8 Kas 2021

128. Karavana Korner Üzerine Tezler

 


1- Geçmiş sezondan yüklü bakiye illaki vardır, ihmal ediyoruz, yeni takım, yeni anlayış, Hoca'nın aldığı 3 sezonluk yeni termin. Avrupa kupası ve ligde toplam 128 korner kullandık. Sıfır gol, veya sıfır gol tehlikesi, 10larca kontra atak.

2- Kulübede, biri korner atmaktan, diğeri atılan kornerleri gol yapmaktan ekmeğini kazanmış iki ceset. 128 korneri taraftar gözüyle bile izlemeyen, en ufak bir kombin, varyasyon, taktik üretemeyen  Fatih Terim'in  baltayla  odun yararken sırayla hınk deyicileri. Teze muhtaç bir konu, iş başa düştü.

3- Simoviç'ten bizzat dinlediğim yan top mottosu; A)Top kafa vurma mesafesi ve aşağısından geliyorsa kesin çıkma, sana elinin hiç bir avantajı olmayacak, sen de içerideki 12-15 futbolcudan birisin. Kendi adamına çarpabilir, penatı yaptırabilir, boş kaleye gol atılmasına sebep olabilirsin.

4-B) Top daha yüksekten geliyorsa kesin çık, iyi sıçrayan biri olsa sana dokunduğu zaman faul, el avantajın büyük, blokaj veya slopaj(tokatlama) yaparsan bir çok futbolcuyu eksiltmiş, atak başlatmış olacaksın. Futbolda akan oyundan golün biricik yolu adam eksiltme istasyonlarından geçer.

5- Ey karavana korner kullanan Gala beyin terk futbolcusu, sahanın eni 70 metre, yani sen 35-40 metre mesafede topu senden yana birilerinin kafasıyla buluşturmaya atmak üzere sağ elini havaya kaldırmış futbol topu ırz düşmanı iyi dinle.

6- Ülkede bugüne kadar kaydedilmiş şut hızı 269 km/h ile Hami'ye ait. Bu hızda vurabiliyorsan bile vurma. Normal bir şut 120 km/h. Sen orta yapıyorsun yani plase, şandel, muz dediğimiz vurulması imkansız light vuruş. 80 km/h, yani yaptığın ortada(ne demekse) top, 1.8 saniyede penaltı civarına ulaşıyor.

7- Aynı saniyede bir futbolcu 18-20 metre koşabiliyor, zaman çok yani. Kafa vurucular sıfır ilk hızla sıçrıyor. Stoperleri sayma onların kafa vurma tecrübeleri gelişigüzel uzaklaştırmaya yönelik. Bu yüzden bizim kullandığımız kornerleri, uzaklaştırmaya şartlanmış rakip takım kafa vurucuları kolay uzaklaştırıyorlar. Şandel vurduğun için kaleciler çoğunu topluyor.

8- Kalecinin eğer Simoviç mottosundan haberi varsa çıkıyor alıyor zaten, uzaklaştırılan topla birlikte sazan gibi avlanıp, az adamla yakalanıyoruz. Muhtemelen rakip futbolcular işin kolayına kaçıp, bilerek topu kornere atıyorlar. Gala'ya akan oyundan setten gol atmak çok zor.

9- Korner kullanırken taktiğin yok anlaşıldı, bari parolanı, şifreni değiştir. Bankalar bile 3 ayda bir uyarıyor şifre değiştir diye. Rakip şaşırsın, ulan acaba nasıl atacaklar diye bir an için tereddütte kalsın. Yok, yeminliyiz, sağ kol yukarıda kaleden gittikçe uzaklaşan topun uzay yolculuğu.

10- Futbolcu lisansı olmayan sağlıklı bir genç bile 40 metre mesafeye saatte 140 km/h hızla şut çekebilir. İyi kötü amatör ve gayri resmi 100lerce maç oynadım, oynayan herkes bilir. İyi korner kullanan futbolcu, yığılı futbolcu gurubundan birinin kafasını hedef almaz. Messi olsan hikaye, kaleyi kerkenez alacak direk gol atmaya vuracaksın.

11- 140 la kafa vurma yüksekliğinden (2-2.5 metre en fazla) kaleye gol atmaya vuracaksın, kimseye değmese gol olacak vuruş yap, birine çarparsa zaten geçmiş olsun, biz vuramasak bile karşılanan topun kontra olma ihtimali yok. Sert kestiğin için top en fazla 1 sn havada kalacak, rakibin pozisyon alıp düzgün çıkması için süre az. 

12- Kaleci Simoviç derslerinden habersizse, muhtemelen topa çıkacak, çıktığına pişman olacak. Böyle bir vuruş da mı yapamıyorsun, topu korner direğinin dibinden taca bırak. Kornere gelen futbolcular tac atana bassın, topu kapma, sete dönme, ani çalım, 10larca opsiyon var gol atman için. 

SON; En kötü takım bir maçta 5 serbest vuruş kazanıyor, biz kazanmak zorunda olan, oyun forseleyen takımız, kapanan takımlara oynuyoruz. Serbest vuruşcu istihdam etmemek akıl tutulmasıdır. Gerekirse 10 kişi oyna ama içlerinden biri, Sneijder olmalı,  Hagi olmalı, en az Selçuk olmalı. Sevgilerimle,

7 Kas 2021

Testi kırılmadan; Karagümrük Maçı

 

1- Kornerler başımıza iş açacak, bu sezon 117 defa kullandık, en az yarısı kalemize gol tehlikesi olarak döndü, gol pozisyonu bile yok. Savaş bekleri bu sefer atacağız diye gereğinden fazla kasacak, sıçrayacak kafa göz kıracak sarı, kırmızı kart kapıda, vazgeçin bu sevdadan. Korner direğinin dibinden taca bırakın dönün. 

2- Karpatların Messi'si insanlık dışı bir gol attı, 18 içinde 18 kişi var, 17 kişiye değdirmeden Harbi Messi bile atamazdı, lağım medyası golün büyüklüğü yerine ofsaytı konuştu. Nelsson havadan 1,  yerden 3 metre mesafedeydi. Maksat suyu bulandırmak, bulandıradurun pislikler.

3- Bağıra çağıra yaza çize Berkan'ı tek adam yiyici olarak istihdam ettirmeyi başardık. Bir kişi az biraz eksik olacak ama olsun, iki kişi fazlaydı. 6-8 numaralı mübarek formalar toplamda en az 24 km koşacak dedik, Berkan bu gidişle bir maçta tek başına 20yi geçecek. İlk topa bassın rakibi bozsun yeter. Topa en yakın diğer yetkili kademesine girer. Ondan gol, çalım, 40 metreye pas atmasını bekleyen yok.

4- Gol atamayan 9 numara yanıma oturur kuralına devam. Bu gidişle hiç biri atamayacak. Vuruş güvenliğini sağlayamadığın 9 numara kolay kolay atamaz. Hakan'ın kaçırdıklarını hatırlayın, demek şimdi olsa atamadın çık. Vicdanın rahatsızsa kurayla birini seç hiç atamasa bile en az 10 maç oynama garantisi ver. 

5-Moskova maçında taraftar limiti tanınmadı, yarı yarıya oynansa 25 bin kişinin yarısı gelecekti, atış serbest dediler 50.000 in yarısı geldi. Büyük Gala Taraftarı durumdan vazife çıkarılacak ölüm kalım maçı olmadığı sürece gitmez. 50.000 Aslan görmek isteyen Fener maçını beklesin.

6- Maç öncesi notlarda son söz Feghouli'nin. Haram aylar çıktı, gördüğün yerde tepele ayeti (Tevbe 5) mucibi, Ümmetin Mücahit'i kıyamda, bir önceki maç usta işi bir gol pası, Moskova maçında tarihi Gala Futbolcusu duruş pozlu, muhteşem gol. Arkası gelir mi, bilemeyiz, emin olduğumuz şey saç baş yoldurana kadar banko oynar.

7- Luindama ömür boyu kulübeyi pas pas yapacak kadar feda edilesi bir futbolcu değil, bir  kanal da ona açmak lazım. Ben diyorum ki, Savaş Beki Marcao'yu 6 numarada  adam yiyici oynatsak daha fazla verim alabiliriz, en azından deneyebiliriz. Berkan'ı dolayısıyla Çika'yı bir kademe daha öne atalabiliriz. 

8- Sis-Ateş'li Tulumbacılar Beşiktaş'tan çok daha büyük takımdır.  Beberuhilerin, Tuzsuz Deli Bekir'lerin, Kabadayıların, Hovardaların, Bitirimlerin şanlı Atletikaragümrüğüne saygım sonsuz. ligin en iyi top oynayan 3 takımından biridir, işimiz zor. 

9- Trabzonspor'a verdiğimiz destek, sempati ve avans bu gece itibarı bitmiştir. Sergen Holdem Poker, Vitor Rus Ruleti kumarbazıdır, kumarbazdan ödüm kopar, Hacı Abdullah pişti bile bilmez, puan farkını taşıyabilecek yürek yok Karagümrük maçını atlatırsak korkudan titreme, sara, nöbetleri başlar, mutlak bir yerde geçeriz. Son düzlüğe kalmaz.

10- Yol uzun, yol engelli, yol çetin, yol 23 yolu. Büyük Galatasaray Taraftarı gün sayıyor, Fener maçı bekleniyor. Büyük takım refleksi gereğini yapacaktır. Yaşasın Galatasaraylılığımızın yüksek öğretisi.