26 Eyl 2021

Düşen Testideki Büyüyen Çatlak ; Göztepe Maçımız

 


9- Bu kez tersten sayıyoruz, müjdeyi veriyoruz. Galatasaray farklı kazanacak. Hemen sevinmeyin, hoca marifeti doğru 11 süper taktik, oyuncular akıllandı artık hata yapmaz diye değil, alakası yok. Tam Şebeke'lik maç. Bir taş atıp üç kuş vuracak. 

Narkozu fazla kaçırdılar, az daha hasta masada kalacaktı. Azı dişleri törpülenmiş, pençeleri sökülmüş Fatih Terim Aslan'ını yedirmezler. Uysal, her maç hata yapan, futbolu unutmuş, kulübede dalıp dalıp eskiye giden Fatih Terim'in Galatasaray'ı daha uzun yıllar tehlike yaratamayacak. Göztepe maçı olası puan kaybı Terim'in sonu olabilir bu riske girmezler, biz atamazsak hakem atar, Göztepe'ye karşı çok büyük bir hakem kıyımı bekliyorum, sarı kartlar, kırmızılar penaltı bile olur.

İkinci kuş  hakem bakış açısını değiştirmek olacak. Gala'nın kazanması garanti maçta lehine bir kaç hakem hatası yaptırıp, kritik maçlarda hakem kıyımlarına ses çıkaramaması sağlanacak. Bir sonraki maç hakem yakarsa size de oldu gidin derdinizi Marco Paşa'ya anlatın.

Üçüncü kuş, pis akvaryuma iki temiz İzmir balığı fazla. Dürülülü aldı başını gidiyor, sistem takımını bile yendi, sen misin İzmir Marşını söyleyen, birini kesin recm ederler, denk geldi Göztepe'ye sarı kart maçı.

8- BJK yenilmiş, hakemi de yeneceksiniz lafı Denizli'nin. Geçen maç Yedlin'in kolunu sıyıran topa penaltı çaldılar, biz bile oh olsun dedik. Rıdvan topa dirsek attı, tekrar izlemeye bile gitmedi, Altay'ın fişi çeken pozisyonunda tereddütsüz çaldı, nasıl olsa sonuç değişmeyecek, dışarıdaydı, kırmızı kartı veremedi. Ne de olsa BJK çok sakatlı, bir de cezalı olmasın. Bize ne, niye aldık konuyu buraya? Çünkü  data topluyoruz, hangi takımların üstüne geçebiliriz, son şampiyon nasıl oynuyor, yine olur mu? Bizden kötüler, ama çok iyi can çekişiyorlar, 1-0 galipken 10 dakika kala 2. golü biz yesek uçağa binmiş dönüyorduk. Ders olsun diye hatırlatıyoruz. 

Rakiplerin maçını izlemeye korkuyoruz, ben çoğu zaman izlemiyorum. Ligimizin hayırsever takımı Hatayspor maçına Fener gol atana kadar bakayım dedim. Belki alnına yapılan şerefsizlik dövmesini sildirmeye çalışır. ne mümkün operasyon hakemi sahada, pozisyon penaltı demek için hakem olmaya gerek yok, penaltı dememek için şerefsiz denmesini içine sindiriyorsan penaltı, kırmızı yok devam. 

Bu yüzden sezon başından beri çırpınıyorum, ya 12 kişi oynayacaksın, ya her maça 1-0 galip başlayacaksın. Bu sezon şike sezonundan bin beter hileli, biz takıma güvenmediğimiz için 8. oluruz demiyoruz. Bizi 3. lük 4. lükte tutmaya çalışacaklar, biz bırakacağız. Sistem kendine başka şebek bulsun. Biz izzeti ikbal ile geri çekiliriz..

7- Golcüler gol orucunda, kural; Atamayan yatar, bir dahaki maç kulübeye mitili atar, öteki oynar muhtemelen korkudan o da atamaz, bir sonraki maç diğeri, o da atamaz sonlara doğru atamayan birini sokar, atarsa bir sonraki maç onla başlar, atamazsa sıradaki santrfor. Dünyada bir ilk gerçekleşebilir. 3 santraforu tek gol atamadan sezonu kapatan takım olabiliriz.

6- Diyorlar ki son iki maç 23 korner kazanmışız, sadece birinde Nelson'un beynine değip dışarı çıkmış. Bu maç veya önümüzdeki maçlarda dikkatle bakın, biz korner kazanmıyoruz, rakipler bilerek kornere atıyorlar, dönen toplarla bizi az adamla yakalıyorlar. Her kullandığımız korner kalemize ölüm tehlikesi. En iyi korner atışı, korner bayrağı dibinden taca atmak. Çok  daha fazla gol pozisyonu üretiriz.

5- Kornere çare bulduk, taca bulamıyoruz. Kullandığımız taçlar direk rakibe gidiyor. Neden? kimse top istemiyor. Senelerin derdi, top sanki tahrip güçlü el bombası, pimi çekilmiş saniyesi belli değil, aman başka birinde patlasın diye toptan kaçıyorlar. Top taca çıktığında en az 3 alternatif yoksa en yakın futbolculara ceza vermek lazım.

4- Yaşı görece küçük futbolcuları aldık takımı gençleştirdik bize zaman verin diyor, aklımızla alay ediyor. 6 maçta 30 futbolcu çıkarıp 30 futbolcu sokmuş. Çıkanların toplam yaşı 756, girenlerin 854. Arda Turan sakat olmasa koy bir 60 yaş daha. Girenlerin gol pozisyonu bile yok, BJK'li Rıdvan'ı hayranlıkla izledim, ülkenin en iyi sol kanat saldırı beki. Bizim saldırı beki dediğimiz çöpler sıçan gibi oynuyorlar, gol pozisyonu bile yok. Mahmut Keskin- Süleyman Luş her iki saldırı bekini top diye oynardı.

3- Sezon başı öngörüde bulunmuştum. Son transfer gelmeden önceydi. 80 gol yeriz dedim, 6. hafta sonu 22 yi bulmuşuz. Random, ilerleyen haftalarda özellikle yarıştan erken koparsak bu sayıya kesin ulaşırız diyor. Neden çok gol yeriz, çünkü savunma hemen hemen kendi 18 çizgimiz üzerinde, gol bölgesine en uzak savunma bizde. Nelson diye bir çöp almışız, Marcao dönene kadar zevk yapsın, her durunda kaleciye pas verebiliyor. Topu taca bile atacak kabiliyet yok. Neymiş çok gençmiş, gelişecekmiş. Bırak bedava maliyeti Işık Kaan gelişsin.

Takıma 4.lük vermiştim. Son yılların en büyük maçı Konya Trabzon maçını izleyince dehşete kapıldım. Biz Trabzon'da geri pasından balık golü atmasaymışız ağır hezimet yermişiz. Düzeltiyorum 8.lik veriyorum. Devre arası 2. dönem at pazarı kurulana kadar bir maç kazanır, bir maç yenilir, bir maç berabere kalırız, yani küçük takım tabelası yapar, kapanabilme ihtimaliyle devreyi görürüz. Alınan çöplerden daha kötüleri sezon sonu kovulmak üzere geldiğinde düşüş butonuna basarlar. Kazasız belasız Avrupa'ya bile gidemeyecek bir sıralamaya oturur, gelecek sezona geç başlama hakkı kazanırız. Böyle olmadı çok yoruluyorlar. 3 günde bir 90 dakika koşamıyor 20 yaşındaki çocuklar. Halbuki bıraksan 3 maçı aynı tempoda oynayacaklar.

2- Son transfer , adını ezberleyemediğim çocuk, ben kolay olsun diye Kıvırcık diyeceğim. Portekiz, Brezilya ligleri futbolcu ihraç eden ülkeler örgütü. kasap futbolcu barınamaz, bizim ligte ezerler. Nitekim insan azmanı Mensah karşısında maç boyu sopa yedi. O teknik bizde banko oynamaya yetmez. Oynayamaz.

1- Testi kırılacak diye ödümüz kopuyordu, sakınan göze çöp battı, 4 defa düşürdü, her düşürmede yarık biraz daha büyüdü. Göztepe maçında çamuru süreriz, kuruduğunda test ederiz, bakalım su kaçırıyor mu. Bari bir sonraki maça kadar vesvese yapmayalım, vaktimiz var Rize'de bizi kurşuna dizmek için siper kazmaya başladılar bile.  Rezil olmadan Marsilya'dan dönelim düşünürüz.