9 Nis 2021

Oynanacak Maçın Maç Yazısı; Galatasaray- Atleticogümrük


Maç bittikten sonra herkes yazar, biz su testisi kırılmadan, çeşmeye göndereceğimiz çocuğu tokatlayalım istedik. Maçı oynanmadan yazıyorum. 

Önce ahval ve şeraite bakalım. Oynadığımız oyun, dolayısıyla aldığımız neticelerle defalarca biz bu sene yokuz diyoruz.  Yokuz dedikçe, İzzet-i İkbal ile geri çekildikçe, tam tabutumuz çivilenecek, selamız okunacak dedikçe GALATAUS( Gala Futbol Tanrısı) devreye giriyor, bir şekilde mezarlardan fırlıyoruz. Eh bize de düşen tabutumuzu taşımaya gelenlerin cenazesini kılmak. Ne yapmalı?  Milyonlarca Galatasaraylının cevabını beklediği can alıcı soru.

Teşkilat( 17 Mayıs 2000 de Popescu penaltıyı ağlara gönderdiği an kurulan, misyonu Galatasaray Şampiyon olmasın da kim olursa olsun olan futbol baronlarının kurduğu Global Kraliyet Ailesi)'a fazla mesai yaptırıyoruz. 1-2 mağlubiyet daha alsak işleri çok kolaylaşacak, güle oynaya Şampiyonluğu paylaşacaklar. Biz olmasak Sergen bırakıp kaçacak, 3 defa yenilip kupayı Patron'a ikram edip ömür boyu yaşam sigortasını kapacak.  (Sinan Engin'in Lucescu Şampiyonluğunu hediye edip, zift medyasında senelerce maymunluk yapabilmesinin sebebi budur) Ne var ki Teşkilatın sigorta paneli takımı, Fener'in daha da beter tökezleme ihtimali karşısında olanca özveriyle kollanıyor. Alanya maçı öncesi maç sırası kepazeliği çok yazan oldu, ben yazmıyorum. Sadece bir hatırlatma yapayım, malum sezondaki Fener maçının ilk 11 i sızdırıldı diye Adnan Polat'ın kellesini almıştık. Sen taktik idmanını rakibinin gözünün önünde yapıp, şaibeli bir maç oynamışsan hüküm bellidir. ŞİKE. 

Gala Tarihinin en büyük maçına çıkıyoruz, Her zaman söylediğimizi tekrarlıyoruz. GALA'nın oynayacağı en büyük maç oynayacağı ilk maçtır. Şampiyonlar Ligi haftasının olduğu hafta maçlardaki takımlara bakınca daha büyük takımın giydirilmiş, kuşandırılmış, parlatılmış(köylüler bilir atları kızdırırsın deli gibi koşar)  Atleticogümrük olduğunu görüyorum. Çeyrek final maçlarından daha zor maç, Bavyera Münih'e karşı oynarsan maçtır, hakemi, Fifa'sı, Uefa'sı, zift medyası, Devlet Başkanı karışmaz, iyi oyna, bir delik bul çık kazan. Bizim maçta kazanman için iyi oynama faktörü en son faktör. Sen iyi oynarsın, cart bir sarı kart, felç geçirirsin.

Toplayalım, çıkacak ilk 11 i bilmiyorum, sonradan girecekleri, maç karosunu da bilmeden oynayacağımızın maçın sonucunu söylemeye çalışacağım. Yani bir bakıma maçı seyretmeyeceğim diyelim, sorularla maçın kaç kaç bittiğini tahmin edeceğim.

SORULAR;

1- İlk 11 de şu ana kadar hiç süre almamış bir futbolcu var mıydı? Olur ya Maradona vardır alt yapıda yeni fark edilmiştir, olamaz mı Emre, Tugay böyle çıkmadı mı, hatta Arda Turan'ı kimsenin beklemediği tanımadığı Avrupa kupası maçında Gerets sahaya sürmedi mi? Cevap; Yok

2- Kaleci beklenmeyen dandik  bir gol yedimi? Yediyse 5 dakika içinde gol yerine kondu mu, kaleci dolayısıyla takım kurtarıldı mı? Çok önemli, Yapılan hataya çabuk reaksiyon gösterilirse  maç morali katlanır. Cevap; Yedi 5 dakika içinde de gol gelmedi.

3- Stoperlerin yaptığı dandik bir hata oldu mu,(son maçlarda ki gibi geri pası verirken birinin araya girip karşı karşıya kalması gibi)  olduysa kaleci hata yapanı kurtardı mı? çok önemli, hata yapan minnetle gücünü oyununu üstüne koyarak sürdürür. Cevap; Hata yapıldı, gol de yendi.

4- Stoperler gol attı mı? asist yaptı mı, gollük pas attı mı? Cevap; Hayır

5- İlk 20 dakikada sarı kart aldık mı?  Tabelaya etki edilebilecek en önemli aksiyon budur. Ben razıyım her maç 1-0 geriden başlayayım ama istediğim 2 oyuncu da sarı kartlı maça başlasın. Hele ki ilk topa basanlar sarı kartlıysa geçmiş olsun, oynayacağı oyunun yarısını oynayamaz. Cevap; Sarı kart aldık. 

6- Hücum bekleri dediğimiz kanat savunucularının golü asisti gollük pası var mı? Cevap; Yok.

7-  6 ve 8 numaralı formalar toplamda 23 km den fazla koştular mı? Cevap; Hayır 

8- Takım kaç pas yaptı? Cevap; 450 den fazla. Baraj kendi sahanda 450, dışarıda 550 olmalı, 450 pasın üstünü yapmışsan geçmiş olsun.

9- Serbest vuruş, penaltı, kornerden gol attık mı; Cevap; Yok 

10- İlk golü biz mi yedik? Cevap; Evet

11- Atılan oyuncumuz var mıydı? Cevap Evet

Sorular bu kadar, son maçlara hatta ortalama son sezonların cevaplarına bakılınca ortalama hayır çıkıyor. Formanın içinde kim olduğu önemli değil, Atleticogümrük maçında bu 11 maddelik olumsuzluklar olumluya dönmemişse garanti kötü oynamışız demektir. Kötü oynadığımız maçı da kazanmamız mümkün değildir. Maçtan sonra ağlama yazılarını da şimdiden okuyorum 8 de 8 yaparız. 8 de kapanır 18 de.

Çok zor değil, 11 de 7 olsun razıyım, 2 gol avans veririm.

Maçtan sonra görüşelim.  

Hiç yorum yok: