5 Mar 2022

Endülüs'te Halay Provası, Konya'da Çiftetelli

1- Vamos Bien (iyi gidiyoruz) Spor değil, bilim yapıyoruz. Devrilen, gücünü hüküm sürdüğü zamanlarından çok daha fazla artırıp saldırır. Devrimi korumanın tek yolu tavizsiz, acımasız diktatörlüktür. Çöplüğü temizleyeceğiz.

2- Gala Tarihinde ilk defa takım profesyonel bir ekip tarafından manej edilmektedir. Taç, korner atışçısı, geçiş oyuncusu, top kapma hocası, sadece işini yapan 2 aydır aynı eşofmanı giyen, yardımcı tokatlamayan, kova taşıtmayan, hık deyicisi olmayan bir gariban. 

3- Engellemekle bitmiyor, ya 15-20 takipçili yeni mürit, ya nasıl olmuşsa olmuş 50, 100 bin takipçili kul. onlar sizi bloklamadan basın tekmeyi. İnanın Gala'ya hiç bir faydaları yok. Bizde Efsane olmanın yolu kupa alan takımın başında durmaktan geçmez. Metin Oktay'ın kupası mı var?

4- Son 10 yılın en önemli 1 ayına girdik. Endülüs'te Halay için son antrenman. Korner, serbest vuruş golü atıldı, savunma gol atmaya başladı, klasik zevk idare yerini tez antitez sentez e bıraktı. Geriye düştün al bir 9 daha, atamadı at sonuncu 9 u, atamadı bir sonra kes.

5- Herkes 9 herkes 1, sonuç ne olur bilinmez, çünkü ülkemizde futbol çim sahalarda oynanmıyor. Belki bilim de bir işe yaramayacak, en azından güzel günlere inanan bir Gala sınıfı oluşacak, bu da bir şeydir be. Rize'ye iki defa yenik düşüp, maçı kazanma ihtimali var mıydı?

6- Aanholt için en kötü oynadığı maçlarda bile görüşümü yazmıştım. Sol saldırı beki parametrelerin tamamına sahipti. Elbet maçını bekleyecekti, 9 numaraya geçti. Saldırı bekleri mesaisinin çoğunu rakip sahada geçirecek. Gole katı yapacak. Büyük Takım bilimi bunu yazıyor.

7- İlk topa basıcıların koşu mesafesi, kötü sonuçlara bağlı olarak düşmüştü, bu akşam tavan distance olur. Sadece düz koşu da değil, Taylan- Berkan'dan kesin gol bekliyorum. Kaybedecek neyiniz var lan, saldırın yaralı aslan gibi, kazanacak bir tarih diyalektiği var önünüzde. 

8- %20 yle oynayacaksan git tribüne, maçı evinde izle. Morutan için aldığı karar doğru. Herkes kötü oynayacak, sen oynamayacaksın. Sen umutsun, kimse Nelsson'a bizi kurtar diye bel bağlamaz, sen yatıracaksın, beklerin belinden su alacak, Cim Bom'u ipten döndüreceksin. Daha fazla rezil etme Hemşehrini.

9- Düşmana inat bir maç daha atlat. Haydi Takım, ateşlerden geçiyoruz. Endülüste Halay'dan önce İç Anadolu'da bir çiftetelli çkelim. Hani benim 2 duble ırakım, içer içmez geçti benim merakım, Konyalım yürü.

Yaşasın Galatasaray'ı hesapsız sevenler.