26 Nis 2008

İmparatore Arazi


Son yılların en büyük maçı oynanacak yarın akşam. Bu maçı oynayacak futbolcular takımlarının en iyi futbolcular, seyredecek taraftarlar en büyük taraftar, yönetecek hakemler de en büyük hakemler olarak tarihe geçecek. Bu maçı seyretmek ancak 23.000 kişiye nasip olacak. Diğerleri için de hayat duracak, televizyon başında dünyanın her tarafında bir şekilde bu maç seyredilecek. Maça Galatasaray'ın eski başkanları, eski hocaları davet edildiler. Daha dün futbolcuların kovduğu Kalli bile gelecek. Maçı beklenenin aksine karnaval haline getirmek için yoğun çaba var. Galatasaray'ı şampiyon yapan hocalar içinde aynı zamanda Fener'ide şampiyon yapan Denizli maçta olacak. Bir kişi yok, arzaiye uyup yurt dışına kaçmış. Bu ülkede futbol konuşulduğu zaman en büyük olduğu iddia edilen megoleman Terim maça gelmeyecekmiş, yurt dışında olduğı için. Bu maçtan daha önemli ne olabilir ulusal takım hocası için, Galatasaray'ın efsanesi imparatoru için.


Korkma ayıp olmazdı be Terim. Gelseydin sadece beni şaşırtırdın o kadar. Galatasaray galip gelse sen sevinsen Aziz Abi kızmazdı merak etme. Yurt dışındaymışın iyi alış verişler, aman ha bir kafede denk gelipte maçı bile seyretme. Ayıp olur biri görür mörür.


Ersun Yenal, final oynayacak U21 maçına gitmedi diye bahane uydurulup yerine İmparator getirilmişti. Türk futbol tarihinin en büyük maçına gelmeyen Milli Takım hocasına bu ülkede İmparator demiyorlarmı? Yakışır bize.

25 Nis 2008

En Büyük 22.000 Galatasaraylı


Biletix'e küfür ettik boşuna, kimse bilet alamadı diye. Karaborsacılar yine malı götürdüler laneti var bir kaç gündür. Bir sessizlik hakim ortalıkta, fırtına öncesi sessizlik. Adnan Polat bu işlerde en tecrübeli yöneticidir, başkandır. Taraftarın ciğerini bilir, öyle çapulcuya postu deldirme işleri çok geride kaldı onun için. Okuyorum tarftar sitelerinde sitem yağdırıyorlar, bizler yıllar önce aynı yollardan geçmiştik, bizimde bilet bulamadığımız zamanlar oldu, karaborsadan bizde bilet aldık. Ama maç bu maç olunca durum değişik. Bu maç sıradan bir 22000 kişinin seyredeceği maç değildir. Sen bütün bir sezon bekle, Fenerle burun buruna bir final maçı denk gelince koş Biletix'e kap bileti, gel maça, efendi gibi maçını seyret. Takım kazanırsa sevin, kaybederse bir sene sonra gene gelirsin.


Yok ya biz kerizmiyiz, hocası, başkanı, yabancısı olmayan takımın kombinesine eşşek yükü para verecez, Konya'da donacağız, Olimpiyat'ta mahsur kalacağız, bu yaşta Ali Sami Yen betonunda tepineceğiz, abimiz tek bir maça gelerek leşe konacak. Biletler toplandı Başkan tarafından ya bedava olarak ya da tam hakkedene verilerek o gün sahaya en büyük taraftarın maça getirilmesi sağlandı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki son yılların en büyük maçında en büyük Galatasaray Taraftarını tarihe geçireceğiz. Ali Sami Yen en korkulan 4. stadmış. Bu maçı seyrettikten sonra her halde dünyada 20.000 kişinin çıkarıp çıkarabileceği en büyük gürültü, Sami Yen'de çıkmıştır diye tescillenecek.


Rahatız, hazırız, taraftar olarak beklenilenin en üstünde coşup, coşturacak, tarihe bir de bu yönümüzle imza atacağız. Yaşasın, bir neferi olmaktan onur ve gurur duyduğumuz bağımsız taraftar örgütümüz ultrAslan

ultrAslan Ayıp Sana!


Valencia, Liverpool, Marsilya taraftarının doldurduğu stadlar senden öndeymiş, gürültüde, kıyamette. Biz de kendimizi büyük taraftar, Ali Sami Yen'i de cehennem sanıyorduk. Avrupada boşuna nam salmış '' wellcome to hell'' stadyumu. Maldini boşuna söylemiş,''bugün bu stadda 20.000 kişi olduğuna beni kimse inandıramaz'' cümlesini.



Şimdi emektar mabede sınıf atlattırma günü geldi. Önünde büyük bir imtihan günü var. Bu sıralamayı yapanların gözü kulağı Mecidiyeköy'de olacak. Göster kendini, kopar kıyameti kimmiş bakalım bu alemin kralı.

Bekir Coşkun Galatasaray'lı Oldu


Hayatında futbol maçı görmemiş, futboldan anlamayan, topu görse eski tabirle bomba diye karakola teslim edecek olan Bekir Coşkun Galatasaray'lılığını açıkladı. İki türlü takım tutanlar vardı, birincisi nasıl tuttuğunu bilemeyenler. Babadan, aileden ''ıngaaaa'' diye bağırırken oyuncaklar, beşikler, tulumlar, eldivenler bir bakıyorsun sarı kırmızıdan başka renk yok hayatında. Anlamıyorsun bile ne zaman Galatasaray'lı olduğunu. Bir de sonradan olanlar var. Çocukken, mahallede en sevdiğin arkadaşın hangi takımsa sende onu tutarsın, o devirde kim öndeyse, kim daha çok gözüküyorsa ortalıkta, kim daha çok iampiyon olmuşsa, kupa almışsa o takımı tutarsın.


Birde takım tutmayanlar, futbolu sevmeyenler vardır. Futbolu çok sevenlerin sevdiği, Bekir Coşkun misali insanlar. Hayatları dürüstlükle , insanlıkla geçmiş olanlara ters gelir futbol sahaları. Daha yoğun meselelere kafa yorarlar, işin ekonomi politiğine dalarlar. Onlar Fenerbahçe Galatasaray maçını toplumsal bir olay olarak takip eder, yorum yaparlar.


Bekir Coşkun işte bu katogorideki belkide en büyük adamdır günümüzde. Galatasaray'ı bu saatten, bu yaştan sonra tutmak ancak onun gibi yürekli birine yakışır. Gerekçesi de oynadıkları oyun, olası şampiyonluğu hiç değil. Galatasaray'lının örnek duruşudur. En sevdiği futbolcusu Hakan Şükür'ü bile Galatasaraylılık duruşuna feda edebileceklerine inanmasıdır.


Ne mutlu bize ki, Bekir Coşkun gibi birini Galatasaray'lı yaptık. Ne kadar övünsek azdır, aramıza hoşgeldin Bekir Abi.

Uygun! Adım


"Gönlümden geçen Fenerbahçe´nin kazanması. Ben Fenerbahçe forması giydim, orada futbol oynadım. Gönlümden tabii ki Fenerbahçe geçiyor. Fenerbahçe daha iyi bir kadroya sahip. Dolayısı ile ağırlık Fenerbahçe´den yana ama neticede bir derbi maç ve ihmale gelmez. Takım halinde mücadele etmek ve stresinizi yenmek zorundasınız"


Aslında şampiyonluğun en büyük favorisi ama olsun, amaç bu ülkede hangi kademede olursa olsun, futbol ile ilgilenen herkesin amacı Fenerbahçe'ye yaranmak. Ekmek kapısı, ne yapacaksın. Ben razıydım halbuki, Sivassporla Fenerbahçe aynı puanda olsalar, ben 3 puan geride olsam. Sivasta Fener maçı olsaydı. Sivas Feneri yener yada berabere kalırsa haftaya Sivasla ben oynasam, çok rahat kazanıp lider olurdum.


