9 Nis 2021

Oynanacak Maçın Maç Yazısı; Galatasaray- Atleticogümrük


Maç bittikten sonra herkes yazar, biz su testisi kırılmadan, çeşmeye göndereceğimiz çocuğu tokatlayalım istedik. Maçı oynanmadan yazıyorum. 

Önce ahval ve şeraite bakalım. Oynadığımız oyun, dolayısıyla aldığımız neticelerle defalarca biz bu sene yokuz diyoruz.  Yokuz dedikçe, İzzet-i İkbal ile geri çekildikçe, tam tabutumuz çivilenecek, selamız okunacak dedikçe GALATAUS( Gala Futbol Tanrısı) devreye giriyor, bir şekilde mezarlardan fırlıyoruz. Eh bize de düşen tabutumuzu taşımaya gelenlerin cenazesini kılmak. Ne yapmalı?  Milyonlarca Galatasaraylının cevabını beklediği can alıcı soru.

Teşkilat( 17 Mayıs 2000 de Popescu penaltıyı ağlara gönderdiği an kurulan, misyonu Galatasaray Şampiyon olmasın da kim olursa olsun olan futbol baronlarının kurduğu Global Kraliyet Ailesi)'a fazla mesai yaptırıyoruz. 1-2 mağlubiyet daha alsak işleri çok kolaylaşacak, güle oynaya Şampiyonluğu paylaşacaklar. Biz olmasak Sergen bırakıp kaçacak, 3 defa yenilip kupayı Patron'a ikram edip ömür boyu yaşam sigortasını kapacak.  (Sinan Engin'in Lucescu Şampiyonluğunu hediye edip, zift medyasında senelerce maymunluk yapabilmesinin sebebi budur) Ne var ki Teşkilatın sigorta paneli takımı, Fener'in daha da beter tökezleme ihtimali karşısında olanca özveriyle kollanıyor. Alanya maçı öncesi maç sırası kepazeliği çok yazan oldu, ben yazmıyorum. Sadece bir hatırlatma yapayım, malum sezondaki Fener maçının ilk 11 i sızdırıldı diye Adnan Polat'ın kellesini almıştık. Sen taktik idmanını rakibinin gözünün önünde yapıp, şaibeli bir maç oynamışsan hüküm bellidir. ŞİKE. 

Gala Tarihinin en büyük maçına çıkıyoruz, Her zaman söylediğimizi tekrarlıyoruz. GALA'nın oynayacağı en büyük maç oynayacağı ilk maçtır. Şampiyonlar Ligi haftasının olduğu hafta maçlardaki takımlara bakınca daha büyük takımın giydirilmiş, kuşandırılmış, parlatılmış(köylüler bilir atları kızdırırsın deli gibi koşar)  Atleticogümrük olduğunu görüyorum. Çeyrek final maçlarından daha zor maç, Bavyera Münih'e karşı oynarsan maçtır, hakemi, Fifa'sı, Uefa'sı, zift medyası, Devlet Başkanı karışmaz, iyi oyna, bir delik bul çık kazan. Bizim maçta kazanman için iyi oynama faktörü en son faktör. Sen iyi oynarsın, cart bir sarı kart, felç geçirirsin.

Toplayalım, çıkacak ilk 11 i bilmiyorum, sonradan girecekleri, maç karosunu da bilmeden oynayacağımızın maçın sonucunu söylemeye çalışacağım. Yani bir bakıma maçı seyretmeyeceğim diyelim, sorularla maçın kaç kaç bittiğini tahmin edeceğim.

SORULAR;

1- İlk 11 de şu ana kadar hiç süre almamış bir futbolcu var mıydı? Olur ya Maradona vardır alt yapıda yeni fark edilmiştir, olamaz mı Emre, Tugay böyle çıkmadı mı, hatta Arda Turan'ı kimsenin beklemediği tanımadığı Avrupa kupası maçında Gerets sahaya sürmedi mi? Cevap; Yok

2- Kaleci beklenmeyen dandik  bir gol yedimi? Yediyse 5 dakika içinde gol yerine kondu mu, kaleci dolayısıyla takım kurtarıldı mı? Çok önemli, Yapılan hataya çabuk reaksiyon gösterilirse  maç morali katlanır. Cevap; Yedi 5 dakika içinde de gol gelmedi.

