29 Ara 2022

23 Yolu 15; Sivasspor 1-2 GALA

En büyük maçlarımız Rizespor  Sivasspor maçlarıdır. Rize devre dışı olduğundan Sivas maçını eşeliyoruz. Öyle büyük bir Gala antipatiği Başkan, hoca ve şehir var ki, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten bir spor savcısı dava açsa  hukukta yeri vardır.

Senede 2 maç oynar, 4 hafta önceden yenmemiz gereken maç der, puan ve puanlar(ne demekse) alacağız gibi saçma sapan bir yarım cümle kullanır, ülke futbolunun geri kalmasının bir numaralı sorunsalıdır. Fazla konuştuk hakkında, değmez, yolumuza bakalım.

Bir önceki maç Real İstanbul'la oynamış, hezimetle kazanacağımız maçta az daha 2 puan kaybediyorduk.  Sivas City maçına çıktık, keşke harbi City'ye karşı oynasak. Çakmasının, iğrenç bir zeminde başımıza bela olacağını  ön görmüştük. 

OkanBall adını koyduk oynadığımız oyunun. Bir madde daha koymamız gerekecek. Dünyanın en kötü galibiyete yatan takımıyız. yani yatamayan, maç kopmamışsa, 2-0 öne bile geçmemizin hiç bir hükmü yok. Hezimet yaptığımız Başak maçını tekrar düşünün, ilk yarı biterken ki Raşitsa golü gelmese o maçın 2. yarısı da aynı bu maç gibi geçerdi. 

Barış Alper bir önceki maç oynamayı hak etmişti. süre alamadı. Gomis'i bu ağır sahada 46. dakikada oyunda görünce tırsmaya başladım. Elinde Burak Yılmaz hayaleti var, saha ağır, kanatlar aradan sonra takımın en defolu bölgesi, yırtınan ağzından salyalar akan aç Aslan'ı kenarda oturtmak, geç sokmak,  derdin ne be hoca? kazanacağın garanti mi? Zevk mi alıyorsun taraftara işkence çektirmekten. Bu kaçıncı?

Öyle bir pozisyon oldu ki, hakem heyeti için bir turnusoldü. Bir türlü uzaklaştırılamayan çok basit bir top kale çizgisini geçti. Gösterildiği kadarıyla her Galatasaraylı gibi biz de bal gibi gol dedik. İmbiklerle araştırdılar. Alışmıştık oysa golü Fener yedi sandılar herhalde. Hiç birimizin göremediği süzemediği bir ihlali yakalamışlarsa, dünyanın en büyük hakemleriydiler. Altın madalya takılması gerekir. Pozisyon temiz ise, düdükler bayraklar asılmalı sistemden atılmalılar.

Sakinleştikten, değişik videolar geldikten sonra kararımızı verdik, maç oynanırken nasıl objektifsek, gol temiz demişsek, incelemeden sonra ofsayt olduğu hükmüne vardık. Helal olsun demek boynumuzun borcudur.

Okan Buruk'a eleştiri sürüyor. Muhtemelen ikinci yarıda olmayacaklar. Van Aanholt ve Seferoviç yenilmek için ayaklarından geleni yaptılar. Bom boş golü atmadı, ofsaytı bozdu. Sefer son saniyede kaleleri karıştırdı, bizim kaleye orta yaptı. Gala tarihi 9 numaralar tarihidir, ortası yoktur, ya teneke bağlanır kovulur, ya efsaneler panosuna resimleri asılır. Bilerek ihanet etmemişlerse daha kötü, bu iki futbolcunun futbol ölümü gerçekleşmiş, umarım bir daha seyretmek mecburiyetine düşmeyiz.

Büyük futbolcuların hastasıyım. Büyük futbolcu saha isterse balçık, aysberg çukuruyla kaplı olsun oynar. Mertens'i bir kere daha hayranlıkla izledim. Bir öngörüm daha isabet kaydetti. Hakemleri yendik, kornerler belalımızdı, onları da yendik. Sıra direklerdeydi, direkten gol bekliyordum oldu. 

Yazmasak olmaz, en iyi tandem bizde diyoruz, en iyi kaleci Muslera diyoruz. Kullanılan her serbest vuruş kalemize ölüm tehlikesi,  çerçeveyi bulan her top en az yarım gol. Şeytan diyor ki ikisinden birini feda et, emin Bayram'ı oynat. Kendi kendimize sarı kart gösteriyoruz, işin şakası yok, Arena'da boş yer kalmasın. Bırakın ağlasınlar, Barış Alper'in golü Sivas'a değil Türk futbol şebekesine atılmıştır.

Gerçek Sivaslı hemşehrimin üzülmesine gerek yok, saldıracaksa Rıza'ya saldırsın. 1-1 olacak, Gala için daha fazla zaman kalacaktı, 1-1 daha sonra Sivas'ın lehine bir zaman aralığında oldu zaten.

Yeni yılda en kötü gününüz Galatasaray'ın yenildiği gün olsun, 

Gottard Zemin Tüneli gibi içlerinden geçeceğiz, burçlara 23 bayrağını asacağız.

Yolumuz 23 yoludur.  

Puan tablosu;

MUSLERA 2( 2 top geldi 2 gol)

Boey 8( sağ saldırı beki), Nelsson 8, Apo 8( savaş beki) Aanholt 1( son maçını oynadı) - Berkan?( Boey'e verdiği asist öncesi pastan başka, oyunda mı göremedim, Sergio( yorgun, ) Mertens 9( halk kahramanı)

Raşitsa 2( kötü saha kötü gün), Gomis 4 ( bu sahada oynamasa da olur) Kerem 2(kötü oynadığı zaman çekilmiyor)

Okan Buruk 2( maçı çok kötü sevk ve idare etti, sahaya göre takım çıkaramadı, oyuncu değişiklikleri çok geç)

Hiç yorum yok: