30 Eyl 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 7; GALA 2-1 Ankaragücü

Rams Park köprüsünde demlendik, Fener'e sövdük tribünlerde yerimizi aldık, bırakın da maçımızı izleyelim. Delikanlı gibi yenilirsek ellerini sıkalım gönderelim. Olmaz, dünyadaki en büyük nefret İkinci'nin  Birinci'ye karşı duyduğu nefrettir. Devam edin dedikçe yeni pusular tuzaklar icat ediyorlar. Haklılar, Tuzak Aslan'a kurulur, Öküz'e tuzak gerekmez.

Tarihinden ders almayanlar, kötü anıları misliyle yeniden yaşarlar. Ulan biz demedik mi? kelle koltukta tek tabanca yaşıyoruz. Mermiye kafa attık, ringlere yumruk vururuz, Hodri saha hodri meydan. Play of oynayalımmış, Play of ne diye sor bilmezler, Rıdvan denen soytarı emir aldığı yerden vaaz veriyor. 8 sezonda 108 maça çıkabilmiş, Bilmeyenler için Necip Uysal çok daha büyük futbolcudur söyleyelim. Yetmemiş mayın eşeğini salmışlar bizim sınıra, patlamazsa izlerinden gidecekler, patlarsa da eşek gümleyecek.

Bereket adlı Fitness Kulübünün sağmalı, livardan ilk fırladı, 2 maçta maymuna çevrilip sistem dışına atıldı ya, yeniden başlayalım yüklü heybesiyle sınıra yaklaştı. Başlayın lan, parayı aldınız, tabelaya ismini astınız sıkıysa Fener'i yenin, arpa su yem anında kesilir, menemene tekrar düşersiniz. Tarihinizden ders almadınız, 2011 esirisiniz, yoksunuz.

Oligarşi diyorlar ya siyasal terminolojiyi bilmiyorlar. Ali Koç Oligarşi değildir, Olifarşi halka eşit mesafededir, parayı tamamından toplar, oligarşiye esirdir, Sömürdüğü(el koyduğu) parayı geri veren sağmaldır, tıpkı yakın tarihimizdeki Tüpçü gibi. Devlet alacağını tahsil etse, babasının yaptığı okulda hademe olarak işe başlar. Tıpkı Nihat gibi, verdiler bir iskemle servetine ipotek koydular, gıkını bile çıkaramaz. Sıra Koç Holding'de, memelerinden kan gelene kadar sağacaklar.

Dertleri futbol değil, tarih diyalektiği dersi veriyoruz. Pusunun en büyüğünü 17 Mayıs 2000 de kurdular, Avrupa Şampiyonunu dağıttılar, 5. şampiyonluğu çaldılar, ne oldu peki, ülkenin 2 Avrupa Kupasının yanına bile yaklaşamadılar, Dünya Kupasını kaçıran Ulusal takımın tamamı Galatasaraylıydı. Dertleri futbol olsaydı, biz yokken turnuvaya katılan her takım Avrupa'da kafaya oynardı. Ülke takımı Malta, Cebelitarık seviyesinde.

Devran dönerse diye kurtuluş manifestosunu yazdık, uzundur, merak eden, mahalletakimi.blogspot.com dan ''manifesto'' etiketiyle ulaşabilir. Dedik dertleri, futbolumuza bir adım ileri attırmak değil, Gala'ya iki adım geri attırmaktır.  Genlerimizde yok, DNA'lar kaldırmaz, zaman zaman sistemin tuzağına düşenlerimiz de oldu, ne var ki, anında tepkiyle cevap verdik. GALA DEVRİMİ sürekli devrimdir, arayışı hedef bilip sonsuza kadar bu ideallerle yürüyeceğiz.

 Dertlerine bak, Gala yenilmiyormuş, sen kolay yeniyorsun ama kesmiyor, korkuyorsun, çünkü defonu, yaptığın pisliği, verdiğin rüşveti en iyi sen biliyorsun. Oynayabileceğin en iyi 11 le maça çıkıp, oynayabileceğin en büyük topu oynuyorsun, ücretini peşin ödediğin 3 puanı göz göre göre alıp, sevinçten çıldırıyorsun. Korktuğun bela daha mağaradan çıkmadı haber verelim, Av şimdilik sen değilsin durumdan vazife çıkarıp böbürlenme. Olmamız gereken ormandayız, Manu'yu, Bavyera Aslan'ını indirmenin peşindeyiz. Bizim de derdimiz bu. Yarım takımla yarım futbolcu formuyla bile çakallar köyü erken terk etti. Sen biraz daha paraşütle atılan leşle beslen, kinini büyüt, dişimize kan oturunca ameliyata başlayacağız.

Maç arası gündemimize hiç yoktan bir de Sport Digatela adlı, Gala Taraftarı siyatik siniri zıplatma zabazingosu girdi, Çağdaş Tolga isimli zibidi, bam telimize dokundu. Mercimek beyniyle programa Ali Sami Yen'i konuk alacaklarını falan söylemiş, Sami Bey'den önce kaptanı geldi, Arda Turan'ın kestiği racondan sonra ,bize gerek kalmadan kovuldu. Bir GALA kaptanı ister başka takımın başında hoca veya futbolcu olsun, ancak bir final maçında son dakika golüyle Gala'ya karşı atılan gole bir anlık refleksle tepki verirse mazur görülebilir, cezası da gelecek Galatasaraylı kuşakların insafına bırakılır. Kanın içine akacak zaferi gözün yaşlı yaşayacaksın. Haslete bu da dahildir. Gala'ya gol attım diye maymunluk yapmaya kalkan Gala Kaptanının kafesine fındık fıstık atan çıkarsa da kimse bir şey diyemez. 

Galatasaraylılık bir haslet, bir hars, bir hulus bir yaşam biçimi bir yüksek öğretidir. Ali Sami Yen  gibi yaşayacak, Metin Oktay gibi savaşacak, Alpaslan Dikmen gibi öleceğiz. Büyük öğretinin ulu önderlerinin anıları kırmızı çizgilerimizdir,  yüksek voltajlı tellerle çevrilidir. Yaklaşmaya cüret edenler çarpılmayı göze alsın.

Biz tribünlere gidelim, maça bakalım. Zaha huzurlarda, önce söyleyelim. Şimdiye kadar oynanan oyun beğenmeyenler için. İstese Okan Buruk eldekilerden en iyi kadroyu sahaya çıkarır, ölen ölsün kalan sağlar benimdir diyebilirdi. Belki Kayseri'de 2 puan kaybedilmez en fazla 4 gol daha atmış olabilirdik. İnanın çocuklar Ankaragücü maçına en az 4 sakatla çıkardık. Zaha sakat değildi, zorla oynattılar, sakatlanma riski vardı, tam iyileşene kadar beklediler. Zaha nın tabuttan yeni çıkmış halini izledik, Bir abdest alsın iki rekât namazını kılsın, buraya not düşelim Manchester Birliği'nin kellesini alırsa bana süpriz olmaz.

Sondan başlatalım 1000 den fazlası canlı 5000 den fazla maç izlemişimdir. Net söylüyorum Bahadır, gördüğüm en büyük kalecidir. Bir kaleciye karşı tek kale oynadık. Muhtemelen İcardi'de oynamamıştır. Bu kaleciyi de başka türlü geçemezdik. Adını ilk kez duydum, maç ısınma hareketlerinde de inanılmaz kurtarışlar yapmış, 27 yaşındaymış, yazık kimler kimlerin kalesine geçmiş de bu çocuk anca piyasada görünebilmiş. Kurtarışlar şans değilse ülkenin en iyi kalecisidir. Tolunay'da kalecisine güvenerek oyunu kurmuş, otobüsü çekmiş bırakın vursunlar, bir hata nasıl olsa yaparlar gider golümüzü atarız kodlu, büyük bir küçük hoca taktiği.

Muslera'dan Dayı'yı kurtarmasını beklemedik, Morutan'ın yanlışlıkla doksana giden ortasını kurtardı, sırasını savdı. O golü yese, Dayı'yı kurtarsa başka şeyler yazardım, neyse.

GALA son 30 yılın en büyük topunu oynadı. Yenilse de aynı şeyleri yazacaktım. İcardi'nin kafa şutu da kurtarıldıktan zaman azalmışken artık Yüce Gök'e teslim oldum. 2. golü attıracaktı, Sanches müsaade etseydi.

Hocanın başını belaya sokacak mevki stoperlerden geldi. Halbuki ne rahattı Okan. Şampiyonun en iyi hattı, Nelsson - Apo hattıydı. İş boka sardı, Kaan'ı kesemezsin, kusursuzdu. İhtiyar çöp Ramos alınacaktı az kalsın, dün gece seyrettik Sevilla'yı yaktı, Sanches durun beni bekleyin demeseydi Marmara çırası gibi yanmıştık. Popescu gol yollarında yoktu bu var, Ofsaytı geometri hocası gibi yönetiyor, Teknik, Politeknik'ten doktora almış, delikanlıysan oynatma. Nelsson- Apo'nun dokunulmazlık zırhı var. Zavallı Okan, bu ne derttir, bu ne sınavdır çözebilirsen çöz Okan Buruk.

Taktiğe oyun kurgusuna dahildir. Metroya yetişmek yok, sen değil tren seni beklesin. Tribündeki kan işemeden, masadaki alkol komasına girmeden maçı bitirmem. Fazladan 2 duble attık, gece anırırsak Galatasaraylılığımızdandır, 

Takım Kasım'da tam randımanla oynayacak demiş hoca, katılıyorum planına. Bakın rakip kolay maçları geçeyim, havaya gireyim, hocamız ömrünü uzatsın diye tam kadro %100 le oynuyor. Cengiz pert oldu, Ceko 6 pastan kaçırdı, diğer ihtiyar saklanıyor, yakında sedyeye binerler. Biz tam kadro son vitesle oynarken, onlar düşüştü olacak, Mayısa bırakmayız.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 5; Top gelmezse, oyunu yavaşlatmazsa, ileriye şişirmezse alacağı puan budur. Bir top kurtardı, şükredelim yese kimse bir şey diyemezdi 3 puan verdim. Dayı'yı kurtaramadı aldığı 3 puanı sildim.

Boey 7; Düzeltti vurdu girse 10 puan onundu. Dünyanın en iyisi, bizim seyrettiğimiz kadarıyla.

Kaan Ayhan 9; Slot makinalarda vardır, free games gelir, para basmadan oynarsın. Al sana beleş oyunun babası. İstediğin yerde kullan, harca harca bitmez.

Sanchez 9; Bir takma ad arıyorum. Henüz bulamadım. İnsanlık ötesi top oynayanlara herkesin çağırdığı isimle çağırmam. Yerine acaba kim oynuyor. sanırım 5 metre sıçrayan, 100 metreyi 7 saniyede koşan, kaleciden geçen topu kurtaran biridir, değilse satan haindir.

Angel 1; 2 verdiğim zaman bilin ki hayatının topunu oynamıştır.

THOR 10; Hoca Dayı'yı Barış'la değiştiği an maçın tek hatasını yaptı. Tolunay hoca olsa Oliveria girene kadar ki fetret devrini değerlendirirdi. Çocuk dalaksız dediysek sırtına bu kadar yük bindir demedik. Sivaslı tellağa bir seans daha gider, kemiklerini yerine oturtur.

Dayı 8; Fasulyeden Türk olduğu için değil, 8 numaralı Gala topçusu olduğu için oynuyor. O da ısınma turlarında, bir gol atsa kesilemezlerin başına geçer.

Kerem 7;  Kesilemezlerin başında, biraz kısmetli olsa, son vuruşlardaki paslardaki tercihi doğru olsa Bahadır'ı bu kadar konuşmayacaktık.

Tete 6; Patlama yapması için bir şeylere ihtiyaç var, çok takımın canını yakacak. Sırasını bekliyor.

İcardi 8; Belki de en güzel gol atamadığı maçını oynadı. 

Zaha 10; Akşama düğün var, Gırnatanı al oğlum, Zaha başkasıyla oynuyor çalabiliyorsan çal Ali Cabbar.

    

26 Eyl 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 6; İstanbulspor 0-1 GALA

Gala devrimi sürüyor, süreç sancılı, Terim'in gidişiyle taraftar bir kaç parçaya bölünmüştü, görüyoruz ki Okan'la devam ediyor. Treni raya sokmak daha çok zaman alacak, biz o zamanı öne çekmeye çalışıyoruz. Takım son 3 maçı 10 dan fazla golle kazanabilirdi, Millet hakemle, oynamayan takımla, oynatmayan hocayla pozisyonsuz tek golle kazanıyor, neredeyse heykelini dikecekler. Aklınızı başınıza devşirin başka GALA yok. Okan Buruk'un ne seviye hoca olduğunu tartışacak değilim, bilmem, ben anlamam, bildiğim bir şey varsa Okan Buruk'u hoca yapacağımızdır.

Rakip her sezon olduğu gibi şer cephesi, biz karıncayı incitmeyiz dedikçe hamam böcekleri, bok böcekleri durumdan vazife çıkarıp deliklerinden erken fırladılar. Dede parasıyla poker oynayan acemi kumarbaz gibi, ufak da olsa şansla, yardımla, tüyoyla, manyelle kazandıkları zaman bile böğürüyorlar. Sonları her sezon olduğu gibi uçurumun dibi, zehirli sarmaşığa daha ne kadar tutunabilecekler göreceğiz.

Ben görmüyorum, şu ana kadar hiç bir maçını izlemedim, tesadüf ikisinin sonucunu öğrendim, diğerlerinin kaç kaç bittiğini bile bilmiyorum. 7 puan önde olana kadar da izlemem. 6 puan bile önemli değil, 2 maç evire çevire kazanıp öne geçeriz. Bilgisine inandığım Fener maçı izleyicilerinin aktardığına göre bizim oynadığımızın yarısını bile oynamamışlar. Tam kadro, oturmuş takımla.  Peki biz, yarım takımla oynuyoruz. Sanchez ilk maçına çıktı, korku filmi gibi. Zaha, Ziyech, Tete, Yaban Domuzu tam randımanda değiller, Eyüp Aydın kulübeye bile oturmadı daha, İcardi'de az kilo fazlası var, Kerem bile onca asiste gole rağmen geçen sezonun gerisinde. Bizi bizden iyi biliyorlar, alarm butonuna çok erken bastılar. %70 e çıktığımız zaman her maça 2 gol avans verip başlayacağız. Biliyorlar takımın değişmez bankolarının THOR, Boey olduğunu. Birini sakatlamaya oynuyorlar, birini attırmaya. 

Yıllardır attığım bir tez var, Ülkemizde BJK namlı bir takım yoktur. Anti-tezi gösterene rastlamadım. Artık tescillendi, herkesin anlayabileceği şekilde ispatlandı, gururluyum. BJK, 2011 sezonunda Fener tarafından suça bulaştırılmış esir alınmış, olası GALA şampiyonluğuna karşı kendi başına bir kaza geldiğinde zararı tazmin edebilmek için düzenlediği bir kasko poliçesidir. Hiç bir sezon yarışmazlar, maçlarında milyon hata olsa, diğeri dert etmez. Yenilenin taraftarı üzülmez, maçları jübile maçı kıvamında geçer. Yal su saman arpa Oligarşi tarafından sağlandığı için küçüğü maşa olarak kullanılır.

Aslında suçtur, bir takımın başkanı rakibi sayılan başka bir takıma sponsor olamaz. Lafın gelişi Oligarşi diyoruz. Oligarşi sınıf çıkarı gereği, ulusalcı olmak durumundadır. Gala taraftarı holdingi protesto etse Ali Koç'un torunları kağıt toplamaya başlar. TÜPRAŞ adı ortaklığın legal ilanıdır. Aralarında oynanacak maçlar yok hükmündedir. Benim için zaten tek takımdırlar, belge kalsın diye yazıyorum.

Neler oluyor? Şer Cephesi bakalım daha ne dalaverelerin peşinde. Daha geçen sezon, hocalar bizim maçtan sonra kovulurdu, taktik değiştirmişler bizim maçtan önce kovuyorlar. Elinizden geleni ardına koymayın, İCARDI Çocuklarına sözümüz var, Mayıs'ı göstermeyeceğiz.

Maç sonralarımızı bile taklit etmişler, bakalım saçını ilk kim sarıya boyayacak diyoruz, maça başlıyoruz.

Klasik Türk hocaları, takım yenilene rezil olacağı bir maça kadar böyle, yenen takım devam eder. beklediğimiz oldu, Sanchez büyük oynadı, erteleme maçı olduğu için oynatamasa da yerini rezerve etti. Garanti bir stoper Kaan Ayhan'la başladı ki güvenimiz tamdır, boşa çıkarmadı. Kazımcan formayı kapmıştı sakatlandı başa döndük, katlanacağız. Ömer Bayram'ın en azından şutları vardı, serbest vuruşun başına giderdi, bu bebe kariyerini sanırım kumda yapmış. Bekleyip göreceğiz, kensisi 2024 ü görürse.

Takım muhtemelen en çok ceza sahasına girdiği maçını oynadı, 18 içinde cirit attık, 1-0 bitmesi mucizedir. İstanbulspor'un otobüsü 18 üstüne çekebilecek dermanı bile yoktu. Yine de oyunu çirkinleştirmeden, hakemi zor durumda bırakmadan oynadılar. Ve korkulan beklenen hakem faciası yaşanmadı. Son yıllarda bizim maçı yöneten hakemler içinde en iyisiydi. Kusursuz bir maç yönetti, tebrikler.

Penaltıya kim bilir ne yorumlar yapılacak, şimdiye kadar denenmemiş olması salaklık. Rakibi aşağılama değil, vuruşu garantiye almaktır. Icardi'de istatistiğe oynuyor, belki de penaltı kararı ona göre ağırdı içine sindiremedi, belki de Dünya kendisini konuşsun istedi, romantik futbolcular ne yaparsa yapsın desteklerim, atsa muhteşem olacaktı. Bizim kadar dert etmedi, yorum yaptırmadı. Kerem- İcardi bir şirket kursa ne iş yaparlarsa yapsınlar büyük kar ederler. Biz futbol ortaklığına bakalım, yazıya yazmak için not almıştım spiker söyledi. Penaltıda yapamadıkları ortaklığı akan oyunda yaptılar. 

Futbolu güzelleştirelim diye çırpınıyorlar 80 bin kişilik stadyumda deplasman tribünü 4.000 kişi, büyük aptallık bırak kim giderse gitsin maça. Şu maç 80 bin kişi önünde oynansa km bilir ne kadar güzel maç olacaktı. Yere düşenin kalktığında renk yem yeşil, çim rengi böyle olmaz, boyamışlar, vah Türk Futbolu vah

Her 8 numaranın kaderidir bizde vurduğun top direkten dönecek Dayı takma kafanı, bizim için vurduğun hayvani şut gol hükmündedir, Yaban Domuzu'na formanı kaptırma sakın. Bir sonraki maç garanti zaten kazandınız, Okan Buruk kazanan takımı bozmaz.

İleride bu maç konuşulduğu zaman 1-0 zor yendi galiba denir, olmadı 2. için de fazla zorlamadılar, yumuşak geçişle İstanbul bile olsa 2 deplasman maçını kazasız atlattık. Başa dönelim takımın oynadığı futbol, oynayacağı futbolun yarısı bile değil, rahat olun. 

Cim Bom başı dik yürür.

GALAXI'nin KARNESİ;

Muslera 8; kadrajda ne kadar az görünürse o kadar büyük kaleci, ofsayt olan pozisyonda yaptı yine yapacağını, yürekler ağızda maç bitirmeme kalecisi.

Boey 10 ; Zamanı geldi sol bek sıkıntılı, geçirin sol saldırı beki tarafına, sol açıklarında top oynama hakkı var. nedir bu Boey'den çektikleri?  mücadeleye girdiğinde rakıyı tazeliyorum. 

Kaan Ayhan 8; Endişeye gerek yok, ister sonradan tabelayı korumaya ister kafadan tabelayı almaya oynasın, güvenim tam. Çoktan 3 golü ulaşması lazımdı. İşi zor, Nelsson'la cebelleşirken Sanchez geldi.

Abdülkerim 9; Cüneyt Tanman, Raşit Çetiner, hatta Fatih Terim önceden 9 numara olan stoperlerimiz. Acaba diyorum bir maç  hani reklamlarda var ya İcardi kaleye geçiyor, Apo'yu da 9 numara oynatsak mı? 2 maç oynasın boş dönmeyeceğine bahis alırım.

Angel 1; Yanıltmadı, çocuk gibi, istikbali yok, takımı biz değiliz, bizim sol saldırı bekimiz o değil, bünye kabul etmiyor, bir iki maça kalmaz kusarız. devre arasında ilk gönderileceklerden olur.

THOR 9; boşunda değil lan üstüne oynamaları, sakatlamasına sakatlayacaklarda Sivas'lı tellak izin vermez merak etme. Orta sahan kadar büyüksün GALA

Dayı 8; Numaran kadar not veridim, kötü oynayıp kaybolacaksın diye ödüm kopuyor toprağım. Al artık şu çatallardaki örümcek ağlarını.

Mertens; ilk 11 oyuncusu, 40 dakika oynatılacak kendi  de bilecek, istediği kadar iyi oynasın 41. dakika çıkacak, veya 50.dakika oyuna girecek. Koskoca Napoli efsanesi, hakkında kötü bir şey yazmak şerefsizliktir.

Tete 7; Bana göre Zaha'dan en az 3 tur daha önde. Ritim tutturulması lazım. Ne kadar çok maç o kadar kısa takım frekansı

İcardi 6; kilolu diyorlardı, ben de sanki öyle dedim, vermiş, fit durumda, penaltı fantezisi normal, attığı gol anormal. Dosta güven düşmana korku salmaya devam. Zift medyası eşi için bir şeyler yazmış, yalansa çok da umurunda, doğruysa daha çok da umurunda kovar, kurtulur, işine bile gelir  Güney Doğu ağası değil ki namus belasına katliam yapsın. Siz de İcardi'den kurtulun.

Kerem 7 ; İcardi'yle oynamaktan her futbolcu zevk alır. tekniğin oynadıkça istemesen de gelişecek Kerem ama beyin öyle değil, Briç oyna, satranç oyna, eminim adlarını bile duymamışsındır. Ne yap yap beyin problemini problem olmaktan çıkar. Somut bir örnek; İcardi ofsaytta senin ezberinde ona atacaksın ya, attın, isabetsiz pas oldu zaten ofsayttaydı.