19 Kas 2021

Testi Kırılmadan; Fenerbahçe maçı

1- Bundan böyle ilk maddeyi, bir önceki maçın kırılma anına ayırıyoruz. Emre Kılınç diken üstü futbolcu, çok iyi olmadığı sürece forma yok, rahat değil, pas bile veremiyor korkudan. Tam çıkarılıyordu, 5 dakika daha idare et dendi, el bombasının pimi çekiliydi, patladı. Olası Galatasaray'daki son pasını vermiş oldu.

2- 128. boş korneri attık, bunla ilgili flood var. Bari Fener maçı için ışık olsun. Vitor akıllı, Rus ruleti kumarbazı, ben tırsarım böyle hocalardan. Gala ataklarını kornerle kesecektir, ortalama üstü korner atacağız demektir. Tuzağa düşmeyin, korner direğinin dibinden taca bırakıp prese başlayın.

3- Milli maçlar haftasında gözüm Uruguay maçlarındaydı, dikkatle takip ettim, 2 maçta 4 gol yedi, 2 maç kaybetti ülkeye girişi yasaklandı. Muhtemelen kovuldu.100 lerce maçından çıkardığım algoritma, iki kovavari maç çıkarırsa 3. maç panter kesiliyor. Fener maçında kesin gol yemez, korkmayın.

4- Gala yönetimi Messi'yi transfer etse bu kadar sevinmezdim. Çapulcu tribün çetelerine karaborsa yok. Beleş bilet yoksa onlar kahvede bile maç izlemez, doğal seleksiyonla tribünlerden defolup giderler. İkinci adım kombine veya bilet alanların gitmeyecekleri maçta sadece kulübe devir hakkı olsun. 

5- Şampiyonlar Ligi rüyası artık gerçekten bir rüya, o yüzden şampiyon olmak için kasmaya gerek yok. Fener'den önce bitirelim yeter. Hacı Abdullah kalan maçlarda bizden 6 puan daha fazla kaybeder, ama favorim Trabzon değil Konya. Konya'daki maçı kazanırsak kesin Şampiyonuz.

6- Halil'le tek 9 numara çıkmak ben gol atmak istemiyorum demenin futbolcası. Hiç oynatmamak haksızlık veya futbola muhalefet. Ne yap yap, iki 9 numara oynat. Sonradan giren Öcü, sonradan giren Mohammed'den bin defa daha iyi 9 numara. Öyleyse Mami-Halil en öne cephede savaşacak.

7-Her ne kadar 3. maddede kaleci algoritması iddiasında bulunduysak da, biraz temkinli olalım. Marcao Semantha olarak oynasın, Savaş Beki olarak zaten çok formda enerjisinin bir kısmını da kaleye geçerek harcasın. Serbest vuruş vermesinler, kalecinin uçuş takımı arızalı. Blokaj zaten yoktu, artık slopajda da  isabet ettiremiyor.    

8-Fener stoperleri, gereğinden daha fazla kazma Atilla Salağı Kore'liden daha sivri. Çalımcı birine top kaptırma serbestliği verilsin, 3. çalım girişiminden sonra, beklentilerin önü açık. En az sarı, erken sarı demek, turuncu kart demektir, sonrası kırmızı, penaltı, kendi kalesine gol. Yüce Gök ne verdiyse  artık.

9- a)Kaleci Berke bence Altay'dan daha iyi kaleci. Ayağıyla üst direğe vurabilecek çevikliğe sahip. Ne var ki 52 bin kudurmuş, yaralı, ağzı kanlı Aslan'ı belgesellerde bile görmemiştir. 2 yılın acısını çıkaracak Büyük Gala Taraftarı kaleciye kalecilik yaptırmaz.

9- b) kalecinin solu iyi, şut penaltı olursa mutlak sağına vurun. Paslaşmalarda sola feyk atın ki sağa dönüp kaptırsın. Beleş gol bekliyorum. Golü erken atamazsak kaleci tribüne alışacak, hele ki bir kaç kurtarış yapmışsa maç çöpe gidecek.

10- İki dileğim var Cim Bom'um, ikisi de Fener'i yenmek. Futbol yetmez, top tüfek yürek neyiniz varsa. Fener maçı futbolcusu gibi oynayın. Hasan gibi, Bülent gibi, Sabri gibi, Hagi, Elmander, Sneijder, Melo gibi, Metin gibi oynayın. Gerisi bizde Büyük Gala Taraftarında. Haydi görelim bakalım Fatih'in Aslanlarını   

15 Kas 2021

Kumarda Kaybedilen Romanya Futbolu Üzerine Tezler


1- Gala'dan sonra en çok maçına gittiğim, tribünlerinde tepindiğim  taraftarı olduğum Bükreş Yıldızı bir zamanlar Dünyanın en büyük takımıydı. Şampiyon Kulüpler Şampiyonu, finalisti, süper kupa galibi unutulmaz takım.

2-Ducadam'lı, Belodecici'li, Don Petrescu'lu, Iordanescu'lu, Lakatus'lu, Balint'li, Emerich Jenei'nin efsane takımına, Hagi'ler, Roti'ler, Popescu'lar katıldı, Parlayadurdular bir kaç sene daha. Rejim değişti. Önce Yoldaş Çavuşesku'yu gırtlakladılar, futbola da sıra gelecekti elbet. 

3- Çakallar futbolu ele geçirdiler, her bir yıldız başka galaksilere kaydı, Romanya'dan kaçan kaçanaydı. her sönen yıldız, Bükreş'i biraz daha kararttı. Kumarbaz, dolandırıcı, hırsız Becali'nin umurunda mıydı Romanya futbolu?  

4- Kasaba takımları şampiyonlukları 2. vatanım Romanya'nın futbolunun mezarını kazıyordu. Urziceni, Galati, Ploesti gibi küçük takım Şampiyonluklarını kazanan olmamış, futbolcuları yurt dışına bir at satar gibi sattılar. Bükreş Gücü, Bükreş Yıldızı bilerek Şampiyon yapılmıyordu.

5- Küçük takımlardaki 3-5 gol atan, 10-15 pas atanı pazarlamak çok daha kolaydı. Nitekim pahalı olan Steau'lu Florin Tanase Bükreş dışına çıkamazken, bedava Nedelcu, Maxim ülke dışında takım bulabiliyordu. Kim bilir ne komisyonlar dönüyordu dönen rulet weelinde.

6- Bükreş takımı yoksa, Romanya futbolu yok. Romanya futbolu olsa biz Çika'ya, Morutan'a asla razı olmayacaktık. Onlar kendi ülkelerinde birer Lakatuş, birer Mutu, birer Contra olana kadar bekleyecekler, kendi takımlarını taşıyacaklardı.

7- Bir daha asla bir Rumen takımı Şampiyonlar Ligi maçı oynayamayacak, Dünya Kupası majör takımı Romanya bir daha asla turnuva göremeyecek. Bir daha asla bir Popescu, bir Hagi'si olmayacak. Ucuz futbolcu pazarı, buyurun son maça çıkan çöplerden çöp beğenin.

8- Futbolunuzu kan emici çağdaş Drakula'lardan kurtaramadığınız sürece, yoğun bakımdan çıkaramayacaksınız. Umarım o büyük günleri tekrar görmeye ömrüm vefa eder. Hai Tricolor.