10 Eyl 2021

Testi Kırılmadan; Trabzonspor Maçı

1- 2021-22 1. dönem at pazarı sonuçlandı, 11 futbolcu transfer ettik, Diğer takımlarla ilgilenmediğimizden biz kendi ahırımızda anıralım. Eşşeği anırtan taşşağıdır diyoruz başlıyoruz. 

İçime sinen en büyük transfer hamleleri, Falcao'dan tamamen, Emre Akbaba'dan en azından 1 sezon kurtulmuş olmamız. Artık maçları Akbaba girecek travması yaşamadan, daha az küfür ederek tamamlayabileceğim. Gelenlerden Çiko'ya kefil olduğumu hiç seyretmeden yazmıştım, lafımın arkasındayım, 2022-23 kadrosuna kaptan çıkarsa şaşırmayın. Bu arada gerekli bir bilgi vereyim Morutan, Morutsan diye okunur, spikerlerden zift medyası maymunlarından önce öğrenmiş olun. 

Diğer  transferleri tanımıyoruz en azından ben hiç birini yolda görsem tanımam. Mutlaka topuklarında görünmez bir yay vardır, belki 10 metre sıçrıyorlardır, baldırlarda platin çivi takılıdır, Ebrar gibi yobazına yobazına topa vuruyorlardır. Kim bilir kimi 3 ciğerlidir? Kim bilecek en geç 1 sene sonra kovacak olanın vardır bir bildiği. Bakalım görelim yaşayalım. Mecbur 3 Türk oynatacaksın, yani rakip 8 yabancıyla oynarken sen Muslera yüzünden 7 yabancıyla oynamak durumundasın. Gerçi 12 yabancıyla oynama hakkı olsa bile buraya not koyalım en geç 10. maça 6 Türk oyuncuyla çıkacak. Yani 14 yabancı geri kalan 4 bilet için birbirini Marcao yapacak. Ne kadar çok futbolcu o kadar kötü oyun. Geçen sezonu Beşiktaş 18 kişiyle oynamış biz 34 kişiyle. İyi ki bir bir birlerini vurmamışlar.

2-Maç taktiği değişmediği sürece istediğin kadar oyuncu değiş sonuç değişmeyecek. Taffarel, Popescu, Bülent'in 15 dakika kadrajda görünmediği maçları hatırlıyorum. Bizim futbolumuzda top en fazla oyunda 60 dakika kalıyor, yarı yarıya olsa 30 dakika GALA oyuncularında,  30 dakikanın en az 15 dakikası da Stoperler ve kaleci arasındaki paslaşmalar. Değil Viktor, Pike'yi Ramos'u getirsen ne olacak. Koy Işık Kaan'ı bedava maliyetle Muslera'ya geri pas versin o da rakibe veya taca şişirerek rakip atağı başlatsın, sen topu kapabilmek için takımı iti gibi koştur.

Biz Şampiyon olamayacağımızı ön görürken diğer takımlar daha iyi, bizden güzel oynuyorlar diye hüküm vermedik. Her geçen sezon ŞEBEKE bir öncekine görece daha organize, her maçını en az bir Liverpool, bir Bayern'e karşı oynayacaksın. Bu akşam Maradona'lı şehir takımı Napoli var karşında Trabzon değil. Her takıma  3 atarım, hakemi de Şebeke'yi de yenerim diyorsanız ben silahları gömdüğüm yerden çıkarıp taburun en önüne geçmeye razıyım.

3- Kerem'de şımarıklık alametleri belirdi demiştik, Marcao'ya saldırdık, 2-0 galipsin, rakip 10 kişi kalmış, 1 golle Şampiyonluk vermişsin, ilk maçtan genel averajı garantileyeceksin anana bile küfür etse yutkun, maçtan sonra döversin. Geçen sezon Denizli'de 2-0 durum, penaltıyı kaçıran Akbaba'yı dövseydin arkandaydım. Babası çıktı rencide olmuş, senede 10 milyon alan adamın babası gündeme düşüyor. Ben istikbal görmüyorum, çok büyük futbolcu olabilir, olma ihtimali doğar doğmaz Avrupa'nın herhangi bir Erzincanspor'una gider. Zaten hedefinin bu olduğunu geçen sezon ilk çıktığı maçtan sonra söylemişti. Düşünün Barça'da ilk maça çıkıyorsun, 2 gol atıyorsun maçtan sonra uzatılan mikrofona önce Barça'da kadroya girmek sonra da Avrupa'da bir takıma gitmek hedefim desen anında lisansını yırtarlar.

4- Trabzon maçı tam ŞEBEKE'lik maç. Ne maç toplantıları yapmışlardır, nasıl bitirtelim diye. Trabzon 3 de 3 yaptı, bizi de yenerse tehlike olabilir, şehir havaya girdimi Şike akıllarına geliyor, yoluna takoz koymak için uğraş dur. Biz yenersek Ligin kuruluş mottosuna ters. Bütün maçlar Gala yenilgisi üzerine kurgulanacak. Fatih Terim bela olabilir, hazır Fener'in yolunu kazasız belasız açmışken 2 şer puan kaybettirmek işlerine gelir. Muhtemelen iğrenç bir oyunla, hakem marifetiyle berabere bitirtirler.  İlk 15 dakika anlarım, daha doğrusu hepiniz anlarsınız .İlk devrenin tam yarısında stoperler birbirleriyle 5 den fazla pas yapmışsa bizim maç kazanmamız mucizeler bağlı. Muhtemelen Abdullah, Vaan'ın tarafından ekmek arayacak. Çuvala verilen pasları takip ettirecek, Topun Çiko'yla az buluşmasını sağlamaya çalışacak. 

En fazla 550 pas yapacak( en az 350 si ileriye olmak kaydı şartıyla), savunma oyuncuları, özellikle saldırı bekleri gol pozisyonuna girecek, gol pası verecek, veya atacak. 6-8 numaralı formalar toplamda en az 23 km koşacak, ilk yarıyı sarı, kartsız tamamlayacaksak maçı kazanmışız demektir, tek gol yetmez, 80.dakikaya  2 farklı galip girememişsek dövünmeyin. 

5- Bu noktada bir kez daha Muslera'ya dönelim. Ben artık futbol dışı bir katakulli olduğu kanısına vardım. Tam bir kısır döngü. Uruguay Milli takımında oynatıyorlar, biz bir bok sanıp kaleye geçiriyoruz, Türkiye'nin en büyük takımında kaleye geçiriyoruz onlar bir bok sanıp oynatıyorlar. Böylece her iki ülke taraftarları kurbağa kazanında kaynattırılıp Muslera'yı vazgeçilemez sanırken Uruguay Merkez bankasını fonluyoruz. Birileri büyük götürdü, götürmeye devam ediyor. Yakında patlar.   

6- Kornerleri serbest vuruşları aslında kötü kullanmıyoruz, aynı kornerleri biz yesek 3 korner bir gol olur. Kafaya çıkanlar da kötü kafa vurucuları değil. peki neden verim alamıyor gol atamıyoruz, atamayız. Çünkü kafaya hazır ol pozisyonunda çıkmamız isteniyor, rakip çözmüş top havadayken kolu açık birisine kafasını değdirdiği zaman geçmiş olsun Vardan gol iptal. Biz değmesek bile kaleciye kendi adamı değse yine faul gol iptal. Öyleyse direk vuruş yapma taktiğinden vaz geçmemiz lazım. Varyasyonlar üretilemiyorsa paslaşılarak  kullanılsın. Ne var ki taç atışlarını kullanamadığımızı söyleyelim. Sanki kural var 2 ve 3 numaralar kullanacak diye. 10 numara taç atmasını bilmiyor mu?

7- Maçta gözüm saldırı beklerinde olacak, topun oyunda kaldığı sürenin en az %60ını rakip yarı sahada oynayamamışlarsa bilin ki kale abluka altında, Hele ilk 30 dakikada savunma ve insan yiyicilerden biri sarı kartlıysa hezimetle burun burunasınız, metin olun.

8- Bu sezon 51 yıllık taraftarlık ömrümün en rahat sezonu. Kendimi 4.lüğe hazırladım. Avrupa maçlarında hezimet bekliyorum, 23 başka baharlara kaldı, Türkiye kupasına talibim. Futbolcularımızda 1. maddede yazdığımız insanlık dışı özellikler yoksa iyi futbol seyretmemiz mümkün değil. Sezonun 2. at pazarı açılana kadar kontrollü kaybediş, 2 maç kazan bir maç yenil, bir maç berabere sürüne sürüne lige tutun, kapanma ihtimalli puan farklarına rıza göster, en az 5 yeni transfer yap matematik olarak Şampiyonluk gidene kadar taraftarı  kazanda ısıtmaya devam et. Hocamızın vardır bir bildiği.

9- Mottomuz belli; İki üç ve daha fazla Gala taraftarı yoldaş kurbağanın kazandan zıplayarak kendini kurtarmasına yardımcı olmak. Kırılacak eşyalardan uzak durun, kafanızı duvara yaslamayın, küfür ederken çenenizi fazla açmayın. Takımı Trabzon'da karşılayan kızı gördünüz, işte tam bu yüğzden tekerlekli sandalyeye koluna serum bağlanana kadar bu takımın başında  Fatih Terim kalmalıdır, Biz his takımıyız, Dünyada hoca lazım olmayan tek takımız. Sistem bu, Şebeke'nin çalışma prensibi böyle, futbol daha uzunca bir süre çim sahalarda oynanmayacak.  Tekelistan'daki yalnız takımın taraftarısınız, futbol lağımda oynandığı sürece de Fatih Terim'den başkasını sakın aklınıza getirmeyin. Gazanız mübarek olsun.