1 Nis 2008

Almancılık; Bir Çocukluk Hastalığı


Adnan Menderes, Başbakanlık günlerinde İstanbul Nişantaşı'nda bir hanımla yakınlık kurar ve ilişkileri gizli olarak sürer. Basından ve diğer siyasilerden gizli olarak kaçamak buluşmalarını hep bu hanımın Nişantaşı'ndaki evinde sürdürürler. Ta ki 27 Mayıs ihtilali olana kadar. İhtilal olacağı haberini alan Adnan Menderes, ihtilalden birkaç gün önce bu hanımın Nişantaşı'ndaki evine gelir. Elinde bir çanta vardır. Ama bu hanım evde yoktur. Çantayı, binanın kapıcısı İbrahim'e verir ve bu çantada para olduğunu, bir süre gelemeyeceğini, parayı bu hanıma iletmesini ister. Ve birkaç gün sonra ihtilal gerçekleşir. Adnan Menderes için Yassıada günleri başlamıştır artık. Ve hepimizin bildiği o hazin son gelir. Çantadaki paranın ne olduğunu hiç birimiz bilemeyiz ama kapıcı İbrahim'in holding patronu olduğuna hepimiz şahidiz.
Adnan'lardan soyadı Menderes olan ipe gittiğinde, soyadı Polat olan 8 yaşındaydı. Belkide Menderes o gün o eve gelmese babası kapıcı İbrahim Polat Almanya'ya işçi olarak gidecekti. Küçük Adnan gitmesini belkide hiç istemiyordu, o zamanlar Alamanya'ya başlayan ırgatlık seferberliğine giden her köylünün çocuğu gibi. Belkide bilinçaltında hep Almanya'ya Alman'a karşı bir hınç vardı çocukları babalarından, annelerinden ayırdıkları için . Nitekim bende var,( gerçi benim babam gitmedi ama yakınlarımdan çok giden olmuştu) Alman'ları hiç sevmem.
Komplo teorilerine bayılırım, istisnaları severim. Nerde bir deseleksiyon(uygun olmayan değişim) vakası görsem, bir bit yeniği ararım altında ve muhakkak bulurum. Nedir bu bizim Adnan'ın Alman takıntısı. Hepimizden daha iyi bildiğine eminim futbolu. En son şu Kalli'yi getirirken bile onun cortlayacağını herkesten önce o biliyordu. Peki nedendi.
Çocukluk hastalığı maraz kalmıştı, geçmiyordu bir türlü. Bir Alman eline düşmesindi sakın. Bir ayağı çukurda Alman'ı giderayak Türk'lere ırgat yapmıştı. Daha önce sırasıyla Darwall, Birinci Feldkamp, Held, Saftig, Hollmann sonra ikinci defa Kalli'den yıllarca sömürülen Türk'lerin intikamını almıştı bir başka biçimde. Abramcik, Falco, Stump,Gutshow gibi futbolculara Florya'da şınav çektirmişti. Gurbete hamal olmaya gitmiş Türk babaların futbolcu olan çocuklarını kurtarmıştı Alaman gavurunun elinden. Erdal, Erhan, İlyas, Uğur...., ismi saymakla bitmez futbolculardan en son Barış ile Serkan'ı kurtarmıştı.
İhtiyar Kalli'yi kapı dışarı etmek üzere. Listede Göt(z) ve Top(pmöller) varmış. Getir lan Adnan. Eğer sebebin buysa getirmezsen şerefsizsin. Getir şu lanet Almanları, çıkar Ali Sami Yen'e bizde intikamımızı alalım şerefsizlerden. 60 senedir mark için, euro için ırgatlık yapmış dedelerimizin, babalarımızın hesabını soralım. Analarına, bacılarına sövelim hep birlikte, sonrada kovalım gitsin. Bitecek değil ya ibneler, parasıyla değilmi zamanında alın teri vermiştik şimdide dolar verelim her gö te per gellere, ih libe ayn en geçiri genlere.
Florya'dan daha çoooook Alman cesedi kalkar merak etme sen. Bu abdestle Ali Sami Yen'de daha çoook Almanın cenaze namazını kılarız biz.

Hiç yorum yok: