11 Mar 2023

23 Yolu 24; GALA 1-0 Kasımpaşa

Biz tam kadro, deprem bölgesinde kurtuluş, ölüm kalım savaşı arası verip futbol gündeminden azıcık uzaklaştık ya, Küçük boy başaltı takımı( büyük başlar; Trabzon, Eskişehir, Bursaspor, Vefa, Alibeyköy, Ankaragücü, Karagümrük,,,,,) daimi ÜÇÜNCÜ, fırsatı ganimet bilmiş, ağlamış, duymamışız.

Neymiş ligden çekilen mağdur takımlarımızla oynanan bütün maçlar geçersiz sayılmalıymış. Baktık ilk yarı ne yapmışlar diye, ikisine 5 puan kaybetmişler. İnsan hatırlatmaya utanır, vah vah, sanıyorlar ki her zaman acıyacak birileri çıkar kendilerine. Zamanında çok acıyan çıktı, geride kaldılar diye masa başı iki Şampiyonluk verdiler ya, mıy mıy Şampiyonluğumu çaldılar diye parazit yapan Şenol Güneş'e şike yok dedirtmek için 2 daha ilave ettiler ya ağlamayana meme yok ya, tam yağma ortamı, ülke ağlarken arada kaynar belki diye ağlamanın sümüklü versiyona geçmişler.

Ya öteki, patronu abisi! ne yapsalar olmuyor. Biz bu satırlarda, sayfalarda 5 puan gerideyken, henüz Kadıköy'e gitmemişken 1 puan öndeyiz, 23 yolu nutukları atarken boş hamaset yapmıyorduk. Oynanan oyunlara dönen dalaverelere bakıyor, Jesus'un en fazla bu kadar barutu olduğunu, OkanBall Projeksiyonunun henüz son çizimlerini bitirmediğini görüyor, biliyor, güveniyor konuşuyorduk.

Aa bir de baktık, Jesus'da durumu avantaja çevirme peşindeymiş. Ne var canım daha önce olmadı mı yine olur. Süper Final yapalım. İlk 4 kafa kafaya çarpışalım. Korkulu rüya gibi, 7 puan fark var. son maça 3 puan geriden girmeye, ligin başında el sıkışırdık, ben futbolda Fenerbahçe mazoşistiyim, tribünlerde olacağım, son maça 3 puan geriden girsek bile zerre endişem yok. Demem o ki çocuklar 10 maçın 3 ünü kaybetsek, Fener 10unu kazansa bile acı son değişmeyecek. Süper final değil, ultra final yapsalar nafile. 50.000 azılı taraftar önünde bir hesap daha verecekler.

Ah ulan Galatasaray, kimlerle yarıştırılıyorsun? kimlerle muhatap oluyoruz. 

Bir ayı geçti, para toplarken tek yürek olduk, ey İBAN edenler tarih yazdılar, Bir de ne görelim, Bursaspor Taraftar dernekleri de destek verdiğine göre kafatasçı taraftarları kürekle çullanmışlar deprem bölgesinden gelen, ligden çekilmeyen takıma. Kandil Gücü'yle maç yapsalar bu kadar olur. Amed diye bir yer mi varmış? futbolcular teröristmiş. Kürt'ün kafası ezilmeliymiş. 

Senin ataların daha 1000 yıl olmadı, götleri nasır tutmuş, kıl çadırlarını kuracak dere kenarı aradığı topraklara geleli.  Sen yokken, Senin yok dediğin Medya'lı, El Cezire'li, Komagene'li Mezopatamyalı', Amed'li, Diyarbakır'lı, Hakkarili'ler, Harran Üniversitesinde doktora yapıyordu. İnsan da neticede bir canlı ırkıdır. Irkın ırkı olmaz, olsa da ikiye ayrılır en fazla. iyi insan ırkı, kötü insan ırkı. Ne olmuş canım, Toros arabaları Bursa'da yapılmıyor muymuş? Yeşil'in bindirdiği araba koreografisi yapılmış. Efes biraları Çekirge, Nilüfer kaplıcalarından mı fışkırıyor? Bir de Bira bardağı koysaydınız görsellere, elinize mi yapışırdı?

Sultan Süleyman eğlenecek ya, Sümbül Ağayı çağırtmış, '' öyle bir suç işlemiş ol ki özrün kabahatinden de büyük olsun Sümbül Ağa'' Hünkarım, dün gece Hürrem Sultanı parmakladım. Neeeyyy ağalar cellatlaaarrr, Aman hünkarım vallah billah gece karanlıkta sen zannettim.

Maça dönelim biz, Şampiyonlar ligi hazırlık maçlarımıza. Öyle bir seviye yakaladık ki, Şekspir Galatasaraylı olsa yazamaz. Raşitsa bir iki maç tekledi, daha doğrusu adam geçemedi, şutu isabetsizdi, bir baktık Zaniola uçakta. Gerçi ben inanmadım, it izi it izine(at izine değil) karıştığı ortamda sessiz sedasız antrenmanda görünce emin oldum. İlk 11 oynayacak Türk futbolcuların çıtası da öyle her babayiğidin atlayacağı yükseklikte değil. Emre Kılınç, Mert Hakan, İrfancan gibi oyuncular bizde artık antrenman futbolcusu bile olmaz. 

Emin Bayram çıkış maçları itibarı, Ozan Kabak'tan çok daha iyi, yer bulması için Nelsson, Abdülkerim toplamınındın bile iyi olması lazım. Dünyanın her takımında oynayabilecek tek bankom Berkan Kutlu, anca Thoru korkutmaya yarıyor. Takımın gözbebeği Kerem bu sezon gelmiş olsa 3 sezon önceki futboluyla maç kadrosuna giremezdi. İcardi teklese, Messi yedekte bekliyor. 

Erden Timur'a hatırlatalım, kale arkalarını numarasız yapsın, taraftarın en nefret ettiği kelime ''merdiven boşluğu'' nu lügatten çıkarsın, tribün önündeki reklam panolarını kaldırsın, yan taraflardaki koltuk aralarını daraltsın, 10-15 bin kişilik yer açsın. Boşuna bağırmadık, yetmiyor ki statlar diye. Şu stat bizde olsa(30-40 sene önce) 100 bin kişi dolardık. 

Mertens sakatmış, ne zaman sakatlandı usul tartışması, yerine en büyük kupaları ellemiş Mata var, kağıt üstünde sorun yok. Ne var peki? usun süredir legal maç oynamamış bir takım, 3 yeni transfer, hazırlık maçlarında oluşan kafa karışıklığı. 

Tartışmasız son yılların en büyük sol hücum beki Kazımcan yerine Odabuke, Hatay'dan yadigar, belki de  futbol sadece futbol değil. Bir de bizim mağarada çiğ etle beslenmiş Donk faktörü. Etkisiziz çocuklar, çok kolay görünen maç, üstelik rakip çok kötü, ne var ki bir türlü bıraktığımız yerde değiliz. Nerde kalmıştık? boşa çıktı. 

Nasıl ki Nelsson'la Abdülkerim'i Siyam ikizi gibi yapıştırıp sonuç aldık, Kerem'le İcardi'yi Japon yapıştırıcıyla yapıştırmamız, aynı odada yatırmamız, tuvalete bile beraber gitmelerini sağlamamız lazım. Irz düşmanı biri kafayla biri ayakla iki insanlık dışı gol daha atacaktı, Kerem'in his paslarıyla. Ofsayt gerekçesiyle atamadığını da saymıyorum. Biri çıkacaksa diğeri de çıkmalı, belki de bundan sonra hp aynı takımda olmaları lazım.

Thor son kötü maçını oynadı bana göre, ya kutsal 6 numrolu formayı aç aslan Berkan'a bırakacak, ya Okan Buruk'un yanındaki sırada kimler oturuyor, ziyaretlerine gidecek. 5 taş oynamıyoruz, durum ciddi, şampiyon olalım da 5. yıldıza bir galaksi daha yaklaşılalım diye bir  derdimiz yok. Beyler, biz şampiyonlar ligi takımıyız, kulaklarımız sağır oldu lan dinlemeye dinlemeye. 

Nedir lan senin derdin Barış Alper, son saniyede 18 çizgisinden faul yapıyorsun. Dua et Selçuk kulübede, içeri girme şansı olsa ne halt yiyeceksin? Sen karşındaki takımda eski Fenerli Beşiktaşlı gibi nasıl olsa Galatasaraylı var, serbest vuruşu taca attırır mı sanıyorsun.

Hakemlik bir maç olmadı belki, o yüzden beğenmiş olabilirim, mükemmel bir maç yönetti diye not geçirecektik ama erketedeki Galatasaraylılar uyardı, Donk Zoniola'ya çaktırmadan kırmızı kartlık geçirmiş, var hakemine yazıyor, yayıncı kuruluşu kınıyoruz. İcardi'nin hayvani vuruşu üstten auta gitti, lafım yok, vuruş standartı olan golcülerin hastasıyım, 100 kere gelse tamamında aynı vuruşu yapardı, girse Fenere attığı  golden daha büyük gol olacaktı

Küçük maçlar en korktuğum maçlardır. 2 yi bulamazsan kan kusarsın. Ne yalan söyleyeyim serbest vuruşu seyretmedim kulağımı tıkadım. Çok ara verdiğimize sayalım, farz edin ki oyun olarak yenildik, çok kötü oynadığımız maçı kazandık. Kötü oyun ıkına sıkına tek golle galibiyet, peşinden geleni kahreder. 5-0 yensek bu kadar koymaz. Kim bilir? Okan bilir, belki o da benim gibi bir Fener mazoşistidir. Can çekiştiriyor olamaz mı?

Ya da bizim taraftar, ekabirdir, monşerdir.  2. yi atsa 80.dakika metroya yetişme yarışına girer, maç sonu ritüele katılmaz diye düşünüyor, olamaz mı?

Yol daha uzun, henüz son viraja bile girmedik, varsın başkaları düşünsün. Bakalım bu hafta bilirkişiler ne şeytanlık düşünecek?

Tribünlerdeki avaz desibel düşüklüğünü yasa, üzüntüye bağlıyorum, Abdülkerim'in insan azmanıyla boğuşup muzaffer çıktığı kavga anına kadar susmasını mazur görebilirim, ama kimdir lan bu maça giriş yapmayan 5.000 kişi. Afrika'dan, Güney Amerika'dan  bilet bulamayıp gelemeyen varken, kusura bakmasınlar ama kim bu elitist Galatasaraylılar. Acaba senede bir defa deplasmana giderim belki diye Gala kombinesi almış başka takım taraftarı mı? Gelecek sezona kesin çözüme gidilsin. Kombine formuna şerh düşülsün, maça 1 kere bile giriş yapmayan yer iptal edilsin. 

Son düzlüğe giriş emri verilmeden, yarışı forselemiş, dört nala  kalkmış Sergio'a saygıyla, Abdülkerim'in büyük futboluna maçı izafe ediyorum. 

Bizim köprüler kesmez, Danyang-Kunshan köprüsüne(167 km)  23 bayrakları asacağız, görürsünüz çocuklar göreceğiz. Motorları maviliklere süreceğiz.