11 May 2021

Galataus Düzlüğü Son 180 Metre; Denizlispor-Gala


Bağıra çağıra yaza sile, totem yapa yapa devrilmiş treni raya oturtmayı başardık. Kaldı iki istasyon, mazot yeter mi? Gala futbol Tanrısı Galataus bilir. Futbol bir hafta da ülkemizde mertçe, delikanlıca oynansa olacak olanlar, Karagümrük'ün Beşiktaşı yeneceği, Sivas'ın Fenerbahçeye yenilmeyeceği öngörülürdü.Ne yazık ki Teşkilat iki istasyon kala bizim treni gara yanaştırmayacak kadar kötü niyetli ve tecrübeli.

Fakat bir de akıllarından çıkaramadıkları maceralarımız var bizim. Daha beter durumlardan sıfır ihtimallerden turlar attığımızı en iyi sistem kurucuları biliyor. Kuyruk acıları asırlar geçse dinmez. Acaba yine kaybedecekmiyiz korkusu, Dünyanın en büyük korkusudur. Bu korku başlarına ne belalar açacak göreceğiz.

Yüzde bir milyon hakem desteği olmazsa her ikisi de kaybedecek. Gala teamülleri bunu gösteriyor. Yani demem o ki, Hatay gibi tehdit edilmemiş bir takımsa benim bildiğim, Bebe Ruhi'lerin,Tuzsuz Deli Bekir'lerin, zamparaların, kabadayıların, bitirimlerin takımı, 100 senelik mazisini pis akvaryumun çöpçü balığı için yakmaz. Karagümrük yanıyorsa, Ateş-Duman sarmışsa ortalığı, Dünya yanıyordur. Karagümrük Beşiktaş'tan büyük takımdır. 

Sivas aslında yiğitler memleketi olarak bilinir, son 10 yıllarda sicilini bozan çok şey yaşanmış olsa da tarih bu tarihtir. Sana ne Fener'den, Beşiktaş'tan, sen çık çatır çatır Gala'ya oynadığın gibi oyna hiç olmazsa şikeden pislediler, çamurun üstüne leke ilacı sür. Daha ne kadar yaşayacaksın bu onursuzlukla.Ya da gücün yetmiyorsa Şebeke'ye çık söyle itiraf et, diren cebelleş, can çekiş.Bir kere de Aşık Veysel gibi oyna, bir kere Pir Sultan ol. Bir kere de Memleketimin takımı için iyi bir şey yazayım.

Geç kaldık ama umudumuz devam ediyor. Fatih Terim mottoyu güncelledi. Biz bitti demeden bitmez lafı artık kolay kolay kullanacağımız bir isyan cümlesi değil. Neden? çünkü bizim kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz yetmiyor. İstanbul'a gözü kulağı kapatıp maçın ilk dakikasına konsantre olmalıyız. Takımda kaleye şut çekmiş kim varsa ilk 11 oynamalı. Hatta Muslera bile duran toplara gitmeli.7 gollük bir dez avantaj var. Şebeke bu günleri gördü, her ihtimali düşünerek Hatay maçından arayı açtı. Ne var ki küme düşmüş bir takımdan kapatmak zor değil. 

Fenerbahçe'nin sesi çıkmıyor, averaj hesabında işi yok, olsa Hatay maçında BJK yi hükmen yenik saydırırdı. Biz temiz balık Göztepe'nin kazanacağı varsayımıyla hesabımızı yapalım, ne bulursak atalım. Biz attıkça onlar dert sahibi olacak, bu filmi Ankara'da seyrettim, ilk 20 de en az 3ü bulursak felç geçirecekler. Taktik maktik yok, Muslera dahil herkes gol kovalayacak, Donk-Marcao arası pas trafiği yasaklanacak, 500 pas geçilmeyecek, taçlar kornerler, serbest vuruşlarda vakit kaybedilmeyecek. Bu maçın 90 dakikası 100 dakikadan az olmayacak. Velev ki ilk maç 7-0 yenildik rövanş maçındayız.

Haydi tarih yazıcı, haydi büyük takımın büyük taraftarı. Görecek günler var daha. Denizlinin Horozları benlidir, İki Şampiyonluk vermiş Aslanların kan kardeşidir. Ötedurun kükreyedurun. 

Hiç yorum yok: