14 May 2021

Parola 7; Galatasaray- Malatyaspor

Yaşı 40 dan büyük olanlar biliyordur da, küçük olanları zaman yolculuğuna çıkarıyorum. Yakalanan 2011, yakalanmayan alenen gözümüzün önünde gerçekleşen 2021 sezonlarından bin beter bir pisliğin olduğu sezona götürüyorum sizi.

86 yılındayız çocuklar, Takım yenilgisiz yürüyor, son 2 maç ahval ve şerait şöyle; Özal Başbakan, toptan anlamaz, karısı eğlensin diye Beşiktaş maçlarına amigo olarak atanıyor. Tarihi eşelediğimizde çanak çömlek kırıntılarından anlıyoruz ki, işin kadınlara futbolu sevdirmek üzere devrin yalakalarının karılarının kızlarının oluşturduğu Papatyalar adı altındaki sosyal bir faaliyet yapılanmasıyla alakası yokmuş.

Siyaset, Mafya, Mit görevlisi dürüst, ahlaklı Süleyman Abi, Feto'nun Darphane müdürü İhsan Kalkavan'ın başka hesapları varmış. Puan puanayız, averajlar eşit, BJK nin son maçı o zamanların en büyük takımı Trabzonspor'la. Kocaelispor deplasmanındayız, truva yapmışız tarihinde ilk defa İsmet Paşa Kapalısını almışız. Kocaelispor ligte kalmış, İddiası yok ama Başbakan kemik yalayıcısı siyaset, Mit, Mafya, Feto marifetiyle Şampiyonlar Ligi Final maçına çıkartılmış. Bırak yenmeyi, beraberliği az gol yese bile kupa verilecek. 

Dolmabahçe'den beklenen gol sesleri çabuk gelmeye başladı. Sakaryaspor  aynı bu sezon Hatayspor'un oynadığı gibi deniz anası taktiğiyle oynuyor, çerçeveyi bulmayan top bile yön değiştirilip bir şekilde gol saydırılıyor. Biz ise 11 kişi ceza sahasının önünde Çin Setti duvarı örmüş bir takıma karşı öleceğimizi bile bile Plevne Savaşı hücumu yapıyoruz, Tabyalardan fırlayıp saldırıyoruz. O zamanlar kalecilere topu attığın zaman elle kontrol ediyorlardı, kaleci ilk devrenin en az 20 dakikasını yedi, gol gelmeyince tribünleri ateşe verdik. Bir taraftan jandarma tribüne dalıyor, bir taraftan ikide bir duran maçta Cüneyt kapalının önüne gelip daha maç bitmedi atacağız diye yalvarıyor. 1 gol atabildik , jandarmanın boşalttığı tribün dışarıda kalan Kocaeli taraftarı tarafından taş yağmuruna tutuluyor.  Köfteci ocağının arkasına saklandım şapkayı, atkıyı atletin içine sakladım beni atamadılar. İkinci yarı ölüm sessizliğinde geçti 1-0 kazandık, 6 gol atıp averajı garantiye aldılar.

Son maç İnönüdeyiz, Sarıyer'i yendik bekliyoruz, inanmayan videoya gole baksın Trabzon 1-0 yenildi, o golün çok daha zorunu Korcan yedi diye 10 senedir linç ediliyor. Trabzon'a, kalecisine bir şey olmadı, Yenilgisiz Şampiyon olamayan takım olarak tarihe geçtik. Dersimizi kötü aldık. Elbette intikamımızı bir sonraki sezon misliyle aldık.

Kötü niyetli pis adamlar yüzünden kurallar getiriliyor, Kötü niyetli kaleciler yüzünden geri pas kalktı, Bilgişiz pis hakemler, kötü niyetli futbolcular yüzünden VAR icat edildi. Daha 2 gün önceye gidelim VAR olmasa, Beşiktaş maçında yenilmiştik, Denizli'den bile eli boş dönmüştük.

İrtica yıllarıydı, ve biz her şeyi temiz sanıyorduk. Bir tarih diyalektiği dersidir gericilik, ihanet yılları, ne mutlu ki derslerimizi başarıyla geçtik, ne mutlu bize ki iki üç ve daha fazla bebeği Galatasaraylı yaptık. İşte şimdi vakit geldi, o çocukları çağırıyorum savaş alanına, Günler haftalar geçti, yıkamadılar, tam gömdük dediler mezarlardan fırladık, öcü olduk, zeballahları, kabusları olduk kaybettiler.

Çocuklar inanın demiştik, boş hamaset yapmıyorduk, bu günleri gördük. 22 defa Şampiyon olmuşsak en az 15 i korkularından kaybettikleri içindir. Yine kaybedecekler, çünkü korkuyorlar, korktukları içinde korkutmaya çalışıyorlar. Semih Kaya'dan korkuyorlar, Umut Bulut yakalarsa atmaz sanıyorlar, ne var ki aynı dakikalarda  oynayacak olan Beşiktaşlı Atınç'tan korkan şüphelenen  bir Galatasaray Taraftarına rastlamadım.

Ey Büyük Galatasaray Taraftarı;

Yarın ölüm kalım için tahterevalliye çıkıyoruz. Bir yarımız  tahtanın Göztepe'ye güvenip kontrollü oynayıp maçımızı garantiye alalım sepetinde, diğer yarımız  düdükle başlayıp cehennem gibi saldırıp, ilk yarı 4 leyip Kordon'da meşale yakalım sepetindeyiz. Ortada kalarak dengeyi değiştiremeyiz. Ben diyorum ki çocuklar, öleceksek Aslan gibi ölelim, kan kusturalım. İşaret fişeğini ateşledim, büyük maçlar taraftar kazanma maçlarıdır. Nasıl ki o zamanlar bu zamanları düşünüp sizleri Galatasaraylı yapmışsak siz de gelecek nesilleri bu günler için yetiştirin. Geçin bu tarafa naralar atıyoruz.

Haydi Fatih'in fedaileri, teslim ol çağrılarına son bir yaylım ateşiyle karşılık verin. Parolamız budur;Ya 7 tane atacaksınız ya 7 kişi kalacaksınız. Sağ teslim olursanız, gelecek nesiller sizleri asla affetmeyecektir.

Mayıs Ayları Gala Aylarıdır, Çiçekler açtı, sırmalar saçıldı. Özelde İzmir'lilere , genelde Dünyanın bütün koordinatlarında kalbi Gala için atanlara sesleniyorum. Dağlarınızdan, kırlarınızdan, çiçekçilerinizden bu akşam için sarı kırmızı çiçekler alın. Yastığınızın altına koyun, renk arayarak koku arayarak uyuyun, uyandığınızda sizi Galatasaraylı yapanlara minnet duyarak, sizden sonrakileri Galatasaraylı yapacağınıza ant içerek uyanacaksınız. Gün boyu Galatasaray marşları söyleyeceksiniz, Hepiniz  Arena Tribünlerinde davetlimsiniz, formalarınızı giyin, renklere bürünün, düdükle beraber naralar atın. 

Göreceksiniz çocuklar göreceğiz ŞAMPİYON CİM BOM yazdıracağız.

11 May 2021

Galataus Düzlüğü Son 180 Metre; Denizlispor-Gala


Bağıra çağıra yaza sile, totem yapa yapa devrilmiş treni raya oturtmayı başardık. Kaldı iki istasyon, mazot yeter mi? Gala futbol Tanrısı Galataus bilir. Futbol bir hafta da ülkemizde mertçe, delikanlıca oynansa olacak olanlar, Karagümrük'ün Beşiktaşı yeneceği, Sivas'ın Fenerbahçeye yenilmeyeceği öngörülürdü.Ne yazık ki Teşkilat iki istasyon kala bizim treni gara yanaştırmayacak kadar kötü niyetli ve tecrübeli.

Fakat bir de akıllarından çıkaramadıkları maceralarımız var bizim. Daha beter durumlardan sıfır ihtimallerden turlar attığımızı en iyi sistem kurucuları biliyor. Kuyruk acıları asırlar geçse dinmez. Acaba yine kaybedecekmiyiz korkusu, Dünyanın en büyük korkusudur. Bu korku başlarına ne belalar açacak göreceğiz.

Yüzde bir milyon hakem desteği olmazsa her ikisi de kaybedecek. Gala teamülleri bunu gösteriyor. Yani demem o ki, Hatay gibi tehdit edilmemiş bir takımsa benim bildiğim, Bebe Ruhi'lerin,Tuzsuz Deli Bekir'lerin, zamparaların, kabadayıların, bitirimlerin takımı, 100 senelik mazisini pis akvaryumun çöpçü balığı için yakmaz. Karagümrük yanıyorsa, Ateş-Duman sarmışsa ortalığı, Dünya yanıyordur. Karagümrük Beşiktaş'tan büyük takımdır. 

Sivas aslında yiğitler memleketi olarak bilinir, son 10 yıllarda sicilini bozan çok şey yaşanmış olsa da tarih bu tarihtir. Sana ne Fener'den, Beşiktaş'tan, sen çık çatır çatır Gala'ya oynadığın gibi oyna hiç olmazsa şikeden pislediler, çamurun üstüne leke ilacı sür. Daha ne kadar yaşayacaksın bu onursuzlukla.Ya da gücün yetmiyorsa Şebeke'ye çık söyle itiraf et, diren cebelleş, can çekiş.Bir kere de Aşık Veysel gibi oyna, bir kere Pir Sultan ol. Bir kere de Memleketimin takımı için iyi bir şey yazayım.

Geç kaldık ama umudumuz devam ediyor. Fatih Terim mottoyu güncelledi. Biz bitti demeden bitmez lafı artık kolay kolay kullanacağımız bir isyan cümlesi değil. Neden? çünkü bizim kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz yetmiyor. İstanbul'a gözü kulağı kapatıp maçın ilk dakikasına konsantre olmalıyız. Takımda kaleye şut çekmiş kim varsa ilk 11 oynamalı. Hatta Muslera bile duran toplara gitmeli.7 gollük bir dez avantaj var. Şebeke bu günleri gördü, her ihtimali düşünerek Hatay maçından arayı açtı. Ne var ki küme düşmüş bir takımdan kapatmak zor değil. 

Fenerbahçe'nin sesi çıkmıyor, averaj hesabında işi yok, olsa Hatay maçında BJK yi hükmen yenik saydırırdı. Biz temiz balık Göztepe'nin kazanacağı varsayımıyla hesabımızı yapalım, ne bulursak atalım. Biz attıkça onlar dert sahibi olacak, bu filmi Ankara'da seyrettim, ilk 20 de en az 3ü bulursak felç geçirecekler. Taktik maktik yok, Muslera dahil herkes gol kovalayacak, Donk-Marcao arası pas trafiği yasaklanacak, 500 pas geçilmeyecek, taçlar kornerler, serbest vuruşlarda vakit kaybedilmeyecek. Bu maçın 90 dakikası 100 dakikadan az olmayacak. Velev ki ilk maç 7-0 yenildik rövanş maçındayız.

Haydi tarih yazıcı, haydi büyük takımın büyük taraftarı. Görecek günler var daha. Denizlinin Horozları benlidir, İki Şampiyonluk vermiş Aslanların kan kardeşidir. Ötedurun kükreyedurun.