17 Eyl 2022

23 Yolu 7; GALA 2-1 Konyaspor

 

Her maç öncesi Gala taraftarının olmazsa olmaz prima gündemi, yine maçın önüne geçti. Bu haftayı da Oscar'lık filmle, Nobel'lik romanla geçirdik. Okan'a kefen biçmekle meşgul olduk kimimiz,  Kimimiz son sahnesine takıldık, acaba ne dedi, profesör Langdon olduk, şifreleri çözmeye çalıştık nasıl bir pusu bizi bekliyordu.

Biz uyuduk, su uyudu düşmanı her zaman ki gibi olanca kini uyutmadı. Cuma günü bizim maçı 20.00 ye yazdı. Biliyor ki kapalı gişe, biliyor ki taraftar 23 koduyla kenetlenmiş durumda. Ligin en iyi, en zor gol yiyen, hatta yemeyen takımına karşı puan kaybı için zerre katkısı olacaksa o hakkını kullanırdı, kullandı. Gözüm maçtan çok tribünlerdeydi, 30. dakikadan sonra tam kapasiteye ulaştı. Çoğu golü göremedi. Biz Ali Sami Yen'e Cehennem adını takmıştık, Maça zor gidebilen, giren, zor çıkan, metrolarda nefessiz kalan taraftar da nasibini aldı yangından.

Kolay geçecek demiştik, havaya hamasete değildi, tezlerimiz vardı, hocası, topçusu, taraftarıyla ligi domine edecek, maçı maç gibi oynayacak, pisliğe tenezzül etmeyecek pis akvaryumdaki temiz balıkla oynayacaktık. Öyle de oldu, aslanlar gibi kapıştık, göğüs göğüsse bir maç oldu, kalecisinin yedikleri talihsiz gole takıntısıyla yaptığı pislik olmasa tam bir büyük maç notu verecektik. 

1 dakikada 15 pası geçmeyeceklerdi, fazlası kötü futbola yazardı. Limitle oynadık, golü erken bulacağımızı öngörmüştük, ama bu kadar çabuk Okan Buruk'da beklemiyordu ki, yediğimiz gole kadar güzel futbol adına reaksiyon üretemedik.  Sağ saldırı beki, her geçen maç bir önceki maçından iyi oynadığı için, göze hoş gelen futbol sağ parselde oynandı. 

Sol saldırı beki Anholt'u çok dikkatli izledim, galip takım bozulmaz, atan oynar düz hoca mantığıyla değilse neden ısrarla yabancı kontenjanını en verimsiz bölge için kullanıyordu? Sağdan daha çok saldırı planlandığı için ters kademe nöbeti mi tutturuyor dedik ama değil. Ben çözemedim, doğal seleksiyonla sorun kendiliğinden çözüldü. Okan Buruk 1 yemle, 3 balık birden tuttu. Balıklar;

a-) Kefal; Boey çok formda, Cafu transfer edilse kesemez, başına bela kaldı.

b-) Sazan; Dobi, adamı yedekte paslatamazsın,  en zayıf halkanın hattında sunum yaptı, Bir büyük takım bekine yaraşır orta pası attı, o pasın hakkı %90 goldü zaten.

c-) Kofana; İcardi, sevinmediğine göre o atmadı dedik zaten, ne var ki golü yine de ona yazmamız gerekecek. Büyük golcülerin nefes sesi bile stoperleri ürkütür.

Korktuğumuz kısmen başımıza geldi, Muslera sarı kart aldı. Her takıma olur, her maç rakibi hakem heyeti olan takıma kaleciden kaptan olmaz. Pozisyonlara  uzak, hakemi kötü kararı öncesi baskı altına alması imkansız. Kaleci olarak iyi başladığı bir sezonda onurlu çıkış yapılması zamanı geldi. Top kontrolüne geçtiği anda fırçalar, söylenmeler, bir kaç adım öne yürümeler, deli deli ritüeller, rakip sete yerleşmeden topu oyuna sokmuyor. Gereğinden çok vakit geçiriyor, en önemlisi, 2 takım yabancı forması varken, birini işgal ediyor. Bir an evvel Okan'ın kaleyi devir alması, kendisinin kaleci antrenörü olması elzemdir. Koskoca Mata, maçları tribünden izlemek için gelmedi, oynamayan yabancı moral bozar, sıkıntı yaratır.

Emin Bayram'ın mecbur oynatıldığı kazanılmış maçtan sonra da ilk 11 yazılması doğru karardı. Forma için hem yerli hem yabancı oyuncu siperlerdeydi. Kötü oynarsa kayıp yok, değiştirirdi, iyi oynarsa yeni bir Ozan Kabak daha üretmiş olacaktı. Ben bu kumarı sabaha kadar oynarım.

Son 15 dakikayı kalecisiz oynayan takıma karşı cılız İcardi geri pasını saymazsak şutsuz geçirdik. Acridoidea Çekirgesi gibi bakalım kaç maç daha sıçrayacağız. İlk golü erken atacağımız bir maç kolluyordum gol yeme düşmanı Konyaspor'a denk geldi. Cehennem gibi saldırdılar, Direkten dönen toplardan birine kaleci felç geçirdi, diğerinde kaleye Nelson geçti, Emini kurtardı. 

Tam kadro en iyi 11 i henüz sahaya süremedik, milli maç arası çeyrek sezon öncesi kampı olur, çok adam takımlara gitti, hiç bir milli maç umurumda değil, kazasız belasız dönsünler yeter, son dakika, kendi kalesine gollerle kazanılan maçların nümerik değeri 3 den fazladır. Şebeke'nin sinirleri bozuktur, sevgili takımları travmayı atlatamadan puan kaybetse bari. 

Hakemin kötü niyetinden çok futbolu bilmemesi öne çıktı. Kerem'in muhteşem söktüğü topa, Muslera'nın kaptan olarak kavgayı ayırmayı gelmesine sarı kart gösterdi. Cenabet Dilaver yarım abdestle maça çıktı, son adam olarak indirildi, kırmızı vardı, tekrarını göstermediler, heyetteki bayan hakem maça güzellik kattı.

Şampiyonlar Ligi hazırlık maçlarımızın 7.sini mutlu, huzurlu bir şekilde atlattık. Bunlar tatbikat, savaş henüz başlamadı, yolumuz 23 yolu, yaşasın GALA 

23 Yolu 7 Puan Tablosu; Muslera 2( top kurtardığına puan verecek değilim, top kontrolüne geldiğinde rakip yerleşene kadar bekliyor, yediği golde atladı tamam, doksandan dönende felç geçirdi, artık kadro Okan’ı çağırıyor) - Boey 9( sağ saldırı beki tamamdır), Nelsson 5(hucümda yok), Emin 2( büyük takım savaş beki için erken) Aanholt 2( ilk 11 den ilk kesilecek yabancı- Buc 8, Sergio 9( maçın adamı) Mertens 2( büyük futbolcu refleksi gösteremedi)- Yunus 4( çalım repertuarını geliştirmesi lazım, 3 maç sonra çalım atabileceği bek kalmayacak Gomis 2( atan oynar felsefesi ilk 11 oynattı) Kerem( yunus için söylediklerimiz geçerli)

Okan Buruk 6( golü erken bulduğuna şaşırdı, klasik hoca sevk idaresi, kazanan takımı bozma, 60 a kadar adam değiştirme)

16 Eyl 2022

Şampiyonluk Ekspresi 7. İstasyonu; GALA- Konya

 

1-Şimdiye kadar oynadığımız maçlar içinde en kolay maça çıkıyoruz.

a-) Rakip lider, kazanmak için oynayacak, hocası iyi, ekstra dolduruşa ihtiyacı yok.

b-) GALA henüz en ideal 11 le maça çıkmadı, sonradan girecek 5 oyuncu çıkan 5 oyuncudan mutlaka daha iyi oynayacak.

c-) Liderle, muhtemelen şampiyonluğu son haftalara kadar kovalayacak takımla oynuyoruz, taraftarın bahanesi yok, mahşeri bir tribün bekliyorum.

d-) Terim belgeseli kim ne anladıysa usulen tartışmaya açık olsa da, esastan ekstra motivasyon sağlayacak.  

2- Topla oynama oranı, pas sayısı istatistiklerini ihmal et, dakikada 15 pası geçme

3-Saldırı bekleri mesaisini rakip sahada geçirsin, kim saldırıyorsa diğeri ters kademe için nöbette beklesin.

4- Savaş beklerinden artık gol bekliyorum, bir biriyle olan pas sayısı 20 i geçmesin.

5- Maçta her zamanki gibi en büyük rakip Global Kraliyet Ailesi Hakem Heyeti olacak, ilk 30 dakikayı kartsız geçir.

6-Adam yiyicileri (Luc + Dilaver Altıntop) toplam 25 km koştur.

7- Rakipten sarı kartlı olanın üstüne ısrarla çalımcıları sür,

8- Muslera vakit geçirmeden, en az 2 adam eksilterek topu oyuna soksun, rakip kalecinin ayakları iyi değil, pas trafiğinde birinin ayağı tetikte olsun.

9- Gol sırası Yunus'ta, şut özgürlüğü tanınsın, penaltı olursa topun başına Gomis gitmesin.

10- Efendiler bu gece 22 de liderliğimiz ilan ediyoruz. Yolumuz 23 yoludur.

12 Eyl 2022

23 Yolu 6; Kasımpaşa 2-3 GALA

Gözler gökyüzündeydi hafta boyu, uçaklar mevcut ve potansiyel dünya yıldızlarını indiriyordu. Öyle ki koskoca Mata ne zaman geldi, ne zaman antrenmana çıktı anlayamadık. İcardi'ye odaklandık, Gala'nın galasına. Zift Medyası( Şebeke'nin, samanını, yemini Cim Bom'un tekerine çomak sokma koşuluyla verdiği Gala maymunları dahil)  panik halindeydi. Ne güzel, mutluluğun resmini çizin Gala ressamları. Hiç bir korkuya benzemez Teşkilat'ın Gala yine şampiyon olacak korkusu. Nasıl olurmuş, araştırılmalıymış, 6.750 maaşın 6 sını PSG ödeyecekmiş. Senin gibi beyinsiz mi, Mpambe, Neymar, Messi varken koskoca İcardi'yi yedekte mi çürütsünler. Timurlenk ortadaki paraya fit olmayıp kumara devam etse üstüne para bile alırmış. İcardi, şampiyon olarak döner, Messi'nin yerine oynar. Kim bilir gelecek sezonun imaj transferi de Messi'dir belki.

İnsan alım satım pazarı kapandı, artık herkes ne pozisyondaysa ona yoğunlaşacak, el birliğiyle 23 bayrağını köprüye asacağız. Biz taraftar olarak, son pasa kadar takımın peşinde, yenilse de yense de en büyük itici güç olarak korku saçacağız. Yöneticilerin işi bitmez, stat yetmez, yapılabiliyorsa en acil eylem planı, kale arkalarındaki oturma guruplarını kaldırıp, numaraları sıklaştırıp en az 10.000 kapasite artırmak. açılacak 5 er bin kişilik alanı da altın kombine olarak 5 sezonluk pazarlamak. 1 haftada kapışılır, harcanan para yerine konur, taraftarın desibel gücüne güç katar.

Kaçak yayın yoğunluktan sadece bizim maçı veremiyor, ülkenin futbolla ilgili olanlarının tamamı bizim maçı izliyor. Gala Taraftarının  2/3 ü hariç, olanca güçleriyle, olanca nefretleriyle maçımızı takip ediyor. 2/3ün 2/3ü Okan'ın devrilip Terim'in geri gelmesi için totemde, 1/3ü  yine aynı dilekte esastan, Okan devrilsin yabancı hoca gelsin. Okan nasıl devrilecek peki, Gala devrilirse. taraftarı konsolide etmenin tek yolu, Okan başarısız olsa bile Terim beklentisini ortadan kaldırmaktır. Ben emekli oldum, Okan'a destek oluyorum maçlara da bu amaçla geliyorum açıklamasını ben beklemiyorum. Filmi çevirdi, belki de Roman'ı yazdırıyordur. Biz ona bırakacak değiliz, destanımızı hep birlikte yazıyoruz.

Geçen sezonlarda yanımızda sakinleştirici şurup, kusmamak için mide ilacı bulundururduk maçlarda. Etrafımızda da sert madde olmazdı, duvara uzak seyrederdik. Kafamızı vurmayalım diye sakınırlar, tv ye rakı bardağı fırlatmayalım diye de ekstra önlem alırlardı. Maçın bittiğine inanamadım, bir dahaki maça kadar ne yaparız, bay haftayı nasıl geçiririz korkusu kapladı içimizi. 

Kasımpaşa stat oldu olalı böyle bir taraftar görmemiştir. Gala tribünü 20 yıl öncesinin Ali Sami Yen Kapalısıydı, hepsine helal olsun. Bu sezon 14. sezonun kopyası gibi, taraftar ilk maçtan durumdan vazife çıkarmış, bir an evvel liderliği alıp çıktığımız gibi gelmenin sorumluluğunu almış. 20 yıl önceki Ali Sami Yen tribünleri gibi tezahürat yapılıyor. Konya maçı tribünlerinde olmak vardı anasını satayım.

Maçı büyük bir güvenle izledik, golü yediğimizde yeniliriz diyen Gala taraftarı bir kişi bile değildir. Bir taraftar olarak en çok gururlandığım şey, bu sezon 6 maçta da yaşandı. Normal bir takım, 10 kişi kaldığında atamıyorsam yemeyeyim diyeni dinler yatar, hakem direncini nispeten kırmayı başardığımız maçta bile son dakikalarda oyun 2-3 e gelmişken Estergon Kalesi savunması yapar, taraftarı tribünde maç bitsin diye ıslık çalar, kenardan hoca saati gösterir, futbolcular panikten topu şişirir. Maçı bitirme diye hakeme yalvardık, 4. golü kovaladık. İşte benim takımım, işte bizi 23 e götürecek trenin motor gücü budur.

TFF acil koduyla toplantıya çağırıldı, Gündem; Oyuncu değişikliği sayısı, Gala'nın kulübede, tribünde öyle bir görüntüsü var ki, zebella gibi bekliyorlar. Kadro gurubunda çöp tabir edeceğimiz kimse kalmadı, 30 kişinin içinden en iyi 11 sahaya çıkacak. Teknik olarak da o maçı en kötü geçiren 5 kişi değişecek. Yani giren 5 kişi çıkan 5 kişiden daha iyi olacak. Zift medyasını kullanarak 5 değişiklik virüs zamanıydı, normale dönelim derler yakında. iki kişi iki kişidir.

Her maçımız Şampiyonlar Ligi maçıdır. En kolay dediğimiz rakip bile bütün bir hafta ozonla gazlanacak, bizim maçta puan kaybederlerse dünyanın sonu gelecek zannıyla motive edilecek, kalecisi panter kesilecek. Kurguyu buna göre yapmalı, maçı erken kopartıp, gerçek Şampiyonlar Ligi maçları için hazırlığa antrenmana dönmeliyiz. 

Kerem'i yiyemediler, peşinden Yunus geldi, çocuklar beklenildiği gibi gollerle asistlerle döndüler, transferlerle kafaları karışıksa da dağıldı. yetmedi, iki Messi daha peyda oldu. Gomis  benim yaşımı yanlış yazmışlar aslında 19 yaşındayım dese İcardi bile kesemez. Eminim en az yorulan futbolcuydu. Yaralı Aslan gol kokuyor, gözünü bağla yine pozisyona girer, düşmüş, can havliyle bile gol vuruşu yapmış. Gel de yanma kovup yerine 5 santrafor daha alanlara.

Sergio Altıntop bu maçta da direği nişanladı, çok bekletmez, Kerem'in attığı gibi insanlık dışı gol atar. Taçlara çare bulduk, taçtan top kaybı olmadı, henüz serbest vuruş golü yok, ama beklenti var, kıl payı kaçanlar, direkten dönenler. +10 u buluruz, sezon sonuna kadar.

Maçı kartsız tamamladık. üstelik rakip Ersun Yanal faulü diye literatüre geçmiş sarı kartsız ilk bölgede ki faullere rağmen. Okan'a destek için yazmak lazım, Elinde çok sayıda çalımcı var rakibin sarı kartlı oyuncusunun üstüne salsan attırırsın. Kasap Sadık'tan gol yemezsin. Gol dedim aklıma geldi, Muslera'nın artık kendi isteğiyle kaleyi Okan'a teslim edip bir yabancı kontenjanı daha açması lazım. Üstelik formdayken, benim bile kaleciliğine pek laf edemeyeceğim bir başlangıç sezonu yapmışken. Bu işi huzur içinde çözmemiz lazım. Çok kötü geçen, sayesinde kaybettiğimiz bir maçtan sonra yaparsak olmaz.

18 içine rekor sayıda topla buluşan adam soktuk, biraz futbol şansı olsa 1. dakika dolmadan golü bulmuştuk. Kerem kurtuldu, Yunus'a da bir gol lazım. Emin Bayram sırıtmadan oynadı, golleri önleyebilse formayı kaptırmazdı. Bir süre daha yedek bekleyecek, üstelik Apo'nun bile garantisi yok, stoper alındı. En fizibil yol Van Ahnholt'un  yerine Kazo veya sağlamsa Emre Taşdemir'i monte etmek. Limon sıkmak istemem ama ben olsam Berkan Kutlu'yu hiç düşünmeden 4-5 maç banko oynatırım, nasıl olsa geri dönüş seçeneği var. Berkan çöpe atılacak futbolcu değil, sezon bitiminde en az 10x90 dakika oynamış olur.

Devrim sürüyor, oynayamayacak olan Gala futbolcuları, yatarak para almak yerine oynayarak geri dönüş kapılarını kapamayarak ayrıldılar. Emre'de Akbaba'da orta, başaltı takımlarının büyük futbolcuları, yolları bahtları açık olsun, Necati gibi gidip kendilerine küfür de ettirebilirlerdi.

Bizim için 14. sezon neyse, yeni jenerasyon için 4. sezon odur. Hiç bir Gala taraftarının 4 sene üst üste şampiyon olamadık deme lüksü yoktur. Yönetim, futbolcu taraftar ayağa kalkmışken şampiyonluk kupasını Arena'ya getirmeden oturan Fenerli olsun. Kükreyedurun.

Yolumuz 23 yoludur. Yensen de büyük yenilse de.  

23 yolu 6 yıldız Tablosu; Muslera 5( yan toplara çıkmadı, yenmeyecek 2 gol yedi, topu oyna bazen geç soktu), Boey 7( sağ saldırı bekini bu formuyla kesemezsin), Nelsson 5, Emin 5( çok iyi oynadılar bu oyuna 2 gol çok fazla) Anholt 1( artık sol saldırı beki hattına ameliyat gerekiyor) - Bücür 10 (boyda hüner olsa çamda hıyar olurdu, zift medyası maymunu cüce yapmış, Valbuena'dan uzun), Cenabet Dilaver 8( kaleleri kerkenez alma işini bitir artık lan) , Mertens 2( büyük futbolcusun, o yüzden notlar kırık)- Yunus 8(geliyor aslan parçası, bunlar tatbikat savaş başlamadı), Gomis 8 (kovanları utandırmaya devam) Kerem 6( ilk yarı 1 2. Yarı 10 ortalama 5.5 dan 6, hadi geçmiş olsun golünü attın kükremeye devam ) Yusuf, Raşit 9( çok büyük oyuncular, ligin içinden zamlı Marmaray tüneli gibi geçecekler)  

Okan Buruk  8; Sevk ve idaresi, golü yedikten sonraki sakinliği,   3-2 ye yatmaması, sıfır panik gidiş Vamos Bien, tavsiye, oğlana bir forma yaptır, madem maskot oldu, öyle sivil kıyafet olmamış.