13 Oca 2023

23 Yolu 18; GALA 4-0 Hatayspor

Kadiri Mahmut Baba tarafındaki kalenin doksanından içeri giren topla başladı Hatay maçı hikayesi. Çıkmıştık ya açık alınla Kalkedon'dan, İmamoğlu'nun temizleyip adını değiştirdiği Bokludere'nin yoldaş  kurbağalarını ürkütmeden,  Acaba mıydı?  Bir umut işte, Fenerbahçeli Volkan puan alabilir miydi? Don Kişot ne kadar Galatasaraylıysa, Polyanna'da o kadar Fenerliydi. Olur mu olurdu, Volkan'ın talebeleri Evliya Mahmut Baba'nın yapamadığını yapar, Ali Koç'u Şampiyonluk hayalinin zehirli sarmaşığına tutundururdu. 

Ağlama Fener haftası etkinlikleri;

Mertens cezalıydı, Okan Buruk'un canına minnetti. Kimi oynatacağım bilmecesinden daha çok, denklem, kimi oynatmasam üzerine kuruluydu. Thor hem cezalı, hem cenaze izinliyken Berkan Kutlu hortladı, Yunus Akgün az biraz tekledi Barış Alper piyasaya çıktı, sıkımı kötü oynamak, perdenin arkasında Yusuf Demir hayaleti var. Dünya kupası ellemiş koskoca Mata, ancak cezalı Mertens yerine oynayabiliyor. Biri kötü oynasa da girsem diyen futbolcu önümüzdeki sezonları beklesin.

Gönlümüzden asla geçmez, büyük futbolcuların delisiyiz, ne var ki aklımızdan geçmek üzereydi, hatta çoğumuzun geçti. Mata acaba futbol ölümünü bizde mi gerçekleştiriyordu? Tezler doğrulandı, büyük futbolcular kötü oynamaz, sen kötü oynuyor dediğin dakikalarda onlar timsaha yatıyordur, avını bekliyordur. 

Ne günler görüyoruz, Berkan Kutlu rotasyonda dinlendiriliyor. Maçı bitiren 11 , maça başlayan 11 den daha iyi. Bu bir Okanball endüstri futboludur. Futbola başka bir boyut getirdi. 25-30 kişilik kadro gurubunda yedek oyuncu yok, 3 Türk oyuncu mecburiyetini çöpe attık. hakemlere yalvarıyoruz maçı biraz daha uzat diye. Hakem demişken, Gala bu maç hakeminin de onurunu kurtardı. Heyetin çelme takma olasılığını, pisliğe bulaşma planını sıfırladı. Belki de bu sezon ilk defa Var teşkilatı da rahat maç izledi. 

Tek farklı kazanıyoruz diye teşkilat sinir oluyordu.  Sözcüleri Kırmızı Surat dillendirince ateşleme oldu, büyük takım refleksiydi, madem rahatsızsınız, üzülüyorsanız, devam edin daha beter olun farklı da kazanırız. Genel averaja güveniyorlardı, alın başınıza çalın genel averajınızı, daha en iyi topumuzu oynamadık. YY lerin ( Yunus-Yusuf) salyaları akıyor, zor zapt ediyoruz. Yusuf oynarsa, Gala senfoni çalar, bunlar iyi günleriniz.

Şifrelerini yazdık, Okanball oyununun. kaybedilen topları geri kazanma rekoru kırılmıştır bu maçta. Özellikle dikkat ettim, Okan'ın en iyi bildiği iş, top kazanmak. Belki de 3 saniyeye kadar düştü bu süre. Bu ne demek? Gala'nın forselediği oyuna dayanılmaz. Stoperler arası paslaşma minimize edildi, gereksiz topla oynamada 10 pasa bile izin yok. 

Thor büyük top oynadı, orta sahan kadar büyüksün denir, futbol edebiyatında. Bir maç Gala 9 hatta 8 kişi kalırsa Thor'u seyretmek isterdim. Adamım dalağının aldırmış, yerine 2 ciğer daha koydurmuş. Çıkartılınca ödüm kopuyor, hocaya girişecek diye. Muhtemelen 12-01 gece halı saha maçı vardır. Doymaz, kesmez böyle futbolcuları 90 dakikalar. 

Pampaların Rasputin'i atılan 3 golde de İç Anadolu Damadı gibi hazır kıtaydı. 9 numarayla ver kaça giren  topçu ermiş futbolcudur. İnsanlık dışı olmadıktan sonra varsın golü başkası atsın topu oynadı. Muslera son düzlüğe lider giren Gala kalesi kalecisiydi. Maç haftasının başında alınan 3 puan, hele ki ivme kazanmış bir oyun, rakibin kimyasını alt üst eder. Nasıl dayanıyorlar? bir taraftar olarak anlayamıyorum. Biz itin götündeyken iyi ki başkaları şampiyon olmuş da telef olmamışız. Ey Büyük Gala Taraftarı bir düşün, 3 senedir, şimdi oynadığımız gibi oynayarak Fener'in Şampiyon olduğunu, 4.sü için Arena'da  bize 3 çaktığını. Korku filmi halt etmiş. Yatın kalkın sizi Galatasaraylı yapanlara bir kere daha teşekkür edin, ölmüşlerse yarın sabah ilk işiniz olsun, gidin türbelerini ziyaret edin.   

An Luşan Ayaklanmasından,  Dungan İsyanından beter edeceğiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Şampiyon Cim Bom yazdıracağız. 

Yolumuz 23 yoludur, durma, uyuma.

8 Oca 2023

23 Yolu 17; Fenerbahçe 0-3 GALA


147 ye 123 galibiyet üstünlüğümüz var dedi Fenerbahçeli, yandan çarklı dostum 63 sezonda bu kadar maç oynandı mı ya dedim? el cevap, kuruluştan beri saymak lazım değil mi? karnabahar beyinli aklı sıra önceki şampiyonlukları saydıracak. Peki en farklı skoru kim aldı? 6-0 biz kazandık. Ama tarih 7-0 Gala kazandığını da yazıyor. Sayılmaz o zaman lig mi vardı? maçlar hayrına oynanıyordu.

Biz bunlarla değil sahada, barda, kafede, meyhanede bile rakip değiliz. Bir şekilde Şebeke dizayn edilmiş, defacto kontratlar imzalanmış, aktörler faktörler Fenerbahçe kazansın üzerine kurgulanmış, hisseli harikalar kumpanyası oynanıyor. Ne yapsalar olmuyor  kötülük kaybediyor. Hep birlikte pusu kuruyorlar, plan yapıyorlar, o sırada Futbol Tanrısı kahkaha atıyor. 

Türk Futbol tarihi, Gala'ya kurulan pusulardan, Gala'nın yakalanmayış hikâyelerinin tarihidir. Haklılar, Öküze pusu gerekmez. Gala lehine bir Var hakem hakem kararı çıktı, hakemlerin hayatını kararttılar. Fener'e gol atıyoruz, tribünde olsak 10 sıra evde olsak masanın altına kadar taklalar atardık, bir zamanlar. Yüzde bir milyon gol bile 5 dakika varda tartışılıyor, zerre saymama düzeneği olsa saymayacaklar, nitekim saymadılar. ne varmış? topa dokunmayan Nelsson'un kolu içerdeymiş.

Hakem heyeti, delikanlı gibi yönetelim artık kararını aldığında 2-0 öne geçmiştik. HUM'i saymıyorum, basit bir faulü verdi, ileriye doğru koşuyordu. En net o gördü, tv deki adam ne bilsin darbenin şiddetini? çağırıp adamı attırdılar.  Niye? Vardan Gala lehine çıkan karar sayısını artırmak. Defolun lan.

Thor döndü, İcardi iyileşti, Gomis attı Barış Alper, Burak Yılmaz'a evrildi, Sergio hazırdı. Boey sarı kartı sıfırlamıştı. Tek sıkıntı sol saldırı beki tarafıydı. 2 defa ofsaytta yakalanan 2 gol yedirip maçın sonlarında taraftara ecel terleri döktüren Aanholt'a tahammülümüz yoktu, Okan Buruk'un işi zordu. Her ne kadar Kadıköy fobisi aşılsa da, algı aşılmamıştı. Her Fenerbahçeli için Kadıköy'deki Gala maçı Giresun maçıydı. Maç hazırlanışı takvimini bilmiyoruz, ilk 11 i görünce en azından #OkanBall a güvenenler için oyuna başlayacak en iyi ilk 11di. 

Çerçeveye gelen ilk topu, son düzlüğe girmiş Gala kalecisi modunu açan Muslera kurtardığında rahatladık. Maç 3 gün oynansa yemezdi artık. Sol beke geçen sağbek, beklenildiğinden daha iyi oynadı. Bölge için toleransımız vardı, ne var ki iki savaş beki gedikleri çok iyi kapattı. Bir taraftan hakeme karşı da direniliyordu. Penaltı an meselesiydi. Düşünün savunma oyuncususun, özünde sert futbol oynarsın, hakem korkusuyla oynayacağın topu yarısını bile oynayamıyorsun. Boey'i fazla yazdık, yazdığımıza saysın.

Direkler, futbol sahasının en adaletli ekipmanları. Her takıma randomu eşit uygularlar. Çok canımızı yakmışlardı, son 3 maç 3 direk golü. Gollerin en güzeli direkten girenlerdir. Sen insan değilsin İcardi, futbolcu olmadığını daha önce yazdım, sen bir hayvansın. Evliya Türbesi tarafındaki kalenin doksanındaki örümcekten ne istedin?50 bin Fenerli ne mutluydu oysa maçın başında, yaptığı dandik koreografi tam can alıcı anda seremonide dağıldı gitti, ama olsundu, nasıl olsa her maç yeniyorlardı yine yeneceklerdi. Altay'ı maymuna çevirdin, koreografi kağıdını bile kaldıramayanlara sövdürdün. Büyük futbolcuların hastasıyız Hovarda, bu gece barda, nerde lan Vanda.

Kadrajda Berkan Kutlu'yu görmedim diyen var mı içinizde? Eminim top ne kadar mesafe kat etmişse, Gala Askeri'de o kadar kat etmiştir. Görünmez kahraman derler ya hani, görünen kahramandı. Zerre ümit kesmemiştim,  yüz akımdır. Yaralı Galat Askeri olmaz, yumruk yumruğa kavgaların delikanlısı, çiğ çiğ yedi Fener orta sahasını.

Mert Hakan bir maç daha yedek kulübesinden sarı kart görürse, oynamadan oynamama cezası alan ilk Fenerli futbolcu olacak. Rezilliği kaldırabilmek için Fener taraftarı olacaksın, böyle futbolcuları seveceksin. 

İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük nefret, ikincinin birinciye duyduğu nefrettir. 3-0 biz yenilsek bize bir halt olmaz, nitekim 6-0 yenildiğimiz sezon Fener'e 26 puan fark atmıştık, Fenerli bilmez, zift medyasında böğürenler de hesaplamaz. Ama onlar kaldıramaz, ikincilik nefreti, daha çok puanlar kaybettirecek. Hele Şebeke ümit kessin, hakemler esaretten kurtulsun, bakın neler olacak.

Sevinin çocuklar, övünün büyükler, yolumuz 23 yoludur.

Sierra Meastra'dan Nurhak'lara savaş ve zafer naraları atacağız, tek büyük Cim Bom yazdıracağız, köprülere burçlara 23. zaferin bayraklarını asacağız.

Göreceksiniz çocuklar, göreceğiz. ne mutlu Galatasaraylıyım diyene.