Galatasaray- Fenerbahçe maçı berabere bitmezmi biter. Sivas kendi sahasında Galatasaray'ı yenemezmi yener. Son maçta Trabzon Fenerle berabere kalamazmı kalır. Eeee kim şampiyon olur o zaman Bülent Uygun. Sezon boyunca ağladın, bizi şampiyon yapmazlar diye, hatta en kolay maçını verdin Fener'e nasıl olsa ben olamayacağım, bari Fenerbahçe'me taş koymamayım dedin. Kim bilir Galatasaray'a karşı ne futbol oynayacaksın. Oyna zaten, bilerek bize karşı oynamayan şerefsizdir.


Sen kendi maçına baksana, şampiyonluğa oynuyorsun sana ne başka maçtan. Hadi Fener çok altta olurda kendini düşünerek Fener yensin diye uğur yaparsın. Daha dün Belediyesporluları suçlamadılarmı yatacaklar, yattılar diye. Ya sana da derlerse şimdi ne yapacaksın. Demek Fenerli olduğundan bilerek yenildi diye. Meraklanma biz demeyiz.

24 Nis 2008

Yalancının!


''Fenerbahçe, büyük ölçüde şampiyonu belirleyecek karşılaşma için hafta sonu Ali Sami Yen’e gidiyor. Bir yıl önce oynanan, “sulu maçı” hepiniz hatırlıyorsunuz. Mağlubiyeti kabullenemeyen bazı sarı-kırmızılı taraftarlar, İstanbul’un 3 günlük suyunu sahaya atmışlardı! Oysa Fenerbahçe yönetimi, sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada, G.Saraylı taraftarlara çay dağıtmış, bir fair-play örneği göstermişti.''
Yalancının anasını ultrAslan s.ksin emi. Maçtaydım o. çocuğu, ne çayı. Yalama oğlu yalama sen ne bakıyorsun maçtan önce senin gibi bir yavşağın yazdığı yazıya. Salla nasıl olsa gerçeği o gün maçta olan 2500 kişiden başka kimse bilmiyor. Centilmenlikmiş sizemi kaldı, maçın başında 2-0 öne geçelim bak bizden kıyak seyirci oluyormu. Şerefsiz oğlu şerefsiz maçta 1-0 galip oynasak aynımı olacaktınız.
Yalanlarınızın, kolpalıklarınızın, totem efendilerinizin sonu gelmek üzere. Dayanın 3 gününüz kaldı
Yanarımda bizim sayemizde adını öğrenen birileri oluyor ona yanıyorum, kimin nesiyse bu Emre Bol götünün

Galatasaray'lı Vinç

Vinç icad oldu olalı bu kadar gündemde olmadı. Stad inşaatını saniye saniye takip eden taraftarlarımız şantiyedeki vinci görür görmez çok heyacanlanmışlar. Vinç geldi ya gerisi gelir merak etmeyin. Vinç ultrAslan oldu, yarın ultrAslan beton, ultrAslan demir, merdiven boşluğu koltuk moltuk derken bir bakacağız yeni stadyumdayız.

Hey gidi günler, bizden önceki Galatasaray'lılar Ali Sami Yen'in tablası atılırken neler hissediyorlardı acaba. Gözümüz inşaatta, hepimiz kontrol mühendisi, hepimiz ameleyiz. Kimse korkmasın tasarlanan zamanda Aslantepe'deyiz. Paralarınızı biriktirin, kombinelerinizi alın.

Sarı Kırmızı Renkler Kaplasın Her Tarafı

Dolu tribünler ve kıpkırmızı renkler, takıma güven, gurur rakibe korku veren görüntüdür. En kritik maçlarda, kapalının en tansiyonlı bölgesinde bile görüyorum bazılarını. Alakası yok pazara kahveye gider gibi gelenler var. Hatta kapalıda benim yerim(normal kombine yerimden bahsediyorum, yoksa benim yer aski açığa doğru betonun üstüdür)in önünde bir gurup var kızlı erkekli. Hiç bir bağırmaz, golde bile sevinmezler, sarı kırmızı en ufak bir emareleri yok. Eski günlerim olsa tribünlerden atacağım. Maalesef böyleleri var, herkes müdahele etsin yavaş yavaş hepimiz bu resimdeki gibi görünelim tribünlerden. Bu maça kırmızı giymeden gelen Galatasaraylı olmasın, böyle birini görüpte müdahele etmeyen dahil.

