7 Oca 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 18; GALA 3-0 Konyaspor

2024 e bodoslama girdik, klasik barış mutluluk sağlık palavrasına girmeyeceğim. Dünyada bu dediklerinizin hiç biri 1 ay olmasa taş devrine dönersin, ekmeği 10 bin liraya alamazsın. Ekonomiyi döndüren, savaş, mutsuzluk, hastalık borsasıdır. Tek dileğim 2023ü aratmasın. Ey büyük GALA taraftarı, en kötü günün Gala'nın yenildiği gün olsun.

Süper Kupa maçı oynandı, Atam kazandı. Yine büyük bir pusuya düşürülmek istendik, yine pusulardan bir GALAT askeri gibi çıktık. Eminim ki, kupayı bizimle herhangi bir başka takım oynasaydı, maça çıkmasaydık, bu yazıyı 3. lig Kırmızı gurup maçı olarak yazardım. Galatasaray'ın şerh yazısına rağmen  Arabistan'da oynayalım diye talimat ver, Gala gitmem derse korktu kaçtı diye kıyameti kopar, gidince de sen kork, bizi ortak et, dönünce de pisliğin ortaya çıksın. 

Galatasaray'la Fener arasındaki fark kupa farkı değildir, kapanır gider, hatta bir zamanlar uzak ora onlar öndeydi ve o zamanlar da bu fark mevcuttu. Gala Başkanı milyonlarca Galatasaraylının kalbidir, sesidir, ruhudur, ortalama görüşleri ne ise kendi görüşü de odur, başarılı olur olmaz ama icraatı bu yöndedir. Fenerbahçe taraftarı Fenerbahçe başkanının ruhudur, Başkanlarındaki saydığımız özellikler ne ise tartışmaya kapalı biçimde, tamamının görüşü de o dur. Ha Rambo Okan olmuş, ha Ali'ler, Azizler. Bu fark kapanmaz, bu kapanması imkansız farkın bizim taraftaki harcını 1481'de Gül Baba, Mekteb-i Sultani'yi kurarken atmıştır.

Fenerbahçe maçını Okanball'un en kötü oyununu oynayarak atlattık. Kaleye şut gelmedi, biz de çekemedik. Maçtan önce rahat kazanır demiştik, Fener'in bizi yenmeye oynayacağı gafletine düşmüştük. İsmail haddini bildi, küçük takım futbolu oynattı, bizi avladı. Yenilmedi. Biz puan momentumunu ele geçirdik, Arena'ya 3 puan geriden girme avantajımızı cebe koyduk. Tarihini bilmeyen kötü anıları misliyle yeniden yaşar, ders çıkarıyoruz.

1- Okan Buruk küçük takımlara oynamasını bilmiyor. Bekliyor ki top onlardayken onlar da bizim kaleye gelsin, gelmiyor kardeşim, hakem güvencesiyle maça tutunuyor. Senin sonlara doğru atamadığın için sinirlerin dağılmışken stres başlamışken, adam can havliyle saldırıyor. Her maç bu şekilde galip gelemezsin. Küçük takımın işini ilk 30 dakikada bitiremediğin her maç sırat köprüsündesin.

2- Okan Buruk oyuncu değiştirmeyi bilmiyor. Kafasında maçtan önce kurduğu bir plan var, kimi değiştireceğini biliyor, zamanı tespit edemiyor, oyuncu değişikliğine karar veriş, oyuna giriş arasındaki zaman en az 10 dakika. 

3- Bir kere daha gördük, Dünya'da kaleciden kaptan sadece Gala'da olmaz. Her pozisyonumuz Var incelemesine gebe. BJK maçında topuğundan vurdular, Fenerliler kafa göz girdi, bırak sportif bir düdük, kriminal suçtur. İtiraz bile edemedik, kaleci 80 metre geride, itiraza gitse sarı kart. Bir banko futbolcu saha içi kaptanı olması, emin olduğu pozisyonda topu dışarı vurdurup direnişi sürdürmesi gerek. 

Fener- GALA  kardeşliğine gelelim. maça başlayalım. Yalan inanmayın. İlk düdük çaldığında biter bu birliktelik. Biz kazandıkça, biz devrilmedikçe akla hayale gelmeyecek ne planları vardır, göreceğiz. Başta dedik ki Büyük GALA taraftarına 2023 ü aratmayacak, 2024'te de köprülere Şampiyon Cim Bom bayrakları asacağız. 

Nereden girelim? buraya kadar yazdıklarımız maç öncesiydi, maça geçelim. En son söyleyeceğimizi baştan söyleyelim. Kötü oynadık, ben değil tabela öyle diyor. Kaleye pozisyon vermedik, Muslera'nın çıkardığı bir iki cılız topu çıkardı, kurtardı dersek Muslera'ya ayıp ederiz. Rakip kaleye muhtemelen rekor şut attık. Yine muhtemelen kaleci fabrikamızda yeni bir kaleci daha ürettik. 18 de cirit oynadık, tek başına Kerem 5 tane halı saha amcalarının atabileceği unutulmaz golleri kaçırdı. 

Rakip oyunu çirkinleştirmeden oynadı, hakeme pislik atabileceğimiz bir şey yok. Taraflı gözle bakarsak sanki yine 2 penaltımız yenmiş gibi, ama buna da can sağlığı diyoruz. yani pekiştiriyoruz, at kardeşim, ben senin atacağın gole engel olmam başkaları gibi diyen hakeme fitiz. Mesaj açık ne var ki tezlere dönüyoruz. Okan Buruk küçük takımlara karşı oynamasını öğrenemedi, öğreteceğiz. Hoca Premier Lig hocası aslında, vasat bir takımı şampiyon yapabilecek bilgi birikimi var. Çünkü o ligde her takım her takımı yenmeye oynuyor. Kendisini yenmeye oynayanlara karşı en büyük toplarını oynadı.

Bu maç özeline geçelim, kaleci ilk defa maça çıkıyor, hem de Şampiyona karşı hem de Arena'da. Eli titremese muhtemelen ayakları titriyor. Maçın başında 40'dan 50'den kaleye gelişigüzel şut çek, motivasyonunu körelt. Ne yaptın, belki farkında bile değilsin normal hücum planıyla gol aradın. İlk topu kurtarınca da morali tavan yaptı. Yediği gollerde hatası yok, takımını da ağır hezimetten kurtardı.

Oyuncu değiştirmede eleştiriyoruz. Mertens çok kötü bir maç çıkardı, iyi maç çıkarsa bile en fazla 60 dakikada sahada kalır, unuttu büyük ihtimalle, belki de Mertens o kadar iyi saklandı ki kamera göstermese biz bile oyunda olduğunun farkına varmayacaktık.  Tabelayı aldıktan sonra genç, ilk defa oynayacak olanı sokmak oyuncuya hiç bir şey kazandırmaz. En iyi Hocanın bilmesi lazım, seni Denizli 3-0 dan sonra soksa çok mu sevinirdin. Belki baban sevinirdi sadece Ayhan Akman gibi.

Efe'nin hikayesi başlayamadı, çocuğun zamanı yetmedi, ama Eyüp Aydın'ınki başladı. Bir Gala klasiğiydi, attığımız kornerlerden sonra gözünü kapa 10 saniye sonra aç top Muslera'yla karşı karşıya ölüm tehlikesi. Korner nasıl atılır ilk top, ilk heyecan, ilk gol. Yürüyedür Aslan Parçası.

Bizim maçı tv açık çakal sürüsü sesi kısık bekliyorum, görüntülerden ağızlar bir karış açık, polyanna huzuru var, takımları farklı kazanmış, çok güzel yenilmişler, tertemiz. Al parayı bana maçı ver dese suç, ucuz bilet ver, 25.000 kişiye satayım, stadını da reklamımla donatayım, bana averaj lazım olacak, Gala bu hesabı yapmayı gururuna yedirmez, uzan şu sedire tepineyim üstünüzde. 

Bir umuttur yaşamak lağım kanallarında, dakika 63 gol yok, Okan'ı yenebilmiş tek hoca kenarda, takım çok eksik, kaybedecekse bu maçta kaybedecek puanı, kaleci devleştikçe içlerindeki umudu, dışlarındaki korku bastırıyor, kim bilir nasıl seyredebiliyorlar maçı, En kötü oynayanımız, Abdülkerim sağa yaylanarak bastı voleyi olsun, maça tutunuyoruz çocuklar, toteme devam, aman Feyyaz, bereketini sal şu Konya'ya, Meleke hünerini ilet içeri, Ersun Hocam sen olsan ne yaparsın, orada olmak için neler vermezdim, can çekişiyorlar, son dakikalar, Zaha fişi çekiyor. Belki Okan bilerek yapıyordur, Sadomazoşizm, şiddetizm, dehşetizm, şadizmson alkolizm. Son dakika golü evlat acısı gibi koyar. 

Ve  çocuk topa ilk dokunuşunda korner lanetini bitirir, Apo'nun kafasından ağlara giden topun morarttığı suratları seyretme zevkiyle sizi baş başa bırakıyorum. Son düdük çalar ve ban kaçarım, goy goyunu siz yapın. . 

Yürüyedur Gala, gidilecek daha yolun yarısı var.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 7; Yese kimsenin bir şey diyemeyeceği İki top kurtardı, kurtardın desek kendisi bize kızar, Bunu damı kurtarmayalım diye fırça atar.

Kaan Ayhan 8; Öyle bir futbolcu gurubu var ki bunlardan biri, nereye koyarsan orada oynar. Yani hem banko hem yedek. İlk 11 de ama mutlaka birinin yedeği. Diskriminant, 5 bilinmeyenli denklem. 

Nelsson 8; Attığı kafa gol olsa 10 numara seçecektim, adeta beni yemeyin, satmayın, feda etmeyin maçı oynadı. Savunma tamam, ama yetmez Viking, 1 numaralı takım bekisin gole kaktı sağlaman lazım.  

Abdülkerim 7; Aslında 10 vermek lazım, stoper 2 gol atıp maçı almış: İlk yarı seyrettiğim en kötü topunu oynadı aldığı 1 notunu düzeltip, karneye 7 yazdırdı. Büyük bir çıkıştır, adına çok memnun oldum.

Barış Alper 10; Şu adamı sağ bekte görmeden gidersem gözüm açık gideceğim. Reşit Ömer'le kostüm beğendik, o santrafora Burak Yılmaz'a giderken, ben Gerets'e, Kaltz'a Don Petrescu'ua gittim. Hayvani bir futbolcu, köye gitse öküz toslasa deviremez. Bir maç daha oynat aynı tempoda oynar. Okuyanın akılında kalsın, bir maç uzatmaya giderse Barış Alper o maçı uzatmada alır. 

Dayı 8; Tipi dolayısıyla bende pozitif bir etki bıraktı. En sevdiğim oyunculardan, Geçen sezonun Sergio'su. Vurdukları girmeye başlarsa adını çok daha başka anacağız, umudumu asla kesmem. Köprüyü diye dayı demiyoruz, vuradur. 

Kara Aygır ?; yorum yok, bir an geliyor aha adam yemeye başladı, kimse kesemez diyorum, bir an geliyor, her Anadolu köy takımında böyle güçlü kuvvetli top yerine adama giren baba yiğit var diyorum. İlk 11 de bu kadar eksik varken, bu kadar vasat bir orta sahaya bu oyunu oynuyorsan, ne diyeyim bilemedim. Top sürerken her an düşüp bir tarafını kıracak sanıyorum, adını değiştiriyorum KARA YENGEÇ.

Mertens 5; Mertens oyunda yoka içim acıyor, Kötü oynadı demeye dilim varmıyor. Belki de en yakınındaki oyuncu iç bükey ayna gibi gösteriyor, zahiri ters cisimden büyük. Vardır böyle oyuncular, biriyle oynarsa büyür, 

Kerem 9; Aslında 1 vermen lazım abi der hepiniz. Benim futbolcuya bakış gözlüğüm gece görüş gözlüğüyledir. Pozisyona gir kardeşim, kaçır. 5 tane kaçırmış demektir ki 5 pozisyona girmiş. Prekazi'den mesaj var. Parasız Kerem'in hocası olayım 1 ay sonra her maç 2, 3 gol atar diye. Katılıyorum, istisna son kaçırdığını Halil'e vermedi çok ayıp etti.,

Halil 7; Bir eşik var, ya takımını bulamıyor, ya 9 numara değil, arayışı hedef bilip yürümek tek gerçek yol kardeşim. Önce adamsın onu söyleyeyim, seni Gala futbolcu yapan haslet budur. 40 maçta bir ilk çıkmışsın, hiç bir futbolcu o pozisyonda Kerem sen at diye pas vermez. 

Zaha 5; Diyorlar ki Kristal Palas'tan seyredenler, abi top cambazı, ben diyorum ki onlara 1 numaralı takım futbolcusu değil. Birini geçse 2 kişi kademede, Misal Trabzon'da olsa tek başına Şampiyon yapar, bize somut faydası için tek çare, top kaptırma özgürlüğü. Dal kardeşim 5 kişi arasına  1/10 ihtimalle gol posta girersen razıyım, kaptırırsan sakın kapmak için koşup enerjini harcama istirahate çekil diri kal. Topunu toplayan bir 8 numaran varsa şova devam eder.



Hiç yorum yok: