyedur Gala, gidilecek daha yolun yarısı var.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 7; Yese kimsenin bir şey diyemeyeceği İki top kurtardı, kurtardın desek kendisi bize kızar, Bunu damı kurtarmayalım diye fırça atar.

Kaan Ayhan 8; Öyle bir futbolcu gurubu var ki bunlardan biri, nereye koyarsan orada oynar. Yani hem banko hem yedek. İlk 11 de ama mutlaka birinin yedeği. Diskriminant, 5 bilinmeyenli denklem. 

Nelsson 8; Attığı kafa gol olsa 10 numara seçecektim, adeta beni yemeyin, satmayın, feda etmeyin maçı oynadı. Savunma tamam, ama yetmez Viking, 1 numaralı takım bekisin gole kaktı sağlaman lazım.  

Abdülkerim 7; Aslında 10 vermek lazım, stoper 2 gol atıp maçı almış: İlk yarı seyrettiğim en kötü topunu oynadı aldığı 1 notunu düzeltip, karneye 7 yazdırdı. Büyük bir çıkıştır, adına çok memnun oldum.

Barış Alper 10; Şu adamı sağ bekte görmeden gidersem gözüm açık gideceğim. Reşit Ömer'le kostüm beğendik, o santrafora Burak Yılmaz'a giderken, ben Gerets'e, Kaltz'a Don Petrescu'ua gittim. Hayvani bir futbolcu, köye gitse öküz toslasa deviremez. Bir maç daha oynat aynı tempoda oynar. Okuyanın akılında kalsın, bir maç uzatmaya giderse Barış Alper o maçı uzatmada alır. 

Dayı 8; Tipi dolayısıyla bende pozitif bir etki bıraktı. En sevdiğim oyunculardan, Geçen sezonun Sergio'su. Vurdukları girmeye başlarsa adını çok daha başka anacağız, umudumu asla kesmem. Köprüyü diye dayı demiyoruz, vuradur. 

Kara Aygır ?; yorum yok, bir an geliyor aha adam yemeye başladı, kimse kesemez diyorum, bir an geliyor, her Anadolu köy takımında böyle güçlü kuvvetli top yerine adama giren baba yiğit var diyorum. İlk 11 de bu kadar eksik varken, bu kadar vasat bir orta sahaya bu oyunu oynuyorsan, ne diyeyim bilemedim. Top sürerken her an düşüp bir tarafını kıracak sanıyorum, adını değiştiriyorum KARA YENGEÇ.

Mertens 5; Mertens oyunda yoka içim acıyor, Kötü oynadı demeye dilim varmıyor. Belki de en yakınındaki oyuncu iç bükey ayna gibi gösteriyor, zahiri ters cisimden büyük. Vardır böyle oyuncular, biriyle oynarsa büyür, 

Kerem 9; Aslında 1 vermen lazım abi der hepiniz. Benim futbolcuya bakış gözlüğüm gece görüş gözlüğüyledir. Pozisyona gir kardeşim, kaçır. 5 tane kaçırmış demektir ki 5 pozisyona girmiş. Prekazi'den mesaj var. Parasız Kerem'in hocası olayım 1 ay sonra her maç 2, 3 gol atar diye. Katılıyorum, istisna son kaçırdığını Halil'e vermedi çok ayıp etti.,

Halil 7; Bir eşik var, ya takımını bulamıyor, ya 9 numara değil, arayışı hedef bilip yürümek tek gerçek yol kardeşim. Önce adamsın onu söyleyeyim, seni Gala futbolcu yapan haslet budur. 40 maçta bir ilk çıkmışsın, hiç bir futbolcu o pozisyonda Kerem sen at diye pas vermez. 

Zaha 5; Diyorlar ki Kristal Palas'tan seyredenler, abi top cambazı, ben diyorum ki onlara 1 numaralı takım futbolcusu değil. Birini geçse 2 kişi kademede, Misal Trabzon'da olsa tek başına Şampiyon yapar, bize somut faydası için tek çare, top kaptırma özgürlüğü. Dal kardeşim 5 kişi arasına  1/10 ihtimalle gol posta girersen razıyım, kaptırırsan sakın kapmak için koşup enerjini harcama istirahate çekil diri kal. Topunu toplayan bir 8 numaran varsa şova devam eder.