20 Mar 2021

10 Maçı Alacaz Başka Yolu Yok; Galatasaray 3-4 Manchester Rize


Yutturulan bir futbol yalanıyla başlıyorum. Atanın tutanın iyi olacak. İlk yarıyı kalecisiz, golcüsüz lider kapadık, yani yalan çöpe gitti.  Doğrusu orta sahan kadar konuşacaksın olmalıydı. Taylan'la konuştuğun için Şampiyonluk hayalleri kurdun. Golü kim olsa atar, orta sahan kükremişse, ben yenilmem diye savaş vermişse, Melo gibi direnmişse kalende kova olsun fark etmez. İstersen Rize gibi bir takımdan 4 tane ye, 5 tane atar çıkardın o cendereden. Aykut'la Orkun'la kaleye gelen her topun gol olduğu sezon Şampiyon olmuştu Galatasaray büyük takım refleksi.

Her şey Anaconda'nın atılıp Falcao'nun geri dönüşüyle ters gitmeye başladı. Hiç birimizin aklında bile yoktu. Atılmasa koskoca Falcao yedek kulübesinde 3. 4. pas tutma evresine geçmişti. Mohammed attıkça da aranmayacaktı.  Yokluğunda çıktı, sanki baldırına platin plaka taktırmış gibiydi Kaplan, attı, 1 maç sonra da gel de oynatma her ikisini de. 3 golle geçince sistem değişikliğinin oyuna aslında kötü yansıması sümen altı edildi. 2 iyi golcüyle çok daha fazla gol atılır sanıldı. İki hücum beki kendi ortalamalarının bir tık üstünde oynadığı için tabelaya göre rahat, bana göre çok zor geçildi Kayserispor maçı. Bu maçta cortladılar, orta saha timi olarak, bayan takımı 8 numarası Gedson ki -muhtemelen antrenman yapmaya gönderilmiş, belli sayıda ilk 11 sözü verilmiş- zayıflıktan bir şut atıp dermanı kalmayan Akbaba, sanki romatizmali gibi her ilk 11 oynadığında yağmur yağan Etabo, Milli takıma çağrılıp dengesi bozulan Kılınç'dan oluşan dörtlü, hücum beklerine alan açamadılar, dolaysıyla iyi golcü dediklerimiz topla buluşamadı.  

Burada bir mola veriyor, bir gün önce Morinho'nun yediği dayağı hatırlatıyorum. Mahalle takımından 3 gol yiyerek elendi. Maçı seyrettim, bizim Xamax maçı gibi ölmeye gelmişlerdi. Hayatlarının bütün oynayacakları topu bir maçta oynamış kazanmışlardı. Bakın görün bu turda nasıl paramparça olacaklar. 

Aynısı bu sezon bizim ligte sahneye konuyor. 20 takımın tamamı şu ana kadar 30 maçı bizimle ölüm kalım maçı oynar gibi oynadı. Kaybedenler zeten cezalandırıldıyor da kazananlar da öldü. Her takım Teşkilat'ın bütün kurum ve kuruluşlarını arkasına alarak son nefesini bizim maçta verdi. Hep söylerim, Dünya'nın en büyük takımı süper ligte bize karşı oynayan takımdır. Nedendir bilinmez  bütün kinlerini bize kusuyorlar. Bursaspor gibi, Başak Şehir gibi kinlerini paylaştırabilseler her sezon başka bir Anadolu takımı Şampiyon olabilirdi oysa. 

Nitekim sıradan bir küçük boy başaltı takımı olan Beşiktaş, filler tepinirken sinsice bir sincap çevikliğiyle ağaca çıkıp palamut kemirmeye başladı. Biz direnirsek aşağı sağ selamet inemezler, çok hata yapacaklar göreceksiniz. Her hafta Bayern'e, Real'e, Sen Germen'e oynamak kolay değil. Dünyanın hiç bir hocası hiç bir takımı dayanamaz. 

Bu sütunlarda Fatih Terim'e çok saldırdım, fikrimde değişiklik yok, taktik bilmez, oyuncudan anlamaz, oyunu okuyamaz, oyuncu bulup çıkaramaz, hiç bir futbolcu formunu artıramaz, eldeki iyi oyuncular bir müddet sonra çöpe çıkar, Donk misali, Ömer Bayram misali, Emre Akbaba misali. Ne var iş benim tek oyuma kalsa ölene kadar takımın başında kalsın isterim. Devran dönmediği, futbol lağım yerine çim sahalarda oynanmadığı sürece Fatih Terim dışında hiç kimse bu kadar nefret edilen, bu kadar saldırılan yanlız takımı yönetemez, iyi futbol oynatamaz. Adamın yardımcısı yok, yöneticisi başkanı, yeterli Gala his takımı futbolcusu yok, sahası yok, dayan diyen diren diyen Büyük Gala Taraftarından, bizden başka kimsesi yok.  

Nerde hata yaptıyı herkes çok güzel yazmış, yazıyor. Ben oynanmış bitmiş bir maçı, önümüzdeki maça bir mum ışığı kadar faydası olur mu diye deşeliyorum. Falcao- Anaconda ikilisi aynı sahada olmalı ama aynı bölgede değil. Terim çok iyi bilir kendisi santrafor olarak gelmiş, bir kaç maç sona liberoya geçmişti. Raşit Çetiner Fenerden santrafor olarak transfer olmuş atamayınca stopere çekilmişti. Açın bakın Gala tarihinde en çok gol atan stoperdir. Anaconda hazır stoperler cezalıyken Donk'la ortak oynatılmalı, her pozisyonda Falcao'ya desteğe yollanmalıdır.

Başta dedik orta sahan konuşamıyor, kalecin bana göre iyileşmedi. Dikkat edin sağına doğru atlayamıyor, uzun atışları isabetsiz. Sanki sakınıyor. Bu arada Muslera kaçmıyor, hiç bir takıma da gidecek değil apar topar 2 ay sonra olup olacağı belli olmayan yönetim 3 sene daha kontrat imzalayıp, sezon ortasında Okan Koçuk'u kovuyor. Muslera'ya bugün bir şey olsa kalan 10 maçta 30 tane gol yeriz. 

En son yenile yenile Şampiyon olmuştuk, ortalama 2.02 puan ortalamamız vardı. Aslında biz şampiyon olmamıştık da diğerleri Şampiyon olmadığı için en tepede görünmüştük. Kan kusa kusa hiç bir maçın 20 dakikasında bile iyi oynamadan. Yani demem o ki çocuklar Şampiyon olduğumuz sezondan iyi durumdayız. 2.03 le oynuyoruz. Ne olur diye bir umut soruyorlar, kalan 10 maçta bu oyun en fazla 21 puan alır. neticeyi bekleriz, 82 puan bizi vezirde edebilir rezil de. Şampiyonluk hayali kurmak isteyenler için 2 maç daha beraberlik veriyorum, BJK maçı paketin içinde olmak koşuluyla 26 puan alırsak Şampiyon oluruz.

İyi futbol beklemeyin, savunmadaki oyuncuların cezalı olmaları bana göre bir şans. Çoğunlukla Gala 11 ini Gala tanrısı GALATAUS yapar bizde. Keşke Saraççi'de de ufak defek sakatlık çıksa da oynamasa. Fatih Terim formda kalabalık oyuncu gurubunu oynatamaz. Ne kadar sakat, cezalı, kısıtlı kadro o kadar iyi netice. Kadroda ben olsam bana bile acır oynatır. İyi ki Belhanda kovuldu yoksa dünkü maça bir şekilde o da bulaşacak sinirlerimizi daha beter zıplatacaktı. Neyse ki Emre Akbaba top kaybında aratmıyor.

Yapılacak şeyi yazıp kapatayım. Taraftar olarak Manchester Rize derken şaka yapmıyorduk, biliyorduk en az onlar kadar oynayacaklar. Son 7 maç 21 puana kadar enerjimizi takıma verelim, bu süre zarfında detant uygulayıp sorunları hasır altına süpürelim. Nasrettin Hoca'nın eşeği kaybolmuş bütün köylü arıyor, Hoca'da en ufak bir kaygı yok. Biri demiş Hocam kaybolan eşşek senin derdi bize düşüyür. Şu karşı dağın arkasına bakalım tüm umudum eşşek orada, orada da çıkmaz ise bakın görün beni nasıl feryad ediyorum. Son 7 ye kadar beni getirin, gerisine karışmayın. 

Sıradaki maç Hatay Sen Germen maçı, Her takım gibi onlar da ölüm kalım maçına çıkacak, bizim maçtan sonra ölecekler. Biz iki ayrı 11 belirlemeliyiz. sırayla bir maç biri diğer maç biri ölüm kalım maçı oynamalı. Ölüm kalım maçında normal oynayana da dayak, para cezası, kadro dışı, küfür, seneye kovma  aklınıza ne gelirse. 

Bu diyardan gidemeyiz, bizim Galatasaray'dan başka hiç bir şeyimiz yok, sabaha kadar uyuyamadık, rahat uyuyan futbolcular varsa kabusumuz olacak rüyalarına gireceğiz bu  deveyi güdeceğiz, 

Haydi çocuklar 10 da 10, yaparsınız, olmayacak bir şey olsa istemem. 

14 Mar 2021

Türbülanstaki Uçağın Kabin Amiri; Kayseri Forest 0-3 Galatasaray

Kutuplardan bir Eskimo, Avustralya'dan bir Oborjini davet etsek, 10 dakika futbol kurallarını öğretsek, Nato kafa nato mermer devrini geçtim, cilalı taş devri aklı olsa razıyım. Desek ki Galatasaray'ın bütün maçlarını izleyip yorum yapacaksınız. Oynadığı her takım aynı, adı TEŞKİLAT ne rapor verirler acaba?

Derler ki TEŞKİLAT takımı dünyanın en iyi takımı, hangi ülkede oynarsa oynasın kafaya oynar.  

Evet doğru en azından ülkemizin en iyi futbol oynayan takımı Galatasaray'la oynayan takımdır. Yani TEŞKİLAT.

TEŞKİLAT takımın kuruluş tarihi 17. 5. 2000 saat 23.20 Popescu son penaltıyı Arsenal ağlarına gönderdiği andır. Hiç bir takım bir daha asla bu kupayı alamayacaktır. Ve artık mutlu olamayacak olanların en büyük mutluluğu başkalarının mutsuz olmasını sağlamaktır. Amaçları Gala şampiyon olmasın da kim olursa olsundur.

Her hafta 20 takımın karmasıyla ölüm kalım maçına çıkmak nedir arkadaş? 

8 de 8 yapıp yola devam eden kervan yol kazasına uğradı. Bir mola, bir ara gazı, bir bakım onarım arası ne dersek diyelim adına, uzun mesafe koşucusunun bir anlık gafleti 5 puana mal oldu. Hafta içinde de bal kaymak bir olay gerçekleşti şer cephesi adına. Aklı vicdanı hür Gala taraftarı da bin değişik fikir üretti. Buradan bir kaos çıkarmıydı?  Bir Gala yöneticisi misal Fener karşısında haydi Gençlerbirliği sana güveniyoruz diye bir tweet atsa bugün sizlere ömürdü. Linç etmiştik, oysa BJK yöneticisi Kayserispor'a yalvarmıştı puan alın diye. Hafta içinde UEFA'nın yayınladığı damgalı eşşekler listesinde adı geçenler ölü taklidi yapmıştı. Ne zaman norkozun etkisi geçti ne zaman dirildiniz? 

Filler tepinirken sincaplık yapıp ağacın tepesine çıkmayı başardınız meşe palamutlarını kemirdiniz de sağ selamet aşağı nasıl ineceksiniz bakalım. Dünyanın en korkunç yaratığı Yaralı Aslan'dır. 5 yerden yara aldık, kanımızı silmeyeceğiz,  hiç hakkınız olmadan Gala bağlarına daldınız, salkım salkım üzüm çaldınız. Ey kağnı gölgesinde yürüyüp de ne büyük gölgemiz var diye övünen itler, sizi pekmez sıçana kadar kovalayacağız.

Oynanmış maçın yorumununu eleştirisini herkes benden daha iyi yapar. Bir kaç notla kapatıyorum. Muslera karşı karşıya kalınan pozisyonda rakibi kenara zorladı, kaleyi çok küçülttü, büyük bir kurtarış sayıyorum. Kenar bekleri orta yapmıyor, orta gelişigüzel bir bölgeye şişirilen top demektir, bakarak görerek pas verdiler. İki 9 numarayı aynı anda ilk 11 görünce en büyük beklentim beklerdi, büyük ölçüde görev tamam sayılır. Çok daha fazla gol pası verecekler,  not alın 11 maçta en az 15 hücum beki asisti bekliyorum.

Mesut Özil devlet desteğiyle Teşkilat takımına transfer olduğunda yüzü buruşanlar olmuştu. Falcao hiç hesapta yoktu, bir düşünün Mesut'un ertesi gün transfer edilmiş olsaydı ne olacaktı. En büyük transferleri biz yaptık. Muslera ve Falcao transferleri. Anaconda biraz Falcao'nun ayakkabılarını parlatsın.

Maçın bitiş düdüğüyle benim hikayem biter, benim için en büyük maç Gala'nın oynayacağı ilk maçtır. Televizyon izlemem, zift medyası okumam, lağım kanallarındaki maymınları dinlemem de kaçamadık bir şekilde haberimiz oldu. Taylan'a kırmızı kart istemişler. Kafaya çıkanın yere düşmemesini istemek gibi bir şey. Faul bile yok, hakemin hatası, maçta en az 20 dakika uzatma vardı. Puan kaybetmemiz için düdüğünden bir şey gelmiyordu, lig olası genel averaja kalacak, bari fazla atmalarına engel olayım diyerek maçı erken bitirdi. Teşkilat'tan fırça yememeyi başardı.

Çok başıma geldi yüzlerce defa uçağa bindim hala tırsarım. Türbülansa girince hostese bakarım, pilotu görebilsem ona bakacağım. Bir anormallik var mı yok mu? Kabin amirini kollarım. 5 puan kaybedince iyi sallandık, Belhanda'yı yolcu ederken bulutlara toslamaya başladık, kulağımız Kabin Amirindeydi. Eyvah bu sefer tamam sonumuz geldi diye endişeyle baktık ne diyecek diye. Gülüyordu, rahat olun çocuklar. Daha ölmedik. Cenaze namazımızı kılmaya gelenlerin tabutunu taşıyacağız.

İşte tam da bu sebepten, tekerlekli sandalyeye düşene, koluna serum bağlanana kadar Fatih Terim kulübede kalmalı, biz his takımıyız bize futbol hocası gerekmez. Dünyanın en elit 5 hocası gelse bile istemem. Bize başımız derde düştüğü zaman omuzuna yaslanıp ağlayabileceğimiz ADAM lazım. Ne mutlu ki aramak mecburiyetinde değiliz. Başımızdadır. Fikirlerimiz aynı olmayabilir ama ilkelerimiz aynıdır. Amacımız iki üç ve daha fazla bebeği fanatik Galatasaraylı yapmaktır. mevcut Galatasaray Taraftarının en az 10 milyonu sayesindedir. Bir Galatasaraylı olarak adını her seferinde minnetle anacağım.

11 maçta 11 bekliyorum elbette ne var ki en kötü ihtimal, BJK havuzda olmak şartıyla 28 puana da  razıyım. Hiç bir şeye benzemez, Galatasaray yine şampiyon olacak korkusu. Çok kaybedecekler. Hele ki son 7 maç kala 21 puan gerekiyorsa asın bayrakları.

Şampiyon Cim Bom yazdıracağız.