25 Oca 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 22, GALA 3-1-İstanbulspor

Biz 50.000 kişi kafalar bir dünya, futbolcular koma promil sahada dansöz oynatırken su uyumuş Çakal uyumamış tuzağı kurmuş, vay be, yüce şeytan bile akıl edemez yapamazmış, 

14 yabancı hakkı varken 18 yabancısı var, soran yok, istediğini alabilir, oynayamayanın  Acunspor'da daha fazla maaşla işi garanti.

Gala büyük takımlarla boğuşup yaralanırken, biz 3.sınıf turnuvada kasaba takımlarına fark atarak(kiminden yiyerek) yol alırız, arpayı samanı yemi açık büfe yaptık bu sezon, sosyal, asosyal medya  maymunlarımız bizi uçurur.

Fikstürü yatay(yapay değil) zekayı yatırarak, üstüne çökerek kurduk. Havuz takımlarıyla oynayacağız, Beş, altı, kırmızı, penaltı ne varsa aralık ayına en az 10 puan farkla gireriz.

Okan'ı kovarlar, Başkan'ı testislerinden asarlar, Kadıköy'e gelir bir güzel fark da burada atar, gömeriz. Bunlar Şampiyon İkinciliğe oynatamazsın, izzeti ikbal ile geri çekilirler, sonra maçları tekrar dizayn eder, bizim tekere çomak sokanı sokmak isteyenleri Bursaspor'dan, Aydınspor'dan, Kocaelispor'dan beter ederiz, alt liglerde, amatörde sürüm sürüm süründürürüz.

Planın can alıcı noktası, ona göre ayarladık, sondan bir önceki maç dağılmış Gala'yı Rams Park'ta da yenip, Şampiyonluğu burada aldık diye yuttururuz. Su yağmuruna tutarlar, bu da pusunun bir parçası 5 maç ceza alırlar, bir sonraki sezon yatırımıdır.

Son hafta ülkeyi gürültü görüntü kirliliğine boğarız, Darıca hayvanat bahçesinden bir ASLAN kiralayıp dansöz kılığıyla kafeste gezdiririz. 29.yu aldık, 6-0 yendik, ilk Avrupa Kupası Harrington kupası bizim müzemizde, en büyük Feneeeeeee.....meee meeeee,,,,reaya şu taraftaki meraya.

Ocak 24 sonları, Aslan Çakalların kurduğu pusuya gülüyordu.

Maç yorumu yapan gurmeler hariç ulaşabildiğim Büyük Gala taraftarına özel ricam ve tavsiyemdir. Fener maçlarını seyredip enerjinizi düşürmeyin.  Kapı kulları  BJK maçı statüsünde sayın, 3 puan öndeyiz, 4 puan olması için averajı kapatmamız lazım, odaklanın, tam konsantrasyon. 25.26. maçlarda averaj üstünlüğü bize geçecek. 

Olmaz da hakemle, yalama hocalarla, satın alınmış futbolcularla taşınıp averaj üstünlüğüyle Arena''ya çıkartmaya güçleri yeterse, Dünyanın en büyük Küçük Takımı iki kaleciyle maça çıkar, 

İsterse 5  kaleciyle çıksın, isterse her maç kazandırılsınlar, bir kazaya kurban gidersek de 3 puan geriye düşersek, Dünyanın en şanssız takımı olduklarını dost düşman bir kere daha görecektir. O maç Rams Park bize emanet. Ali Sami Yen Kapalısına, yeni adıyla 416'ya!

Hadi çocuklar erken start verdim ama düşman çok kuvvetli, korkulu rüya görmemek için yeni bir depara ihtiyaç var. 

Ve maç başladı, beklendi ağır hezimet, ama pusu devam ediyor elbette. Yenil ama az ye, yemediğin her gole katlamalı para. Averaj hesabımız var, kazı kazan, yeme kazan. 

Ve bir baktık 10 kişi kale Estergon kalesi, Sultan Süleyman olsan ne fayda. Kaptığın topla saldır. Hocam biz düştük, dediğini yapabilsek bu durumda olur muyuz?  Biz de biliyoruz, patron böyle talimat veridi savaşın, sakatlanın atılın, düştüğümüzde kaldıracak tek adam Patron Fırıldak Ali.

Okan Buruk büyük maçların hocası, oynamayan oynatmayan takımlara karşı en az 10 taktiği formülü olması lazım ki görüyoruz hiç yok. Biz gurme taraftarlar neler gördük oysa, Feldkamp örnek bir maçta 18 den dışarı çıkmayan takıma karşı kendi kalemize bilerek korner attırdı. Eşek gibi korner atmaya geldiler, felaketleri oldu. Küçük takıma oynamasını bilmiyor diye kellesini alacak değiliz. Öğreteceğiz. 