Elinin Hamuruyla Erkek İşine Karışanlar


Serap ÖzaksoyYeter ki Cim-Bom şampiyon olmasın
Fener’in şampiyonluğu ‘çantada keklik’ değil. Şampiyonlar Ligi’ne katılalım, G.Saray da şampiyon olmasın. Bu beni rahatlatır!..


Yıllardır maskaralığı, yalamalığı, hokkabazlığı eski futbolcu namlı köşe yazarı görünümlü yaratıklar yaptılar. Yaptıklarıyla övünedursunlarki şu maça 3 gün kala Galatasaray'lı ve Fenerbahçe'li olanlar başka bir şey düşünemez oldular. Her şeyi düzgün, kuvvetli, zengin, akıllı insanların topluluğunun çıkaracakları 11 kişi, her şeyi berbat, zayıf, fakir, akılsız insanlar topluluğunun çıkaracağı 11 kişi ye karşı bir maç oynayacaklar. Bu maçı Galatasaray kazanırsa bunca yıllık emeği boşa gidecek bütün yavşakların. Otoritelerin, hakem eskilerinin, kovulmuş hocaların, seçilememiş yöneticilerin, decoder satıcılarının, yorumcu adlı maymunların havası sönecek.


Fenerbahçe'nin muzaffer olması için uğraşan, beklenti içersinde olan, söven, sövülen hep erkekler olmuştu son yıllara kadar. Ama şimdilerde bakıyoruzda tiyatroya bayanlarıda katmışlar. Nerden buluyorlar, dilim varmıyor kötü söz söylemeye bu bayanlara. Kimin nesidir, kimin torpillisidir. Galatasaray olmasında kim olursa olsun demek bir bayana yakışıyormu.


Ey, bacı, abla rahat ol. Sana küfür yok bu sitede. Neticede bir oyun oynayacağız sizin takımınzla, hep rahattınızda ne oludu son bir haftadır. Nedir bu korku, hani hep yeniyordunuz.


Büyük Galatasaray, sonuç ne olursa olsun bizim takımla bağımız yaşadıkça artan sevgiden ibarettir. Bu sevginin Fenerbahçe'ye ve tüm yandaşlarına yaşattığı korku içimizi ferahlatıyor. çok yaşa

Sustalı Kemal'in Günlüğü


Mart 2006: Çok mutluyum; 3. şampiyonluğumuza gidiyoruz. Aziz Başkan bir, iki süper transfer yaptı mı, Şampiyonlar Ligi finalindeyiz. 2 Nisan: Gaziantep'i deplasmanda güle oynaya yendik. Sabırsızlanıyorum. Bağdat Caddesi'ndeki şampiyonluk kutlamalarını düşlüyorum.. 9 Nisan: Sivas'ı da yendik. Yalnız Galatasaray'ın peşimizi bırakmaması da canımı sıkıyor. Para yok, oyuncu yok, hâlâ kazanıyorlar. 15 Nisan: Aman Allah'ım. Vestel'den 5 yedik. Yine şampiyon olacağız ama Galatasaray'ı havaya sokuyoruz.. 13 Mayıs: Artık sonuna geldik. Kalbim duracak gibi oluyor. Bizimkiler artık ölürler de bu Denizli'yi yenerler. Ulusoy'un hakemleri bize bir kazık atmazlar umarım. 14 Mayıs: Kara Gün. Yazacak başka bir şey yok. Allah'ım rüya olsa bu. Bağıra bağıra gitti şampiyonluk. Yazıklar olsun.


Seni bu görevlere layık görenlere yazıklar olsun esas


23 Nis 2008

Hasanoğlan


Hadi be Hasan Şaş. Ne olacaksan bu maçtan sonra ol. Senin yolunu bekliyor bu muhteşem taraftarın. Şampiyonluğa yürüyor arkadaşların, bir sen yoksun içlerinde. Fener maçlarının en güvenilir adamı sensin. Bu maç maç değil, spor değil, bu maç iyi oynayarak kazanılmaz. Bu maç yürek ister, kavga ister, dayanışmanın, dostluğu tavan yaptığı maçtır. Ne rahatsızlığın varsa bırak bir tarafa, bundan böyle şaş istersen, nasıl olsa hoca yok başınızda. Çık, ben oynayacağım de, doğrusuda bu zaten. Raconu kestiniz, arkanızdayız, Fener maçı futbolcusu başkadır, son maça çıkan kadrodur. Barış yerine sen oynarsan daimi Fener maçı kadrosudur. İlerde Hakan Şükür arkasında Lincoln, orta sahada azılı Galatasaray'lı 5 kişi.
Hasan Şaş, maç kavgaya dönüşürse kim sataşacak, kim saldıracak sen olmazsan, geriye düşersek kim forseleyecek senin gibi, kim slalom yapıp kopup akacak Fener kalesine. Kim ağlayacak senin gibi galip geldiğimizde taraftarın önünde. Hepiniz yaparsınız eminizde sen başkasın be Şaş.

Ağlamayana Meme Yok

Kaç maç kala başladılar ağıt yakmaya. Başta Galatasaray'lı sayılan yazarları kandırdılar. Amaç bu maça kadar işi bitirmekti. Ah ne güzel olacaktı şu son Belediye maçında Necati şike yapmasaydı. Fenerli iyi Kerim neden kendi kalesine gol atmıştı ki acep. Denizlispor'a karşı ne güzel maç oynamışlardı. Muhteşemdi, çok iyi oynadılar, halı sahadaki gibi rahatlardı. Ne vardı ki büyütülecek her maç aynı oynuyorlardı. ''Ey Vatan'' gazetesini saldılar üstümüze karıştırmak için. Şimdide Hakan Şükür kılçığını attırmışlar. Bir tek Ey Vatan yazıyor, demekki öteki gazeteler için haber değeri yok. Neymiş kutlu doğum haftası mesajı vermiş. Hakan'ın bu konulardaki görüşünü biz bilmiyorduk şimdi öğrendik sanki. Biz Hakan Şükür'ü iyi namaz kılıyor diye sevmedik, her geçen yıllarda onu çekemeyenlere attığı balgam için bağrımızdadır kendisi. Biz rahatız bu maçta, başımızda başkan yok, hoca yok, sakatımız çok. Kendi yazarımız bile bizden galibiyet beklemiyor, hatta yenilse de biz demedikmiyi yazsak diye toteme yatıyor. Ama korku dağları bekliyor, Rıdvan Ağa bile korkudan ters kolpa yapmış, Galatasaray favori demiş. Bir sürpriz olurda Fener yenilirse, ne yazacaklar acaba, ne söyleyecekler yerlere göklere sığdıramadıkları takımları için. Bu gün 23 Nisan, ağlayın çocuklar, memeler ultrAslan'dan

22 Nis 2008

4000 Polis Nereye Oturacak


1100 Fenerli maça gelecekmiş. Adam başı 4 polis tarafından korunacaklar. Bu hesaba göre Fenerbahçe Stadında 16.000 polis olması lazımdı. Varmıydı acaba, ben maçtaydım, biber gazı atmak üzerekileri 5 le çarpsan içerde dışarda nöbetçileri saysan 2000 polis yoktu. Olmasın dı zaten çok bile. Polisin maçta işi ne. Bu pazar maçta 200 polis olsa yeter. O da tampon bölgede oturmaları için. Maça bilet bulmak eziyet zaten, maçtakileri bekleyen eziyet daha beter. Aman dikkat çocuklar, yanınızdaki 5 kişiden biri polis. Ne doğru dürüst bağırttırırlar ne de nefes aldırırlar. Şimdiden hazır olun karakollarda sabahlamaya, fişlenmeye ceza almaya.


Peki kardeşim il güvenlik kurulu, istediğin önlemi al. Stadın kapasitesi belli, bileti olan taraftarı kaldırıp yerine polismi oturtacaksınız. Bu kadar polis nerede duracak. Merdiven boşluğuna oturmayın anonsu yapılıyor, nereye oturalım yer gösterin.


Fener'li kardeş, durum kötü, bu kadar polis koruyacaksa seni gelme kardeşim maça. Potansiyel tehlike var demekki, korkuyorum Fenerli adına. Umarım kötü şeyler olmaz.

Yavşak Hesabı Başka Taşşak Hesabı başka


''Fenerbahçe kaybetmediği takdirde ipi göğüsler. Galatasaray'ın kazanması halinde heyecan son iki haftaya taşınır. Ufukta sürpriz bir final gözüküyor. ''


Bu yorumda bir Galatasaray yazarına ait. Tanımıyorum kendisini. Ey büyük Galatasaray Taraftarı maçla yatıp kalkacak delikanlı, ve bu maçı oynayacak aslan futbolcularımız, inanın sizden ve bizden başka kimse şampiyon olmamamızı istemiyor. İnanmıyor demiyorum, gerçekten istemiyor. Hesaba bak, bilmesek durumu 3 puan gerideyiz sanacacağız. Nasıl olur ya berabere kalırsak Fener aynı puanla ipi göğüsleyebiliyorda, yenip 3 puan öne geçersek lige yeni heyecan geliyor.


Bunların hepsi hesabı hepimizden iyi bilir merak etmeyin. Maaşlarını 2 lira eksik yatırsınlar bak nasıl velvele koparırlar leş kuşları gibi. Bunlar hesabı bilmediklerinden değil, tam tersine çok iyi bildiklerinden yazıyor, kafa karıştırmaya çalışıyor. Kimse okumuyor bunları bunların hesabı matematik değil, yalamalık hesabı. Başka türlü gazeteye sokmazlar, adam olmadıkları için düzgün işde yapamazlar. Bizler bu dallamaların yazdıkları yazılarla, yavşakların ecbet hesabıyla değil, Galatasaray'lılığın taşşak hesabıyla maça hazırlanıyoruz. Bu hesaba göre iş Belediye maçında bitti, Sami Yen'de indirir turu atarız kimsenin kuşkusu olmasın. Taşşak hesabı

21 Nis 2008

Hadi Ya!


''Galatasaray’ın şampiyonluk şansı devam ediyor.''


İster inanın ister inanmayın bu cümleyi Turgay Şeren kullanmış. Yazısı böyle başlıyor Berlin Panter'i fosilleşmiş kalecimizin. 2 puan geride olsak ne yazacak acaba rezil, pis moruk. Bizim yazarlar bunlar oluyorsa, başkalarına biz boşuna kızıyoruz. Az bile yazıyorlar, serbestsiniz lan Selçuk, Ercan, Selim....


Futbolcularımız gerçekten çok büyükler. Bunlardan her hangi birini okuyorlarsa yazıklar olsun. Bizde okumuyoruz aslında hiç birini. Spor yazarlarının ne yazdığını toparlamış bir site var. Bir göz gezdireyim diye karar vermeye göreyim. Özellikle Galatasaray'lı geçinenler daha iğrenç oluyorlar.


Turgay Şeren'e böyle bir giriş yaptığı için para veriliyorsa hepsinin allah belasını versin. Defolun gidin lan artık, gidin köyünüze sakin bir köy kahvesinde 50 sene önce oynadığınız maçı anlatın. Bu günkü maçları yorumlamak kim siz kimsiniz.

80 yaşındaki Turgay'ın yazdığını okuyan 20 yaşında bir Galatasaray'lı çıksın Ali Sami Yen'de eşşek gibi anırırım. Bu adam şimdi kaleye geçse her maç 5 tane yer. Yada Aykut 50 sene önce kaleye geçseymiş Turgay Abi hala simit satıyor olacakmış Lisenin Bahçesinde

Hadi Lan!


İşte yakaladık, dakika bir gol bir. Ayhan sarı kart sınırındaydı. Fener maçında oynamayacaktı. Şimdi ne olacak, yan hakem eyyam yaptı, Ayhan'ı attırmadı. Birde Ayhan iyi oynarsa, hatta gol mol atarsa sayılmaz valla.


Kim oynasın kardeşim, siz isteyin o 11 le sahaya çıkalım. Sezon başı kadrosundan 7 futbolcu oynamıyor zaten. Kendinize eğlencemi arıyorsunuz yoksa. Fener'liye yaranma oyunu ne zaman bitecek.


Sen 8 yabancı dilden hakemlere kim bilir neler söyledin. Bu ülkede lan demek ne zamandan beri küfür. Başbakan bile lan demedimi köylüye.


Erman Toroğ'lu nun lanlı konuşmalarına ceza verilse, ömür boyu hapiste olması lazım.


Bu adamları, bizim bedava yaptığımızı yapamadıkları için yıllardır bir bok sanılıp pantalonlarına cep dikmişler. Sonra da ceplerini parayla doldurmuşlar. Ne varki bunda büyütülecek, ben yetiştiremiyorum yazıları. Bu iş benim işim olsa, makinadan kalkmasam bir gazeteyi tek başıma çıkarmazsam adam değilim.


Hadi lan hıyarcı seni, takipçin olacağım bakalım maymunluktan sonraki evrim sürecini.

adam Sandıklarımız ; Sinan Engin



Futbolculuğu neydi ki daha sonra bulnduğu görevler başarılı olsun. 85 li yıllarda hatırladığım kadarıyla 2-3 sene Beşiktaş sağ kanadında oynadı. Hiç milli olamadığıdan rahatlıkla kötü futbolcu diyebiliriz kendisine. Fakat asıl ününü nasıl yaptıysa Beşikataş Menager'i olarak yaptı. Bu adamlar bu görevlere hangi alt yapıyla gelirler inanılır gibi değil. Biz keriz gibi senede 20.000 dolar ödeyerek oğlumuzu mühendis yapacağız diye kan işeyelim, Ertuğrul ve Mutlu varken kulubede oturarak bu ülkede Ayı Sinan bir bok sayılsın. Ertuğrul ile Ayı Sinan'ı aynı yerde aynı anda bulundurmak büyük maharet ister. Embesil tüpçünün işi olamaz, o bu kadar akıllı olamaz. Kulube ait evrakla yurt dışına adam kaçırmış sahtekar Sinan. Tip ürkütücü, mafya özentisi var konuşmalarında. Soğuk havalarda beyaz atkı takar. Yıldırım Başkan'la beraber tükürdüklerini yaladılar. Beşiktaş'a bulaşmak istemem ama bu adamı Beşiktaş'lı sayanlar herhalde çarşının saf temiz ekmeğini taştan çıkaran esnafı değildir.

20 Nis 2008

Fener'li Kerim; Belediye 0- Galatasaray 3


Dünkü maç güle oynaya bitti, kimsenin aklına en ufak bir şey! gelmedi. Fenerbahçe Denizli'yi yenemeyecekmiydi sanki. Maçı seyretmedim, seyredenlerin yalancısıyım. Kezman'a para vermişiz gibi geldi dediler. Adam kale içinden iki golü atmamış, Allah muhafaza, bu gün aynı golü Necati atamasa bu ağız ishallerini iyileştirmek için mayasır gerekecekti. Biz Kadıköy'le hiç ilgilenmedik, bu sabah İkitelli'ye yoğunlaştık. Stadın karşısında piknik yaptık, sucuk ekmek yedik ve daldık en tecrübeli Olimpiyat Stadı seyircisi sıfatıyla tribünlere. İki Ali Sami Yen taraftarı en yoğun şekilde tribünlerdeydi. Gözler Türkiye'nin en büyük golcülerinden Necati'deydi. Acaba ata(maz)r mıydı. Abdullah Evcı'nın kafası karışıktı tamam, Arif'e tarifi vermiş kötü oynayalım bugün lan demişti. Allahın tokadı yok Galatasaray'ın golünü Fener'li Kerim atmıştı. Acaba Kerim kendisini Fener'den koparanlardan intikam için bilerek atmış olmasındı sakın. Aslında ben daha önceki yazımda golü kendi kalesine Galatasaray'lı Necati'den bekliyordum, kısmet Fenerli'yeymiş. Fakat gözlerden kaçan bir şey daha varki Belediye'nin en kral şutunu doksana çekende Galatasaray'lı Aydın'dı. Olanca kuvvetiyle vurdu kerata az daha bitiriyordu bizi. Senaryo yazıcıları dağ başında bırakarak maça geçiyorum.

Kalemizde bu sezon ilk defa kaleci olduğunu hissttim. Kurtardığından başka oyuna top sokmaları, yan top çıkışları çok iyiydi. Servet ve Emre defansta Song-Tomas dan bin kat daha iyi oynuyorlar. Sabri bugün küfür yemeden maç bitirdi. Lincoln Usta sazı eline aldı nihayet. Kulakların çınlasın ihtiyar Kalli. Maçı Kral Hakan Şükür bitirdi.
Lincoln'e tekme atmanın serbest olduğu açıklandı bu maçta. Çok uzaktan baktık ama hakemi de bayağı seyrettik. Ne avantaj kuralı vardı, nede yan hakemle uyum meselesii Galiba kulaklığın pili bitmişti.

Malum maç sonu her zamanki gibi felaketti. Saatlerce bekledikten sonra yollar açılabildi. Ben ilk defa bu stadı yapanlara küfür etmeden eve gelebildim. Galibiyetin coşkusuna limon sıkmak istemedim. Bu maç ta atlatıldı, artık Anamaç'a bakıyoruz. Bütün bir hafta elimizden geldiğince işimiz taraftarı motive etmek olacaktır. Hoş bu maçın neresini motive edeceksin. Ben en çok maça gelecek Fener taraftarına acırım, hiç iyi bir gece geçirmeyecekler.

Gün Doğdu Hep Uyandık


Ey Cim Bom'lu Cim Bom'lu kavga vakti yaklaştı. Bu sabah Galatasaray'lı başka uyandı. Bilirim bu başka uyanışları. Tuhaf bir heyecan sarar maça gidecekleri. Maç önemi dolayısıyla büyük maçtır. Bu maça haftalardır başka bir kılıf biçilmiştir. Yazılmayan kalmadı, artık önemi yok. Galatasaray taraftarını isterdimki Başkanlık makamı yeterince motive edebilsin. Yok işte olmayana ergi metodumuzla kendi kendimizi ne kadar kışkırtabildik göreceğiz. Ne bir kaptan çıkıp bir şeyler söyledi, ne bir yönetici. Hatta aradan Fener maçının bilet fiatlarını açıklayıp yangından mal kaçırmaya çalışıyorlar. Sanki bu maça kimse gelmesin diyorlar. Taraftar para basmıyor, bu ülkede yaşıyor, asgari ücret alan bir taraftar ayda 4 maça gidemiyor. Bu maç alınamazsa zaten haftaya oynanacak maçın ne önemi kalırki sportif açıdan. Ha geliriz savaşmak ve seneye 5 maça daha gelmemek için, onumu istiyorsunuz.


Başlamıştır hazırlıkları, başını duman aldığı dağlara doğru bir uzun yürüyüşün. Olimpiyat Stadının tecrübeli taraftarları bilir işini. Bilir işini futbolcular, bırakmazlar çakallara, hayınlara maç sonucunu. Dolunay stadın tepesinde olacak, hep beraber bir Nisan türküsü tuttururuz ay ışığında gece boyu. Döneriz ıssız yollarından marşlar söyleyerek. Bekleriz artık Anamaç'ı herkes gibi. Haydi Cim Bom, gazan mübarek olsun.