3- Stoperlerin yaptığı dandik bir hata oldu mu,(son maçlarda ki gibi geri pası verirken birinin araya girip karşı karşıya kalması gibi)  olduysa kaleci hata yapanı kurtardı mı? çok önemli, hata yapan minnetle gücünü oyununu üstüne koyarak sürdürür. Cevap; Hata yapıldı, gol de yendi.

4- Stoperler gol attı mı? asist yaptı mı, gollük pas attı mı? Cevap; Hayır

5- İlk 20 dakikada sarı kart aldık mı?  Tabelaya etki edilebilecek en önemli aksiyon budur. Ben razıyım her maç 1-0 geriden başlayayım ama istediğim 2 oyuncu da sarı kartlı maça başlasın. Hele ki ilk topa basanlar sarı kartlıysa geçmiş olsun, oynayacağı oyunun yarısını oynayamaz. Cevap; Sarı kart aldık. 

6- Hücum bekleri dediğimiz kanat savunucularının golü asisti gollük pası var mı? Cevap; Yok.

7-  6 ve 8 numaralı formalar toplamda 23 km den fazla koştular mı? Cevap; Hayır 

8- Takım kaç pas yaptı? Cevap; 450 den fazla. Baraj kendi sahanda 450, dışarıda 550 olmalı, 450 pasın üstünü yapmışsan geçmiş olsun.

9- Serbest vuruş, penaltı, kornerden gol attık mı; Cevap; Yok 

10- İlk golü biz mi yedik? Cevap; Evet

11- Atılan oyuncumuz var mıydı? Cevap Evet

Sorular bu kadar, son maçlara hatta ortalama son sezonların cevaplarına bakılınca ortalama hayır çıkıyor. Formanın içinde kim olduğu önemli değil, Atleticogümrük maçında bu 11 maddelik olumsuzluklar olumluya dönmemişse garanti kötü oynamışız demektir. Kötü oynadığımız maçı da kazanmamız mümkün değildir. Maçtan sonra ağlama yazılarını da şimdiden okuyorum 8 de 8 yaparız. 8 de kapanır 18 de.

Çok zor değil, 11 de 7 olsun razıyım, 2 gol avans veririm.

Maçtan sonra görüşelim.  

4 Nis 2021

Ali Sami'nin Bir Çiftliği Var; Hatay Saint Germen 3-0 Galatasaray

Dua  edin tribünlere gelemiyoruz, dönüş uçağınızı karşılayamıyoruz. Kurban kesin, namaz kılın o kadar çok paranız var ki 10 yıldır  Cadde'de her gün 10 km gidip geliyorum bir tek futbolcuya rastlamadım. Muhtemelen size özel bulvarlar, başka hiç kimsenin girmeyeceği mekanlar yaptılar. Tatil köyünüz ayrı, düğün yaptığınız yer ayrı, tribünde 10 taraftar çağırsak koşa koşa gelip formayı öpersiniz, gittiğiniz mekanların Galatasaraylı garsonlarına güvenliklerine boka bakar gibi bakıyorsunuz.

Sanmayın lan biz sizi seviyoruz, formanın içindeki adamsa kim olduğuna bakıyoruz, tarihe geçiriyoruz, ismini formalarımıza kalplerimize kazıyoruz. İsterse içindeki sizler gibi zengin şımarık nasıl hangi laboratuvarlarda üretildiniz bilinmez bir ırk olsun fark etmez. Biz Galatasaray'ı Şampiyon oluyor diye mi seviyoruz sanıyorsunuz ruhsuzlar. yoksa hangi hırsızın, hangi iş bilmezin bir anlık gafletiyle mübarek forma içinde her topu taca atan, kaleciye veren futbol topu ırz düşmanı var diye sizi mi? Sidiğin üstündeki saman çöpüne konup kendini kaptan-ı derya sanan bok böceğisiniz lan gözümüzde.

Ey bu milletin varsa spor savcıları suç duyurumdur. Türk Parasını Koruma Kanunu diye bir kanun var. Bu çiftliğin ağaları yıllardır, at pazarında sakatatları futbolcu diye alıp, bizi kandırıp ülke dövizini yurt dışına kaçırıyor. Son 10 senede çöplere ödediğimiz para küçük bir muz cumhuriyeti merkez bankasındaki paradan daha fazladır. Bizden, Gala'dan başlayın her takım aynı. Servetlerine çökün, hazineye irat kaydedin, halkın özellikle bu zor zamanlarda huzurunu kaçıranları, spor zevkine muhalefetten yargılayın.

Kurtulamadık, bu milletin geri kalmasının tek bir sebebi var, hiç bir millette olmayan minnet duygusu. Neymiş Avrupa kupası almış, şu kadar Şampiyon olmuş,  Sanki olmasa hiç Şampiyon olamayacaktık. Adam öğretilen öğreti icabı yaratana şükürcü. Ben değilim arkadaş, ben kaçan Avrupa kupalarına, olunamayan Şampiyonluklara yanıyorum. Kimseye borcum yok, 3 kıtada Gala bayrağı salladım, hiç bir maça bedava gitmedim, her sene forma aldım. Hayatımda iki defa da karavanadan ücretsiz Arena'da öğle yemeği yedim o kadar. Neymiş Şampiyon olurken kaledeymiş az gol yemiş. 1996 da gömleğinin üstüne giydiği örme kazakla çıkmıştı ilk defa yedek kulübesinde sahaya, araştırın bakalım bugün neyi var. Sirkler kapalı binlerce akrobat işsiz, rast gele birini alın geçirin kaleye, Muslera'dan daha iyi kalecilik yapamazsa eşek gibi anırırım. 50 yıllık tribün tarihimi çöpe atarım. Uruguay'ın dış borcunu ödedik. 3.5 sene daha havuzlarına olmayan dövizimizi pompalayacağız. Ülkede kaleci patlaması varken, her takımda 20 şer yaşında çocuklar kaleye geçerken biz elin papazına para yetiştirmek için Florya'daki darphanecimize fazla mesai yaptırıyoruz. 

Dünyanın her yerinde her kademedeki ligde sağlam bir Falcao varken, ne olacağı belirsiz dünkü bokla ölüm kalım maçına çıkan hocayı Alzheimer'den hastaneye yatırırlar. Bizdeki minnet duygusuna bakın küme düşürme opsiyonu varmış. Evet razıyım, Gala'dan kazandığı bütün paraları getirsin bağışlasın o zaman( bizden beter olur kağıt toplamaya başlar) alsın diyetini, alsın Şampiyonluklarını alsın Avrupa Kupalarını.

Koskoca bir Teşkilata karşı her maç final oynuyoruz, durumun farkında bile değiller, stoperlerin kart renklerini bile ayarlayamıyorlar, koruyamıyorlar. Bir bakıyorsun en önemli maçta bahaneye bak stoperler cezalı ben ne yapayım. 6. stoperin yedeği Ozonfour mu nedir adını bilmiyorum, bu kadar mı kötü, Emin Bayram bundan da mı kötüydü. Kötüyse niye para verdirdin.  Her hafta en az iki futbolcu negatif. Asgari ücret bile alamayan garibanlar kendilerini koruyorlar bu illetten de,  bir yemeğe gittiğinde o parayı bahşiş veren futbolcular niye koruyamıyorlar. Koç'un Sabancı'nın virüs kaptığını, hasta olduğunu ya da hastalıktan ölen bir zengin duydunuz mu?  

Büyük takım refleksimize güveniyorduk her zaman, Bir zamanlar Gala'nın geriye düştüğü maçlarda oynadığı futbolu dünyada oynayabilen takım yoktu. 0-2 Real Madrid'e çeyrek finalde geriye düştük biz. Bu ne lan gol yer yemez teslim bayrağı çekmek. Hele 10 kişi kaldığın zaman, dünyanın sonu. Arsenal maçında 10 kişi son topu hücumda kullandıran kendisi değil sanki. Rakip 10 kişi kaldı fark ettiniz mi? Ne bir oyun planı var, ne bir serbest vuruşçusu. Hadi kabul Ali Sami Bey'in çiftliğinde saltanatınız var. Hastayım diye çifte gitmekten yırtan öküzsünüz sadece. Salak mısınız lan taraftar için 10 metre fazla koşacaksınız. Bırakın eşek Taylan koşsun çifte gitsin. Devam edin çocuklar her maç yatın, işinize geliyor nasılsa ama bilesiniz kasapla pazarlık bitti. Hepinizin sonu geldi aşağılık adamlar.

Tudor'un yarım sezon oynattığı futbolu 3 sezondur 20 dakika oynatamayanlar, umut varken alın çöplerinizi defolun. Ben bir taraftar olarak teşekkür etmiyorum, Başarı diye saydığınız kupalar, ortalamanın altındadır, hatta bana göre başarısızlığı tam adıdır. Geleceğe dair sizlerden en ufak bir umudum yok. Teşkilat üyeleri içinde sizler de varsınız. Tarihe not düşmek adına buraya son kez yazıyorum. Yarın devran döner bakarsın futbol yeniden lağım sahalar yerine çim sahalarda oynanır birileri okur diye kurtuluş reçetesini Büyük Gala Taraftarına arz ediyorum.

9 da 9 yaparım, hatta bir beraberlik daha veriyorum. BJK maçı paketin içinde olmak koşuluyla 25 puan alıp Şampiyon olurum. Şartlar çok kolay ama bedeli çok ağır olacak.

1- Bu sabah acil Kadro dışı listesi; Muslera, Şener, Linnes, Ömer Bayram, Fernandes, Saraççi, Onyekuru, Feghouli. Lig bitene kadar go home. Maça gelmeleri, tesislerde yemek yemeleri yasak.

2- Fatih Terim dahil, bütün hocalar sezon bitene kadar go home. Aynı uygulamalar onlar için de geçerli.

3- Sağlık ekibinin topu kapı dışarı. Getirin Veli Efendi'den şampiyon bir atın baytarını. Maç önce takıma yarım maç yapıp pestilini çıkaran Gestapo Subayı'nın dönüş biletini alın yolcu etmeye bile kimse gitmesin. Bu kadar deliliğe tımarhanede bile izin vermiyorlar.

4- An itibarıyla Gala'nın Başkanı yönetici yoktur, kağıt üzerine yazanlar da tesislere giremeyecek, maçları televizyonlardan bile seyredemeyecek.

5- Kalan sağlar yoğun bir karantina ortamına alınacak. Tuvalete bile izolasyon eşofmanıyla gidecek. Hastalık giderek daha fazlalaşıyor. Muhtemelen bir an kollanıyor, bu lig bitmeyecek, tepedeki ilan edilecek. Biz bitecekmiş gibi önlemimizi alalım savaşmaya devam edelim.

6- Kalan sağlarla 9 maçın tamamın aynı takım çıkacak ilk 11 ilan edilecek, herkes kendi partneriyle yatacak, kalkacak tavla oynayacak, aynı masaya oturacak, oynanmış maçları izleyecek, doktriner dersler verilecek. 

Kaleye Okan geçecek, 25 puan alınırsa 10 yıllık sözleşme imzalanacak. 

Anaconda stoper başlayacak. Olmaz demeyin Raşit Çetiner Fener'den santrafor geldi, o kadar çok gol yiyorduk ki(şimdiki gibi, kalecimiz kovaydı, follaştı, savunma kazmalarla doluydu) 4 numara oynadı, her serbest vuruşa gitti, dönemin en çok gol atan stoperiydi. Mohammed kafa topu vurdurmaz, topla çıkar, serbest vuruşlara kornerlere gider, maç ya herroya ya merroya döndüğünde de santraforları üçler. Donk'tan daha mı kötü santrafor.  

Her iki yanında Luindama- Marcao. Kontratları beklet Okan için yapacağın uygulamayı onlara da yap. Kaybedecek neyimiz var, plan tutmazsa zaten devrim yapılıyor, vur kıçına tekmeyi. Donk savunmanın yedeği her maç oyuna mutlaka girecek. 

Etabo- Taylan çift ön çıpalar. Top rakipteyken savunmayı 5 leyecekler. Hücum bekleri Oğulcan-Kerem,  oyun kurucu, uzaktan serbest vuruşçu, kornerci Emre Kılınç.  Akbaba, Taşdemir yedek, onlar da duruma göre sonuçtan bağımsız mutlaka her maç süre alacak.  

Tabelacılar en önde Falcao, yakın serbest buruşları penaltıları atacak,  hemen arkasında yanında Halil, Babel yedek.

7- Takımın başında Arda Turan, yardımcısı Selçuk İnan. Kulübenin arkasında bir sosyal ağ merkezi kurulacak, 30 milyon Galatasaraylı oyunu sevk ve idare edecek. taraftarın ortalama görüşü neyse sahaya yansıyacak. 

Bu takım iki atıp bir sayar, tulum çıkarır, duygusallığı bırakın kimseye acımayın acınacak duruma düşmeyin. Burası Ali Sami Bey'in çiftliği değil ASLAN YUVASIDIR. Şu ya da bu şekilde Devrim Treni için semafor yeşil yanmıştır. Demirden korkuyorum diyenler ilk istasyonda insinler.

Yaşasın Galatasaraylılığın yüksek öğretisi.