Barış Alper sağ bek çıktı, 2 yıldır bağırıyorum, Gala tarihindeki tüm jenerasyonların en büyük sağ saldırı bekidir. Sadece sağ değil, bu maç özelinde istersen sol saldırı beki olarak maçı bitirsin. Okan Buruk Effect'in bu sene bizlere sunduğu en büyük futbol marifeti. Kaan-Barış  istediğin numara oynat, oyuncu değiştirmeden saha içi oyuncu değişikliği.

Selçuk İnan'dan sonraki en büyük kavgam, kaptan Muslera olmasın kavgasıydı. Bu maç aptallığımızın zirve maçıydı. 416 patladı, penaltı diye yırtındım, tek bir futbolcu itiraz etmedi, 2-0 oldu. Var'daki delikanlıyı çok merak ediyorum, muhtemelen son maçıydı. Acaba mı diye baktı penaltıyı verdi. Kim bilir ne tehditler yedi çocuk, İcardi golünde alakası olmayan önceki pozisyona çizgi çektirdiler anlayamadık, saymadılar. Tehdite, ölüm korkusuna saydım fikrim değişmedi, delikanlı hakemmiş.

Metroya yetişmek yok, yasak. Takım stresle besleniyor. Maç kopacak, yarınız maçtan çıkacak, yarınız telefon ışığı yakacak yok ya. Biz hepimiz aynı şeyleri hissedeceğiz. İcardi golle dönmüştü, büyük golcülerin golünü atmıştı, saymadılar. Daha önce demiştik maçların 12. adamı Halil slalomlarla topu ustaya doğru attı, gerisi ustanındı. Dokundu, penaltı fişi çekti.

Maçtan alınması gereken ders;  İster küme düşsün ister şampiyonluktaki en büyük rakibin olsun, tamamı en büyük topunu sana karşı oynayacak, içlerinden delikanlı olan yenmeye oynayıp hezimete uğrayacak, adı her zaman büyük takım kalacak, isteyen sıçan gibi 2 puan kaybettirmeye oynayıp tarih olacak. Ve sen ey Büyük takım, tercihi ne olursa olsun yeneceksin, birine saygı duyacak, birini çöplüğünde yaşamaya mahkum edeceksin.

Zor kazandık, kötü oynadık diye üzülme, gelecek için korkma canim taraftarım. Parametre tersine çalışıyor, oynadığın takım ne kadar büyükse kazanman o kadar kolay olacak. Köprülere 24 bayraklarını asacağız, göreceksin.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 1;  Simoviç'in sözleri 93 ten beri Gala yediği her golde kulağımda çınlar. Enver Mariç amentüsü, top çerçeveden içeri girerken ayakta kalan futbolculardan hiç biri kaleci değildir. Sıfır ihtimal bile olsa atlayacaksın. 

Barış Alper 8; Ben dedim diye torpil yapmıyorum, Numarası yok, nereye koyarsan aynı topu oynayacak, aynı notu alacak. Kötüyse her yerde kötü, iyiyse her yerde.

Nelsson 2; Anlayamadım, İstanbulspor çok mu iyiydi, dışarı çıkamadı.  

Patron 2; Aynı soru Sanchez için. Ne kadar aspirin içirilmişse içilsin, küme düşmeyi garantilemiş bir takıma bu kadar kötü stoper tandemi kurulmaz. Bayern'e daha rahat maçlar oynadınız.

Kaan Ayhan 7; Bir dinamo, piştideki Vale, Nereye koyarsan koy iki oyuncumuzdan biri.

Thor 6; düşüş eğrisinde, dalga geçiliyor ama tribüne birini yerleştirin. Tavlayamasın kolay kolay.

Dayı 6; Kabadayılık yapabileceği bir takım, bir orta saha yoktu. Şut pozisyonu bulamadı, kalleşe karşı nasıl oynanır, o da bilmiyor.

Mertens 8;  Büyük bir saygı ve minnetle izliyorum. Büyük Gala taraftarı da aynı fikirde, çıkarken alkışlanan futbolcular büyüktür.

Zaha 5; Küçük takıma karşı oynatılmaz, bu da anlaşıldı. Karşısında her an 5 kudurtulmuş yaratık vardı, hangi birini geçi üstünlük sağlayacaksın.

Kerem 10; Futboldan anlamayız dediysek futbolcu ordinaryüs profesörüyüz. İsterse hiç atamasın, pozisyona giren topçuların delisiyiz. Takipteyim, Kerem kardeşim, vurduğunu kaleci kurtarırsa benden kork. Ya gol olacak, ya tribünlere vuracaksın.

Hata yapacaklar, Mayıs'a bırakmayacağız. İcardi'nin 5. Dalga çocuklarına sözümüz var, dönmeyeceğiz.

21 Oca 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 21; Trabzonspor 1-5 GALA

Derenin kenarındaki akrep, kurbağaya yalvarıyor, kardeş beni karşıya geçiriver, böcek solucan kaynıyor orada, burada bir şey bulamadım. Kurbağa sen akrepsin kardeşim beni sokarsın. Ya kardeş yüzme bilsem kendim geçerim, seni soksam elime ne geçecek ben de boğulurum. Kurbağa bakıyor ki haklı, niye soksun. Sırtıma tutun kımıldama. Türkü çağırarak yüzüyor, yoldaş kurbağa yoldaş kurbağa kuyruğun nerede, kuyruğum yok kuyruğum yok yüzerim deredeeee, aaahhh. Ne yaptın kardeşim soktun belime zehirli iğneyi, sen de öleceksin. Ben kalleşim işim bu, sokarım gerisine karışmam.

Akrep için kendi Şampiyonluğu hiç önemli değil, yeter ki GALA olmasın. Nitekim biz devrede yokken olan başka takım Şampiyonluklarını hiç dert etmediler. Gala 20 sene olmasın, kendileri de olamazsa sorun yok, başarılılar. Bu yüzden genel puan durumunda hep üstümüzde kalırlar. Olsun kendine yaramasın, kendi de ölsün, sen de geçemedin ya dereden, en büyük Feneeeeerrrrrr, 28 kere Şampiyon oldum, 6-0 yendim. Polyanna yaşasa kesin Fenerli olurdu.

Kendisi Saray'dan çıkmaz, belediye başkan adayıyla ortak olacağım der, Sönmüş Ağrı Dağı  gibi her sezon patlamaya kalkar, topla tüfekle, hileyle rüşvetle saldırır, Bizim Başkan 3 kelimelik bir cümle kurunca kanarya gibi cik cik öter. Bizim tatlı su objektifi Galatasaraylılar da siyasete bulaşma İsviçre Çakısıyla Ağrı Dağına bıçak çek diye akıl verir.

Bu yazıyı okuyan Galatasaraylı içinde Başkanın talimatıyla partisini, oyunun rengini, pusuladaki resmi değiştiren bir tek kişi çıkarsa, ben Galatasaraylılığımı burada noktalıyorum. Kavgada yumruk sayılmaz, Sen hile yap göz yumalım, biz dürüstüz yapmayız demek iyi bir öğretim modeli değildir. Hırsıza 2 yolun var Büyük GALA Başkanı, ya engel ol bu kepazeliğe, ya da elinde ne silah varsa cepheye gönder. Susan, seyirci kalanı tarih affetmeyecektir.

FBJK bir takım olmuş aklı sıra Gala rakiplerini dizayn ediyor. 15 havuz takımı var istediğiniz gibi tepe tepe kullanın, ifşa oldunuz. Karadeniz'in deli dalgalarına dokunmayın, o şampiyonluk tarafımızdan sayılıyor, bin yıl geçse de sayılacak. Trabzon yatacak demen bile 2011 şikesine delildir. Demek sen yattın, yatarsın. Beşiktaş Çarşısı esnafımı sandın Faroz Mahlesini. Biz en kötü olduğumuz zaman Bursa Şampiyonluğunu neredeyse engelliyorduk, Trabzon'da 4-2 yendik. Kalleş değiliz, biz olamıyorsak Fenerde olmasın diye bir derdimiz olmaz.

Ve sezon boyunca beklenen oldu, iyiler kazanacaktı. Sistemin stepnesini Sapan Bağlarında maymuna çevirdiler, Volkan Demirel gün sayıyor, Rize'yi tokatladılar, şikeden zengin olmuşu idam sehpasında can çekişiyor, Patron,  Amisas(antik Samsun) kumpasında pert oldu, gözler Trabzon'da. Keşke umut bağlamasaydınız da işi futbolun doğal seleksiyonuna bıraksaydınız.

Ulan aptallar sezonun en büyük 4 topunu kime oynadık? 2 Manu, 2 Bayern maçı değil mi? 5.yi oynayacak delikanlı bir takım aradık içinizde, pis akvaryumun bir temiz balığını, Karadeniz'in deli dalgasını. Bir kere daha iftihar ettim 2011 Şampiyonuyla, ve onun kazanmaya oynayan hocasıyla. 

Tez ortaya atıyoruz, arkasındayız, Galatasaray'ı yenmeye oynayan takımlara yeneriz yeniliriz üç ihtimallidir, ama net en büyük topu oynarız, oynadık.,

Hastasıyım numarası olmayan futbolcuların. Tezlere katkı olsun dedik, Barış Alper tarihimizin en büyük sol saldırı beki dedik, yanıldık, Kaan Ayhan'mış meğer. Dinlediniz mi, son anda kapattım, lağım kanalının maymunu sol bek transferi  önerdi devre arasında. Galatasaray'ın ihtiyacı olmayan tek departman sol saldırı beki departmanıdır. İtibar etmeyiniz. 

Maç hakemi maçı nerdeyse kusursuz yönetiyordu, yayının karşısındaki yan hakem hariç. Enteresan bir yan hakeme denk geldik, var yok en fazla 10 cm ofsaytı kaldırdı. 1 metre ofsayta devam dedi, neyse işimiz yan hakem değil, Çöp'e çıkarılmak istenen koskoca Zaha'nın 3. golüne limon sıktılar, alakası yok 5 pozisyon öncesinden faul çaldılar. Maksat maç gitti bari averaj engellensindi, Zaha 3 gol attı denmesindi. Direkler bize borçluydu, özellikle Kerem'e, hem ödeşsin, hem hakeme Büyük Gala taraftarı daha fazla sövmesindi.

Bizi yenmeye oynayan takımlara son çağrı, varsa cesaretiniz buyurun en kötü tarife budur.

GALAXI'nin Karnesi; 

Muslera 5; Çerçeveye hiç top gelmedi, pardon 1 tane geldi, muhteşem oyun kalecisi olarak her topu taca rakibe attı, 1 artı 1 sözleşme uzatılacakmış, yetmez 5 Artı 5 yapın, bir penaltı daha kaptan kaleci yüzünden güme gitti. Farklı kazandık önemli değil!

Boey 6 ; Barış öcüsü her mevkii tedirgin ediyor, kaleci dahil. Mükemmel üstü oyun son servis içler acısı, bu yüzden bizden daha büyük takıma gidemez.

Nelsson 8; Papuç pahalı maksimumla oynuyor, devam Viking,  Ragnar olamazsan, aramızda olmazsın.

Abdülkerim 7; Fazla iş düşmedi, düşmediği için en az 2 puan kaybetti. Keşke hiç iş düşmese de her maç 10 puan versem.

Kaan Ayhan 10; Kolay kolay bir futbolcuya kefil olmam, son yılların en büyük Gala topçusudur. Kaleye geçse eminim Muslara'yı aratmaz. Bakalım sonraki maç kaç numara oynatılacak.

THOR 6; Alıştığımızın 2 tık altı, bulun şuna yeni bir sevgili oturtun tribüne.

Dayı 9; Busquets hayranıydım, 50 yaşında bile olsa bize gelse hava alanında karşılardım çok şükür geldi, hayranlıkla izliyorum Kolay kolay bir orta saha oyuncusuna vurulmam, ilk 11 yaptıkça çok daha büyüyecek.

Mertens 8; Ben yoruldum çıkıyorum demeden çıkarmayın. Futbolu beyniyle oynayan son fantastik futbolculardan. Nesli sakın tükenmesin.

BARIŞ ALPER YILMAZ 10; Ne yazsam az gelir aslan, şunu diyebilirim, yüzümüzü kara çıkarmadın , sana ilk 11 hepimiz yazdık, numaralar farklıydı, hepimiz haklı çıktık bahtiyarız, teşekkürler.  

Zaha 10;  Ali Cabbar türküsünü kaç kere söyledim duydun mu lan top cambazı. Çöpmüş, doğrudur, çöpe atılmış altın. Meğer zift maymunları  ne korkutmuşsun. Olmayan beyinleri sıra seni bize yedireceklerdi.

Kerem 9; Tezlerimin arkasındayım, Kerem'in vurduğu ya tribüne gidecek ya gol olacak, kaleci kurtarmayacak. Ve beklemede, en geç 5 maç içinde 5 gol atacak, Gala +10 yapacak.

Daha çok hata yapacaklar Mayıs'a bırakmayacağız, İcardi'nin 5. Dalga Çocuklarına sözümüz var.