29 Mar 2017

Altınordu; Ülkemizin Büyük Takımları


İstanbul'daki hamam parası olsun.

Çocuklar bilmezsiniz, bizim zamanımızın mahalle maçlarında, tartışmaya açık golün bedduasıdır. Çirkef takımın çirkin çocuğu itirazı lehine sonuçlandırır, ezilen takımdan biri metazori kabul ettiği sonuçtan sonra attığı gol sayılmaz mutlaka bu tekerlemeyi yapar,

Altınordu İstanbul'da top oynadığı zamanlar, Beşiktaş Jimnastik Kulübünde, Dolmabahçe Sarayının atlarının boklarını temizleyen gençler henüz atlama beygirindeydi. Konu dışı da, 1903 ten beri Jimnastik yapan takımdan bir altın madalya kazanan var mı acaba? Yoktur, olsa duyardık.

Papazın Çayırı hamam parası olsun Şükrü'ye. Saraçoğlu Stadı Evliya tarafındaki kaleye Fatihamız olsun.

Biz İzmir'e gidiyoruz, hani şu Mustafa Kemal Paşa'nın, çiçekler açtığı dağlarından Kuvva-i Milliye erlerini indirdiği İzmir'e.  Son yunan askeri son kayığa bindiğinde kurduk ülkemizin en büyük takımlarından İzmir patentli olanı. Zafer, Hilal, Kurtuluş da olabilirdi, Bir Türk İmparatorluğunun adı verildi.

Son Ulusal Takım maçında iki Altınordu'lu olmasıyla gündeme geldi, yazık, biz çok önceleri varsayımda bulunmuştuk oysa.

 cumhüriyet ilan edilmemiş olsa fenerbahçe yerine şimdi sadrazam talat paşa'nın takımı altınordu'yu izliyor olacaktık.



26 Mar 2017

Adam Sandıklarımız; Ersan Çelik


Bitti sanmıştım yıllardır yazmıyordum. Biter mi tohumu 5 para etmeyenler? yulaf, arpa tohumu bile bunlardan azdır, hele konu Galatasaray ise çim kadar çoklar, ömrümüz biter bunlar bitmez.

Bıyıklıgiller familyasındandır. Tanburacı'nın Sakallısı. Fatih Terim birinin bıyığına küfür etmişti, sakallıya etti mi bilmiyorum, etmediyse büyük eksikliktir, yerine ben ediyorum.

Kaldı ki hepiniz bilirsiniz, Fatih Terim'i Parken'de, Popescu'nun penaltısından sonra yere oturup, zaferi tek başına sahiplenmesinden beri sevmem 10 larca saldırı yazısı yazdım, sanıyorum Sakallı'da sevmiyor, O sevmiyor diye ben sevecek değilim elbet çocuk gibi, zır cahil gibi. Yeri geldi safımızı da belirleyelim, Fatih Terim bir yerde gırtlağına çökse bu yaratığın bir yumruk da ben atarım.

Fatih Terim düşmanlığından ekmek yiyen az sayıdaki Galatasaray Şebeğidir. Ünal Aysal da kolpasını yutmuş Terim'i eleştirme şartıyla GS tv de yorum yapmasına göz yummuştur. Gerçi kimse izlememiş, dinlememiş kovulmuştur o ayrı.

Hangi kaba koyarsan o kabın şeklini alan sıvıdır, Rıdvan'ı sevmez (Biz de nefret ediyoruz o ayrı) deseler ki, NTV Spor'dan Rıdvan'ı kovup, seni alacağız, ağaçtan ağaca atlayarak, yere asfalta basmadan Ankara'ya kadar gidebilir.

Evinde mi, ofisinde mi bilmiyorum? Fonda Atatürk ve Türk Bayrağı yorum yapar, ne yalan söyleyeyim ben de takipçisiyim, bazen seyrederim, hatta yazdığım yazıları ona da tevcih ederim, bu yazı bitiminde takibi bırakacağım, muhtemelen o da beni  takipten çıkaracak. Kısa videolarda sisteme muhalifmiş gibi bir şeyler zırvalar, çoğu da benden arakladığı şeyler.

Galatasaray'ın Bedri Baykam'ı gibi diyeceğim de, Bedri'yi kim adam yerine koyar ki. Hoş burada arkadaşımızın yazı konusu olacak kadar adamlığı var mı? ben de şüpheye düştüm de, tetiğe çektik bir kere. Bir satır yazdım mı, çöpe atmam, yayınlayacağım.

Nereden aklıma geldi? Dünden beri GS Divan'ına giydiriyor, biz de.

Ama biz aklı hür vicdanı hür Büyük Galatasaray Taraftarıyız. Sebebimiz başka. Bu işsiz duyumcu yorumcu Sakallı, aklı sıra konjonktüre haber yolluyor, bana da bir çanak ayarlayın diye. Hakan Şükür'ü atmaları lazımmış. Atmadıkları için Genç Galatasaray üyelerine sövüyor. Biz de sövdük, tarihimizin en kötü Başkan'ını ibra ettikleri için. Hakan Şükür'e saygılarından dolayı da alkışladık.

Ey Sakallı, ortam çakalı. Hakan Şükür'e Ramazan'da gol orucuna giriyor diye biz sövdük, antrenmanlardan sonra çocukları şizofren dergahlarına götürdüğünde biz deşifre ettik, siyasete girme diye biz yalvardık, girdiğinde tv yorumlarını protesto edip biz seyretmedik. Dortmund'da, Parken'de de biz ağladık, Elland Road'a gidemedik, alkol komasına da giren bizdik. Galatasaray efsanelerinden çıkarmaya cür'et edenlere de en büyük küfrü biz ediyoruz. Bu hakkı kendimizde fazlasıyla buluyoruz.

Biz polis değiliz, gardiyan değiliz, Tanju Çolak Mercedes çaldı hapse girdi diye Neushatel maçını, Monaco maçını yok mu sayalım. Feto'cuymuş, Feto'ya ilk duyduğundan beri küfür edenler parmak kaldırsın dense 1000 kişi çıkmayız  bu ülkede. Sanki F16 ları Hakan Şükür kullandı, sanki bayrağın üstünde tepindi. Sanki Hakan Şükür Büyük Galatasaray taraftarını da kendi inançları yönünde maniple etti. İnşallah Feto'cudur, inşallah darbe girişiminde parmağı vardır, yakalanır ömür boyu yatar da hepimiz götümüze kına yakarız. Beter ol deriz, döneriz attığı golleri seyreder seyreder ağlarız.

Sakallı; Galatasaray Taraftarından sana ekmek çıkmaz. Takipçin artmaz, Ersan Tv reyting yapmaz. JOR'u kovdurmak prim yapsaydı, beni Bien TV spor müdürü yaparlardı, JOR'u,Yekta'yı, Umut'u, Aydın'ı, Olcan'ı kovdum 5 takipçi gelmedi. Fatih Terim'e saldırdım diye kaç Galatasaray Platformundan kovuldum. Sana da yedirecek değilim elbet. Şimdi hazır fırsat çıkmışken Hakan Şükür'ü bahane ederek, Galatasaray'a saldırırsam bir delik bulur bende çıkarım lağımdan diyorsan, yolun doğrudur. Lağım kanallarından birinde Galatasaray Maymunu olarak iş verebilirler.  Keşke verseler, verseler de görsen nasıl bombardımana tutacağımı.

Galatasaray muhalefet partisi değildir, iktidar partilerinin can düşmanı olmuştur tarihi boyunca, Hakan Şükür bir Galatasaray efsanesidir, bir halk kahramanıdır, sayesinde kim bilir kaç çocuk zarı kırmızı zıbınlara sarılmış, ilk nefesleri Cim Bom Bom diye bağırttırılmıştır. Ne yazık ki 1 elin parmağı kadar da azdır.

Hakan Şükür'e saldıran Galatasaraylı, Cami Duvarına işer.  Sakallı bir kademe daha ileriye gitmiş, biz de ADAM sanmıştık kendisini.