8 May 2023

23 Yolu 31; GALA 1-0 Başakşehir

Köyün itleri kendi aralarında yalandan dalaşır, ta ki kurt görene kadar. Hiç bir Şampiyonluğa benzemeyecek 23 Şampiyonluğu, tribüne çıktığımdan beri küfür eder, marş söylerim, bu kadar büyük bir cepheye karşı kelle koltukta, tek başımıza savaş verdiğimiz sezon yok.

87, 97 ler hariç 20 Şampiyonluğu aynı bu şekilde aldık. O(kan)la İrfanla almak üzere olduğumuz Şampiyonluk hepsine bedel olacak, şimdiden nasıl kutlayacağını düşün.

Hep dedik, ülke futbolunda BİRİNCİLİK mücadelesi yoktur, artık revize ediyoruz, DÖRDÜNCÜ direnişi çabuk bıraktı, önünde bir fırsat maçı var göreceğiz. İKİBUÇUKUNCU takım var, FBJK. Fark etmiyor, 4 tane yiyorlar maçtan güle oynaya çıkıyorlar, biri mevkiyi savunmuyor, diğeri öne geçmeye çalışmıyor. Şike bu iki takımı birleştirdi. Büyük küçüğü suç ortağı yaptı, menemenden antrkota geçirdi, saman, arpa KOÇ Holding'den karşılanıyor.

Renkleri de revize ediyoruz, Turuncudan iz taşıyan tok bir güneş batımı SARI sı, Vişneye çalan donan kan KIRMIZI si.  Peşindeyiz.

Mayıs düzlüğünde değiliz, Mayıs'ta doğacak Galatasaraylı bebeklere söz verdik, yarış bitmiştir, tur Mayıs'ta atılacak, kutlamalar 4 Haziran'da. Mayıs düzlüğü, kalan maç(lar)ı kazandığın zaman Şampiyon olacağın yarışın düzlüğüdür. 

Bir Galatasaraylı mottosuyla devam ediyoruz'' Galatasaraylının derdi, Fener maçı son düdüğüyle biter'' Canımızdan can aldılar bu sezon, daha doğrusu hakemler. Her FB maçını, maç yayını olmayan bir kafede nargile içerek izlerim( Maçkolik kapalı, kulaklık takılı tam izolasyon sıfır haber akışı) Buna rağmen penaltıdan haberim oldu, kim attı diye sormaya bile gerek duymadım, kapanma katsayısını artırdım, saate bakıyorum, 10 dakikada 2 dakika geçiyor. Dokuz canlılar, dünyanın en iyi can çekişen takımı, 5-0 geride olsa 1 gol atmak için 12 parmak bağırsaklarını yırtarlar. Biz olsak çoktan yarışı bırakmıştık. Bir ara cesaretimi topladım, Maçkoliğe  baktım  0-1, inanın çocuklar 3,4 saniye ekrana nefretle diktim gözlerimi, tabelayı değiştirdim 1-1 oldu. 22.10 artık ne zamansa haber de gelmiyor, arayan yok, aslında hayra alamet, maç uzamışsa Fener'in başı dertte derken oğlan müjdeli haberi verdi. Koydular.

Diyorlar ki o oynadı, bu oynamadı  taktik yanlıştı. Dünyanın en büyük Hocası var Fener'in başında, Messi olsa oynatmaz, ona sirk akrobatları lazım, penaltı kazandıracak, adam attıracak, faul aldıracak hakemi, rakibi etki altına sokacak çakal lazım. Çok sayıda Türk oynatmasının sebebi bu, 16 yaşındaki Arda'yı bile Fenerli yaptı.  

Biz bu satırlarda sezona girerken hançere patlattık, 23 ekspresini son gara zaferle yanaştıracağız diye. Hamaset yapmıyor, başlayan devrime güveniyor, Fener'in kaybetme özelliğinden data topluyorduk.  hangimiz razı değildik, Arena'ya Fener'in 3 puan gerisinde girmeye?  Ne kadar zor Simoviç görmemiş, Taffarel'i hatırlamayan taraftarı Şampiyonluğa inandırmak. Hala acaba mı? diyor. Ulan biz çocukluktan delikanlılığa 13 sezon Şampiyonluk kovalayarak geçtik, ulan hangi biriniz bir önceki sezonu yenilgisiz averajla şikeyle kaybedip, son 3 maça bugünkü hesapla 5 puan geriden girip takımı şampiyon çıkaracaktınız?

Es Es maçına çıksanız korkudan bağıramazsınız. Takip ediyoruz oğlum, bayrağı asan, kitabı yazan, resmini çizenler hep o unutulmaz maçlardan zaferle çıkan anlı şanlı büyük Gala Taraftarı öğretmenleri. 3-0 dan bile korkan var, en az 4 puan istiyor. Yok ya, Hacivat komşunun kızını sandala atsın, abisinden dayağı Karagöz yesin. Sen de çık sıfır riskle, maçtan önce viskini rakını iç maçtan sonra şampiyonluk meşalesi yak, marş söyleyerek tura katıl.

Erden Timur'a feryat figan ulaşabilirsek çağrımız var. Kapasiteyi artırsın, kale arkaları KIZIL DUVAR olsun, ölü (ölsen bile maça gelecek, mezara tribünden gideceksin) ağır yaralı( Ölü'nün 5 metreden kaçırdığı golde düştüm, kaç basamak takla atmışım, ayıldığımda doktor başımda hala atamadınız demişti, eve girer girmez Mitroğlu geçirdi) değilsen, kombinen maça giriş yapmamışsa yakılacak kardeşim. Dünyanın bir ucundan maça gelmek isteyen varken çakılı dediğimiz maçta 5 bin kişi giriş yapmıyor.

İnsan maç anında sinir oluyor, 5 tane atsalar rahat olacaksın, 3 maçı son saniyede geriden gelip kazanmış. Ulan bunlar nasıl yaratık, nasıl dayanıyorlar? Nasıl bir çanağın içinde bulamaç yapılmışlar. Şeytan diyor ki bilerek yenil, 3 puan önde gelsinler de, onu da beceremez bu kaybediciler, onlar da yenilir. Bir bakarsın Filler tepinirken ağaca çıkan sinsi sincap palamudun iyisini kemiriyor. 

Bu sabahtan itibaren nasıl ki Denizlispor'a minnet duyuyorsak pis akvaryumun temiz balığı Giresunspor'a da saygı ve minnet duyacağız. Çotanak kumpasıyla domuzdan 5 puanlık bir kıl kopardılar. Giresun'dan Fener Ağlama tezahüratlarıyla yolladılar.    

Galatasaray bu, Kahire'ye götürür, Piramitleri göremeden dönersin, MAYIS ayların kralıysa, MAYIS'ların kralı Cim Bom'dur.

Ah ulan 23, canımdan can aldın, Mayıs 2023 doğumlu bebeklere ölümüne söz verdim diye etme bu eziyeti bana. Rakibin maçını izletmedin, tamam kaldırırız, ölümüne savaş verdik taşırız dert değil, lan lanet olası kupa, bizim maçın son dakikalarını da mı izlettirmeyeceksin?

Biz boşuna bağırmadık, yenilsen de yensen de taraftarın seninle, yenilsen de aynısını yazacaktık bu satırlara, yarışın son düzlüğü değil bizim koşu, iki üç ve daha fazla Galatasaraylı nara atsın. Biz attık, kaşarız, hacıyız, profesyoneliz, ne maçlar gördük, ne pusulardan çıktık, şerefsizim son dakikalarda Gala taraftarı çocukları düşündüm, dayanamazlar, buralardan kupa verirsen  çökerler, 53 senelik emeklerimiz çöpe gider. 

Dünyanın en büyük takımına gelecekteki Dünyanın en büyük Hocasına karşı ölüm kalım maçı oynadık. Bir saf Galatasaraylı gibi yönetti Emre Belözoğlu. Dortmund'a 2-0 koyduğumuz maçta otelde boynuma atladığı an geldi aklıma. Helal olsun canım kardeşim. Yolun ve bahtın açık olsun. 

Maçı koparacak çok pozisyon geldi aslında, Kerem-İcardi trafiğini çözmüşler, top Kerem'e geldiğinde kademeye girdiler, uyanması lazımdı. Pampaların Rasputini istediği topları alamadı. Orta saha Thor'a kaldı son maçlarda olduğu gibi, tweet çığlıklarımızı Okan duydu. İlk operasyonla kanamayı durdurduk, ilk parti değişiklik geç kalmıştı, maç 1-1 i çağırıyordu ikinci parti değişiklikler tam bir Büyük takım hocası değişikliğiydi. O kaleci akan oyundan gol yemeyecekti, atamıyorsan yemeyeceksin, savunmayı beşledi. 

İki maç gününde bizden  2 ömür gittiyse, Şebeke'den 10 ömür gitti. Bir insan evladı FBJK'li bu gece nasıl uyur? tam tersi olsa bu gece yoktum. 

Sıcağı sıcağına hakem nasıldı bilmiyorum. Gözünün önünde ele çarptı, 8 Galatasaraylı aynı anda penaltı diye bağırdı, görmesen bile çal penaltıyı, nasıl olsa VAR var, hatalıysan dönersin, hatalı değilsen kartal gözlü hakem olarak tarihe geçersin.  Kaç kere gelecek böyle fırsat. Faul ver, avantajı oynat, bunlar hakemlik mi? 

Topun başına İcardi geçtiğinde bir kez daha gururlandım, neymiş kaçırmış, bundan sonra Sergio atacakmış. Ben İcardi olacam topun başına başkası gidecek. Kolayına büyük futbolcu olunmuyor, 10 kere kaçırır, 11.yi yine o atar. 

Yıllar önce İstanbulspor maçı penaltısı geldi aklıma, atamasa felaket olacak, 30.000 kişi, kulübe, Terim gözünü kapadı, biri açtı, gitti attı, o da futbolcu değildi zaten, Hagi'ydi. 

Mayıs ayların kıralıdır, Mayısların Kralı da Cim Bom 'dur. Önümüzdeki hafta Cumhuriyetimizin Galatasaraylı evlatlarının en güzel Haftası olacak. Pazartesi devran değişecek, Salı İstanbulspor'u yeneceğiz, Perşembede Trabzon berabere kalacak, Pazar Arena'da Şampiyonluk turu atacağız.

Batlama Deresi aynalı sazanlarından, Gelevera'nın inci kefallerine, Kerasunt Çotanaklarına minnetle, iyiler kazanacak, Şampiyon Cim Bom yazdıracağız.