29 Kas 2021

2022-2023 Sezonu; Testi Yine Kırılmadan

1- Geçen maç geçmiş olsun dileklerimizi okudunuz, ve geçti, çok rahat maç izlediniz, dün gece sabaha kadar helva kavurdum anca yeter, Afiyet olsun çocuklar. Dükkanı kapattık sanmayın, önümüzdeki sezon tarafımızdan acı çığlıkla başlamış bulunmaktadır. Hepimize hayırlı olsun.

2- İçler acısı bir sezonu Kasım Ayında kapattığımıza mı yanalım, gelecek yıllar, jenerasyonlar bizim gibi yanmasın diye havaya fırlattığımız tezlerimizin doğru çıktığıyla mı teselli bulalım? Herkes Terim'in kaynattığı kurbağa kazanında duş almıyor ki, elbet birilerine gider.

3- Son bir gayretle, şovun çok daha gerisinde kalmayalım diye maçın hakemine mektup yazdım, delikanlı adammış, o bile beni yanıltamadı. Ne yani o penaltıyı, o golü versin de çoluk çocuğu kağıt mı toplasın. Sayemizde bu leş kokan düzende bir aile daha kurtuldu, sevindim.

4-a) Giresun yıllar sonra acaba rüyada mıyım diye sayıklarken, daha uyanamadan 2-0 geriye düştü, sen misin öne geçen. Takımın şu an an en iyi 2 futbolcusundan biri, diğerini dövdü. Aslında ligin kırılma anı o andı. 

4-b)10 kişi kalmış rakibe karşı 1 gol averajla kaybedeli 2 ay geçmemişken, genel averajı garantileyecek bir tabelayla, moralle, rakiplere salacağın korku atmosferiyle dönecektik, olmazdı, birilerinin başka hesapları vardı. Üzülmeye gerek yok, sebep suçlu aramaya da. 

5- Takımın başında Terim değil, faal en büyük 10 hoca birden olsa, Messi'ler, De Bruyne'ler, İlkay'lar bizde oynasa sonuç değişmezdi. Futbol lağım yerine çim sahalarda oynanana kadar böyle, işimize gelen şey, tiyatrodan bir an evvel ayrılmak, Teşkilat'ın Cebelitarık Maymunu olmamak. Memnunum.

6- Bir önceki sezon hafızalardayken, averaj şikesiyle Şampiyonluk verilmişken, aynı kurum ve leş kokan kuruluşlarının organize ettiği turnuvada, en iyi ihtimal 4. oluruz demiş, geçen yazılarda revize etmiştik, 6. oluruz diye. Gala Avrupa'da bir tur daha atlarsa o bile olmayacak. Dayanamazlar. 

7- Varsın Fener olmasın da kim olursa olsun. Ülke futbol endüstrisi 3 sezon peş peşe küçük takım Şampiyonluğunu taşıyamaz, belki de sadece bu yüzden Trabzon'a yol verildi. Hem de bir hesap daha görülecek. Muhtemeldir ki Trabzon'un en azılı taraftarı bile Fener şike yapmadı diyecektir. 

8- Bizim yerimiz burası değil, adıyla tarihiyle, misyonu, hasletiyle biz bir Avrupa takımıyız. Futbolun sadece sahada oynandığı maçları oynamanın en kolay yolu, lağım liginde Şampiyon olmak değil. En zor ve en pahalı otobandan gidiyoruz ona yanıyorum.

9- Uyarıyorum oynayacağımız 22-23 sezonunun ilk maçı öncesi. Takımın başında kim varsa, Başkan kimse biz bu hisseli harikalar kumpanyası maskarası değiliz, mecbur maçlar oynayacağız, istediğiniz sonucu bize yazın, tanımıyoruz, diye bir deklarasyon yayınlayın. Taraftarı beklenti içine sokmayın.

10- Ligde yokuz, 6 maç kupada varız, Avrupa için en kestirme yol bu, lig maçlarımızı da hazırlık, jübile dostluk maçında oynayacağız. 4 Türk oyuncu olacak, elimizde var, kadro en fazla 15 kişi olsun. Sponsorlar, taraftar  devreye girsin Avrupa'da dereceye oynayacak yabancılar alınsın.

11- Şampiyonlar Ligi müziğini mi özledin al sana fırsat, her maça en iyi oyuncuları evine göndererek çık, alt yapıdan oyuncu oynat, Yabancı takımlarla oynayacağın maça en dinlenmiş en büyük 11 le sahaya çık. UEFA kupasını bir kere daha al, ülkedeki Şebeke'ye rağmen o maçları sen oyna, yakışır.

12- Kombineyi 2 misline sat, yabancı maçlar yeter, diğer maçları köy çocuklarına bedavaya oyna. Rahat olacağın maçlarda göreceksin ne Kerem'ler, ne Taylan'lar çıkacak. Biz yokuz, hakemlerinizi de özgür bırakın, daha fazla suç işlemesinler, kına yakın, bokunuzda boğulun.     

Hiç yorum yok: