30 Eki 2021

Testi Kırılmadan; Gaziantep Maçı

 


1- Maç öncesi antrenmanla ölümcül bir hata yapıldı, küçük boy bir başaltı semt takımına büyük takım imajı verildi. BJK li olsam övünürdüm. Yarın ölüm kalım maçına çıkarsan taraftarı hangi motivasyonla antrenmana çağıracaksınız.

2- Kaleciden kaptan olmaz, hele ki bizim ülkemizdeki lig Gala Şampiyon olmasın mottosuyla sevk ve idare edilirken. Her pozisyonun Var'a gitmesi lazım, kaleci itiraza sarı kart korkusuyla gelemiyor. Çok acil banko biri Kaptan olsun. Adayım Nelsson.

3-Yazmaktan işaret parmaklarım kireç bağladı, duran top penaltı bile olsa atamıyoruz. Bu sezon 110 korner kullandık gol pozisyonu yok, kalemize kontratak var. Çare; Tacı en uzaktan tekrar taca atmak, korneri en yakından taca bırakmak, Penaltıyı en kazmaya attırmak. %25 le atıyoruz zaten.  

4- Her maç eksik oynuyoruz, gol atamayan bir sonraki maç yedek, bu durumda kim oynarsa oynasın golcü tedirgin, vuruş güveni yok. Çok kötü bile oynasa bir sonraki maçta da oynayacağı güveni verilmeli. Halil takımın 1. santraforu. Gol şansı elbet açılacak.

5- Savunmadaki işi 4 kişiye yaptıracağımıza 3 kişiye yaptırabilsek ne güzel olacak, ne var ki Hoca denemiyor, biz de vaz geçtik bari çapalardan birini kesecek formül bul, hücumda oynatamadığımız her oyuncu maça eksik başlamamızın sebebidir. Gerekirse kalecisiz oyna. zaten oynuyorsun.  

6- Bir an evvel 2 li ön liberodan vazgeçilmeli. Mami gibi, Suat gibi biri veya ikisi, 6 numarayı formayı, toplamda en az 14-15 km koşturmalı. Teknik arayan yok, gol at diyen yok, topa refakat etsin, ilk topa bassın yeter, yorulunca çıksın, Berkan'la başla, Taylan'la bitir. 

7- Paşa Bey'den kıllanmıştım, Ribery by passı seziyorum, bu kadar iyi futbolcuyu bu kadar ucuza getirecek akıl bizde yok, 20 yaşında kötürüm futbolcuyu alacak kadar da aptal  olmadığına göre, geldiği takımın rakibine gider. Ben Yedlin'e güveniyorum.

8- 15 km koşturulan bir forma oluşturulabilirse Morutan'a çalım atma serbestliği verilsin, istediği kadar kaptırsın, takım enerjisini en az kullanarak adam eksiltmenin en kestirme yolu çalımdır. 10 çalımdan ikisini geçsin razıyım. kaptırdığına da o  çalım atarken dinlenenler koşsun bir zahmet.

9- Trabzon'a bir maç daha görev veriyoruz, Fener, Rize'den sonra BJKyi de yenip olay yerini temizlesin sonra işine bakarız. Büyük Gala Taraftarı tribünlere geri dönüyor, Gaziantep maçını da yarım yamalak atlatalım, takımı teslim alırız.

10- Galatasaraylının yarası ilk Fener maçı başladığında kabuk bağlar demiştik, sistem takımları duble yapıp yaramızı iyileştirdi, sebep bahane yok, top sende Cim Bom, Şimdiye kadar tatbikattı savaş yeni başladı. ölümle kapansa sana gelen yollar, tabutla geliriz



Hiç yorum yok: