19 Kas 2015

Kovulma Sırası Senin; 72. Galatasaray Hocası


Biz düşen bok eşelemek, 71. canımızı çok acıttı, kovduk bakalım 72.nin bokundaki boncuklar işe yarar mı? i?

Kısa künyesinde, muhakkak yazacak, şu takımlarda oynamış, bu takımlar da kupalar kazanmış, Bizim Şebeke Lirasıyla şu kadar para gelirken, bu kadar da kovduğumuz zaman ödenecek diye borsaya bildirilecek. Galatasaray muhasebecisi dün geceden itibaren fazla mesaiye başladı. 72. nin maliyetinde kullanılacak, küçük bir muz cumhuriyeti merkez bankası yekunu  parayı saymak için yardımcı bile almıştır.

Ne iş yapacak çıktığı her maç için en az 100.000 bin yuro kemiksiz indiregandiyi hak etmek için? Bu Cumartesi Taffarel ne yapacaksa, aynısını Atletico Madrid maçında yapacak. Ha, ben yanılır mıyım, elbette. Bakarsın Muslera'yı ön libero oynatır, Sneijder'i kaleye geçirir. Yasin'in kıçına motor takar. Hakan'ın baldırına yay takar, belki de Umut Bulut'a beyin ameliyatı bile yapar, göreceğiz.

İnsan üstü bir yeteneği yok yani, uzmanlık alanı Teknik Direktörlükse, deşelemeye önce ben başlayayım.

Mishels olamaz, total futbol icat edildi, patenti kapıldı. Catenoccio yu ben buldum dese yalan, Hereria'dır mucidi. Bir zamanlar WM sistemi vardı, M şeklinde savunma W şeklindeki hücum hattının oluşturduğu sistemin yaratıcısı unutulmaz Arsenal'in unutulmaz Teknik Direktörü Herbert Chepman'da değil, 72. Galatasaray Hocası.

62 Brezilyasını sahaya Didi, Vava, Pele, Garrincha, Zagolla ölüm forvetiyle çıkartan, Dünya'nın sayılı büyük testisli hocalarından Moreira'ya benzer mi? O da değildir, Ulusları savaş zamanlarında bile futbola sevdalı yapan büyük hocalar uçurtmalara binip gittiler. 

Çok şey mi istiyoruz, Labonowski'nin top Dinemo Kiev'deyken, 1-8-1, top rakipteyken 0-10-0 taktiğiyle oynatıp, rakibi orta sahada boğacak gibi özgün, Rudakov'u Dünyanın en gereksiz kalecisi yapan, orijinal bir taktiği var mıdır?

Yok diyorsanız, bu yazacaklarımı not edin, 72. Hoca ile alakası yok, bir tez ortaya koyuyorum. Morinho'da gelse aynı şeyleri yazacaktım. Eğer 2.5 sene takımın başında kalsın, ben bu yazıyı yazdığım bilgisayarı çatır çatır yerim. Ne olacak 4 değil de 3 mü yiyecek. Atletico maçının İddia oranı 1.15 olan bir takımız biz. Alberto Aynştayn'ı Mardin'in Mazıdağı ilçesinin lise Fizik hocası yapmak gibi bir şey olur Dünya'nın sayılı Hocalarından birini getirmek.

Bizim ligimiz çim sahalarda değil, bok içinde oynanıyor. Spor bakanı, stadlara giremiyor, Federasyon Başkanı yönettiği takımda ibra edilememiş hırsız bir embesil. Başkanlar şikeden hapis yattı, deplasman otobüsünden daha fazla polis otobüsüne binen futbolcular var. Tribünleri çeteler idare ediyor, hiç bir maç yüzde yüz temiz değil. Taktik, teknik sökmez, sökse koskoca Reykart'lar, Dünya Kupası kazanmış Del Boske'ler, Aragones'ler, Low'lar, Hidink'ler kovulmaz. Başka bir şeye ihtiyaç var, sistem bozuk, spor medyası taraflı, iktidar futbola müdahale ediyor, hakemler maçın sonucunu değiştirebiliyor. Maç bittiğinde hiç kimse sonuca razı değil, Şampiyonlukların sayısı bile belli değil. Galatasaray'da bu sistemin bir parçası, sistemsizlikten biz de yararlanıyoruz. En azından rahatsız değiliz. En yakın rakibimiz şike yapmış, ceza almış, yaptırıma yanaşmıyor, bu ortamda hangi maç için, hangi spor için Dünya'nın parasına, Dünya'nın sayılı hocalarından biri sayılan birini getirebilirsin, getirsen ne olacak?

Hele ki bizim özelimiz, Galatasaray'ımıza Monşer Hocalar hiç uymaz. DNA.mız kaldırmaz, biz his takımıyız, taktikten önce isyan gelir. Galatasaray'ın Türkiye'deki langırt liginde Şampiyon olması için bir Hoca'ya ihtiyacı bile yok. Formayı sahaya atsan, en kötü en son oynayıp 4 yediğimiz maç gibi oynarız. Galatasaray'ın kötü oynaması, yenilmesi, Şampiyon olamaması için bir büyük Hoca hamlesi gerekebilir belki. İstesen de kötü oynatamazsın yani.

Pislikle mücadele edebilecek mi, yarın Galatasaray satırla doğrandığında verdiği taktiklerin bir işe yaramadığını gördüğünde ne yapacak? İşler kötü gittiğinde, Galatasaray yenildiğinde Büyük Galatasaray Taraftarı, 72.nin  omuzuna yaslanıp ağlayabilir mi? 

Hoş geldin 72. Galatasaray Hocası, Bizde saygı mecbur, sevgi özgürdür. Florya senin. Umarım 1-2 veya daha fazla Galatasaray taraftarı çocuk da, senin sayende aramıza katılır. O zaman görevini yapmış sayarım, alacağın kupalarla değil. Kesin dönüş gününe kadar koru kendini, Büyük Galatasaray Taraftarı en yakın yol arkadaşındır, Büyük Galatasaray sana emanet.

17 Kas 2015

Ramiz Köfte'den Mektup Var


1974 Kıbrıs harekatı olmasa şimdi futbolcusu olduğum APS Panthrakikos'un başındaydım. Nereden nereye? 1970 de Gümilcine'li bir Evliya'nın  ben doğarken bizim evin bacasından yukarı doğru uçtuğu rivayet edilirdi de inanmazdım. Savaş sonrası üzerimize gelen baskı artınca aile sandalla Meriç Nehri üzerinden Türkiye'ye kaçarken, o günkü kötü kaderimizin, Dünya'nın dört bir yanına dağılmış, milyonlarca Galatasaraylının bugün ki kötü kaderi olacağını kim bilebilirdi ki?

Galatasaray tarihi çok kötü Hocalar gördü, Sigi Held der kimileri, kimileri Saftig. Kafa yormayın bunlar dahil en kötüsü benim. Bir illüzyon projesiyim. Nasıl ki Ustama bir kader çizilmiş, hiç hak etmediği halde ülkenin gelmiş geçmiş en iyi hocası diye kakalanmış, aynı yollardan geçiyorum. İnanmayan 13-15 yaşında çocukların bir halı saha maçında anket yapsın. 2002 Dünya Kupasında 3. olan Milli Takımın Hocası kimdi diye sorsun.%90 Fatih Terim çıkmazsa ben Hamza'nın Oğlu Hamza değilim.

3 kupa aldı yazdılar bana. Keşanlı Ali Destanını bilirmisiniz? Hani bir kabadayı öldürülür de cinayeti gariban peçeteci Ali'ye yıkarlar, Ali ben yapmadım dese de kimse inanmaz, hapisteki itibar hoşuna gider cinayeti üstlenir ağa olur ya, ben de aynı. Ustam nasıl Hagi'nin, Popescu'nun, Taffarel'in işlediği cinayetin üstüne yatıp kahraman ilen edildi. Ben de daha düne kadar Muslera'nın, Sneijder'in Melo'nun leşine kondum. Ama hem benim hem ustamın ihmal ettiği bir şey vardı. cinayetlerin asıl sahibi biz hapisten çıkınca ortaya çıktı, daha doğrusu bizim foyamız. Muslera. her zaman tutacak, Sneijder her zaman atacak, Yasin her zaman coşacak değildi ya. 

Küçük takım Hocalığını herkes beceremez çocuklar. Adı üstünde küçük takım, çoğu maç yenilecek. Yenildiğinde de kovulacak. Misal ülkenin en büyük küçük takımı Kayserispor'dur. Son 40 yılda en çok Kayserispor Hocası kovulmuştur. Biz daha küçüğünü tercih ettik, Akhisar'ı. Hocalıktan önce, futbolcuyken, futbolun dışında olmamız gereken, safımızı belirledik. Başta anlattım, bizi yurdumuzdan eden Ecevit'i sevecek değildik ya, Demirel'ci olduk, Bu yolun yolcularının trenine bindik. Şebekeye daha, vasat altı Galatasaray topçusuyken yazıldık.Ne mutlu ki tercihimizin isabeti bizi Galatasaraylı 4 yıldızlı Hamza yaptı. Teşekkürler Gümilcileli Evliyalar.

Küçük beyinli Hocaların mottosudur. 1 gol atmaya bakacaksın., Hiç gol yememeye oynayacaksın. Golü bulduğunda Kanije Kalesi savunmasına geçersin. Hiç kimse galip gelinen bir maçı 5 sene sonra deşip, o maçta balla kısmetle, kötü oynayarak kazanmıştın demez. Geçen yıl kan kusturarak kazandığım maçlarda bana, futbolcularıma, Duygun Başkana küfür etmekten çenesi felç olanlar, kupaları, yıldızları görünce niye kötü oynadın diye gırtlağıma mı yapıştı.

Benden Avrupa Şampiyonluğu bekleyin, ama iyi futbol beklemeyin. Bilmem, bilsem de oynatmam. Bizim gittiğimiz futbol dışı rota, bizim iyi futbol oynamamıza izin vermez, boşuna sinirlenmeyin. Muslera keşke bir kaç maç daha böyle gol yese de ben 1 fazlasını Burak'a Umut'a attırabilsem. Hayırlısıyla bu beklentimiz de olacak, olacak. Sabri'yi taraftarın gazabından koruyabilirsek, ilk maçlarda Muslera follaş olur, kaleye de Cenk'i monte edersem brekisafal kafam rahat eder..

Sabri kötü futbolcu olduğu için icraatı boyunca 15 sağ bek alınmış, 14 ü kovulmuş. Tarık her ne kadar Türk olsa da, şerefsiz Almanya'da doğduğu için Alman gibi. Uyuz oluyorum Türk olmayanlara. Elbette ki evladımız Sabri'yi tercih ediyorum ben de bir Türksever olarak.Sağ bekte bir ekmek var, o ekmeği de kendi evladımız dururken, yabancıya kaptıracak değilim. Maçı sıfır olumlu hareketle tamamlamayı başarabilen, ama 3 lüyü güzel çektiren Sabri bizim kırmızı çizgimizdir o oynayacak.  Arena'ya gelecek taraftar düşünsün. Biz boşuna Passolig'çi olmadık, küfür edenleri toplatacağız. Tüm stad mı küfür edecek, eyvah yarın ola hayır ola. Ustaya danışırım onu geçelim.

Burak sakatlandı  yerine Umut'u oynatarak, bilinen kötü, vizyonsuz Hoca imajımı kafadan yıkmak istedim, Galip takımı değiştirdim. Ama aslında bir şey denedim. Burak'a küfür edenleri cezalandırdım. Yerine oynattığım Umut'u görün de aklınız başınıza gelsin, Oynarken de Umut'a ısındım, antrenmanlarda çok koştuğunu fark ettim,  şerefsiz Podolski kaytarıyor, korkudan oynatıyorum, bana kalsa sözleşme fesih.. Neymiş, Burak faul yapıyormuş, ofsayttı bilmiyormuş. Nankörsünüz, Morinho olsa aklına gelmez benim geldi. Sivas maçında İlk yarıda Olcan'ın attığı golün ofsayt olmadığını söylediler hakeme devrede. Yardımcı Hocaya da söylemişler.Bize bir ofsayt borcu olduğunu hesaplayıp, Burak'ı oyuna soktum. Burak'ın attığı ofsayt golü vermeyerek ödeşti. Ama siz, futbolu bilen taraftar, gol ofsayt diye sevinmediniz bile.

Sneijder maçtan çıkmak isteyince içimin yağları eriyor. Anlatamam Sneijder ile Umut'u değiştirip topa tecavüz etmenin dayanılmaz zevkini. Kötü oynuyoruz. Sneijder'de bir delik bulamıyor. Geldi kenara bir maçta bacağım ağrıyor dedi. İçimi tarifsiz bir sevinç kapladı.Devlet Bahçeli benim yerime hoca olsa bu kadar sevinmez.gavurun birini çıkarıp, Türk ve Müslüman alıyorsun oyuna. Şuur, huzur ne ararsan var. Yenilsen bile idare eder. 

Bilal'i dikkatli Galatasaraylılardan saklayamadık. Mustafa Sarp bile 2 sezon idare etti, maskesini siz düşürene kadar. İt gibi koşturdum, tabelaya soktum. En çok koşanların başında daha ne istiyorsunuz. nedir bu Melo sevdanız. her maç arıyorsunuz. Çocuk benim gibi efendi, penaltı yaparken bile rakibi sakatlamadan yapıyor, gol attığında rakip üzülmesin diye sevinmiyor bile.  Melo gibi çift mi daldı? sarı kart almaz, sinirlenmez, sinirlendirmez, hakemle dalaşmaz, neymiş, küçük takım futbolcusuymuş. Dert ettiğiniz şeye bak, madem ki biz küçük takım değiliz, o zaman dengeyi sağlamak da bizim işimiz, küçük futbol oynatırız geçer gider, elimize mi yapışacak?.

Geçen sezon Muslera yılın futbolcusu seçilerek bizi gururlandırdı. Bu sezonda kendisinden yılın futbolcusu seçilmesini rica ettim. O olmazsa Shedju olur gibime geliyor. Benim gözümden kaçtı ama siz onu muhtemelen çok beğendiniz. Takımın iyi oyuncularından, kesemiyoruz. Şerefsiz ne güzel sakattı, Semih'i oynatıyordum.. Burak olacak değil ya en iyi futbolcumuz. Siz de çok şey istiyorsunuz benden. Takım iyi futbol oynayarak Şampiyon olursa en iyi futbolu Burak oynamış, Sneijder oynamış demektir.Gelenek bozulmaz, biz statükocuyuz, bu sene de yılın en iyi futbolcusu savunmamızdan çıkacak bizi tekrar onurlandıracak.

Beni bağlamıyor, ben küçük beyinli Hocayım.Her ne kadar en büyük takımın başındaysam da bu konjonktüreldir. deseleksiyondur, yaptığımız iş futbol ise de futbolla açıklanamaz bir negatif bilimdir. Galatasaray bir takımı yenmiş, kupa kazanmış, Şampiyon olmuşsa Hocanın başarısı yoktur. Hoca işini yapmıştır., Eğer yenememiş, kupa kazanamamış, Şampiyon olamamışsa da Hoca'nın hatasıdır diyerek, ucuz delikanlılık  yapacak değilim. Ben yaptım, ben yendim, ben kazandım.

5. yıldızın kutlu yoluna Kızılırmak Boylarından start verdik.Adımız Galatasaray, soyadımız Aslan. Bizim sizin gibi taraftarımız olduğu sürece, sizi bu büyük yoldan benim gibi niceleri döndürememiş, ben mi döndüreceğim. Bizimkisi, zamanında bulaştığımız bir pislik, bir tercih. İstesek de sürüden ayrılamayız. Türk Futbol Lağımının sebebi, pislik taşıyıcısıyız. Bereket RÖGAR çok kuvvetli, seçilmiş de her ne kadar kokuya bir şey yapamasa da pisliğin görünmesini şimdilik engelliyor.

Maskemi çabuk düşürdünüz, bari hayra yorun en azından Ramiz Köfte'yle dertleştiniz.